1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under Februari 2011 publicerades 34 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Han vann snowboarden
Över 250 personer har svarat på tävlingsfrågan och 245 har svarat rätt. Idag, onsdag, drog vi en vinnare bland de rätta svaren och det blev Ardi Lleshi som överraskades när vi ringde upp honom på jobbet för en liten stund sedan och meddelade att hans namn hade dragits.
Klockan 10 i förmiddags stängde vi vår sportlovstävling, arrangerad i samarbete med Lindesbergs Stadshotell och Team Sportia. Strax över 250 personer hade då skickat in ett svar för att vara med i utlottningen av en alldeles ny snowboard till ett värde av 7000 kronor. Förhållandevis många visste, alt. tog reda på, att det var Norge vi sökte – dvs vilket land snowboardåkaren Marius Sommer kommer ifrån.
Strax före lunch ringde vi upp vinnaren – som blev fruktanstvärt tagen och glad över beskedet.
Grattis Ardi Lleshi. Du har vunnit en snowboard!
-Är det sant?! Jag blir så glad att jag inte vet vad jag skall säga. Det är helt otroligt, ett jättetack, utbrister han med enorm glädje i rösten.
Det visade sig nämligen vara så att Ardi nyligen har börjat åka snowboard, men att han hankar sig fram på en begagnad bräda som knappt duger som kaffeved ens.
-Det här kommer att bli så roligt. Jag åker med en kompis på jobbet och vi hade planerat att dra iväg redan i helgen för att åka. Det blir nog i Ånnaboda där man har preparerat en backe. Om vi kommer iväg så blir det naturligtvis extra roligt när jag har en ny snowboard att åka på, för den gamla är så väldigt dåligt skick, säger Ardi Lleshi.

Grattis igen till vinnaren och tack till samtliga som deltog i tävlingen!
LindeNytt Red.
Publicerad: 23 februari 2011 klockan 12:18
Fredrik Norman, 0581-61 71 71, fredrik@lindenytt.com
Bildspecial: Uppskattad skrattfest på komediklubben
Komediklubben ”LBG Comedy Club”, som arrangeras på Lindesbergs Stadshotell, gjorde en riktig succé när man i lördags bjöd på inte mindre än tre starka namn från komikerscenen. Bland annat hade man Nya Zeeländaren Al Pitcher på besök för att motionera invånarnas skrattmuskler.
-Jag hade själv en fantastiskt rolig kväll och känner att vi har börjat finna ett fungerande upplägg för den här typen av nöjen, kommenterar Mats Barlow på Stadshotellet.

Publicerad: 1 februari 2011 klockan 09:47
Ny tobaksstöld i natt
Ännu ett inbrott och stöld av tobaksvaror har drabbat en matbutik i Lindesbergs kommun. Denna gång var det ICA-butiken i Guldsmedshyttan som utsattes för brott. Tre gärningsmän har setts fly platsen och jagas nu av polisen.
Publicerad: 2 februari 2011 klockan 08:54
”Buller” och underjordisk metal
Året 2011 börjar bra för alla som gillar att uppleva musik på nära håll – det vill säga ”live”. I februari är det nämligen premiär för två helt nya klubbar i Lindesberg med inriktning på två skilda musikstilar. Detta innebär att klubbplattformen som Studiefrämjandet nu stöttar upp innehåller totalt fem olika koncept.
-Punk och metal är vad de nya klubbarna kommer att bjuda på, berättar Christer Pilblad och Christoffer Wilhelmsson på Studiefrämjandet i Lindesberg.

Publicerad: 2 februari 2011 klockan 13:41
Chef misstänks ha stulit 500 000 kr
Den avdelningschef inom socialförvaltningen, som sedan årsskiftet misstänks för grovt bedrägeri, kan ha gjort privata inköp med kommunala medel i betydligt större omfattning än tidigare befarat.
Publicerad: 2 februari 2011 klockan 14:30
”Lek” med smällare hårsmån från mordbrand
En grupp ungdomar misstänks ligga bakom en rad händelser med nyårssmällare i centrala Lindesberg. Bland annat skall man ha skjutit raketer efter en äldre herre i slutet av förra veckan. Och nu senast, igår kväll, kastades smällare in i en lägenhet, via brevinkastet, hos en äldre kvinna.
-Det är livsfarligt att hålla på så här, kommenterar polisen som menar att gårdagens händelse mycket väl hade kunnat bli en brottsutredning om mordbrand.

Publicerad: 3 februari 2011 klockan 08:44
Misstänkt datatjuv anhållen
Datastölden på Euronics tidigare i veckan kan vara på väg att få ett snabbt uppklarande. Den misstänkte tjuven – som fångades i bild av butikens övervakningskamera – greps dagen efter stöldtillfället och sitter nu anhållen vid polisen i Örebro.
Publicerad: 3 februari 2011 klockan 13:54
Gupp skall dämpa hastigheten
I slutet av 2010 rapporterade vi om situationen för de boende på Siggebohyttevägen med anledning av att där förekommer mycket höga hastigheter. I samband med det utlovades från den nya politiska ledningen i Lindesberg att åtgärder skall vidtas. Under januari fick man därför en fördjupad genomgång av BMBs trafikingenjör, Mats Lidestig, av såväl nämnda gata som en rad andra adresser med liknande problem.
Publicerad: 4 februari 2011 klockan 10:56
Bildspecial: Över 50 kg abborre
I lördags arrangerades fisketävlingen Jaktorycket på Lindessjöns is för tredje året i rad. Totalt 45 personer deltog i årets tävling, som resulterade i en totalfångst om 57 kg abborre.
Publicerad: 7 februari 2011 klockan 08:36
Volleytjejerna servade 160 gånger – sedan nitade de Engelholm
Formstarka Lindesberg Volley gjorde dubbel succé den gångna helgen. Först som vinnare i köket och sedan som vinnare på planen mot elitseriens gigant - Engelholm.
Publicerad: 7 februari 2011 klockan 15:15
Nattens snöfall är bara början
Gårdagskvällens och nattens snöfall är bara en försmak på vad som komma skall. Enligt de senaste väderprognoserna kommer Lindesbergsområdet att få ett par decimeter snö under torsdags- och fredagsdygnet.
-Vi kan inte göra mycket annat än förbereda oss inför den uppgiften med gott mod, förklarar Karl-Göran Andersson som är arbetsledare på BKT med ansvar för snöröjningen.

Publicerad: 8 februari 2011 klockan 09:34
ICA-rånet: 18-åringen frikänd
Den 18-årige man, som åtalats för det grova rånet mot ICA Supermarket, friades idag av Örebro Tingsrätt. Åtalet ogillas då man inte funnit att åklagarens bevisning är styrkt.
-Jag kommer med största sannolikhet att överklaga domen, säger kammaråklagare Louise Helleday.

Publicerad: 8 februari 2011 klockan 11:10
Snöovädret ”snällare” än befarat
I tisdags kom prognoser om att ett rejält snöoväder skulle dra in över Bergslagsområdet. Uppemot två decimeter förväntades falla över vårt område mellan torsdag-fredag och Bergslagens Kommunalteknik förberedde sig, och alla entreprenörer, på ännu en insats med snöröjning och bortforsling. Nu ser det dock ut att bli mindre besvärligt än först befarat.
-Ja, prognoserna har förbättrats ur vårt perspektiv, förklarar Kenneth Persson, arbetschef för gata/park.

Publicerad: 9 februari 2011 klockan 11:49
Libo söker nya entreprenörer
Nu skall Lindesbergsbostäder skriva kontrakt med en eller flera entreprenörer som skall sköta om bolagets grönytor, soptömning samt snöröjning och halkbekämpning vid de kommunala fastigheterna. Det är ett rekorderligt kontrakt som sommartid kräver mellan 10-15 tjänster och ungefär hälften vintertid.
Publicerad: 10 februari 2011 klockan 10:16
Med 30 min kvar till start
Idag (läs fredag) drar Svenska Rallyt igång på fullt allvar i Värmlandsskogarna. Med endast 30 minuter kvar till start, fick vi en rapport från starten av kartläsaren Johnny Johansson från Lindesberg.
-Det är helt vitt här, snön bara yr omkring oss.

Publicerad: 11 februari 2011 klockan 09:10
Mer snö än väntat
Det senaste snöovädret krävde en större arbetsinsats i natt än vad man hade räknat med på Bergslagens Kommunalteknik.
Publicerad: 11 februari 2011 klockan 09:59
Jätteledning för Mats och Johnny i Svenska Rallyt
Mats Jonsson och Johnny Johansson har kört färdigt i Svenska Rallyt – för idag. Duon körde i mål med en halv kafferast mellan sig och tvåan i tävlingen.
-Ja, vi tog igen lite på sista sträckan och leder SM-tävlingen med 30 sekunder nu. Det känns bra, säger Johnny direkt från målgången.

Publicerad: 11 februari 2011 klockan 13:53
Mats och Johnny totalsegrare
Redan under den första tävlingssträckan på Svenska Rallyts första tävlingsdag, fattade veteranerna Mats Jonsson och Johnny Johansson ett järngrepp om Svenska Rallyts SM-tävling. Duon drog ifrån konkurrenterna med 24 sekunder och förvaltade sedan ledningen vinstgivande hela resan igenom.
-Det var riktigt roligt och vi hade kanonförhållanden vad gäller banan. Det var dock lite väl kallt - och dramatiskt där ute, berättar co-drivern Johnny Johansson.

Publicerad: 14 februari 2011 klockan 09:39
Kallar alla berörda till stormöte angående byggstarten
I takt med att våren närmar sig, närmar sig också byggstarten för Kristinavägen. Så snart tjälen släpper sitt grepp skall bygget ta vid där det slutade – eller tog en paus snarare – strax innan den första julskyltningssöndagen i november. Och den här gången vill kommunen vara lite smidigare än senast, meddelas via kommunledningsstaben.
Publicerad: 15 februari 2011 klockan 07:34
Personbil och lastbil kolliderade
Det råder halka i länet och på vissa håll är det till och med blixthalka. Totalt tre olyckor har inträffat sedan tidig morgon, varav en i Lindesbergs kommun.
Publicerad: 15 februari 2011 klockan 11:21
Fri entré skall fylla läktaren
På onsdag spelas division 1-matchen Lindlövens IF – Falu IF. Hemmamatchen anses vara otroligt viktig med mycket på spel och därför öppnar man nu dörrarna för alla att följa matchen.
-Vi måste vinna för att slippa kvala oss kvar i division 1, därför bjuder vi in alla att vara med och heja på killarna så att det blir vinst, meddelar styrelsen via Henrik Olofsson.

Publicerad: 15 februari 2011 klockan 17:11
Kommunchefen avgår
Kommunchef Lennart Jansson meddelade på onsdagsmorgonen att han kommer att lämna sin post snarast möjligt.
-Jag skall inte sitta som en seniorchef bland de nya chefer som skall bilda en ny kommunledning. Det är inte någon bra lösning helt enkelt, förklarar han.

Publicerad: 16 februari 2011 klockan 09:21
DJ Fritzell fixar disco – på is
Nu på söndag anordnas ett lite annorlunda sportlovsdisco i ishallen Lindehov. Det är Per Fritzell som har plockat fram en idé han ruvat på sedan hans egna glansdagar, som hockeyspelare i Göteborg, och gör verklighet av i Linde.
-För hundra år sedan spelade jag hockey själv och på den tiden hade vi disco på isen, säger Per Fritzell.

Publicerad: 17 februari 2011 klockan 09:49
Passivhus på gång i Lindesby?
De så kallade passivhusen i Frövi kan snart komma att få en rad syskonfastigheter – i Lindesberg. Libo har fått i uppdrag att fördjupa sig i frågan om bostadsbyggandet i anslutning till Lindessjön där fokus bland annat ligger på Lindesby – och där kan det alltså bli aktuellt med ett ”Fröviprojekt”.
-Intresset för de nya fastigheterna i Frövi har varit mycket stort och min uppfattning är att passivhus kommer att vara standard vid nybyggen redan om fem år, säger Libos fastighetschef, Roger Sixtensson.

Publicerad: 18 februari 2011 klockan 09:36
Tappar invånare – men ligger ändå på plussidan
Lindesbergs kommun redovisar ett plusresultat i befolkningsstatistiken för 2010. Ökningen är visserligen mycket blygsam - men välkomnas varmt.
-Det är naturligtvis positivt med en ökning även om den är mycket liten, kommenterar kommunalrådet Anders Ceder.

Publicerad: 18 februari 2011 klockan 11:56
Populär TV-profil till Linde
Den jättelika bomässan som arrangeras i vår, kommer att kryddas med TV-profilen Willy Björkmans närvaro, avslöjar arrangören idag.
Publicerad: 21 februari 2011 klockan 08:56
Tag chansen - vinn en snowboard
Nysnön faller stilla och temperaturen är alldeles lagom för vinteraktiviteter och… Jodå, det blir faktiskt ännu bättre, för nu har du chansen att vinna en alldeles ny snowboard att glänsa med i backen under sportlovet.
Publicerad: 21 februari 2011 klockan 12:55
Ny ägare vill ha ännu mer handel i huset
Byggfirman J. Anderbert Bygg har köpt det så kallade Handelshuset på industriområdet av fastighetsbolaget ICT Bergslagen AB. Den nye ägaren, Jocke Anderbert, berättar att hans intresse för fastigheten går långt tillbaka i tiden.
-Intresset väcktes för ganska länge sedan, då jag var fastighetsförvaltare åt dåvarande ägare, säger Anderbert som nu vill skapa mer handel och ruljans i fastigheten.

Publicerad: 22 februari 2011 klockan 10:37
Han vann snowboarden
Över 250 personer har svarat på tävlingsfrågan och 245 har svarat rätt. Idag, onsdag, drog vi en vinnare bland de rätta svaren och det blev Ardi Lleshi som överraskades när vi ringde upp honom på jobbet för en liten stund sedan och meddelade att hans namn hade dragits.
Publicerad: 23 februari 2011 klockan 12:18
Färre lodjur får fällas i årets jakt
I nästa vecka startar lodjursjakten i Sverige och idag meddelade Länsstyrelsen om hur stor kvot länets jägare har i årets jakt.
Publicerad: 23 februari 2011 klockan 15:22
Blir bokstavligen överkörd – hindras öppna uteservering
Ombyggnaden av Kristinavägen kommer att få en direkt inverkan på Kungsgatan. Under ombyggnadstiden kommer nämligen södergående trafik att ledas upp till Kungsgatan – och det innebär att gågatan blir ett kvarter kortare än normalt denna säsong. Det innebär i sin tur att Restaurang Fenix populära uteservering uteblir i sommar och det kommer att bli ett ordentligt hårt slag för restaurangägaren.
-Jag är chockad och vågar knappt tänka på hur det här kommer att påverka restaurangen, kommenterar Dusko ”Dole” Cuturic som investerat cirka 100 000 kr i uteserveringen.

Publicerad: 24 februari 2011 klockan 10:16
Svart i rutan för Libos hyresgäster idag
Ungefär hälften av Lindesbergsbostäders hyresgäster i Lindesberg har haft problem med bilden i sina TV-apparater idag, torsdag. Det har helt enkelt inte funnits någon bild alls för dem som nyttjar Libos nät.
-Det är en fibersändare som gått sönder, vilket är väldigt ovanligt, berättar fastighetsingenjör Jan Källberg, Libo.

Publicerad: 24 februari 2011 klockan 14:25
Tidigarelagd bygglovsgaranti i år
För att den som vill bygga i sommar skall vara garanterad sitt bygglov, måste handlingarna skickas in tidigare i år jämfört med i fjol. Detta beror på att trycket förväntas bli ordentligt samtidigt som Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning just nu har ett skifte av personal.
-Vi har fortsättningsvis fyra handläggare, precis som tidigare, men två är helt nya och kommer naturligtvis att behöva lite tid att sätta sig in i allt, kommenterar Peter Grönlund, tillförordnad förvaltningschef för BMB.

Publicerad: 25 februari 2011 klockan 11:04
Nytt säljrekord för Harmoni
Biljetterna till Manskören Harmonis jubileumscaprice går åt som smör i solsken. Sedan biljettsläppet för lite drygt en månad sedan, har ett nytt försäljningsrekord noterats - med råge.
-Det känns ju fantastiskt bra, ler ordföranden Roland Hellsing.

Publicerad: 28 februari 2011 klockan 09:50
Släpper Café Oscar och återskapar parkfesten
Café Oscar står idag utan någon aktör som kan driva verksamheten när säsongen drar igång. Lindesbergs Stadshotell, som tidigare hållit i detta, har nämligen valt att stå över och ge någon annan chansen.
-Vi siktar på att göra mer här på hotellet istället, sådant som vi känner kan vara ett lyft för vår verksamhet här, säger Mats Barlow.

Publicerad: 28 februari 2011 klockan 15:52
Platsannonser
Idag grattar vi
30 år
Grattis Annlouis på 30 årsdagen!Många kramar

Önskar: Jimmy och Elin
Senaste från bloggarna
Ut i det dåliga vädret med kameran
Hej Jag har under veckan haft fullt upp med ett projekt som kräver mycket tid...

Sami Rahkonen
29 januari 2015 15:07
En dag fylld med svartvita och färgglada minnen av Lindesberg
Hej alla läsareVilket underbart väder det har varit över Lindesberg idag. Jag tog mig chansen att ...

Sami Rahkonen
23 januari 2015 15:16
V 75 Jackpot på Bergsåker + Fräckis
Det är Bergsåker som står för veckans ...

Wohlgart Andersson
23 januari 2015 07:08
Rapport från Mae Rumphueng Beach
Nu har jag hyrt mig en trehjulig moppe. En sådan här ska jag köpa mig till nästa år. ...

Wohlgart Andersson
20 januari 2015 16:11
Smög mig på under hans vilostund
HejUnder de senaste dagarna så har förkylning och feber attack...

Sami Rahkonen
19 januari 2015 14:51
V75 Åby + Historia
En lurig Åby omgång får mig att lägga spelet lite annorlunda. Lopp 1. Om man u...

Wohlgart Andersson
16 januari 2015 15:20
SRFOTO på Vinterspår 2015. Information för besökare.
Hej Sedan jag kom hem från Örn-resan så har det varit fullt upp. Det har varit mycket med mitt ord...

Sami Rahkonen
15 januari 2015 15:20
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Rekord – då ville syrran vara bättre
29-Jan-2015 16:57:42
Tre döda i explosion på mexikanskt BB
29-Jan-2015 16:56:52
Tre fastklämda efter trafikolycka
29-Jan-2015 16:37:33
Pengar och spänning drev spionen som längtade hem
29-Jan-2015 16:33:28
Vidare till kvartsfinal - lottdragning avgjorde
29-Jan-2015 16:25:59
Björklunds pinsamma avskedsföreställning
29-Jan-2015 16:25:50
Efter kritiken – Löfven: "Saudi är en diktatur"
29-Jan-2015 16:21:56
’Polisen hotade med stryk – jag var 13’
29-Jan-2015 15:59:16
Succésiffror för Aftonbladet Morgon
29-Jan-2015 15:47:28
Puck i ansiktet - tappade tänderna
29-Jan-2015 15:44:43
”Talade inte med honom på två år”
29-Jan-2015 15:39:57
Hatpredikant kan stoppas
29-Jan-2015 15:39:05
”Törnfåglarnas” skapare död
29-Jan-2015 15:18:57
Han har störst chanser att ta över
29-Jan-2015 14:56:56
Dömandet måste få kosta – det finns inga alternativ
29-Jan-2015 14:54:20
Stänger av supportrar som inte köper biljett
29-Jan-2015 14:53:52
Avloppsvatten förstörde Nybroviken
29-Jan-2015 14:40:38
Man beväpnad med pistol gick in på skola - hotade lärare
29-Jan-2015 14:28:46
Justin Bieber ber om ursäkt: ”Är inte den jag låtsas vara”
29-Jan-2015 14:18:45
Stor polisinsats i Oslo - efter skottlossning vid sjukhus
29-Jan-2015 13:52:36
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt