Ronny och Hansi Sterzenbach tryggar lindesbergares hem. Foto: Ida Lindkvist

100 nya dörrar ska trygga hemmet

I föreningen BRF Hindens hyreshus på Bondskogsvägen byts just nu omkring 100 dörrar ut. Föreningen har beslutat att man vill öka de boendes säkerhet och satsar på, enligt SECORS delägare Hansi Sterzenbach, marknadens absolut bästa dörrar.

I fyra veckor framöver har bröderna Ronny och Hansi Sterzenbach fullt upp med att montera dörrar åt företaget Daloc och tillika bostadsföreningen BRF Hinden på Bondskogsvägen. Bröderna driver företaget SECOR tillsammans och ser till att riktigt bra och säkra dörrar kommer på plats. Företaget finns i Örebro, men Hansi berättar att han är född och uppvuxen i Lindesberg, och bor här fortfarande, men att det är smidigaste att ha kontoret beläget i Örebro stad.

– Vi är två som äger bolaget, vi har en anställd och hyr in extra ibland när det behövs. Vi har funnits i ett år ungefär och vi har hela tiden sagt att vi ska skynda långsamt. Vi jobbar även mot allmännyttan såsom ÖBO och LIBO, säger Hansi.

Omkring fyra veckor ska det ta att byta ut 100 dörrar. Foto: Ida Lindkvist
Omkring fyra veckor ska det ta att byta ut 100 dörrar. Foto: Ida Lindkvist

Hansi deklarerar vidare att det är ungefär 100 dörrar som ska på plats, alla i husen ska få ny ytterdörr, samt att källardörrarna ska bytas ut. Allt för att hyresgästerna ska kunna känna sig trygga i sitt hem.
– Det är den bästa dörren som finns på marknaden, säger Hansi och fortsätter:

– Den är gjort helt i stål, och vi byter också hela karmen som också är i stål. Den står emot brand i 30 minuter, och vid inbrott är det mycket, mycket svårare att ta sig in. Genom en vanlig dörr tar man sig in på kanske 30 sekunder, med den här dörren tar det minst en kvart och det krävs väldigt bra verktyg, och då hörs det säkert också om man borrar och slår.

Henry och Hansi driver SECOR. Foto: Ida Lindkvist
Ronny och Hansi driver SECOR. Foto: Ida Lindkvist

Man låser dörren inifrån genom att lyfta upp handtaget, och då låses dörren på tre olika ställen, vilket försvårar ytterligare om inbrottstjuven är på ingång. Dörrarna har inte heller något brevinkast, utan Hansi förklarar att de istället sätter upp brevboxar.
– Då blir posten glad också, ler Hansi.

Då dörren är väldigt tät blir lägenheterna vid brand att fungera som egna brandceller, och brinner det i en lägenhet behöver man efteråt, vilket annars är vanligt, inte sanera trapphus och de andra lägenheterna. Röken stängs inne och SECOR brandgastätar dörrarna och ser till att de är fullständigt täta. Människor kan stå i trapphuset, utanför dörren, och prata utan att hyresgästen inifrån hör vad de säger. Dörrarna står nämligen emot hela 35 decibel.
– När man går in i sådana här hus kan man känna väldigt mycket lukt, det luktar från alla i huset som lagar mat, men med de här dörrarna blir det inte någon lukt. De stänger dessutom in värmen så att värmen bevaras därinne, så det blir en vinning även energimässigt, säger Hansi.

Foto: Ida Lindkvist
Foto: Ida Lindkvist

För SECOR är en högklassig säkerhetsdörr ett självklart val.
– Från 2013 är det bestämt att när man ska sätta in en dörr så måste den vara säkerhetsklassad, konstaterar Hansi.

Under de fyra veckorna som man är på plats och byter ut dörrarna välkomnar Hansi andra bostadsföreningar att kika förbi för att titta på dörrarna, och se hur montaget går till.

Publicerad 10 augusti 2015 klockan 15:42

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Fredrik Norman

Moderaterna kräver svar på frågor om integration i skolan

Under förra året föreslog Moderaterna i en motion, att en översyn skulle göras beträffande integrationsarbetet i skolan. Detta röstades dock ned av Socialdemokraterna och Centern med stöd av Vänsterpartiet som menade att detta redan görs. Nu lyfter Moderaterna frågan på nytt i en interpellation i vilken man kräver svar på vad det är som faktiskt görs på detta område.
– Vi moderater anser fortfarande att denna fråga är så viktig för Lindesbergs och Sveriges framtid, så nu ställer vi frågan igen genom en interpellation till de styrande i kommunen, kommenterar Lillemor Bodman i ett pressmeddelande.

18 februari 2020 klockan 13:17 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Linde energi

Stormen Dennis störde – men inte i någon större omfattning

PRESSMEDDELANDE: Efter att stormen Dennis bedarrat kan Linde energi summera ett hektiskt dygn med förhållandevis få störningar. God beredskap, långsiktiga investeringar och erfaren personal gör att det lokala energibolaget står väl rustat för att möta svåra väderförhållanden, skriver man i ett pressmeddelande på tisdagen.
– Vi har haft några kortare strömavbrott på landsbygden kring Fellingsbro och Vedevåg, som vi löst inom ett par timmar. Det har uteslutande rört sig om träd som fallit på ledningarna, hälsar Fredrik Esenius, beredskapsansvarig på Linde energi.

18 februari 2020 klockan 12:55 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Beslut i BUN: Nya tag för Vedevågsskolan

Under fredagens sammanträde i Barn- och utbildningsnämnden röstades majoritetens förslag igenom, om att utreda mö...

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up ...

Vet KD något som vi andra inte vet?

INSÄNDARE/DEBATT: Förra hösten tog hälso- och sjukvårdsnämnden beslut om en handlingsplan för budget i balans. Den ...

Ett träd blåste omkull och blockerade gång- och cykelvägen över Kyrkberget. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för fortsatt hårda vindbyar

Söndagens blåsväder ser ut att fortsätta med ungefär samma styrka i vindbyarna även under måndagsdygnet. SMHI:s klass 1-varning från i söndags kväll var på måndagsmorgonen oförändrad.

17 februari 2020 klockan 08:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF
LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Första årssegern för Linde Volley
Efter en tuff inledning på det nya året så fick Linde Volley utbetalning på sitt tuffa arbete där de åkte från Lund med årets första seger, ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Framtiden för Lindesbergs lasarett
INSÄNDARE/DEBATT: Regionens plan ger försämrad tillgänglighet och dyrare vård för invånarna i den norra länsdelen. Det skriver pensionären ...
14 februari 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Olle Nelzén och Timmy Lundegård laddar REA-rummet inför årets stora bokrea. Foto: Fredrik Norman

Här laddas det till tusen inför årets bokrea

Nere i källarvåningen hos Blombergska Bokhandeln i Lindesberg, pågår just nu förberedelserna inför årets litterära begivenhet. Den stora bokrean. Cirka 1000 nya reatitlar skall läggas ut på långborden och ställas i hyllorna inför startskottet om en och en halv vecka.
– Det går framåt, menar bokhandlare Olle Nelzén och sneglar åt en kartonghög i rummet, som växer i takt med att böckerna packas upp – kartong efter kartong.

14 februari 2020 klockan 09:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Misshandel på skola polisanmäld

En misstänkt misshandel har polisanmälts av personal vid Stadsskogsskolan i Lindesberg.

KD:s farhåga: ”Nedmontering av Lindesbergs lasarett?”

PRESSMEDDELANDE: Kristdemokraterna i Lindesberg vill uttrycka sin farhåga över hur Ö...

Annons

I hörnet av Stafettgatan/Handbollsgatan planeras den nya fastigheten att ta plats. Foto: Camilla Lagerman

Unikt byggkoncept på gång utmed ”rakan”

En ca 1600 kvadratmeter stor industrifastighet planeras att ta form i hörnet av Stafettgatan/Handbollsgatan utmed ”industrirakan” i Lindesberg. Konceptet som går ut på att man köper och äger sin lokal, istället för att hyra, är unikt och det första i sitt slag i Lindesberg.

12 februari 2020 klockan 13:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Föreslår flytt av 7-dygnsparkering: ”Ockuperas av patienter”

Flytten av vårdcentralen och Folktandvården, till nya hälso- och boendecenter ...

Polisen öppnar för id- och passärenden igen efter tekniskt haveri

Som tidigare rapporterats, har polisens passtation i Lindesberg inte kunnat hantera id- och ...

Linde energis kunder får nya elmätare: Bättre koll på förbrukning och kostnad

Linde energis samtliga elnätskunder kommer att få nya elmätare installerade...

Besparingar ger bantat sportlovsprogram

De statliga pengarna man hoppades på uteblev, samtidigt som Lindesbergs kommun dras med besparingskrav. Trots det har ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Tekniskt problem tvingar polisen avboka id- och passärenden

Polisen i Lindesberg har just nu tekniska problem med deras passtation, vilket innebär att man har ...

Foto: Fredrik Norman

Nya inslag på gång i Generationsparken

I år skall den nya Generationsparken nedanför församlingshemmet i Lindesberg få två nya inslag. Bland annat en variant av en så kallad ”Finsk dubbelgunga” som gör det möjligt för rullstolsburna att använda denna också.

10 februari 2020 klockan 10:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen håller ögonen på yrkesförare: Fusk skall inte löna sig
Med start idag, måndag, kommer polisen i region Bergslagen att hålla extra koll på den yrkesmässiga trafiken i området och kontrollera så att ...
10 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Playoff
Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats i ett playoff-spel till...
9 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust för LIF Lindesberg
Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lö...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-08

2020-02-07

2020-02-07

2020-02-07

2020-02-06

2020-02-06

2020-02-06

2020-02-06

2020-02-05

2020-02-05

2020-02-05

2020-02-05

2020-02-04

2020-02-04

2020-02-18 19:23