1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under Oktober 2014 publicerades 150 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Kungsgatan åter till det normala
Från och med idag, onsdag 1 oktober, är Kungsgatan återställd till det normala. Tidigt på morgonen plockades blomlådor och bänkar bort för att ge utrymme åt trafiken igen.
Publicerad: 1 oktober 2014 klockan 08:27
Ett jäkla drag när Akvileja firar 30 år
Akvileja fyller trettio år och det firas självfallet med en storslagen konsert. ”Ett jäkla drag” utlovas och Lindesbergs damkör ligger i hårdträning inför evenemanget som stundar den artonde oktober. 
Publicerad: 1 oktober 2014 klockan 09:23
Mardrömsbesked för LIF - Fatlums korsband av
LIF Lindesberg kommer att tvingas klara sig utan Fatlum Ahmeti under en lång tid. Linjespelaren vred knäet illa fem minuter in i premiären och på onsdagen kom beskedet att skyttekungen slitit av korsbandet. Trots skadan är Fatlum positiv och riktar nu allt sitt stöd till de unga ersättarna Freddy Lindblad och Karlo Seric.
Publicerad: 1 oktober 2014 klockan 12:00
Ny poäng för Lindlöven - föll i straffdrama
Lindlöven fick till slut se Borlänge lägga vantarna på bonuspoängen i den sjunde straffomgången. Lindlöven hade innan det vänt 0-1 till 2-1 via två mål av Fabian Ilestedt, det ena just på straff. Men i en match totalt sönderryckt av utvisningar var det till slut gästerna som vann med 2-3.
Publicerad: 1 oktober 2014 klockan 21:45
Poäng ett måste i första kvalmatchen
Seriespelet i herrarnas division 5 är över för den här gången. När vi nu summerar det gångna halvåret finner vi Glanshammar i topp, Grönbo längst ner och lokala IFK Lindesberg någonstans mittemellan. Och Fellingsbro då? Ja deras avgörande den här säsongen har bara tagit sin början.
Publicerad: 2 oktober 2014 klockan 12:10
Ny gång- och cykelväg på väg
I nästa vecka påbörjas den första etappen i arbetet att göra en säker skolväg från centrum till Brotorpskolan. Projektet förväntas ta tre år att slutföra.
- Jag är glad att få göra det här, för det kommer att göra färdvägen säkrare för skolbarnen samtidigt som vi får en lösning vid framtida skyfall, då den nya gång- och cykelvägen kommer att kunna leda bort stora vattenmängder från området, förklarar Markus Orre, driftchef för VA-nätet.

Publicerad: 2 oktober 2014 klockan 13:36
Länsstyrelsen häver detaljplan
Planerna på flerfamiljshus på Vinkelgatan i bostadsområdet Brodalen, ser ut att dröja längre än vad man hade räknat med. Anledningen är att Länsstyrelsen har hävt den detaljplan som kommunstyrelsen antog i somras.
Publicerad: 2 oktober 2014 klockan 14:48
Kommunen behöver specialiseras för ökad tillväxt
Lindesberg kan växa och utvecklas men då behöver kommunen specialisera sig och marknadsföra detta utåt. Det tydliga beskedet gav Karin Andersson från Kairos Future på Bergslagens Sparbanks stora föreläsningsdag kring Bergslagens ekonomiska läge. De småkommuner som växer av sig själva har valt att samla sina krafter runt en unik resurs, menar Karin Andersson. Goda exempel är Åre som satsar på besöksnäring eller Strömstad som profilerar sig som en handelsstad.
- För Lindesbergs del räcker det inte att ta rygg på Örebro och hoppas på det bästa. Här behöver man definiera sin roll och jobba hårt på att öka kunskapsnivån och resultat hos eleverna men också höja den kunskapsintensiva företagsamheten i kommunen.

Publicerad: 2 oktober 2014 klockan 16:51
Något att se fram emot
Slutspurten inför elitseriestarten är i full gång och nu är det inte långt tid kvar tills signalen går och första serven slås. Endast 14 dagar behöver vi vänta sedan är det dags. Lagen har förberett sig rejält och många försäsongsturneringar och matcher har spelat. Spänningen är hög och lika så förväntningarna därför har jag valt de fem punkter som jag ser mest fram emot för säsongen 2014/15.
Publicerad: 2 oktober 2014 klockan 17:28
Linde tog åttonde segern - "Börjar bli en maskin"
Lindesberg Volleys försäsong fortsätter att gå som på räls. På torsdagskvällen inkasserade laget sin åttonde seger, då Katrineholm slogs tillbaka med solklara 4-0. Med två veckor kvar till Elitserie-premiären konstaterar Johan Isacsson att Linde fått de flesta bitarna på plats.
Publicerad: 2 oktober 2014 klockan 22:34
Hemköp når nya höjder
Att det går bra för Hemköp i Lindesberg är inte någon hemlighet. Bonuskundkvällen förra torsdagen var en braksuccé från början till slut som resulterade i fantastiska siffror. Framtiden ser mycket ljus ut och ett spännande program för 2015 väntar! 
Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 11:10
Erikshjälpen tar hatten på för Världens Barn
Under Radiohjälpens pågående kampanj för Världens Barn är det många som vill vara med och hjälpa till. Imorgon, lördag, gör Erikshjälpen en storsatsning och skänker hela dagskassan till Världens Barn. Och personalen som finns på plats har hatten på, för att visa sitt engagemang för barn från hela världen. 
Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 11:50
Malin och Gina öppnar nya Stil & Ting
I morgon, lördag, slår Stil & Ting upp portarna igen efter en veckas förberedelser av de nya ägarna Malin Erlandsson och Gina Ringvall. Det är mor och dotter som tillsammans tar över och nu utvecklar en av Lindesbergs populära nischbutiker.
- Vi kommer att fortsätta det framgångsrika konceptet med en fullmatad livsstilsbutik, säger Malin Erlandsson. Kunderna kommer att känna igen sig även om vi nu satt vår egen prägel på butiken.

Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 12:28
Ung motionär vill ha skolmaten i mobilen
En elev på Brotorpskolan i Lindesberg föreslår att kommunen ansluter sig till en "app" i vilken man via sin mobiltelefon kan se vad som erbjuds på skolmatsedeln.
Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 13:28
Misstänkt strokefall påkallade både ambulans och brandkår
Strax före klockan 13 på fredagen, larmades ambulans och brandkår om att en man hade drabbats av akut sjukdom under en skogspromenad.
Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 13:39
10-åriga Malin drog in drygt 1500 kr till Världens Barn
"Varenda krona räknas." Ja, så har det låtit i etern och skrivits i tidningar under veckan i slutklämmen av insamlingen till Världens Barn. Tänk då vad hela 1582 kronor kan bidra med. Det är just så många kronor som 10-åriga Malin Larsson, Lindesberg, skjuter till på eget initiativ.
- Jag såg på TV om katastrofer och hur barn har det svårt, så jag ville försöka hjälpa dem, förklarar Malin.

Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 15:40
LIF:s mäktiga seger - vände i derbyt
Det blev derbyseger och ytterligare två poäng för LIF Lindesberg. Laget hamnade dock i brygga i den första halvleken mot VästeråsIrsta. Men tack vare en urladdning efter halvtid och ett fantastiskt målvaktsspel av Sébastien Ehnevid vann LIF till slut övertygande med 26-22.
Publicerad: 3 oktober 2014 klockan 20:32
Andra raka för dominant WSK
WSK Lindesberg har fått en riktig smakstart på seriespelet. På fredagskvällen mosade man gästande Kopparberg med 13-4, trots ett tidigt 0-3-underläge. Segern i hemmapremiären innebär nu att WSK har inlett säsongen med maximala sex poäng.
Publicerad: 4 oktober 2014 klockan 00:59
Fångat i vimlet
Direkt från jobbet - till krogen. Häng med ut i after work-vimlet och kolla om du känner igen någon som har fastnat i bild. 
Publicerad: 4 oktober 2014 klockan 09:33
Stor kommers när Erikshjälpen stöder Världens Barn
Erikshjälpen i Lindesberg skänker idag, lördag, hela dagskassan till den pågående kampanjen Världens Barn. Kunderna har varit många ända sedan förmiddagens öppning klockan tio och många passar på att skänka en slant för att samtidigt vara med och tävla om de stora korgarna fyllda med godsaker. 
Publicerad: 4 oktober 2014 klockan 12:23
Bilar och gemenskap när SHRA fixar Drifting
Denna lördag är det bokstavligen full sladd på rakan vid industriområdet. SHRA har anordnat en Driftingdag för de som vill prova på och sätta bilen i spinn runt en konbana. 
Publicerad: 4 oktober 2014 klockan 13:23
Kanelbullen fick extra uppmärksamhet på konditorierna idag
Sedan 15 år tillbaka är datumet 4 oktober synonymt med kanelbullar. LindeNytt gjorde under lördagen flera stopp ute på stan för att kolla om Kanelbullens Dag verkligen påverkar försäljningen och frosseriet.
Publicerad: 4 oktober 2014 klockan 17:45
Musikalisk resa med Stenmarck och JETS
Det akustiska äventyret, som Martin Stenmarck och jazztrion JETS, just nu turnerar med besökte under lördagskvällen Lindesberg. Konserten präglades av värme och gemytlighet, ett jordnära uppträdande som fick publiken att både vika sig av skratt och drömma sig bort i toner av Martins musik på ett sätt som vi tidigare inte har hört. 
Publicerad: 4 oktober 2014 klockan 23:07
Fångat i krogvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut i krogvimlet och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild.
Publicerad: 5 oktober 2014 klockan 10:02
Lindlöven nära att ta poäng i Tranås
Lindlöven reste på söndagen till Tranås för match i Hockeyettans femte omgång. Tranås kunde relativt enkelt gå ifrån till en 4-0 ledning innan Lindlöven vaknade rejält i andra perioden för att ta över matchen helt. Vändningen kom tyvärr för sent och Tranås vinner matchen med 4-2 (2-0,2-2,0-0). 
Publicerad: 5 oktober 2014 klockan 18:24
Lindesbergs företagare kastar loss
Idag, söndag, var det tid att kliva ombord på den årliga Promotionbåten. Ett evenemang och tvådagarsresa för både stora och små företag, privata och officiella. En möjlighet att i största mån göra ett utbyte med andra företagare, både kunskapsmässigt men även att öppna upp för affärer och knyta relationer. 
Publicerad: 5 oktober 2014 klockan 19:18
A-flickorna kvalade sig vidare i USM
För tredje helgen i rad arrangerades det USM-kval i Lindesberg Arena. Och precis som tidigare hade LIF egen representation, denna gång i form av A-flickorna. Med två segrar säkrades avancemanget redan på lördagen och laget avslutade med en bra insats mot Tyresö.
Publicerad: 5 oktober 2014 klockan 20:02
Nya möten på torget
Under Promotionbåtens Kontakttorg var det både livligt och trevligt. Förutom företag och kommun så fanns även många idrottsföreningar på plats och tre meningsfulla timmar skedde sinsemellan parterna.
Publicerad: 5 oktober 2014 klockan 20:30
Det finns ingen gräns!
Promotionbåten presenterar Anders Olsson, en människa som vägrade bli liggandes som ett sorgset vårdpaket. En man som vägrade ge upp och är en stor inspirationskälla för många. Med en förlamning från midjan och neråt har han presterat utanför alla gränser, vilket också är temat på hans föreläsning: ”Det finns ingen gräns!” 
Publicerad: 5 oktober 2014 klockan 23:22
Allt är mycket tuffare i år
Glöm grundserielunken. Marginalen för misstag har helt försvunnit i den nya serien och efter fem omgångar bör ett ljus ha gått upp för lagen från den forna C-serien. Allt, precis allt, är tuffare i år.
Publicerad: 6 oktober 2014 klockan 09:01
Det mesta tyder på ett samarbete mellan S och C
Förhandlingar pågår mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet att bilda en stark majoritet som skall styra Lindesberg de kommande fyra åren.
- Vi har goda förhoppningar att komma överens med Centerpartiet, deras krav är inte orimliga, kommenterar Bengt Storbacka, Socialdemokraternas partiordförande.

Publicerad: 6 oktober 2014 klockan 09:04
Medaljregn på SM i Trollhättan - Frövi Judo bästa klubb
Nio tävlande i Trollhättan resulterade i nio medaljer hem till Bergslagen. Frövi Judo gjorde supersuccé i lördagens SM-tävlingar i veteran-, U23- och öppen klass. Med fem guld och fyra ytterligare medaljer blev man bästa klubb och Peter Andersson hittar så klart många glädjeämnen.
Publicerad: 6 oktober 2014 klockan 12:44
Lindesberg samlade in mer än 200 000 kr!
Över 200 000 kr! Så mycket samlade Lindesberg in till Världens Barn. Det blir hela 8 kronor och 64 öre per invånare. Det är nästan 50 procent mer än vad lindesbergarna bidrog med förra året!
Publicerad: 6 oktober 2014 klockan 13:24
Lär sig svenska genom att studera demokrati
Genom att dels individanpassa undervisningen dels arbeta i projekt har SFI i Lindesberg mycket höga studieresultat jämfört med riket i övrigt. Nu kan skolan på Masugnen också lägga projektet Tema  demokrati till meritlistan. Ett projekt som rönt stort intresse hos eleverna och fått stöd av flera samarbetspartners däribland Rotary i Lindesberg.
- Många av våra elever har aldrig upplevt demokrati i sina hemländer och heller aldrig fått rösta fritt, förklarar Elisabet Järlstam, lärare på Masugnen.

Publicerad: 6 oktober 2014 klockan 13:53
Personbil krockade med älg
Uppdaterat kl. 08:04. Ambulans och brandkår har larmats till en viltolycka på riksväg 50. Det är en personbil som kört på en älg. Det är just nu oklart om skadeläget.
- Vi klipper upp biltaket för att få ut personen ur bilen, det görs ett s k säkert uttag för att minska riskerna för skador, uppger inre befäl.
Olyckan inträffade vid Norakorset varför räddningspersonal från Lindesberg - som initialt skickats till olycksplatsen - nu har lämnat över till Nora.

Publicerad: 7 oktober 2014 klockan 07:46
Smakstart på alla sätt och vis
Tre raka segrar. Sex poäng. Obesegrade. Och då det är bara början av beskrivningen av LIF Lindesbergs lysande serieinledning.
Publicerad: 7 oktober 2014 klockan 09:09
Flyttade klädbutiken till centrum
Gun Ardesjö med butiken SUIT har nu öppnat i centrala Lindesberg efter många år på Bandygatan - industriområdet. Butiken startades 2007 och deklarerade tidigare i år att den upphör.
- Just nu är siktet inställt på att sälja ut alla plagg och sedan får vi se vad som sker efter det, förklarar Gun Ardesjö.

Publicerad: 7 oktober 2014 klockan 11:39
Stabilt Linde - vann igen mot Katrineholm
Lindesberg Volley fortsätter att rada upp segrar på sin försäsong. På tisdagskvällen gjorde laget en stabil insats, vilket säkrade den andra vinsten mot Katrineholm på en vecka. Med siffrorna 3-1 slogs gästerna tillbaka av Linde som nu vunnit nio av sina elva träningsmatcher.
Publicerad: 7 oktober 2014 klockan 21:03
Från Dublin - till Linde
Rockklubben "Klubb Ba’Rock" har redan haft säsongspremiär och de passar på att hålla ångan uppe riktigt ordentligt. På onsdagskvällen gästar Dublinbandet The Mighty Stef, som just nu är på turné i Sverige och Norge, Lindesberg och LasseMaja Bar & Kök.
Publicerad: 8 oktober 2014 klockan 11:09
Bildextra: Strandskolans nya lägenheter
Den gamla Strandskolan har under det gångna året fått sig en riktig helrenovering. Nu är det ljust, fräscht och vackert. Och utsikten över Lindessjön som fås från flera av balkongerna, den är förstås svårslagen. Om en vecka står lägenheterna klara för inflyttning och man går in på slutspurten för att lägga en hand vid det absolut sista. 
Publicerad: 8 oktober 2014 klockan 12:40
Fortsatt växande intresse för modevisningar i butik
I våras offentliggjorde Anette Jacobsson att hon var redo att dra ner på tempot och sälja sin butik Antoinette Collection. Trots det är tempot högre än någonsin. Denna vecka arrangerar hon två modevisningskvällar och har redan en tredje på gång - även den i oktober månad.
- Man kan ju inte bara sakta av, skrattar Anette.

Publicerad: 8 oktober 2014 klockan 15:01
Misstänkt för våldtäkt, dödshot och grov kvinnofridskränkning friad i tingsrätten
Den man, född -85, som i slutet av augusti greps misstänkt för att ha våldtagit, slagit och dödshotat sin fru, frias från samtliga brottsmisstankar. Åtalet i sin helhet ogillas på grund av bristande bevis.
Publicerad: 8 oktober 2014 klockan 16:06
Lindlöven nära supervändning - gjorde tre mål i sista
Onsdagen var länge en dyster kväll för Lindlöven. Men i ett 0-5-underläge mot Skövde IK reste sig laget i slutperioden, smällde in tre reduceringar och skapade drama in i det sista. Det räckte dock inte hela vägen och gästerna tog hem alla tre poäng via slutresultatet 3-5.
Publicerad: 8 oktober 2014 klockan 21:10
Målfest kan rädda Fellingsbros kvalchans
Helgens 1-4-förlust har satt Fellingsbro GoIF i knipa. Laget är nu illa ute i kvalspelet, men har fortfarande en livlina kvar att spela ut. Hoppet om division 5 står nu till att laget tar en storseger på lördag.
Publicerad: 9 oktober 2014 klockan 10:08
Skippa inkörningen
Dagarna kvar till elitseriepremiären går nu att räkna på fingrarna. Sju dagar är det tills Lindesberg Arenas dörrar öppnas och öppningsmatchen mot Sollentuna ska spelas. Man måste ju säga att förväntningarna är mer än höga, de går i taket, slår hål på det och försvinner ut i atmosfären. Jag kan inte minnas något år som Linde haft en så stark försäsong och siktet är så väl inställt på guldet att inte ens en av de onda Storm Troopersarna från Star Wars skulle kunna missa.
Publicerad: 9 oktober 2014 klockan 10:26
Flerfamiljshus och förskola föreslås i Lindesby
Den fortsatta exploateringen av området Lindesby ser ut att öronmärkas för flerfamiljshus. Detta framgår av ett detaljplansförslag som nu är ute på samråd.
- Skälet är att marken inte går att nyttja på ett bra sätt för villor, därför är det i första hand flerfamiljshus som är intressant, förklarar mark- och exploateringsingenjör Jesper Almlöf.

Publicerad: 9 oktober 2014 klockan 13:53
LRF Konsult ger kunderna tryggheten i vardagen
Hos LRF Konsult kan kunderna få hjälp med allt från testamenten, redovisning till lönehantering och försäljning av fastigheter. Konsultbyrån firar nu 40 år i Lindesberg och är numera en väletablerad och känd aktör. Hit kommer kunderna med både sina vardagsproblem men också med de stora livsavgörande frågeställningarna. 
- Det är mötet med kunderna som är drivkraften i jobbet, säger biträdande kontorschef Helena Löthgren. Eftersom vi är så breda i vår kompetens kan vi samverka på kontoret och löser därmed de flesta problem.Publicerad: 9 oktober 2014 klockan 15:44
LIF fick med sig en poäng från Aranäs
Fjärdeplacerade Lif Lindesberg reste på torsdagen till Kungsbacka utanför Göteborg för match mot HK Aranäs. I en svängig match blev slutresultatet 26-26, efter att Aranäs kvitterat med fem sekunder kvar av matchen.
Publicerad: 9 oktober 2014 klockan 21:49
Grov misshandel på flyktingboende i Storå
Strax före klockan ett natten till fredag, larmades polisen om en pågående misshandel på ett flyktingboende i Storå. En man född -85 greps knappt en timme senare misstänkt för grov misshandel. Polisen inväntar nu tolk för att kunna hålla ett första förhör med den misstänkte.
Publicerad: 10 oktober 2014 klockan 07:45
Solguns optik utökar och flyttar till större lokal
Nu blir lokalen på Kungsgatan där Synsam låg en gång i tiden optikerbutik igen. Om drygt en månad, den 1 december, hoppas Peder Nordenstam att Solguns optik kan öppna butik i grannlokalen. Butikslokalen är stor och luftig och gör det möjligt för Solguns optik att modernisera och ge bättre service.
- Vi har fått fler och fler kunder som upptäckt vårt unika sortiment, säger Peder Nordenstam. Vår butikslokal idag räcker inte riktigt till längre – vilket i och för sig är ett positivt problem.

Publicerad: 10 oktober 2014 klockan 11:44
Premiär för curlingen - håller Öppet Hus nästa lördag
Efter en lång och varm sommar står Lindesbergs Curlingklubb redo att starta säsongen. Gästsällskap, klubbmedlemmar och allmänheten tar nu återigen plats i hallen där man håller Öppet Hus nästa lördag. Redan nu på eftermiddagen går startskottet för den intensiva vintern.
Publicerad: 10 oktober 2014 klockan 13:19
Förslag att öppna "Ungdomens Hus" i Linde
Öppna ett Ungdomens hus i Lindesberg, som även kan användas av föreningslivet. Det föreslår Linda Svahn (S) samt Rickhard Nilsén i en motion till kommunfullmäktige. Motionärerna vill skapa en naturlig samlingsplats för ungdomar att vistas på där de kan träffas, fika eller göra läxor i en lugn och avslappnad atmosfär.

Publicerad: 10 oktober 2014 klockan 15:30
Lagkaptenen om starten: "Vi kommer att bli bättre"
Säsongen i HockeyEttan Västra är sex omgångar långt gången. Lindlöven laddar för tillfället om batterierna för söndagens heta derby mot Kumla, en match där man siktar på tre härliga pinnar. Med två dagar kvar till match tar lagkaptenen Felix Scharnke helg från jobbet och delar med sig av sina tankar.
Publicerad: 10 oktober 2014 klockan 16:07
Fredagspuls i Linde
Var du eller någon du känner ute på stan igår kväll? LindeNytts vimmelfotograf checkade av pulsen på krogar och restauranger och kanske har just du - eller polaren - fastnat i bild.
Publicerad: 11 oktober 2014 klockan 10:30
Tredje raka segern för WSK
Säsongsupptakten i herrarnas division 2 håller på att bli en riktig succé för WSK Lindesberg. På lördagen tog laget sin tredje raka fullpoängare, efter att två gånger om att ha vänt borta mot Ekeby. Vinsten med siffrorna 7-8 innebär att WSK är ett av blott två lag på nio poäng.
Publicerad: 11 oktober 2014 klockan 16:02
Fångat i krogvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut i krogvimlet och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild.
Publicerad: 12 oktober 2014 klockan 09:12
68-årig cyklist avliden efter krock med MC
En 68-årig man fördes med ambulans till USÖ i lördags eftermiddag sedan han blivit påkörd av en motorcykel på länsväg 249 utanför Fellingsbro. I kollisionen ådrog han sig svåra skallskador och hans tillstånd bedömdes som allvarligt.
- Omkring midnatt fick vi veta från sjukhuset att mannen tyvärr har avlidit, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Publicerad: 12 oktober 2014 klockan 09:55
Klockarsgården trotsar regn och rusk
Ihållande ösregn? Dyngsura funktionärer och genomblöta tävlingsdeltagare? Ridbana som efterhand fylls med vattenpölar? Vem bryr sig! På Klockarsgården anordnades idag KM i hoppning för Lindetraktens HSF och humören var på topp. 
Publicerad: 12 oktober 2014 klockan 15:40
Lindlöven plockade poäng i derbyt
Det blev en poäng i derbyt mot Kumla för Lindlöven. Med varsitt mål såg Max Lalander och Patrik Säfström till att ta matchen till förlängning. I slutändan var det sedan Kumla som hade bäst lycka, då man avgjorde i straffläggningen till seger 3-2.
Publicerad: 12 oktober 2014 klockan 18:33
Första seriehalvan är en lärandeprocess
En tredjedel in i serien kan vi konstatera att Lindlöven knappast kommer ta sig till Allettan. Men trots en tung seriestart finns det ingen anledning att deppa. Utvecklingspotentialen är stor för det unga laget.
Publicerad: 13 oktober 2014 klockan 08:56
Medborgare föreslår parkering på rivningstomt
Efter många turer revs till slut den gamla förskolebyggnaden i Storå - och nu föreslås att där blir parkeringsplatser istället.
Publicerad: 13 oktober 2014 klockan 11:09
Älgjakt i siktet!
(Uppdaterad klockan 19:43. Tobias Lövgren fällde senare under dagen en fyrataggare med ett välriktat skott.) Klockan är 06.15 och solen har inte ens börjat fundera på att stiga upp. Men det kan garanteras att många jaktsugna män och kvinnor redan är vakna, kaffet är kokat och de naturfärgade kläderna är på. Vissa är säkerligen redan på väg ut i skogen, man vill ju vara beredd direkt när solen gör entré. Det är många som tagit ledigt från jobbet för att delta i älgjakten som fick sin start idag! 
Publicerad: 13 oktober 2014 klockan 11:12
GSK lovar nya mål - premiär på fredag
Premiären är bara fyra dagar bort för Guldsmedshytte SK. Med en lugn försäsong bakom sig laddar nu i princip samma lag om för att göra en repris av fjolårets fräscha framfart. Med en ny säsong framför sig ger Benny Vikström en inblick i sitt GSK.
Publicerad: 13 oktober 2014 klockan 11:29
Nätverket Lindekultur vill ha mer strategi i kulturpolitiken
Med en apell riktad till kommunens politiker höll Nätverket Lindekultur föredrag på dagens öppna Rotarylunch. Representanterna för nätverket hade också med sig ett öppet brev till hela kommunfullmäktige där de önskar svar på hur politiken vill utveckla kulturlivet.
- Vi behöver bättre stöd för en positiv kulturutveckling, menar Johan Wennman, lärare på Kulturskolan Garnalia och aktiv kultutövare i kommunen. Det handlar fler lokaler, bättre kunskaper inom kommunen kring kulturutövarnas villkor och mer ekonomiskt stöd.

Publicerad: 13 oktober 2014 klockan 14:34
Deckarförfattare tog med Smärta till biblioteket

Denna måndagskväll höll Lindesbergs stadsbibliotek öppet längre än vanligt. Anledningen var ett författarbesök av Kjell Eriksson som just nu är aktuell med sin nysläppta kriminalroman ”Smärta”. 


Publicerad: 13 oktober 2014 klockan 20:31
Agneta och Gourmé tävlar för medalj på VM i Italien
På onsdag åker Gourmé och matte Agneta Andersson till Italien för att tävla i VM för fågelhundar. Med många tidigare priser och medaljer i bagaget är förväntningarna nu höga. Förra året, då VM gick i Kroatien, kom ekipaget på andra plats i den individuella klassen.
- Jag litar på Gourmé och hoppas så klart att vi kommer hem med en fin medalj, säger Agneta Andersson.

Publicerad: 14 oktober 2014 klockan 07:59
Dags att börja vara med från start
LIF Lindesberg och Lindlöven har inte särskilt mycket gemensamt sett till förväntningar och tabellplaceringar, men en egenskap delar stadens stoltheter, oförmågan att vara med från start i matcherna.
Publicerad: 14 oktober 2014 klockan 09:39
Frövi tog medaljer över hela Europa
Det är härliga dagar i Frövi Judo. Klubben lämnar nu ytterligare en succéhelg bakom sig med tävlingar i fyra olika länder. Äventyren slutade med att man plockade medaljer från Europas alla hörn, ända från Arvika till Astana.
Publicerad: 14 oktober 2014 klockan 10:41
UF-företagare visar VM-final i dataspel på bio
Miljontals dataspelsentusiaster världen över riktar storögt sina blickar mot Sydkoreas huvudstad Seoul, där VM-finalen i Leauge of Legends går av stapeln i helgen inför ett förväntat fullsatt Sangam Stadium - uppskattningsvis 66 800 åskådare. Men det finns ett alternativ till denna jättearena - och det är biografen i Lindesberg.
- Det här är världens största dataspel just nu och det finns många som spelar det här i Lindesberg också. Därför ville vi ordna så att man kan följa VM-finalen i biografen - i HD-kvalitet, säger Erik Jäderqvist.

Publicerad: 14 oktober 2014 klockan 11:52
Föreslår höjd avfallstaxa
Avfallstaxan har inte justerats sedan 2008 - samtidigt har entreprenörspriserna ökat med 7 procent. Det är bland annat därför som det nu föreslås en höjning av avfallstaxan, en höjning som innebär en kostnadsökning på 125 kr/år inkl. moms för en villa med matavfallshämtning varannan vecka.
Publicerad: 14 oktober 2014 klockan 15:16
Vrid åt kranen - nu höjs avgifterna för VA
En droppande kran är inte bara irriterande - den är både kostsam och en miljöbov också. Från och med 2015 blir droppet än mer kostsamt, enligt ett förslag till ny brukningstaxa för VA (vatten/avlopp).
Publicerad: 14 oktober 2014 klockan 15:36
Lindlöven-duon hittar hem ikväll - "Kommer kännas märkligt"
Ikväll tar Lindlöven emot serieledande Västerviks IK. Men det är inte vilken kväll som helst som väntar i Lindehov, ishallen välkomnar nämligen två gamla profiler tillbaka. Fem år efter att Joacim Hedblad och Thom Nordin lämnade Lindlöven hittar de nu hem igen.
Publicerad: 15 oktober 2014 klockan 13:48
Ny LED-belysning ger mer ljus i höstmörkret
Lindesbergs kommun har investerat i ny gatubelysning i modernt snitt och först ut att få en ljusare tillvaro i höstmörkret, är trafikanter som färdas på Torphyttevägen i Lindesberg.
- LED kommer att bli de nya standardarmaturerna, fördelarna är många, berättar Mats Ivarsson som är belysningsansvarig på Bergslagens Kommunalteknik.

Publicerad: 15 oktober 2014 klockan 13:58
Gymnasiemässan hjälper unga att välja
Det är långt ifrån alla som vet vilket program de ska välja inför gymnasietiden. Valen är många och det kan rentav vara både förvirrande och svårt att veta vad man vill. Men på lördag ges blivande gymnasieelever möjligheten att träffa Lindeskolans olika gymnasieprogram på plats och bilda sig en uppfattning inför det kommande valet. 
Publicerad: 15 oktober 2014 klockan 14:42
Lindlöven pressade serieledaren - fälldes av hemvändaren
Lindlöven stod länge och väl upp emot gästande Västerviks IK. Men i den tredje perioden vägde serieledaren för tungt, mycket tack vare en viss hemvändare. Med tre poäng såg Joacim Hedblad till att fälla moderklubben Lindlöven och bidrog till slutresultatet 2-4.
Publicerad: 15 oktober 2014 klockan 21:03
De lägger stor vikt vid global insamling
Kettlebell, en sport som många ännu inte känner till, men som stadigt växer sig större och gör sig alltmer populär. Här i Lindesberg är kettlebellutövarna på god väg att skapa sig ett namn och ge sporten ett ansikte. Förutom de omtalade framgångarna på SM deltar de nu på lördag i det globala evenemanget ”Kettlebells 4 autism”, för att vara med och samla in pengar till förmån för den fortsatta forskningen om autism. 
Publicerad: 15 oktober 2014 klockan 21:07
Segerraden tog slut mot Örebro
Allt gott har tyvärr ett slut. Det fick WSK Lindesberg erfara på onsdagen, då laget föll hemma mot KFUM Örebro med 3-7. Även om förlusten satte punkt för den tre matcher långa segerraden är WSK kvar i tabelltoppen.
Publicerad: 15 oktober 2014 klockan 21:29
Camilla naglar sig fast - ett år som företagare
Den första november firar nagelterapeuten Camilla Petterson ett år som egen företagare. Man hittar henne på Veronicas Hudvård & Laserklinik där hon stortrivs, framförallt med att få arbeta med sitt drömjobb, men också med fantastiska arbetskamrater och gulliga kunder. 
Publicerad: 16 oktober 2014 klockan 07:13
Polisen: Ökad risk för viltolyckor under jakten
Just nu råder större risk för viltolyckor i vårt område än normalt, en riskökning som finner sin förklaring i startskottet av älgjakten. Bara under torsdagsmorgonen har regelbundna observationer, av framförallt rådjur och räv, gjorts på länsväg 249, rapporterar tidiga trafikanter på sträckan Rya-Fellingsbro. Förutom mindre vilt har också älg förekommit i trakterna av Frövi.
Publicerad: 16 oktober 2014 klockan 08:43
Nu åker vi
Nu räknar vi ner i timmar, 19:00 slås servarna och Elitserien säsong 2014/15 är äntligen igång. En Elitserie som skriker spänning. Linde ser starka ut, Hylte/Halmstad ser starka ut, Engelholm ser starka ut, Katrineholm ser starka ut och Örebro, Sollentuna och Svedala lika så. Allt är upplagt för ett drykt halvår av riktigt volleybollfest.
Publicerad: 16 oktober 2014 klockan 12:59
Jourhem - du behövs
På grund av en plötslig incident kan ett barn eller en ungdom behöva omedelbar hjälp och omsorg. Det finns inte några aktuella släktingar till hands, personen i fråga står helt själv och behöver hjälp. Nu. Det är då man vänder sig till ett jourhem. 
Publicerad: 16 oktober 2014 klockan 12:59
Linde glänste i premiären
Premiären blev en riktig succé för Lindesberg Volley. Hemma i Lindesberg Arena spände laget musklerna och gjorde processen kort med gästande Sollentuna. Efter två stabila setsegrar kunde Linde avgöra i ett dramatisk tredje set, vilket gav tre härliga premiärpoäng.
Publicerad: 16 oktober 2014 klockan 20:48
Linde Symphonic Band blåser liv i hösten
Linde Symphonic Band uppträdde ikväll, torsdag, med sin Höstkonsert i Guldsmedshyttans kyrka. De olika blåsinstrumenten, den mörka kvällen som präglats av snålblåst, tillsammans med kyrkans akustik gjorde konserten både mäktig och njutningsfull. 
Publicerad: 16 oktober 2014 klockan 21:02
Biblioteket tar med skogen in
På ett bibliotek ska det vara lugnt och tyst, det får man lära sig tidigt. Men under morgondagens förmiddag kommer raka motsatsen att ske på Lindesbergs stadsbibliotek. Harry Hare och Kristina Kantarell gästar biblioteket för sång och musik från Djurens Brevlåda. 
Publicerad: 17 oktober 2014 klockan 13:00
Omorganisation försenar bokningssystem för bion
Det utlovade nya biljettbokningssystemet för Folkets hus Bio har lagts på is tills vidare. Orsaken är att kommunen beslutat att omorganisera sin verksamhet och att ett nytt bolag, Besök Linde, ska sköta bokningar och publika evenemang.
- Vi har inte gått vidare med att införa ett särskilt biljettbokningssystem för bion, förklarar Henrik Arenvang, kultur- och fritidschef. Istället finns det planer att bolaget ”Besök Linde” skulle kunna skapa ett bokningssystem för alla typer av arrangemang där kommunen säljer biljetter.

Publicerad: 17 oktober 2014 klockan 13:23
Förslag till KS: Arenan görs om till multiarena
Nu är arbetsgruppens förslag kring vad nya bolaget ”Besök Linde” ska fokusera på klart. Tjänstemannagruppen, med näringslivchefen Merit Israelsson i spetsen, föreslår bland annat att Energikällan utökas med ett utomhusbad och en ny relax samt att Lindesbergs Arena blir en multiarena med fokus på publika evenemang och konferenser.

Publicerad: 17 oktober 2014 klockan 14:19
Premiären avklarad för GSK
Säsongen är äntligen igång för Guldsmedshytte SK. Det blev tyvärr förlust i premiären, då laget föll i derbyt borta mot Fellingsbro/Frövi. Efter slutsiffrorna 6-2 ser dock Benny Vikström lugnt på framtiden och ger sitt lag tid till att hitta formen.
Publicerad: 18 oktober 2014 klockan 09:56
Mitt i fredagsvimlet
Vad har Lindesbergarna för sig egentligen, en helt vanlig fredagseftermiddag?
Publicerad: 18 oktober 2014 klockan 10:10
Gymnasiemässan guidar unga till rätt val
Denna kyliga höstförmiddag besökte många framtida gymnasieelever Lindeskolans gymnasiemässa. Lindesberg Arena var professionellt och snyggt anordnad med prydliga och lockande montrar. Eleverna var tillmötesgående och informativa och tog emot besökarna på allra bästa sätt. 
Publicerad: 18 oktober 2014 klockan 13:17
Round Table gör en djupdykning
Att det finns skräp, såsom en och annan cykel och möjligtvis någon kundvagn, i Bottenån kommer väl inte som någon överraskning. Men när den ideella föreningen Round Table idag gjorde en insats för att rensa rent, blev många chockade. Ån var till bredden fylld med bråte. 
Publicerad: 18 oktober 2014 klockan 14:16
Linde tog andra raka segern
Tre poäng förvandlades till fem när Lindesberg Volley besegrade Katrineholm på lördagen. I en mycket jämn drabbning var det hemmalaget som orkade hela vägen, då man avgjorde till 15-8 i femte set. Den dramatiska 3-2-segern innebär att Linde inlett Elitserien med två raka vinster.
Publicerad: 18 oktober 2014 klockan 19:30
Lindlövens sköna seger - Kovalonok hjälte i comebacken
Äntligen släppte det för Lindlöven! I söndagens bortamöte med Surahammar kunde laget fira tre mycket efterlängtade poäng, efter att ha vunnit med 4-2. Alexander Kovalonok blev stor hjälte i sin comeback då han svarade för ett mål och två assist. 
Publicerad: 19 oktober 2014 klockan 18:18
Ystad sänkte LIF i jättedrama
LIF Lindesbergs förlustfria svit i Allsvenskan är bruten. I söndagens hemmamöte med IFK Ystad inledde laget starkt och kopplade en planenlig ledning. Men efter att ha sett gästerna vänt på steken fick LIF jaga en kvittering, något man gjorde ända in i slutsekunderna. Tyvärr räckte det inte hela vägen och Ystad vann med minimala 29-30.
Publicerad: 19 oktober 2014 klockan 18:36
Supercomebacken kan vara vändningen
En spelare gör inte ett lag, men Alexander Kovalonoks comeback ledde Lindlöven hela vägen till en efterlängtad seger. Spetsspelarens comeback kan mycket väl vara det som innebär vändningen för laget.
Publicerad: 20 oktober 2014 klockan 09:15
Parkera gärna - men stanna inte
Här är de nya och centrala parkeringsplatserna som har efterfrågats av såväl näringsidkare som gemene man. Dessvärre är insatserna höga för de som vill nyttja dem, detta på grund av att det råder stoppförbud vid den aktuella sträckan på Skolgatan där p-rutorna målats upp.
- Skylten kommer att plockas ner, kommenterar trafikingenjör Mats Lidestig på BMB:s trafikenhet.

Publicerad: 20 oktober 2014 klockan 10:54
Första spadtaget för nya brandstationen!
Det var en samling förväntansfulla människor som samlades klockan 13.00 för att bevittna det första spadtaget av Lindesbergs nya brandstation. Det är många som väntat och väntat på att den här dagen skull komma och nu, äntligen, efter en femton år lång process, blir det till sist av!
Publicerad: 20 oktober 2014 klockan 14:03
Med kultur blir skolan enklare och roligare
Med stor glädje och entusiasm visade klass 2 b från Björkhagaskolan, på Rotarys lunchmöte, hur sång, musik och teater kan göra skolarbetet roligt och lättare. Klasslärare Eva Sjönneby höll, med fingertoppkänsla, ihop en halvtimmes långt program där barnen fick visa sina färdigheter i svenska, matte och engelska genom att använda kulturella uttryck.
- Vi väver in kultur i allt vi gör i klassen, berättar Eva Sjönneby. Skolan blir så mycket roligare då för barnen och det blir lättare att lära sig det som ibland är svårt.

Publicerad: 20 oktober 2014 klockan 14:07
Lättare sagt än gjort att hitta en jämn nivå
Att spela konsekvent och svara för en jämn nivå genom hela matcher är inget som är synonymt med handbollslag. Svackorna i matcherna tycks komma som på beställning, frågan är bara varför?
Publicerad: 21 oktober 2014 klockan 09:52
Lindetjej marknadsför tyskt sportföretag
Handbollstjejen Julia Östlund ägnar sig inte enbart åt vänner, idrotten och sin blogg, utan nu även reklamfilm. När det tyska företaget Rehband frågade Julia och hennes vänner om de ville medverka i en film för att visa upp deras produkter, fanns det ingen tvekan att tala om. Självklart ville de det!
Publicerad: 21 oktober 2014 klockan 12:47
Parkträd har blivit riskträd
För knappt ett år sedan konstaterade stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher, på BKT, att Flugparkens träd sjöng på sista refrängen och kommer att behöva tas bort inom en femårsperiod. Idag, tisdag, vidtogs säkerhetsåtgärder för att minska riskerna för att en olycka inträffar.
Publicerad: 21 oktober 2014 klockan 13:55
Samarbete över blocken: S och C får egen majoritet
Det blir Socialdemokraterna och Centerpartiet som styr Lindesberg de kommande fyra åren. Idag presenterades en "regeringsdeklaration" för "en stark och växande kommun". För båda partierna är det här ett andrahandsval: S hade hoppats gå mot strömmen och få egen majoritet - C såg sig som ett alliansparti.
Publicerad: 21 oktober 2014 klockan 18:44
Svinaktigt beteende på camping
Stora skador på gräsmattan vid Prästryggens Camping, Frövi, skvallrar om att vildsvinen har kommit alldeles för nära samhället i jakt på föda.
- Det här är naturligtvis inte bra alls och därför har vi bett stadsjägaren titta närmare på lösningar att få bort djuren. Det kan eventuellt bli tal om skyddsjakt för att skrämma bort djuren från området, berättar Per Björkengren på Bergslagens Kommunalteknik.

Publicerad: 22 oktober 2014 klockan 08:40
Allianspartierna om "Centerns svek" och kraven från SD
Allianspartierna M, FP och KD känner sig svikna av Centerpartiet som nu gjort upp med Socialdemokraterna om att styra Lindesbergs kommun de kommande fyra åren. De tre borgerliga partierna avvisar samtidigt kraven från Sverigedemokraterna på ett ökat inflytande. SD hotar med krångliga val till styrelser och nämnder.
- Det är inte rimligt att vi som näst största parti inte får samma möjligheter att arbeta politiskt, kommenterar Per Söderlund, SD. 

Publicerad: 22 oktober 2014 klockan 13:39
Summering av den säsong som gått
Den fotbollssäsong som passerat har varit lång och intensiv. För våra tre klubbar Fellingsbro GoIF, Frövi IK och IFK Lindesberg har den bjudit på allt ifrån himmel till helvete. När nu hösten har suttit punkt för fotbollsåret 2014 är det även dags för mig att sätta punkt för krönikan. När våren närmar sig kanske jag återvänder, men tills dess får ni hålla er till denna summering.
Publicerad: 22 oktober 2014 klockan 15:37
Ceder tackar för sig – och jobbar vidare för Linde
Efter tjugo år som heltidspolitiker i Lindesbergs kommun lämnar Anders Ceder hetluften för att, till nyår, arbeta med regionalpolitik. Det är med blandade känslor han byter ut ordförandeposten i kommunstyrelsen mot vice ordförandeplatsen i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd. 
- Det ska givetvis bli väldigt spännande att, på heltid, driva infrastruktur och miljöfrågor på länsnivå, säger Anders Ceder. Samtidigt känns det vemodigt att lämna ledningen för Lindesberg just nu när vi står inför en så spännande period med ett blocköverskridande samarbete och ny politisk organisation.

Publicerad: 22 oktober 2014 klockan 18:51
Storseger för Lindlöven - hade målkalas i tredje
Lindlöven bjöd på onsdagen på målkalas hemma i Lindehov. Efter att ha dominerat de två inledande perioderna kunde laget mala ner gästande Forshaga i slutakten. Med fem mål på elva minuter gick man ifrån till de imponerande slutsiffrorna 7-2. Segern var Lindlövens andra raka och innebär att man tar klivet upp till åttondeplatsen.
Publicerad: 22 oktober 2014 klockan 21:10
Gamerhelg i Arenan
På fredag kväll tas Lindesbergs Arena i besittning av ungdomar som firar in höstlovet med att delta i LindeLanet. Under helgen kommer Arenan att fungera som datorspelandets högkvarter, men för den som vill sträcka på benen en stund finns mängder med aktiviteter att välja på.

Publicerad: 22 oktober 2014 klockan 21:53
Kommunen får kritik för dålig kontroll på den offentliga konsten
Kultur- och fritidsnämnden har dålig kontroll på Lindesbergarnas gemensamma konst. Det skrivs i en revisonsrapport som nämnden idag ska ta ställning till. En mängd tavlor och skulpturer finns runt om i kommunen utan att de är registrerade. Dessutom har nämnden inte heller kontroll på den samlade offentliga konstens försäkringsvärde.
- Det här är bekymmersamt och vi tar revisionsrapporten på stort allvar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Carina Östrand (S). Det är bara att konstatera att vi inte riktigt vet var en del tavlor och annan konst finns. 

Publicerad: 23 oktober 2014 klockan 14:57
Förslag att Merit Israelsson blir ny förvaltningschef i kommunen
Allt tyder på att nuvarande näringslivschef, Merit Israelsson, får nytt jobb i kommunen till årsskiftet. Hon är föreslagen som förvaltningschef över den nyinrättade tillväxtförvaltningen. Beslut om tillsättningen sker i nästa vecka, i kommunstyrelsen.

Publicerad: 23 oktober 2014 klockan 15:22
Äntligen höstlov!
Det efterlängtade höstlovet stundar och skoltrötta barn, ungdomar och även en del vuxna, får en paus. Det som står högst på listan är sovmorgnar, att inte behöva göra något särskilt utan bara ”chilla med kompisar” och ”ta det lugnt”. Men för den som vill aktivera sig är möjligheterna oändliga. Bland annat ligger ett Kulturlovsprogram ute till lindesbergarnas förfogande. 
Publicerad: 23 oktober 2014 klockan 16:07
Drömstart
Två spelade, två vunna, Linde Volley har fått en superstart på Elitserien som endast Engelholm kan toppa. Mot Sollentuna förväntades en 3-poängare men mot Katrineholm ställdes Johan Isacssons lag verkligen på prov och de visade upp ett bestämt spel. 2012 utnämndes Marjorie Giordano till årets spelare och försätter hon så här så kommer hon få utmärkelsen igen 2015.
Publicerad: 23 oktober 2014 klockan 16:19
Gustav lever SHL-livet - väntar tålmodigt på sin chans
Att slå sig in i ett nytt lag är inte alltid lätt. Det är något som Gustav Backström har fått erfara under de senaste månaderna. Den reslige backen gör sin första säsong i Örebro Hockeys SHL-lag, en tid som bjuder på hård träning och väldigt många nya kunskaper. Några månader in på sitt nya liv som hockeyproffs har rutinerna börjat infinna sig.
Publicerad: 23 oktober 2014 klockan 22:08
Tillbyggnad blev droppen som fick bägaren att rinna över
Vårdcentralen Bägaren kommer att få en 23 meter lång och 10,5 meter bred paviljong tillbyggd på norrsidan av den befintliga fastigheten. Efter visst motstånd från boende i området, har Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning beviljat ett tidsbegränsat bygglov för ändamålet.
Publicerad: 24 oktober 2014 klockan 08:41
Du glömmer väl inte att ställa tillbaka klockan?
Det har nog inte undgått någon att vi nu går mot mörkare och kyligare tider. Detta gäller även klockan som ska ställas om till vintertid, natten mellan kommande helgens lördag och söndag. Du har kanske ett par, tre klockor att ställa om, de flesta mobilerna sköter sig ju dessutom själva nuförtiden. Johan Englund däremot, han har minst hundra stycken att ändra på. 
Publicerad: 24 oktober 2014 klockan 11:28
Derbyt ställer Oskar mot gamla laget
I våras tog en lång era slut i Lindesberg Volley. Imorgon går Oskar Jänsson Vikterlöf ut för sitt allra första Elitserie-derby på den andra sidan nätet, nämligen som tränare för Örebro Volley. Inför återseendet ger Oskar och hans tidigare radarpartner Johan Isacsson sina tankar på det derby som väntar.
Publicerad: 24 oktober 2014 klockan 13:13
Heroinmissbrukare livrädd för ungdomsdrogen Spice
En hjärt- eller hjärninfarkt skall ej behöva drabba en fullt frisk ungdom. Dock är det en av flera skadeverkningar som den bland unga populära drogen "Spice" kan orsaka. Trots riskerna och trots flera dokumenterade dödsfall samt allvarliga överdoser där unga varit nära döden, fortsätter Spice bära stämpeln som "OK" på ungdomsfesterna.
-  Det här är ett jätteallvarligt problem som vi har mycket svårt att stoppa. Lagstiftningen hänger inte med i tillverkarnas tempo, som hela tiden byter ut några substanser i Spice då dessa blivit narkotikaklassade. På detta sättet kan tillverkning och försäljning fortsätta, förklarar en märkbart oroad ungdomspolis, Susanne Jakobsson som tillsammans med kollegan Henrik Andersson arbetar med att informera ungdomarna om drogen och farorna med den.

Publicerad: 24 oktober 2014 klockan 14:54
De sjunger för att bekämpa Ebola
Ikväll fylldes Lindesbergs kyrka av ljuva toner och vackra stämmor. Fem olika körer var på plats för att uppträda på FN-dagen med konserten ”Vi bygger broar”. Det var som en välplockad smågodispåse, det fanns allt! Unga, äldre, kvinnor, män och barn. En avkopplande, fin stund med ett mycket aktuellt syfte. 
Publicerad: 24 oktober 2014 klockan 20:30
Fredagspuls i Linde
Fredag kväll i ett höstruggigt Lindesberg. Häng med ut på en check på stan tillsammans med LindeNytts vimmelfotograf.
Publicerad: 25 oktober 2014 klockan 11:35
Lindes sköna derbykross
Lindesberg Volley fortsätter att rada upp fina resultat i Elitserien. I ett välbesökt Idrottshuset gjorde man på lördagen processen kort med Örebro, i en match som totalt dominerades av gästerna. Med tre raka setsegrar tog Linde hem derbyt och säkrade tre nya poäng.
Publicerad: 25 oktober 2014 klockan 16:29
GSK tog första poängen
Säsongens första poäng kom på fredagen för Guldsmedshytte SK. Laget gick dock mållöst av hemmamötet med Hällefors, som inte heller hade någon lycka med målskyttet. Det krävdes straffar innan gästerna slutligen kunde avgöra och ta hem segern via 0-1.
Publicerad: 25 oktober 2014 klockan 16:42
Formstarkt Lindlöven laddar om för Vimmerby
Med två raka segrar har vinden vänt för Lindlöven. Efter en vecka kantad av mål, inspelade poäng och nyvunna tabellplaceringar laddar man nu om batterierna. Imorgon siktar Lindlöven på att fortsätta segertåget, då man rullar till Småland för ett möte med tabelltvåan Vimmerby HC.
Publicerad: 25 oktober 2014 klockan 17:13
Inga Livesändningar idag
Det blir tyvärr inte några Livesändningar från handbollsmatchen Heid-LIF Lindesberg eller ishockeymatchen Vimmerby-Lindlöven.
- Vi har tyvärr inte fått de tekniska garantierna av produktionsbolaget Sportsground som krävs för att vi ska kunna sända matcherna, säger LindeNytts John Falck.
- Sportsground jobbar på att göra de förbättringar som krävs för att sändningarna ska fungera utan problem från mindre hallar. Vi hoppas kunna starta upp sändningarna inom kort igen, avslutar Falck. 

Publicerad: 26 oktober 2014 klockan 12:49
WSK föll i målkalas
Säsongens andra förlust kom på söndagen för WSK Lindesberg. Lunchmötet med Wadköping IBK blev en målrik historia, som slutade med att lagen hittade nätet hela 18 gånger. WSK fick dock stå som förlorare efter att Wadköping avgjort till 10-8 i slutminuten.
Publicerad: 26 oktober 2014 klockan 13:02
Världens alla hörn representerades på maskerad

Under lördagskvällen arrangerades maskerad i Löa för tredje året i rad. Årets arrangemang, som hade temat "nationaliteter", besöktes av ett 70-tal utklädda partyprissar. Daniel Gunnarsson kammade hem priset för bästa utklädnad som tjusig same. Tidigare teman på Löamaskeraden har varit 70-80-tal samt film. Fler bilder från lördagskvällen finns i bildspelet ovan.


Publicerad: 26 oktober 2014 klockan 13:16
LIF trotsade skadorna - vann i Göteborg
Efter två segerlösa matcher är LIF Lindesberg ett vinnande lag igen. Trots ett flertal skadeavbräck plockade laget med sig två poäng hem från Göteborg, via slutresultatet 27-22 mot BK Heid. Segern var LIF:s fjärde för säsongen och befäster lagets topposition.
Publicerad: 26 oktober 2014 klockan 16:27
Lindlöven nära skräll mot topplaget
Att Lindlöven har en gryende form visade sig på nytt på söndagen. I det stentuffa bortamötet med tabelltvåan Vimmerby HC hamnade laget först i ett 4-1-underläge. Men Lindlöven kämpade sig tillbaka, reducerade två gånger om i slutperioden och föll till slut med knappa 4-3.
Publicerad: 26 oktober 2014 klockan 18:16
Testsändning genomfördes
En ej publik testsändning genomfördes av Sportsground från handbollsmatchen mellan Heid och LIF Lindesberg på söndagseftermiddagen. Resultatet av sändningen från en liten arena var positivt och vi kommer under tisdagen att träffa Sportsground för ett framtidsmöte, berättar LindeNytts John Falck som återkommer med resultatet av mötet och framtida sändningar. 
Publicerad: 27 oktober 2014 klockan 09:32
Lindlövens första halva – både fågel och fisk
Lindlöven har blandat och gett under seriens första halva. När man nu mött samtliga lag och kommit halvvägs passar jag på att sammanfatta läget.
Publicerad: 27 oktober 2014 klockan 09:37
Terry Evans vill öppna forskningscentrum i Fanthyttan
Lindesberg behöver skapa en unik produkt för att kunna locka till sig besökare. Det anser Terry Evans som är ett praktiserande medium. Han talade idag på Rotarys öppna lunchmöte och inbjöd näringslivet i kommunen till en dialog.
- Lindesberg är en fantastisk kommun men den behöver utvecklas. Min vision är att skapa ett forskningscentrum i Fanthyttan där nya sätt att kommunicera tas fram och där man kan utveckla affärer.

Publicerad: 27 oktober 2014 klockan 14:27
"Ofarligt träd" visade sig vara livsfarligt
Kraftfulla protester mot arbetet att trädsäkra Kyrkberget i allmänhet och området runt förskolan i synnerhet, resulterade i att samtliga träd som hade bedömts som riskträd inte togs bort i väntan på nya order. Nu har ett av de märkta träden blivit föremål för diskussion igen, detta sedan trädet helt utan förvarning föll när det uppehöll sig människor i närheten.
Publicerad: 27 oktober 2014 klockan 15:11
Idrott och böcker hör ihop för Niklas
Idrott och böcker är en jättebra kombination. Det säger den populäre barn- och ungdomsförfattaren Niklas Krog som idag besökte biblioteket i Lindesberg. Han vet vad han talar om då han varit basketproffs under flera år men nu lever på att skriva.
- Böcker är världens bästa underhållning. När jag läser en bok spelas en film upp inuti huvudet och det blir hur spännande som helst.

Publicerad: 27 oktober 2014 klockan 18:02
Landslagsuppdraget ställer till det för många
Rimbo skickar iväg en spelare på landslagsuppdrag. Det innebär att LIF Lindesberg och HIF Karlskrona tvingas flytta sina matcher. Jag har svårt att förstå en sådan regel.
Publicerad: 28 oktober 2014 klockan 08:52
TV-puckslag genrepar mot Lindlöven ikväll
Lindehov får ikväll besök av söner till gamla storspelare. Dagen före den första gruppspelsmatchen spelar Ångermanlands TV-puckslag ett genrep mot Lindlövens J18. Med i gästernas lag finns bland annat Lukas Wernblom, son till den gamla måltjuven Magnus Wernblom.
Publicerad: 28 oktober 2014 klockan 14:14
Kommunen skickade ut fakturor - som inte borde ha skrivits
Flera politiska partier har betalt tusenlappar i onödan i avgift för att ha nyttjat offentlig platsmark under höstens valrörelse. Nu skall kommunen rätta till misstaget och ge pengarna åter till dem som drabbats.
 - Kommunstyrelsen har gett ekonomichefen i uppdrag att lösa det här och de som vägrat betala kommer inte behöva vara orolig för kronofogden, skämtar Anders Ceder.

Publicerad: 28 oktober 2014 klockan 14:21
Fina besökssiffror trots rekordvarm sommar
Trots att det var kallt i maj och rekordvarmt i juli och augusti ser besökssiffrorna bra ut för Plantmarknaden i Lindesberg. Företaget är kommunens största turistmål med ca 110 000 besökare per säsong och ägaren Marco Åkesson tror nog att den siffran håller med råge även i år. Efter kommande helg stänger man för säsongen.
- Även om jag gläder mig åt den fina och varma sommaren så har den påverkat all handel lite negativt, säger Marco Åkesson. I vårt fall märkte vi att kunderna tvekade att handla växter och plantera nytt i julitorkan. Men istället ökade antalet besökare som shoppade annat och besökte cafét.

Publicerad: 28 oktober 2014 klockan 15:13
TV-pucksgästerna vann i Lindehov
Tisdagens träningsmatch i Lindehov blev ett riktigt prov för Lindlövens J18-lag. Mot sig hade man Ångermanlands TV-puckslag, som gick in för sitt avslutande genrep före gruppspelet. Efter en programenlig seger med siffrorna 4-1 laddar nu gästerna om för morgondagens premiär i TV-pucken.
Publicerad: 28 oktober 2014 klockan 21:37
Misslyckad inbrottstjuv försökte ta sig in i butik - underifrån
Någon gång mellan tisdag kväll och onsdag morgon, har en butik i centrala Lindesberg utsatts för ett inbrottsförsök. Gärningsmannen har försökt att ta sig in i lokalerna via en källare - men misslyckats.
- Man har försökt att ta sig upp genom butikens golv, alltså genom källaren tak, berättar butikschef Mattias Jansson.

Publicerad: 29 oktober 2014 klockan 10:29
Sebastian hemma igen - VM-femma i soligt Florida
Förra lördagen lyfte Sebastian Fagerhill mot Florida och Fort Lauderdale. Där ägnade han sedan en vecka åt sol, bad och framförallt väldigt mycket judo. När junior-VM avgjordes i USA fanns Frövi Judos representant på plats och tävlade för Sveriges räkning. Igår kunde slutligen en stolt junior vända hem till Sverige med en femteplats.
Publicerad: 29 oktober 2014 klockan 12:10
Ingen skola – men fullt schema ändå
Det finns de som lyxar till den här veckan med lite lov och höstlovet i Lindesberg har minst sagt tagit fart och många barn utnyttjar dagarna till fullo. Bowling i Lindesberg Arena är något som står högt på ungdomarnas popularitetslista. I bowlinghallen råder det full aktivitet och energin flödar. Men planerna är många och det är mycket som ska hinnas med under lovdagarna. 
Publicerad: 29 oktober 2014 klockan 14:38
Halloween vs Allhelgona

Vad var nu skillnaden på halloween och allhelgonadagen? Eller är det egentligen samma sak? Samma fundering varje år, inte helt lätt att skilja på. De båda högtiderna har egentligen bara en enda sak gemensamt. Döden.


Publicerad: 29 oktober 2014 klockan 19:07
Hallå där: Niklas Nooni - nybliven pappa

I söndags saknades Niklas Nooni i Lindlövens matchuppställning mot Vimmerby. Anledningen var att forwarden och hans flickvän hade fått tillökning i form av en liten flicka. LindeNytt valde därför att ringa upp 26-åringen och fråga om pappa-rollen, den spellediga veckan och säsongen så här långt.


Publicerad: 29 oktober 2014 klockan 20:37
Populär frukost med bygge i fokus
Morgonens företagsfrukost var välbesökt med nästan hundra stycken företagare som samlats. Bland andra som fattade tag i mikrofonen var kommunchefen Christer Lenke, Christina Björkkvist från arbetsförmedlingen, BMB:s projektledare Isabelle Lohse samt byggkillarna Roger Sixtensson, Per Egeryd och Per Eriksson. 
Publicerad: 30 oktober 2014 klockan 13:44
Derbybesvikelse
Bit för bit har mina förhoppningar under sommaren byggts upp och jag har sakta fått en tro på att vi i år kommer få det derbyt mellan Linde och Örebro vi alla önskar. Det gick långsamt framåt och, de en gång så häpnadsväckande, Örebro närmade sig spelare för spelare sin forna glans. Båda lagen startade serien bra och i helgen var det dags för derby. Men pannkaka blev det.
Publicerad: 30 oktober 2014 klockan 13:50
Husvisning med dynamisk duo i stadsnära skog
Häng med på höstens första husvisning tillsammans med Erik Wijkström och Frida Lundin, som höstpremiären av "På Husvisning" gör ett besök i villaområdet på Stadsskogen 2.
Publicerad: 30 oktober 2014 klockan 14:01
Ett lysande projekt i Dalkarlshyttan ger tryggare tillvaro
På senare år har området Dalkarlshyttan allt fler verksamheter igång, som innebär att allt fler människor rör sig i området. För att göra tillvaron tryggare, framförallt under det mörka halvåret vi nu gått in i, har gatubelysning installerats längs den nya gång- och cykelvägen mellan södra centrum och området Dalkarlshyttan.
- Installationen påbörjades i förra veckan och belysningen kommer att vara tänd inom ett par veckor, förklarar Jesper Almlöf på Näringsliv och Utveckling, som ligger bakom projektet.

Publicerad: 30 oktober 2014 klockan 15:11
Skojiga hattar, röda näsor och roliga röster
En tvåtimmarskurs i att vara clown var idag möjligt för höstlovslediga barn att prova på i Kulturums aula på Lindeskolan. Kursen hölls av Tina Ruth, som gått clownutbildning i London, och också är känd som Clownen Klara. Med mycket värme och engagemang bjöd Tina på två glädjefyllda clowntimmar. 
Publicerad: 30 oktober 2014 klockan 15:45
Helgen innebär futsalfest i Arenan - dags för femte cupen
I helgen är det dags för en modern tradition att gå av stapeln. För det femte året i rad arrangerar Frövi IK i samarbete med Bergslagens Sparbank sin årliga futsalcup i Lindesberg Arena. 44 lag från både när och fjärran gör under två dagar upp om segern.
Publicerad: 31 oktober 2014 klockan 06:06
Rallyfotografen Tony tipsade: Så tar du bra actionbilder
Hur sjutton hinner han med? Både att ta bilder efter grusvägar där rallybilarna passerar i 180 km/h eller mer. Och att bevaka alla internationella tävlingar världen över? Tony Welam - rutinerad motorsportsfotograf. På torsdagskvällen hann han ändå med att dela med sig av experttips och 35 års yrkeserfarenhet, när Lindesbergs Fotoklubb bjöd in till möte i ett fullsatt Lindegårdens Värdshus.
Publicerad: 31 oktober 2014 klockan 08:07
Lägligt uppehåll för LIF - dras med både skador och sjukdomar
I onsdags skulle LIF Lindesberg egentligen ha spelat säsongens sjunde match. Men mötet med Rimbo Roslagen sköts upp en vecka, något som LIF nu kan vara tacksamma för. Med en bacill som går igenom laget har den planerat hårda träningsveckan ersatts av återhämtning för många av spelarna. Även tränare Herman Arenvang går sjuk när han berättar om hur läget i LIF är.
Publicerad: 31 oktober 2014 klockan 09:25
Agneta knep två medaljer på VM
Agneta Andersson lyckades väl i VM för fågelhund i Italien, som gick av stapeln i förra veckan. Trots ovanligt krävande banor lyckades Sverige knipa en silverplats i lagtävlingen Hubertus (spaniel). I den individuella klassen kämpade Agneta och settern Juici Fruit till sig en fjärde plats – av 140 startande.
- Jag är jättenöjd då jag har aldrig varit med om så här fysiskt krävande banor tidigare. Vi fick bland annat springa uppför sex långa slalombackar i 28 graders värme.

Publicerad: 31 oktober 2014 klockan 10:35
Idag grattar vi
Stort grattis Annette på din dag!!!
Hoppas du får en fin dag!
Kram från stora syster Anki


Önskar: Anki
Senaste från bloggarna
Mitt första försök att fotografera vintergatan
Hej Sent igår kväll gav jag mig ut och letade efter vintergatan i den vackra stjärnhimeln som...

Sami Rahkonen
30 oktober 2014 10:44
B&W - Gillar Ni Läsare Det?
Hej Jag har funderat på att fullfölja ett av mina mål, att fotografera mer B&W. Att endas...

Sami Rahkonen
29 oktober 2014 07:26
Inga nybörjare tack
Vi brukar oftast tala om att staden här är så "idrottsvänlig" och att vi har olika idrottsföre...

Såma Arif
27 oktober 2014 22:52
Mata Inte Fåglar Med Talgbollar!
Blåmesar är vanliga gäster vid talgbollarna och fågelborden under vintern. Den allmänna uppfattnin...

Sami Rahkonen
27 oktober 2014 12:00
Högskoleprovsförned ring
Så många som har skrivit högskoleprovet idag och som reflekterar i efterhand att de känner...

Såma Arif
25 oktober 2014 20:05
I Väntan På Ett Möte
Hej Häromdagen fick jag vänta i några timmar på ett möte, jag tog vara på tiden och spenderad...

Sami Rahkonen
24 oktober 2014 18:10
En Dag Vid Närliggande Vattendrag
Hej Idag har jag spenderat min tid ute i skogen. Bland vackra vattendrag.Jag har fotograferat...

Sami Rahkonen
22 oktober 2014 17:00
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Massivt åtal för barnsexbrott
31-Oct-2014 10:30:30
”Räcker med ett par bloss”
31-Oct-2014 10:29:14
Målkungen uttagen till Tre Kronor
31-Oct-2014 10:24:21
En skadad i lastbilsolycka
31-Oct-2014 09:47:06
Säkerhetsbrister i Comhems modem
31-Oct-2014 09:39:04
Tågstopp på Södra stambanan
31-Oct-2014 09:22:57
Hans sista dagar – en tidskamp
31-Oct-2014 08:34:29
Barnhjärtkirurg sparkas – ”illojal”
31-Oct-2014 08:02:22
Mike Tyson: Jag blev antastad som barn
31-Oct-2014 07:39:20
”Hann inte tänka, det var bara panik”
31-Oct-2014 07:08:07
Idol skrotar vinnaralbum
31-Oct-2014 06:51:38
Världens rikaste kan slösa i 200 år
31-Oct-2014 06:50:28
Så slipper du dubbla pensionssmällen
31-Oct-2014 06:23:28
”DNB-ettan testas i kväll – till 1,98”
31-Oct-2014 06:18:00
Idolen kallar sina fans för ”losers”: ”De får ha lite humor”
31-Oct-2014 06:04:26
Hörnqvist: ”Händer verkligen inte ofta”
31-Oct-2014 05:58:33
Uppgifter: Marcus Ericsson byter stall
31-Oct-2014 03:08:51
Runt 30 döda i oroligt Burkina Faso
31-Oct-2014 01:53:11
Polismördare gripen – efter 48 dagar
31-Oct-2014 00:06:17
”Gäddan” jagar han som knockade Tyson
30-Oct-2014 23:06:37
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt