1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under Februari 2006 publicerades 35 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Har gett upp hoppet om klotterdrabbad gångtunnel
”Så fort det dyker upp nytt klotter, så tar vi bort det direkt” Ja, så lät det från kommunens gata- och parkavdelning för några år sedan i samband med en klottersanering av gångtunneln under järnvägen. Sedan dess är det tydligt att mycket klotter har dykt upp, men det verkar inte längre lika angeläget att hålla efter den allt mer ”färgglada” tunneln.

Publicerad: 1 februari 2006 klockan 12:01
Hade storslagna planer för Kalmarslund
Igår kunde vi berätta att politikernas inställning i Kalmarslunds Friluftsgårds framtid är att sälja anläggningen. En person som tidigare var mycket intresserad av att köpa – och även hade storslagna planer för anläggningen – är Patrik Nordenhed. Vi har talat med honom och fått veta att intresset inte avsvalnat helt och hållet. Men kan han tänka sig att fullfölja de gamla planerna nu?

Publicerad: 1 februari 2006 klockan 15:10
Hade storslagna planer för Kalmarslund
Igår kunde vi berätta att politikernas inställning i Kalmarslunds Friluftsgårds framtid är att sälja anläggningen. En person som tidigare var mycket intresserad av att köpa – och även hade storslagna planer för anläggningen – är Patrik Nordenhed. Vi har talat med honom och fått veta att intresset inte avsvalnat helt och hållet. Men kan han tänka sig att fullfölja de gamla planerna nu?

Publicerad: 1 februari 2006 klockan 15:10
Strandkafé - nu ännu bättre affärsidé
För några år sedan ändrades detaljplanen på Loppholmarna. Det var i samband med att en privatperson önskade bygga ett strandkafé där som planen skrevs om. Men denne person kom aldrig till skott och byggrätten ligger än idag och samlar damm till ingen nytta, kanske i väntan på att någon annan ska nappa på idén att bygga en restaurangverksamhet där.

Publicerad: 2 februari 2006 klockan 12:08
Båtklubben har inte gett upp kampen om ny båthamn
Att angöra en brygga är ingen enkel sak i Lindesberg. Det har Linde Båtklubb surt fått erfara genom åren. Senast man önskade ge sitt bidrag till ett levande Lindesberg genom en ny båthamn, då fick man på näsan för det. Trots att man faktiskt erbjöd sig stå för materialkostnaderna. Nu meddelar nyblivne ordförande i båtklubben, Kent Persson, att idén fortfarande hålls vid liv.

Publicerad: 3 februari 2006 klockan 13:16
Lugn produktionsstart på nya smörgåsfabriken
Just nu är företaget Nordic Lunch mitt uppe i flytten från de gamla lokalerna på Hagaberg till det nybyggda fabrikskomplexet på industriområdet. Om cirka en månad tror man att fabriken ska vara klar för start, men redan nu har vissa delar av produktionen börjat.

Publicerad: 6 februari 2006 klockan 14:52
”Polisen måste synas mer på helgerna”
Skapa en dialog med folket och lägg mer resurser på helgerna. Så tycker Centerpartiets ordförande, Kurt Scharnke, att polisen bör utveckla sitt arbete för att komma åt ”småbuset”. Idag är inte polisen tillräckligt synlig och på plats där det behövs, menar han och kritiserar polisverksamheten bitvis mycket starkt.

Publicerad: 7 februari 2006 klockan 15:52
Rättegång inledd mot polis som sköt Daniel
Idag inleddes rättegången mot den 34-årige polisman, som för snart ett år sedan sköt 22-årige Daniel Franklert Murne till döds. Polismannen åtalas för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Han nekar till anklagelserna och säger att han handlat i nödvärn.

Publicerad: 8 februari 2006 klockan 12:04
Handelshuset får ännu fler hyresgäster
Företagen Teknikservice i Lindesberg AB och Reperto AB har nyss skrivit på ett treårskontrakt med fastighetsägare Jan Wilhelmsson, Wilhelmsson Bygg i Lindesberg AB, och kommer därmed att flytta verksamheterna till nya lokaler.

Publicerad: 9 februari 2006 klockan 11:23
Poliskollegan: ”Jag hade också skjutit men hann inte”
Idag, torsdag, fortsatte polisrättegången i Örebro Tingsrätt. Under förmiddagen kallades kollegorna till den åtalade att vittna och deras redogörelse bekräftade den åtalades version av händelsen.

Publicerad: 9 februari 2006 klockan 15:06
Riksväg 50 rustas med mitträcken
Vägverket vill öka trafiksäkerheten på riksväg 50, sträckan Lilla Mon - Lindesberg. Om förslaget beviljas kommer man att sätta upp mitträcken och komplettera vissa sidoräcken. Vissa utfarter kommer också tas bort och ersättas med säkrare utfarter. Hela projektet beräknas kosta omkring 15 miljoner kronor.

Publicerad: 10 februari 2006 klockan 10:19
Sista rättegångsdagen i polismålet
Polismannen bör dömas till fängelse, anser åklagaren. Advokaten menar att åtalet bör läggas ner. Under den tredje och sista rättegångsdagen gjorde åklagarsidan och försvaret sina slutpläderingar i den uppmärksammade polisrättegången i Örebro Tingsrätt.

Publicerad: 10 februari 2006 klockan 14:31
Narnia - en av två stora titlar när bion kör filmmaraton
Nästa vecka har skolorna stängt för sportlovet och vill det sig riktigt gott, då ligger snön kvar och inbjuder till allehanda sportaktiviteter i skog och mark. Och skulle det töa bort – ja, då är inte det inte hela världen eftersom biografen i Lindesberg håller låda hela veckan lång med en filmrepertoar som inte går av för hackor.

Publicerad: 13 februari 2006 klockan 16:03
Befolkningen minskar - igen
Lindesbergs kommun redovisar ännu ett år av underskott i befolkningsstatistiken. När Statistiska Centralbyrån idag redogjorde för befolkningsmängden kommun för kommun, så stod det klart att Lindesberg tappat 72 invånare under 2005.

Publicerad: 14 februari 2006 klockan 13:59
Flera projekt som väntar på rätt politisk vind
Här är ytterligare en god idé som skulle fögyllt tillvaron för strandpromenadens flanörer om det fåt
Publicerad: 16 februari 2006 klockan 10:44
Muddra nedanför Lindeskolan innan sjön växer igen
Vi får då en vacker vattenspegel istället för dagens ogenomträngliga träsk. Gräsmattan framför Linde
Publicerad: 16 februari 2006 klockan 14:36
Arnold Bengtsson skär i friskoleanslagen – upprör Centern
Socialdemokraten Arnold Bengtsson får skarp kritik från bland annat Centerpartiet angående ett finansieringsförslag gällande bevarandet av Rockhammars skola. Förslaget innebär att friskolorna måste ”dela med sig” av sina bidragspengar för att rädda Rockhammars skola. Förödande dumt, tycker Centerpartiets Karl Arne Löthgren och Kurt Scharnke, som menar att det innebär ett direkt hot mot friskoleverksamheterna.

Publicerad: 17 februari 2006 klockan 10:22
Polisen: ”Bilisterna kör förnuftigt”
Fredagens ihärdiga snöande har inte inneburit några allvarligare incidenter i norra länsdelen. Vakthavande befäl vid Örebropolisen gör bedömningen att bilisterna anpassar hastigheten efter väglag.

Publicerad: 17 februari 2006 klockan 11:09
Vänsterpartiet drar sig ur socialdemokratiskt sparförslag
Vänsterpartiets Erik Löf överraskade många då han, i Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott i förra veckan, gav Socialdemokraterna sin röst och därmed gav majoritet till ett förslag som innebär minskat bidrag till friskolorna med 10 procent. Nu har Vänsterpartiet ångrat sig.

Publicerad: 20 februari 2006 klockan 09:51
Begär 3,3 miljoner för Göransonska Gården
Dalkarshyttans Fastighets AB vill göra sig av med 1700-talsfastigheten Göransonska Gården. För två månader sedan gav man en mäklarfirma i uppdrag att finna en eventuell köpare. Priset man begärt ligger på 3,3 miljoner kronor.

Publicerad: 20 februari 2006 klockan 12:11
Kurt Scharnke: Vad sysslar Arnold Bengtsson med?
I en debattartikel skriven av Centerpartiets ordförande Kurt Scharnke får Arnold Bengtsson ännu en g
Publicerad: 21 februari 2006 klockan 09:46
Lindlövens kvalspel tuffar till sig
Lindlövens IF har haft en tuff säsong och nu väntar kvalspel för att säkra en plats kvar i division 1 nästa säsong. Sportchef Henry Nordlund berättar att de nya kvalreglerna innebär att man får en aningen tuffare uppgift än väntat.

Publicerad: 21 februari 2006 klockan 15:43
Arnold Bengtsson svarar på kritiken
I tisdags publicerades en debattartikel skriven av Kurt Scharnke (c) där Barn- och utbildningsnä
Publicerad: 22 februari 2006 klockan 08:24
OS-Jenni firas på varuhallstorget
I morgon, fredag, kommer Jenni Asserholt att hyllas för sin prestation under OS i Turin. Hennes OS-silver är större än vad många anar, det är nämligen den första OS-medaljen som ”dimper ner” i vår trakt.
-Det är stort, tycker kommunalrådet Anders Ceder, en av många som ordnat så att Jenni får ett varmt välkomnande hem.

Publicerad: 23 februari 2006 klockan 10:55
Kommunen öppna för samarbete med byggföretag
Bristen på boende – centralt och i attraktivt läge – är en fråga kommunen arbetar fram olika alternativ för att lösa. De senaste siffrorna från Statistiska centralbyrån visar att inflyttningen till centrala Lindesberg ökar, en positiv tendens kommunen ser viktigt att gynna ytterligare. Men då krävs också att kommunen öppnar famnen och välkomnar de få byggföretag som faktiskt har, eller har haft, önskemål att få bygga nya bostäder.

Publicerad: 23 februari 2006 klockan 12:38
Storförlust tvingar Coop sälja fastigheter
Coop gjorde en förlust på 491 miljoner kronor förra året. Detta enorma bakslag försöker koncernen nu möta upp med kostnadsbesparingar. Kostnaderna ska sänkas med minst 100 miljoner kronor om året.

Publicerad: 24 februari 2006 klockan 09:48
Exklusiva skor och väskor stals vid inbrott
Natten till fredag har butiken Wilmas på Kungsgatan haft påhälsning av inbrottstjuvar. Butiksägare Annelie Anderbert kunde på morgonen konstatera att exklusiva skor och väskor saknades efter inbrottet.

Publicerad: 24 februari 2006 klockan 10:10
Nordea ger lugnande besked om ”borttagen” uttagsautomat
För ett par dagar sedan spikades en stor träskiva upp för uttagsautomaten vid Posten. Oron spred sig snabbt bland invånarna att ytterligare en uttagsautomat nu tagits bort. Men Nordea lämnar ett lugnande besked och berättar att man så snart som möjligt kommer ta automaten i bruk igen.

Publicerad: 24 februari 2006 klockan 11:06
Äntligen ett riktigt vårtecken!
Smältande isar på sjöarna och fallande tappar från taken i all ära, men det är inget säkert vårtecken. Åtminstone inte i vår del av landet. Annat är det gällande vårblommor. När dessa små knyten letar sig upp genom snöblöta gräsmattor och rabatter, då är våren verkligen på gång.

Publicerad: 24 februari 2006 klockan 13:28
Jenni Asserholt hyllades av hundratals invånare
I eftermiddags firades Jenni Asserholt på varuhallstorget i Lindesberg. Hundratals invånare var med och hyllade OS-hjälten för hennes framgångar.

Publicerad: 24 februari 2006 klockan 17:40
Kvinna misshandlad i Storå
En 44-årig man från Storå greps tidigt på måndagsmorgonen misstänkt för att ha misshandlat sin sambo. Mannen var kraftigt berusad då han greps och polisen har därför inte kunnat hålla förhör med honom ännu.

Publicerad: 27 februari 2006 klockan 10:12
Rastplatsen kan ge nya arbetstillfällen – om kommunen tillåter
För ett par år sedan kom moderaterna med ett förslag om att låta rastplatsen vid mellersta infarten övergå i privat regi. Moderaternas önskemål var alltså att kommunen skulle överlåta verksamheten till en privat aktör. Detta skulle inte bara ge nya arbetstillfällen utan också en rastplats som kan utvecklas och bli mycket bättre än vad den är idag.

Publicerad: 27 februari 2006 klockan 14:20
LindeNytt växer så det knakar
Utbyggnaden av bredband har gett snabba, nätbaserade medier stadigare mark att stå på. Samtidigt har det också inneburit att de traditionella papperstidningarna fått det allt svårare att konkurrera. Bergslagsposten når nu mindre än hälften av invånarna i regionen. LindeNytt å andra sidan går fortsatt starkt framåt.

Publicerad: 28 februari 2006 klockan 09:23
Fågelviruset är här – Centern vill se över beredskapen
Kurt Scharnke (c) lämnade igår kväll in en interpellation till fullmäktige med anledning av fågelvirusets härjningar i norra Europa. I denna vill han veta vilken beredskap kommunen har för det fruktade fågelvirusets ankomst.

Publicerad: 28 februari 2006 klockan 13:59
Kommunen saknar beredskap?
Lindesbergs kommun har idag ingen beslutad plan att följa i ärendet ”fågelinfluensan”. Beredskapen är alltså låg. Det innebär att det är svårt att få någon hjälp på det lokala planet om man skulle upptäcka en misstänkt smitthärd.

Publicerad: 28 februari 2006 klockan 15:58
Platsannonser
Idag grattar vi
30 år
Grattis Annlouis på 30 årsdagen!Många kramar

Önskar: Jimmy och Elin
Senaste från bloggarna
En dag fylld med svartvita och färgglada minnen av Lindesberg
Hej alla läsareVilket underbart väder det har varit över Lindesberg idag. Jag tog mig chansen att ...

Sami Rahkonen
23 januari 2015 15:16
V 75 Jackpot på Bergsåker + Fräckis
Det är Bergsåker som står för veckans ...

Wohlgart Andersson
23 januari 2015 07:08
Rapport från Mae Rumphueng Beach
Nu har jag hyrt mig en trehjulig moppe. En sådan här ska jag köpa mig till nästa år. ...

Wohlgart Andersson
20 januari 2015 16:11
Smög mig på under hans vilostund
HejUnder de senaste dagarna så har förkylning och feber attack...

Sami Rahkonen
19 januari 2015 14:51
V75 Åby + Historia
En lurig Åby omgång får mig att lägga spelet lite annorlunda. Lopp 1. Om man u...

Wohlgart Andersson
16 januari 2015 15:20
SRFOTO på Vinterspår 2015. Information för besökare.
Hej Sedan jag kom hem från Örn-resan så har det varit fullt upp. Det har varit mycket med mitt ord...

Sami Rahkonen
15 januari 2015 15:20
Fyra saker som skulle göra Lindesberg fantastiskt
0 0 1 382 2030 Solkompaniet Konsult AB 16 4 2408 ...

David Larsson
12 januari 2015 19:02
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Han har störst chanser att ta över
29-Jan-2015 14:56:56
Dömandet måste få kosta – det finns inga alternativ
29-Jan-2015 14:54:20
Avloppsvatten förstörde Nybroviken
29-Jan-2015 14:40:38
Man med vapen gick in på skola - hotade kvinna
29-Jan-2015 14:28:46
Justin Bieber ber om ursäkt: ”Är inte den jag låtsas vara”
29-Jan-2015 14:18:45
Stor polisinsats i Oslo - efter skottlossning vid sjukhus
29-Jan-2015 13:52:36
Göran Hägglund – en psykologisk gåta
29-Jan-2015 13:51:17
Marcus Birro lunchade med SD-topparna
29-Jan-2015 13:42:14
Timrå räddas undan konkurs
29-Jan-2015 13:42:13
Ny skiva att spisa
29-Jan-2015 13:35:02
Framtidens supermedicin – eller en hälsofarlig bluff?
29-Jan-2015 13:16:33
Uppgifter: Det var andrepiloten som flög
29-Jan-2015 13:01:35
Svensk man hittad död i Indien
29-Jan-2015 12:52:19
En död i papegojsjuka
29-Jan-2015 12:36:37
Värsta skamfläcken i svensk tv-historia?
29-Jan-2015 12:29:03
Läkarnas nya oro: Muskelförtvining
29-Jan-2015 11:46:27
Experterna: ’Djurgården tvingas till kvalspel i vår’
29-Jan-2015 10:52:17
Ministern KU-anmäls efter Sidaavslöjande
29-Jan-2015 10:06:09
”40-plus och ensam finns nån för mig?”
29-Jan-2015 10:01:52
Stig Bergling är död
29-Jan-2015 09:26:18
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt