1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under Januari 2011 publicerades 32 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Klart för ny cirkulationsplats
Totalt 4,5 miljoner kronor kommer det att kosta – bygget av en ny cirkulationsplats vid mellersta infarten till Lindesberg. Samtidigt planeras en ny dragning av Fotbollsgatan samt bygget av en gång- och cykeltunnel under riksvägen. Större delen av kostnaden för rondellbygget kommer att betalas av Trafikverket förutsatt att arbetet kommer igång i år.
Publicerad: 3 januari 2011 klockan 10:59
Sjön kan bli stor skridskoplan
Förhoppningsvis ligger isen tillräckligt tjock under snötäcket för att det skall vara genomförbart att ploga Lindessjön och öppna för skridskoåkning. Detta är en fråga som nu ses över hos BKT och BMB på begäran från Kultur- och Fritidsförvaltningen.
-Att ploga sjön är ju en jättebra idé som jag gärna ser blir verklighet också, säger tillf. förvaltningschef Jan Holmqvist.

Publicerad: 4 januari 2011 klockan 11:47
Så mycket kostade snöfallet
Gårdagens och nattens snöfall har inte orsakat några större störningar i trafiken i Lindesbergs kommun, rapporterar polisen på onsdagsmorgonen. Men vad gäller kostnaderna för det senaste snöovädret, så har man inte samma positiva besked. BKT uppger att man redan är uppe i 150 000 kr – och då har man inte fått slutnotan på kalaset ännu.
Publicerad: 5 januari 2011 klockan 09:27
Två veckors snökörning väntar
Två rejäla snöfall på kort tid har resulterat i att centrala Lindesberg börjar bli redigt trångt på gator och torg. Snöhögarna växer på både höjden och bredden och snövallarna decimerar utrymmet på vägbanorna. På fredagskvällen påbörjar dock BKT en större insats för att få bort så mycket snö som möjligt.
-Vi kommer att få hålla på i cirka två veckor, så mycket snö rör det sig om, säger arbetsledaren Karl-Göran Andersson på Bergslagens Kommunalteknik.

Publicerad: 7 januari 2011 klockan 11:26
Isigt och halt – men olycksfritt
Omslaget i vädret under den gångna helgen har resulterat i rejäl halka. Trots rådande väderomständigheter har vi ändå varit förskonade från olyckor på vägarna.
-Vi har inte fått några rapporter om att det skulle ha inträffat trafikolyckor i era trakter, uppgav vakthavande befäl på Örebropolisen tidigt på måndagsmorgonen.

Publicerad: 10 januari 2011 klockan 09:43
Bildspecial: Dansant som sjutton på trettondagsafton
På trettondagsaftonen bjöds det upp till dans på Lindesbergs Stadshotell där det lokala dansbandet Azterix stod för det musikaliska på kvällens meny. Se vimmelbilderna längst ned i artikeln.
Publicerad: 10 januari 2011 klockan 15:18
Tre Lindeband med i karusellen
Nu på lördag går starten för 2011 års upplaga av den gigantiska musiktävlingen ”Rockkarusellen” som arrangeras av Studiefrämjandet. Tävlingen är öppen för alla oetablerade band och i år är det hela 600 konstellationer som spänner strängarna över hela landet. Lindesberg kommer att representeras av tre band i år.
-Jag ser goda chanser för våra band att slå sig fram i år, säger Christer Pilblad som är ansvarig för Rockkarusellens deltävlingar lokalt.

Publicerad: 11 januari 2011 klockan 11:40
Kollision med älg på R68
En viltolycka har inträffat på riksväg 68. Polis och ambulans är i skrivandets stund på väg till olycksplatsen.
Publicerad: 12 januari 2011 klockan 07:54
På jakt efter ny bostad?
Ända sedan premiären av ”På Husvisning” här på LindeNytt, i sköna maj 2007, så har vi tagit med spekulanter till olika villor, gårdar och fritidshus för en förhandsvisning. Idag bryter vi mönstret och visar för första gången en lägenhet istället.
Publicerad: 12 januari 2011 klockan 11:08
Avdelningschef misstänkt för ekonomisk brottslighet
Lindesbergs kommun har polisanmält en avdelningschef som man misstänker har sysslat med ”ekonomiska oegentligheter”. Den misstänkta chefen har valt att lämna sin post och en utredning kommer nu påvisa – eller avfärda – kommunledningens misstankar.

Publicerad: 12 januari 2011 klockan 15:02
Vattenledning brast på Banvägen
Under torsdagsmorgonen upptäcktes en vattenläcka i närheten av återvinningsstationen på Banvägen. Ganska stora mängder vatten har runnit ut på vägbanan och man arbetar nu med att lokalisera skadan.
Publicerad: 13 januari 2011 klockan 08:25
29 vill bli personalchef i Linde
Om ett par månader går personalchef Eva Wahlsten i pension och nu skall hennes efterträdare hittas. Kommunledningens bedömning är att intresset för tjänsten har varit stort inom vårt län - men också utanför länsgränsen.
Publicerad: 13 januari 2011 klockan 14:34
Formstarka tjejer ger invånarna tillgång till träning i arenan
Lindesberg Arena har varit helt tillägnad skolans idrottsprofil och med mycket fokus på elitträning. Nu har dock en grupp tjejer inom Frövi Judo och Workout, tillsammans med arenachef Linda Andersson, ordnat så att även allmänheten får tillgång till träningslokalerna.
-Syftet är att invånarna verkligen skall känna att hallen är deras och inte enbart skolans. Dessutom är det viktigt att vi uppmuntrar människor till motion och därför ser jag den här satsningen som oerhört värdefull, kommenterar Linda Andersson.

Publicerad: 14 januari 2011 klockan 09:52
Många avåkningar i halkan
Strax före lunch hamnade en långtradare i diket vid norra infarten i korsningen till riksväg 68. Enligt uppgift skall ingen ha kommit till skada i dramatiken.
Publicerad: 14 januari 2011 klockan 14:27
Förväntad kyla sätter mer press
I jämförelse med hur sträng vinterkylan har varit tidigare denna säsong, så är det närmast vårsköna vindar som sveper in över nejden idag. Ett par plusgrader och sydvästlig vind innebär dock vissa påföljder vi klarar oss bra utan såsom halka och smältvattenpölar i skala ”mindre insjö”. Det största hotet nu är återfrysning – och det är just vad SMHI varnar för i prognosen.
Publicerad: 17 januari 2011 klockan 08:45
Den brottsmisstänkta chefens uppdrag omfördelas
I förra veckan meddelade Lindesbergs kommun att en av deras avdelningschefer är misstänkt för bedrägeri genom att belasta förvaltningens konto med privata inköp. Den misstänkta chefen valde själv att lämna sin tjänst i samband med att kommunen gjorde en polisanmälan.
Publicerad: 17 januari 2011 klockan 10:27
Klartecken för fisketävling
Om lite drygt två veckor arrangeras fisketävlingen Jaktorycket på Lindessjön. Det blir tredje året i rad som tävlingen tar invånarna med ut på isarna i jakten på de randiga krigarna – abborrarna.
-Vi räknar med betydligt fler deltagare i år, bland annat för att årets tävling inte krockar med andra tävlingar i länet, berättar Stefan Nordqvist på Jakto.

Publicerad: 18 januari 2011 klockan 10:10
Avliden skänker 300 000 kronor till utomhusbad
Badplatsen i Fellingsbro har fått 300 000 öronmärkta kronor. Pengarna är en synnerligen generös gåva som en Holger Jansson efterlämnat i sitt testamente. Begravningsbyrån har nu varit i kontakt med kommunen för att informera om vad denne Holger Jansson ställt för krav rörande gåvan.
Publicerad: 18 januari 2011 klockan 14:29
Lindqvist: ”Skitsnack att det är elevernas fel”
Andelen elever som inte uppnår gymnasiebehörighet är för hög i Lindesberg. Under de senaste åren har siffrorna varit nära identiska och visar att två av tio elever missar gymnasiet.
-Man har alltid lagt skulden hos eleverna, men det är skitsnack. Det är vårt misslyckande och inte elevernas, konstaterar Pär-Ove Lindqvist, oppositionsråd och ledamot i Barn- och Utbildningsnämnden.

Publicerad: 19 januari 2011 klockan 11:03
Anställd misstänks ligga bakom ICA-rånet
180 292 kronor blev bytet vid rånet mot ICA Supermarket i slutet av november. Idag väcktes åtal mot den 18-åring som sitter häktad misstänkt för delaktighet i brottet – som rubriceras som grovt rån. 18-åringen var anställd i butiken och arbetade den aktuella kvällen.
Publicerad: 19 januari 2011 klockan 14:25
Den första mässan blir enorm
Den första stora mässan som arrangeras i Lindesberg Arena blir något i hästväg. I vår kommer nämligen PR & Media och Jame Consulting att ta sitt koncept till Lindesberg. Arrangören är en av landets största i branschen och räknar med ett hundratal utställare samt uppskattningsvis 4000 besökare.
Publicerad: 20 januari 2011 klockan 14:30
ICA-rånet: Olika uppfattning om bevismaterial mot rånmisstänkt
Kammaråklagare Louise Helleday anser att man har bevis som styrker att den nu åtalade 18-åringen har varit delaktig i det grova rånet mot ICA Supermarket i november. 18-åringens advokat har dock en helt annan uppfattning - dels för att hans klient skall ha förhindrat rånarna från att komma över en betydligt större summa pengar än de drygt 180 000 som stals.
Publicerad: 21 januari 2011 klockan 11:03
AIK-målvakt i Lindlöven
I söndagens hemmamatch mot Valbo kommer Lindlöven att ställa upp med elitserielaget AIK:s unge tredjemålvakt Niklas Lundström i mål. Lindlöven har fått chansen att låna Lundström i ett par matcher och publiken i Lindehov får kanske se en blivande målvakt i Tre kronor.
Publicerad: 22 januari 2011 klockan 17:11
Volleyns elittjejer blir kockar för en kväll
Lindesbergs elitvolleytjejer ger sig in i restaurangbranschen – men bara för en kväll. Om knappt två veckor kommer laget nämligen att ta över köket på Lindesbergs Stadshotell och servera invånarna en alldeles egen helkväll.
-Tjejerna ser verkligen fram emot det här, det är en bra chans att komma vår publik närmare i en annan miljö än i sporthallen. Det här blir nog riktigt roligt, kommenterar sportchef Roger Larsson.

Publicerad: 24 januari 2011 klockan 10:30
”Vilda” riskerar dö – stor hittelön utlyst
Den treåriga Jack Russel-tiken ”Vilda” riskerar att frysa ihjäl om hon inte får komma in i värmen innan kvällen. Vilda försvann under en promenad vid golfbanan idag på förmiddagen och är sedan dess spårlöst borta. Nu har hundägarna utlyst en riktigt stor belöning till den som kan hjälpa dem att få Vilda hem igen.
Publicerad: 24 januari 2011 klockan 14:26
Vildas öde engagerade många
Hunden är människans bästa vän – och Kim Larsson är hunden Vildas bästa vän. Strax före midnatt fick nämligen Kim utdelning när han som många andra deltog i sökandet efter den försvunna Jack Russeln vars öde vi skrev om igår eftermiddag.
-Vi hade precis gett upp när telefonen ringde. Det var Kim som berättade att han hade hittat henne i skogarna söder om Dalkarlshyttan, berättar en lättad matte, Helen Ekblom.

Publicerad: 25 januari 2011 klockan 08:45
Misstänkt chef kan ha fifflat länge
Fallet med det grova bedrägeriet inom Socialförvaltningen, som blev känt vid årsskiftet, kan ha pågått under en mycket längre tid än först befarat. Den interna revisionen har gått två år tillbaka i tiden för att undersöka den brottsmisstänkta avdelningschefens inköp.
-Vi misstänker att det kan ha pågått länge och att den totala summan är ganska hög, kommenterar kommunchef Lennart Jansson.

Publicerad: 26 januari 2011 klockan 10:08
Cigarettkupp mot Konsum
Coop Konsum i Lindesberg utsattes i natt för en cigarettkupp. En eller flera gärningsmän tog sig in i butiken genom att krossa två fönster i den södra entrén. Enligt uppgift från butikschef Roger Waldenryd skall man ha kommit över en ganska stor mängd cigaretter.
Publicerad: 27 januari 2011 klockan 09:59
Ungdomsgäng skapar obehag i centrum
En handfull ungdomar i åldrarna 13-16 år har orsakat ett växande obehag i Lindesbergs centrum hos bland annat butiksägare och anställda samt fastighetsägare och deras hyresgäster. Detta då man systematiskt lever rövare på ett gruvligt manér utan eftertanke.
-Det är jätteviktigt att fånga upp det här problemet innan det blir mycket värre än vad det är, berättar Henrik Andersson på Lindesbergspolisen, som tillsammans med kollegan Lena Fändrik arbetar med ungdomsbrottslighet i yttre tjänst.

Publicerad: 28 januari 2011 klockan 08:00
Internationellt efterlyst greps i Lindesberg
En 26-årig man som har varit internationellt efterlyst, misstänkt för människosmuggling, har gripits i Lindesberg. Det är polisen i Italien som via en rad länder i Europa har jagat rätt på mannen.
Publicerad: 28 januari 2011 klockan 11:57
Idag granskas Konsumstölden
Under måndagen kommer polisen att granska detaljerna kring cigarettkuppen mot Coop Konsum. Det var strax före klockan tre på natten mot torsdag i förra veckan som inbrottstjuvar slog till mot butiken och försvann med en stor mängd cigaretter.
Publicerad: 31 januari 2011 klockan 10:13
Dramatisk jakt på datatjuv
Vid 15-tiden på måndagen fångade radio- och tv-handlaren Euronics en datatjuv – med övervakningskameran. Tjuven flydde från stan under stor dramatik med flera poliser efter sig.
Publicerad: 31 januari 2011 klockan 16:35
Senaste från bloggarna
Strömming, Fornaboda + Veckans Fräckis
Tänk om någon står och säljer stekt strömming på Fornaboda idag! Ja, jag v...

Wohlgart Andersson
24 maj 2015 09:24
Vem säger att det är svårare och vad talar för att det är svårare?
Jag läste här på Lindenytt att man efterfrågat lån till körkort för unga vid kommunfullmäk...

Såma Arif
20 maj 2015 22:01
Lindesberg kommer att finnas med i ICA Årskalender 2016
Hej Det har hänt en hel del sedan sist. Jag har fått några utmärkelser, inte bara i Sveri...

Sami Rahkonen
13 maj 2015 09:35
Folkfesten
Då var cruisingen över för i år. Men det är verkligen en stor folkfest. Man träffar på många ...

Wohlgart Andersson
11 maj 2015 12:28
Jordbruksverkets vita fläckar
Låt oss börja dagen med ett leende så vi får det överstökat… Det har visst blivit poppis a...

Spökbloggaren
10 maj 2015 23:48
Söndag
Idag var jag på Stråssa GF:s vårshow. Duktiga allihopa, hela högen! Tack för en bra sh...

Såma Arif
10 maj 2015 20:41
Nya modet i år
Är du som många andra orolig inför sommaren och alla härliga stranddagar som fakt...

Wohlgart Andersson
8 maj 2015 09:00
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Misshandel i Tensta - en gripen
24-May-2015 20:30:04
Jättelik "vattendjävul" drog in över sjö
24-May-2015 20:28:56
En död efter olycka i Klippan
24-May-2015 20:16:27
Polis jagar misstänkt trippelmördare
24-May-2015 19:40:24
Malmös nya kollaps – tappade på tre minuter
24-May-2015 19:27:22
Fansen rasar mot ”The witcher 3”
24-May-2015 18:37:23
Kristianstad mästare efter 62 års väntan
24-May-2015 17:45:58
Gerrards mardröm: Smärtsamma bilder
24-May-2015 17:33:58
Polisen: Upploppen hämnd efter knarkbeslag
24-May-2015 17:23:10
Lottat: Så körs Elitloppet
24-May-2015 16:31:49
Här landar Sveriges Eurovisionhjälte
24-May-2015 16:05:03
Nobelprisvinnaren John Nash död i bilkrasch
24-May-2015 15:51:28
Rådet till Arsenal: ’Ibra’ eller Cavani
24-May-2015 15:49:11
Byråkratin kväver de äldres omsorg
24-May-2015 15:47:50
Svenska skjuten till döds i Istanbul
24-May-2015 14:58:21
Ida Odén fick sitt drömslut
24-May-2015 14:53:44
LO kräver jobbplan av Löfven
24-May-2015 14:41:08
Mordförsök på bröllopsfest
24-May-2015 14:21:42
IS uppges ha dödat 400 civila
24-May-2015 13:45:52
Två personer skadade i allvarlig båtolycka
24-May-2015 13:40:43
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt