1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under December 2014 publicerades 112 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Viktigt att hitta en vinnande trend
Två omgångar återstår av grundserien och för Lindlövens del är det någon ynka bonuspoäng som återstår att spela om rent tabelltekniskt. Föga upplyftande kanske, men laget har väldigt mycket mer än så att spela för inför framtiden.
Publicerad: 1 december 2014 klockan 09:02
Julskyltning i mörker
Ett kabelfel har mörklagt delar av centrala Lindesberg, vilket även innebar att handlarnas skyltsöndag blev ovanligt mörk i år.
Publicerad: 1 december 2014 klockan 09:16
Elfel trolig orsak till brand i tvåfamiljshus
Strax innan klockan nio på söndagskvällen, larmades räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i ett tvåfamiljshus i Oppboga utanför Fellingsbro. På måndagsmorgonen uppgav polisen att man inte misstänker något brott i samband med branden.
- Det mesta tyder på att branden orsakats av ett elfel i en väggkontakt, kommenterar Henrik Dahlström, vakthavande beväl vid Örebropolisen.

Publicerad: 1 december 2014 klockan 09:43
Hon ska jobba för fler besök i Linde
I januari sparkar det nya bolaget ”Besök Linde” igång. Det är en sammanslagning av Energikällan, Arenan samt Stripa Byggnadsminne. VD kommer Åsa Jönsson-Carlsson att bli och hon har en långsiktig vision för bolaget.
- Jag vill att ”Besök Linde” ska hjälpa till att fler besökare får upp ögonen för Lindesbergs kommun och de fina förutsättningar vi har här.

Publicerad: 1 december 2014 klockan 14:35
Från Amazonas till Stadshotellet i Linde
I timmar har han åkt båt på Amazonas bifloder för att uppsöka de många indianbyar som ligger isolerade, i syfte att erbjuda eftertraktad läkarvård. Och hela resan betalade han ur egen ficka. Men det var det värt, menar läkaren Jan Ulfberg, som idag berättade om sin Colombiaresa på Rotarys öppna lunchmöte.
- Med små medel kan man hjälpa så många och så mycket!


Publicerad: 1 december 2014 klockan 15:30
LIF ska lära av Bengan Boys
Att säga att LIF Lindesberg kom undan med blotta förskräckelsen borta mot HP Warta är kanske att ta i, men det blev mer spännande än vad det hade behövt bli när laget vann med 27-24. Det blev en lärdom om vikten av att kunna stänga matcher.
Publicerad: 2 december 2014 klockan 08:22
Linde Energi växer: Mångmiljonaffär ger marknadsandelar i Örebro
Det står nu klart att Linde Energi köper det föreningsägda nätbolaget Närkes Kils Elektriska, detta sedan en slående majoritet av de drygt 300 medlemmarna på måndagen röstade till Linde Energis fördel. 92 procent röstade för en försäljning.
- Vi köper Närkes Kils Elektriska för att uppnå den storlek vi behöver ha, kommenterar Linde Energis verkställande direktör, Anders Anté.

Publicerad: 2 december 2014 klockan 08:33
Just nu goda affärer för bilbranschen
Det svänger i bilbranschen vilket brukar vara en temperaturmätare på Sveriges ekonomi. Sedan i höstas har kunderna strömmat till Hugo Erikssons Bil i Storå och nu säljer man i snitt över 70 bilar i månaden.
- Vi är väldigt nöjda, säger Bernt Eriksson. Vi tror att det låga ränteläget spelar en stor roll och att ökningen är en indikation på bättre ekonomi hos kunderna.

Publicerad: 2 december 2014 klockan 14:42
Fem i rad för GSK
Guldsmedshytte SK:s formkurva fortsätter att peka spikrakt uppåt. På tisdagskvällen körde laget fullständigt över jumbon Hallsberg, i vad som blev en behaglig 7-0-seger. Det gör att GSK nu är uppe i fem raka vinster och klättrar vidare i tabellen.
Publicerad: 2 december 2014 klockan 23:38
Skabbrävar har sökt sig in bland människor
Boende i området Hermanstorp uppmanas till vaksamhet sedan en skabbräv har observerats där. Risken finns att smittan överförs till husdjur. Fallet är det andra på kort tid i Lindesberg.
Publicerad: 3 december 2014 klockan 12:12
Leverantörkväll hos Hedin
På onsdagskvällen arrangerade Karl Hedin i Lindesberg en leverantörkväll. Leverantörerna fick visa upp sina produkter för de anställda, äta mat tillsammans, mingla och även prova lite olika sorters whiskey. 
Publicerad: 3 december 2014 klockan 20:49
Armbandet hjälper dig i form
Årets Julklapp har avslöjats och nu är det dags att komma i tidernas form! Och vem vågar egentligen sitta still när bandet på armen lyser och talar om för dig att du har slöat klart, att det är dags att upp och hoppa och röra på sig! 
Publicerad: 3 december 2014 klockan 20:52
Linde föll i derbydrama
I ett stort derbydrama fick Lindesberg Volley se sig besegrade. Laget hade tagit sig tillbaka från underläge två gånger om, men när det skulle avgöras i femte set var Örebro starkast. Slutresultatet 2-3 innebär att lagen nu vunnit varsitt derby.
Publicerad: 3 december 2014 klockan 21:07
Tredje raka segern för Lindlöven - klättrar vidare
Borta mot Forshaga tog Lindlöven på onsdagen sin tredje raka seger. Med sitt 2-4 tidigt i den tredje perioden fastställde Alexander Kovalonok slutresultatet, något som gav laget tre nya poäng. Poäng som gör att Lindlöven nu tar klivet förbi IFK Arboga och är ny tabellåtta.
Publicerad: 3 december 2014 klockan 21:32
Rätten ger kommunen rätt
Planerna för nybyggnation av flerfamiljshus på Vinkelgatan, i bostadsområdet Brodalen, har ännu en gång försökts stoppas genom en överklagan till Förvaltningsrätten.
Publicerad: 4 december 2014 klockan 12:07
Från Afrika till egen brodyrfirma
Efter att ha varit ute och sett världen i många år, återvände den inbitne lindesbergaren till Sverige. Tjugo år spenderades i Afrika och när Anders Persson tillsammans med sin familj beslutade sig för att flytta hem till Anders hemstad, Lindesberg, startade han sitt företag Linde Brodyr & Dekor, där man kan hitta allt mellan himmel och jord.
Publicerad: 4 december 2014 klockan 13:28
Frövi Judo gör sig redo att arrangera SM-helgen
Intensiva dagar väntar Frövi Judo. Klubben förbereder sig för tillfället för helgens stora tävlingshelg, då man står värd för både lag-SM och Svenska Judocupen. Totalt gästas Lindesberg Arena av uppemot 230 atleter som under både lördag och söndag kämpar om segern.
Publicerad: 4 december 2014 klockan 15:41
En gåva i juletid
Lions Bengt Göran Karlsson och Kjell Melin sitter i församlingshemmets entré och väntar på diakonen. Med sig har de ett tjockt kuvert innehållande tusentals kronor. Det är tid att lämna över årets julgåva. 
Publicerad: 4 december 2014 klockan 17:42
Sommarsuccén kommer i julversion
Efter succén i somras med allsångskvällar på krogen, kommer nu en juligare version av detta kollektiva nöje. Kommande tre lördagar kommer nämligen en Julshow köras på Lasse Maja Bar & Kök där just allsången plockas fram på nytt. Det är Slam Jam, med bland andra Jesper Hugosson, som ska höja stämningen i taket med hjälp av kroggästerna. Jullåtarna är redo att avverkas och nu gäller det bara för publiken att vässa stämbanden.
- Vi vill locka en publik i alla åldrar, berättar Jesper.

Publicerad: 5 december 2014 klockan 08:04
Här serveras soppan som värmer på flera sätt
Sopplunchen i församlingshemmet värmer i dubbel bemärkelse. Pengarna man får in på lunchen skänks vidare till den sociala stiftelsen, som i sin tur tilldelas olika, viktiga projekt. Men för att det ska tillagas soppa behövs resurser som är villiga att hjälpa till. Kanske är det något för dig?
Publicerad: 5 december 2014 klockan 08:54
Morotslådor, konst och kultur när Sverigefinnarna firar
Den här veckan firar de sverigefinnar som bor i Lindesberg "Kulttuuriviikko" - alltså kulturvecka - med musik, mat, konst och fest. Redan vid öppningstid på fredagsförmiddagen var det gott om folk, som var sugna på den finska maten.
- Vi har sålt bra redan nu och det är många som köper morots- och kålrotslådor. De finns att köpa i affärer, men här är det billigare, säger Seija Tyynelä och Kirsti Riissanen, som också sålde bl a sockor och kransar.

Publicerad: 5 december 2014 klockan 12:07
Många heta känslor och brinnande iver
Dyka ner 3,6 meter och hämta upp en docka, släpa en sjuttio kilo tung docka över ett hinder, knalla i brant uppförsbacke i full mundering som innebär dryga tjugo kilo extra på kroppen, se Lindesberg tjugofem meter upp i luften från en liten korg. Ja, det var några av de saker som sex stycken av de som sökt tjänsten som deltidsbrandman fick prova på idag.  
Publicerad: 5 december 2014 klockan 13:13
Varför lyssnar ingen på coachen?
Vart ska fokus ligga? Ska man träna blockfösvar eller ska man satsa på offensiven? Serve och servemottagning då? Det är ju alltid viktigt det Johan Isacsson nämnt ett antal gånger. Men varför lyssnar då inte spelarna. I veckans sammandrabbning verkade allt handla om blockförsvar. Vad blev resultatet? Ja, omspel den 22 mars.
Publicerad: 5 december 2014 klockan 14:15
Formtoppen ger poängkungen en positiv känsla
Han inledde säsongen skadad och kämpade sig tillbaka till den nionde omgången. Efter sin comeback har Alexander Kovalonok stått för 15 poäng, avgjort flera matcher och hjälpt Lindlöven få fart på sin offensiv. Nu blickar poängkungen fram emot julen och den fortsättningsserie som därefter väntar.
Publicerad: 5 december 2014 klockan 15:24
Julbord med trivsel
Idag var det traditionsenligt dags för ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan att bjuda sina kunder på välsmakande, hemlagad mat. En tradition som kommit att bli väldigt uppskattad och välbesökt. Från klockan elva fick gästerna stiga på, och vid tretiden hade de haft nästintill fyrahundra julmatssugna på besök. 
- De väntar på det här julbordet, säger Berit Söderström.

Publicerad: 5 december 2014 klockan 18:23
En guldkant på stans äldreboenden
Lions Club Kristina Lindesberg har under två månaders tid varit runt och besökt Lindesbergs äldreboenden. De vill sätta en ”guldkant” på de äldres tillvaro, vilket också var namnet på det fina arrangemanget. Med musik, samvaro och fika gladde de mångas sinne och hjärta. 
Publicerad: 5 december 2014 klockan 18:25
GSK vann i rysare
Det bjöds på stor dramatik när Guldsmedshytte SK på fredagen tog sin sjätte raka seger. Efter en katastrofal andra halva av mittperioden var laget i rejäl brygga inför avslutningen. Men GSK reste sig, tog sig tillbaka och avgjorde till 8-7 genom Patrik Larshans 52 sekunder från slutet.
Publicerad: 6 december 2014 klockan 09:55
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum. 
Publicerad: 6 december 2014 klockan 11:10
Dubbla silver i lag-SM
Frövi Judos drömmar om guldjubel i hemma-SM gick visserligen om intet. Men för både damerna och herrarna slutade lördagen med medalj, efter två fina andraplatser. Med de två silvermedaljerna laddar nu Frövi Judo om för söndagens tävlingar i Svenska Judocupen.
Publicerad: 6 december 2014 klockan 15:37
Marknad i skymning med globalt vernissage
Vid Vedevågs herrgård pågår en mysig julmarknad. Den har alldeles nyss börjat, men besökarna strömmar ständigt till och utbudet är varierat.
- Det är roligt att det kan arrangeras, säger Mia Johansson.

Publicerad: 6 december 2014 klockan 20:14
Fångat i krogvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut i krogvimlet och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild. 

Publicerad: 7 december 2014 klockan 11:39
Julmarknad och julkonsert går hand i hand
Vädret till trots gjorde man sitt bästa för att skapa en marknad i julens tecken i Ramsbergs församlingsgård. Med i stort sett bara lokala knallar rådde en hemtrevlig stämning, och efter marknaden välkomnas man till kyrkan för att avnjuta en stor julkonsert. 
- Det är en stor julkonsert där Ramsbergs kör och Hörkens och Ljusnarsbergs körer är med, säger Ullami. 

Publicerad: 7 december 2014 klockan 14:48
Serieledarna sänkte Linde
Lindesberg Volley åkte på söndagen på sin andra raka förlust. Den kom borta mot serieledande Engelholm, ett toppmöte där Linde stundtals hade svårt att hävda sig. Förlusten skrevs till 3-1 och gör att man är kvar som trea.
Publicerad: 7 december 2014 klockan 18:47
Skåningarna satte stopp för LIF
Söndagen slutade med en tung förlust för LIF Lindesberg. Efter en intensiv första halvlek hade OV Helsingborg kopplat en uddamålsledning i halvtid, en ledning som utökades tidigt i andra. Slutresultatet skrevs till 26-28 och gör att LIF tappar mark i toppstriden.
Publicerad: 7 december 2014 klockan 19:27
WSK tappade ledning sent - föll i förlängning
WSK Lindesberg såg länge ut att gå mot en seger på söndagen. Men borta mot Varberga tappade laget först en 4-0-ledning och fick sedan se motståndarna kvittera nitton sekunder före slutet. I förlängningen avgjorde sedan Varberga till 7-6 och WSK fick nöja sig med en poäng.
Publicerad: 7 december 2014 klockan 23:44
Villaägare hittade misstänkt skabbsjuk räv under trappan
En villaägare på Östermalmsvägen i Lindesberg, hittade i fredags en död räv under sin altantrappa. Det döda djuret blev omhändertaget av stadsjägaren, som berättar att det troligtvis är den räv som flera boende i området har sett röra sig inne bland villorna den senaste tiden.
- Den har haft ett märkligt beteende. Jag har fått 6-7 påringningar från boende i området som har sett räven gå in och lägga sig på och under trappor.

Publicerad: 8 december 2014 klockan 08:42
Lindlövens serie har allsvenska ögon på sig
De allsvenska lagen rånar Hockeyettan på dess bästa spelare, men i Lindlöven kan man sitta ganska säkert. Det är efter den halvknackiga hösten föga troligt att några allsvenskar skulle intressera sig för klubbens spelare. Men visst finns potential att utveckla allsvenska lirare i Lindehov.
Publicerad: 8 december 2014 klockan 08:55
Örebrotjejen som flyttade till Göteborg och landade i Linde
Carin Fritzell Hamnlund har snart bott fem år med sin familj i Lindesberg. Hon lockades hit till en tjänst som lärare på judogymnasiet. Maken Per kunde lockas med att det  är närmare till fjällen och inte alls långt från båten på Västkusten och i Oxelösund.
Publicerad: 8 december 2014 klockan 11:08
Inget lämnas åt slumpen vid Harmonis Caprice
Den 11 april 2015 är det åter dags att samlas på Lindesberg Arena för att avnjuta ännu en Caprice med manskören Harmoni. Föreställningen kommer som vanligt att innehålla en gästartist, överraskningar och en hemlig gäst. Men för arrangörerna är viktigt att ingenting lämnas åt slumpen. Det berättade idag Harmonis marknadsansvarige, Anders Svensson, vid Rotarys öppna lunchmöte.
- Vi har lärt oss vikten av ett ha ett mycket välplanerat evenemang med minutschema, säger Anders Svensson. Många människor är inblandade i konserten och vi gillar inte oförutsedda överraskningar. Dem sparar vi åt publiken.

Publicerad: 8 december 2014 klockan 14:34
Lindlövens J18 har siktet inställt på kvalspel
Hösten har varit en riktig framgångssaga för Lindlövens J18-lag. På söndagen gick man ut till seriefinal hemma mot Kumla, en match som tyvärr slutade i förlust via 3-4 efter straffar. Men jakten på spel i J18 Elit fortsätter för tabelltvåan Lindlöven.
Publicerad: 8 december 2014 klockan 19:06
Fyra poäng i dubbelmötet är ett måste
I en jämn serie som årets handbollsallsvenska kan man komma undan med att tappa en och annan match borta så länge man vinner sina hemmafighter. Men då gäller det att göra det också.
Publicerad: 9 december 2014 klockan 08:51
Tips och frågetecken vid Grant Thorntons skattefrukost
Det är många ´kommande skattefrågor som hänger i luften just nu. Det framgick vid Grant Thorntons traditionella skattefrukost idag. I och med att regeringens budgetproposition föll och att Alliansens budget gäller tills vidare så är det svårt att sia om nya skatteregler innan extravalet.
- Därutöver väntar vi svar och beslut på sex olika skatteutredningar som kan påverka företagens planering, förklarar Peder Larsson, skatterådgivare på Grant Thornton. Men det finns ändå viktiga frågeställningar redan nu, som exempelvis bolagets ägarstruktur, man bör titta över.

Publicerad: 9 december 2014 klockan 10:42
Ewelina lyser upp stan
Ewelina Jungmarker, 2014:s Bergslagens Lucia, det är hon som ska få äran att gå längst fram i luciatåget och bära den eftertraktade ljuskronan. Men vem är den här Ewelina Jungmarker? Vad gör hon på fritiden? Och är hon inte lite orolig att håret ska fatta eld när hon fått på sig kronan med levande ljus? LindeNytt har tagit reda på svaren! 
Publicerad: 9 december 2014 klockan 14:07
Elitserie-klubbens konkurs tvingar Joakim Bååk på flytt
Förra veckan kom chockbeskedet att H43 går i konkurs. För Joakim Bååk innebär det att han står utan kontrakt, i ett lag som klivit ur Elitserien och med nya klubbar som drar i honom. De senaste dagarna har minst sagt varit turbulenta för LIF-sonen.
Publicerad: 9 december 2014 klockan 16:09
Det är inte barra att köpa gran
Julen närmar sig med stormsteg och snart börjar det blir dags att planera årets julgransinköp. Smaken är olika och vilken sorts gran man vill ha varierar, vissa är mer för den traditionellt gröna, svenska granen medan andra satsar på den något mer lyxiga varianten Dansk Kungsgran. Här i Lindesberg kan man välja och vraka mellan sorterna och ända fram till jul finns det chans att köpa sig en gran. 
- En riktig gran luktar jul, säger Dennis Jonsson.

Publicerad: 9 december 2014 klockan 16:39
Kursgården kan snart bli asylboende med 55 platser
Nya Ramsbergsgården är en av de anbudsgivare som har blivit kvalificerade att gå vidare för att eventuellt bli tillfälligt asylboende. Detta meddelar Migrationsverket med anledning av den direktupphandling som pågått under senhösten och nu är avslutad.
Publicerad: 10 december 2014 klockan 06:58
Nobelt skolfirande
Flaggan svajar i topp och det är inte bara i Stockholm som Nobeldagen firas, utan även på Björkhagaskolan i Lindesberg. Både elever och lärare är tjusigt uppklädda i både aftonklänningar, glitter och man kan även skymta en och annan slips. En trerätters middag står på menyn, priser ska delas ut och för sexorna avslutas dagen med en bal, inte på slottet, men i idrottshallen. 
Publicerad: 10 december 2014 klockan 13:52
Lucia och gröt lockade många till PRO-fest
När de unga inte längre är intresserade, då får de äldre ta vid. Lucian Inga-Lill Blomster och de fyra tärnorna var tillsammans med PRO-kören och Britta Holm höjdpunkten när PRO Lindesberg samlades i Församlingshemmet för Grötfest.
- Det har inte varit så här många sedan vi hade Gusselby-Elvis tidigare i höstas, säger Ragnar Essingholm från Aspafallet. Jag brukar vara här varje möte. Jag känner hela högen.

Publicerad: 10 december 2014 klockan 17:48
LIF kryssade mot jumbon
Onsdagen bjöd på ett högst oväntat poängtapp för LIF Lindesberg. Borta mot jumbon Eskil spelade laget oavgjort, efter att ha hämtat upp ett underläge i slutminuterna till kvittering. Slutresultatet 25-25 (13-13) gör att LIF med stor sannolikhet går till halvtid av Allsvenskan som tabellsexa.
Publicerad: 10 december 2014 klockan 21:07
Lindlövens härliga avslut - vände mot topplaget
Lindlöven kan gå till julvila med fyra raka segrar. Hemmamötet med Allettan-klara Vimmerby HC fick dock värsta tänkbara start, då laget tidigt hamnade i tvåmålsunderläge. Men via en fantastisk mittperiod och ett stabilt försvar vände Lindlöven och vann med 4-2 i höstseriens sista match.
Publicerad: 10 december 2014 klockan 21:16
Tempofylld dans och söta kattungar
Med låten Tutti-Frutti, rockringar och kjolar av 50-talsmodell gick kulturskolan Garnalias stora dans- och teaterföreställning hem hos mor- och farföräldrar. När 4-6-åringarna dansade som kattungar - då var det nog ingen i den fulltaliga publiken i Arenan som kunde låta bli att ryckas med.
Publicerad: 10 december 2014 klockan 21:21
WSK tar jul som vinnare

Året fick bästa tänkbara slut för WSK Lindesberg. Bara tre dagar efter förlusten mot Varberg tog laget revansch, då bottengänget Brickebacken slogs tillbaka med 11-8. Målfesten följs nu av ett längre juluppehåll för WSK.


Publicerad: 10 december 2014 klockan 23:56
Etableringslotsar flyttar in på Kristinavägen
Lindesberg och kommunerna i norra länsdelen är en snabbt växande marknad för företaget Cleverex. Vid årsskiftet etablerar de sig mitt i Lindesberg och börjar sin verksamhet som etableringslots. Samtidigt får en av de tomma lokalerna efter Kristinavägen en hyresgäst.
Publicerad: 11 december 2014 klockan 08:14
Ett lyft för vårdcentralen
Nu har moduler landat vid vårdcentralen Bägaren som under några år ska bli ett par hundra kvadratmeter större. Det var företaget Expandia, med huvudkontor i Västerås, som levererade dem och de lyftes på plats av en jättelik kran.
Publicerad: 11 december 2014 klockan 10:41
Lysande framträdande av luciatåget
Vi har inte kommit längre än till elfte december i almanackan, men redan idag tjuvstartades luciafirandet i Lindesberg. I det stämningsfulla tåget rymdes en vacker lucia, tjusiga tärnor och två stiliga stjärngossar. Med deras klara toner och behagfulla stämmor rör de sig idag i Lindesberg, med start på Kommunhuset fortsatte man därefter till lasarettet och vidare till stans olika äldreboenden. 
- Det är mysigt, alla blir så glada, säger Bergslagens Lucia Ewelina Jungmarker. 

Publicerad: 11 december 2014 klockan 14:18
Strandskolan öppnade för flytt till Lindesberg
- Vi stod på plats 69 i kön och tänkte att det nog inte var någon chans på någon av de elva lägenheterna i Strandskolan. Men vi stod kvar och sedan gick det fort efter sommaren. Vi fick en tvåa. Att flytta hit är ett lyft!
Publicerad: 11 december 2014 klockan 18:03
En klapp till alla
Julafton är för ofta förenat med julklappar, god mat och nära och kära runtomkring sig. Men inte för alla. Vissa får inte en endaste julklapp, ingen generös julbuffé, överhuvudtaget ingen jul alls. Skulle du vilja bidra till att ändra på det här faktumet? Linde Bergslags Församling anordnar i år något som kallas ”Skokartongsapell”, en möjlighet för alla att få en julklapp.
Publicerad: 11 december 2014 klockan 20:37
Nytt arbetsmarknadsråd för att få fram flera jobb
I mitten av januari sammanträder för första gången ett nyinrättat arbetsmarknadsråd. Det är Lindesbergs kommun som vill att den statliga arbetsmarknadspolitiken anpassas till vad Lindesberg behöver. Ett avtal slöts mellan Arbetsförmedlingen och kommunledningen i början av veckan.
Publicerad: 12 december 2014 klockan 09:02
En påminnelse i ljusetid
Under vinter- och julperioden är det många som gärna tänder ljus, dels för den höga mysfaktorn, dels för att vinterhalvåret bjuder på ett ständigt mörker. Levande ljus i all ära, men du glömmer väl inte bort att blåsa ut dem innan du går hemifrån? Och om olyckan skulle vara framme, är du och ditt hem då rätt utrustat?
Publicerad: 12 december 2014 klockan 11:18
"Vi vill bjuda tillbaka"
På fredagskvällen firar krogen Lasse-Maja Bar & Kök ett år - och det gör man storslaget genom att bjuda alla i Lindesberg på en stor buffé.
- Vi vill bjuda tillbaka till Lindesbergarna och visa vår uppskattning, kommenterar krogpersonalen, som inser att det givmilda upplägget innebär viss risk för rusning.

Publicerad: 12 december 2014 klockan 11:19
Spice dödar - polisen informerar
Ikväll, fredag, arrangerar och inbjuder WSK in till ett informationsmöte om den livsfarliga och omtalade drogen Spice. Polisen kommer att vara på plats på Stadsskogsskolan och informera. Det är öppet för allmänheten och börjar klockan 17.30.

Publicerad: 12 december 2014 klockan 12:21
Yslany debuterar för Linde: "Hon ska vara en ledare"
För drygt två veckor sedan skrev hon på för klubben. Imorgon gör Yslany Kelly äntligen sin efterlängtade debut, då Lindesberg Volley tar emot RIG Falköping hemma i Arenan. Inför passarens entré i Linde är förväntningarna från både tränare och publik stora.
Publicerad: 12 december 2014 klockan 12:24
Ingen idé att stressa upp sig
Två matcher kvar innan juluppehållet och Grand Prix. Serien började magiskt för Linde, obesegrade ända fram till åttonde omgången. Utav de senaste fyra matcherna har man nu förlorat tre och tappat den säkra andraplatsen till en fjärdeplats. Fjärdeplatsen är den sista som ger en biljett till GP och denna måste Linde hålla fast vid.
Publicerad: 12 december 2014 klockan 12:56
Österrikiska toner från gästande kör
Ju närmare jul vi kommer, desto fler julkonserter bjuds det på. Idag kunde man gå till Kristinakyrkan för att gästa en något annorlunda variant. En flickkör från Österrike gjorde ett stopp i Sverige och i Lindesberg. En imponerande konsert med ljuva toner, unga proffs och allt framfördes på tyska.
Publicerad: 12 december 2014 klockan 21:10
Straffar gav GSK segern mot serieledaren
Guldsmedshytte SK:s segertåg vägrar att ta slut. Borta mot Hallstahammar var laget dock illa ute, men kunde via en sen kvittering ta matchen till straffar där man sen avgjorde. Den dramatiska 5-6-vinsten gör att GSK är ett av endast två lag som besegrat serieledaren.
Publicerad: 12 december 2014 klockan 23:46
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum.  
Publicerad: 13 december 2014 klockan 13:10
Premiär för julmarknad vid Stripa gruva
Tunna små, vita snöflingor yr i luften och vid Stripa gruva känner man en tydlig doft av natur och röklukt. Det är arrangerat för julmarknad och trots att de just öppnat upp för besökare är det redan många på plats som vill se vad nytillskottet har att erbjuda. 
- Vi har redan haft runt trehundra besökare, berättar Kent Persson.

Publicerad: 13 december 2014 klockan 14:11
Storslaget luciafirande
Den trettonde december innebär årets luciadag. I Lindeskolans aula bjöds allmänheten in för att fira lucia och lyssna på estetprogrammets välljudande framträdande. Den traditionella luciatablån fick avsluta tre dagar med lussande på äldreboenden, lasarett, kommunhus och skola, och detta gjordes med bravur. 
- De är fantastiskt duktiga, berömmer Kjell ”Kleo” Karlsson.

Publicerad: 13 december 2014 klockan 17:22
Linde klart för GP - vann i Yslanys debut
Yslany Kellys debut blev precis den fest som Lindesberg Volley hade hoppats på. Med brasilianskan i laget körde man över RIG Falköping i tre raka set. Den övertygande 3-0-segern gör att Linde nu kan boka in GP-spel efter nyår.
Publicerad: 13 december 2014 klockan 17:31
Anlagda bränder på Christinagården - kvinna misstänkt för mordbrand
(Uppdaterat) Strax före klockan 18 på lördagen fick räddningstjänsten larm från Christinagården angående flera mindre bränder i vårdhemmets gemensamma utrymmen.
- Någon har helt enkelt tänt eld på flera gardiner och en papperskorg. Det hade kunnat slutat i ren katastrof, kommenterar inre befäl vid Nerikes Brandkår.
En kvinna i 50-årsåldern, boende på Christinagården, har gripits misstänkt för mordbrand. 

Publicerad: 13 december 2014 klockan 18:09
Fångat i krogvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut i krogvimlet och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild.
Publicerad: 14 december 2014 klockan 14:40
Varierad konstutställning av Thomas Rydén
I Galleri Haga visar lindesbergaren och den välkände konstnären Thomas Rydén upp sina beundransvärda alster. Med start klockan 16.00 bjöd han idag in till vernissage och fram till nästa söndag är det öppet mellan klockan 16-20 för besökare att ta en titt på den varierande konstutställningen med målningar skapade i akvarell, olja och även digigraphier. 
- Det är tre utställningar i ett, säger Thomas Rydén.

Publicerad: 14 december 2014 klockan 20:10
Fyrtioåring bjöd på gymnastikshow
Stråssa gymnastikförening firar fyrtio år, vilket också är antalet år som de bjudit på julshow. 2014 var inget undantag utan denna söndagseftermiddag presenterade de en sprakande och mycket imponerande föreställning med otroliga förmågor i alla åldrar.
Publicerad: 14 december 2014 klockan 21:44
Herrjuniorerna vidare i USM-festen

Arenan bjöd under helgen upp till riktig handbollsfest. Det tredje steget i herrjuniorernas USM-kval arrangerades, där LIF Lindesberg fick äran att stå värd för sin grupp. Via tre raka segrar kunde LIF säkra gruppsegern och finns nu med bland Sveriges 16 bästa juniorlag.


Publicerad: 14 december 2014 klockan 21:52
Ung kvinna påkörd vid övergångsställe
Strax före klockan sju på måndagsmorgonen, blev en fotgängare påkörd av en bil vid ett övergångsställe på Siggebohyttevägen i Lindesberg.
- Fotgängaren har förts till lasarett med okända skador, kommenterar Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Publicerad: 15 december 2014 klockan 08:39
Nu har Lindlöven hittat rätt
Grundserien är underkänd, men avslutningen lovar mer inför fortsättningen. Så sammanfattar man nog lämpligast höstsäsongen för Lindlöven.
Publicerad: 15 december 2014 klockan 08:50
Från Ungern via England - nu bor de i Lindesberg
Det skulle egentligen bli England. Men familjen Kelecsényi hamnade i Lindesberg - och de stortrivs! Pappa Miklós får tid för sina patienter, mamma Zita har snabbt kunnat fortsätta i sitt yrke som apotekare - och de fyra barnen har landat bland kamrater i skolan och på idrottsplanen.
- Här är så tryggt och lugnt, säger de.

Publicerad: 15 december 2014 klockan 09:19
Pampig musikkår och unga sångsolister
Till julen hör vackra konserter som hjälper lite på traven att komma i den rätta stämningen. Under gårdagskvällen fanns Guldsmedshyttans Musikkår på plats i Guldsmedshyttans kyrka för att underhålla på allra bäst sätt. Med Tommy Lundholm i täten som dirigent, kunde det inte bli annat än en fin och rogivande konsert. 
- Det är en gammal tradition som är väldigt uppskattad, säger kyrkvärden Pehr Gunnarsson. 

Publicerad: 15 december 2014 klockan 10:15
Kö till kören
Vi sjunger in julen. Det var temat på julkonserten som igår presenterades i Lindesbergs kyrka. En mäktig konsert framförd av inte mindre än fem körer och därtill Linde Symphonic Band. Den enorma gruppen musikaliska människor fick sjunga och spela gånger två för fullsatt kyrka. 
Publicerad: 15 december 2014 klockan 10:55
Kramkalas och foppatofflor när Ceder tackade för sig
Det är många som dyker upp för att tacka av politikern Anders Ceder. Med sig har man alltifrån vackra blomsterarrangemang till ett par lila foppatofflor. Själv har Ceder sett till att det finns korv med bröd till gästernas förfogande, något som, enligt de allra flesta, är typiskt Anders Ceder. 
Publicerad: 15 december 2014 klockan 16:27
Den tappade poängen kan vara viktigare än man tror
LIF Lindesberg blev det första laget i serien att tappa poäng mot superjumbon HK Eskil. Det kan vara just precis den poäng som skiljer laget från en kvalplats i slutändan.
Publicerad: 16 december 2014 klockan 09:12
Svahn och Kleber vill ha biogasmack vid infarten
Socialdemokraten Linda Svahn och centerpartisten Jonas Kleber vill att Lindesberg får en bränslestation där biogas kan tankas. I en gemensamt skriven motion yrkar duon på att kommunen möjliggör för placering av ett sådant tankställe i anslutning till riksväg 50 vid mellersta infarten till Lindesberg.
Publicerad: 16 december 2014 klockan 09:14
Attentat på Hillstreet
På fredag kväll gästar Göteborgs stoltheter, inom punkgenren, Lindesberg och musikhuset Hillstreet. Bandet Attentat, som bildades under punkeran på 70-talet, har fortfarande rötterna i den attitydsprängda musikstilen, men har som de flesta musiker gör, utvecklats under årens lopp.
- Det är ett band som helt klart är värda att se och höra, kommenterar Christer Pilblad på Hillstreet.

Publicerad: 16 december 2014 klockan 10:31
Just nu: Långdragen röstning när SD begär proportionella val
Klockan nio denna tisdagsförmiddag samlades Lindesbergs kommunfullmäktige. Det skulle inte komma att bli något kort möte, utan efter att Per Söderlund (SD) sagt sitt; med medhåll från sina sju partikamrater, visade det sig bli slutet, proportionellt val. D
Publicerad: 16 december 2014 klockan 12:09
Ladda för julhelgen - derbyn direkt för Lindlöven
Det blir en väldigt kort julledighet för Lindlövens hockeygrabbar. Lindlöven inleder Hockeyettan Västra Vår med derby borta mot Kumla den 27/12 för att följa upp med ännu ett derby hemma i Lindehov den 29/12 mot Arboga. Ladda för derbyfester!
Publicerad: 16 december 2014 klockan 14:11
Valet föll på Hammarby: "Geografisk fördel"
Joakim Bååk är klar för en ny Elitserie-klubb. Efter H43:s chockartade konkurs har den hett eftertraktade vänsternian skrivit på för Hammarby, där Joakim får spela inför en magisk publik. Flytten till Stockholm innebär dessutom att han får närmare hem till Lindesberg.
Publicerad: 16 december 2014 klockan 16:27
Arne och Sune fixar ungdomsgård
Arne Viberg och Sune Carlsson tröttnade på att det inte fanns något för ungdomarna i Gusselby att göra. I hembygdsföreningen är det visserligen aktivitet, men det är mest för den äldre generationen. Så Arne och Sune beslutade sig helt enkelt för att starta ungdomsgård! 
Publicerad: 16 december 2014 klockan 19:24
Långkörare för Lindes politiker
Kommunfullmäktige är över för den här gången. Det blev ett tio timmar långt möte i och med att Sverigedemokraternas Per Söderlund krävde proportionella val, vilket innebar att de fyrtiofem ledamöterna fick rösta en och en. 
Publicerad: 16 december 2014 klockan 21:55
Duo spelar till förmån för Barncancerfonden
På lördag gästar Christoffer Sjögren och Jesper Hugosson Frosths konditori. Det kommer inte enbart för att dricka kaffe och äta lussekatter, utan de ska spela och sjunga till förmån för Barncancerfonden. 
Publicerad: 17 december 2014 klockan 14:42
LIF:s sköna revansch - malde ner jumbon
LIF Lindesberg tog en härlig revansch från senast. I returmötet hemma mot jumbon Eskil svarade laget för en gedigen insats och vann med 29-22, efter att ha haft en tremålsledning i halvtid. Segern gör att laget går till julvila med ordentligt häng på topplagen.
Publicerad: 17 december 2014 klockan 20:25
Djurdoktorn: Lindesberg har blivit vår fasta punkt
Om det inte vore för vännen och Lindesbergaren Fredrik hade nog Johan Wallin inte hamnat i Lindesberg. Nu har han bott här ett år tillsammans med sin familj och hustrun Jenny säger:
- För ett år sedan hade jag skrattat om någon sagt att jag skulle hamna här. Nu är det jättebra. Vi har fått en vänskapskrets och våra goda vänner är som en extrafamilj.

Publicerad: 18 december 2014 klockan 08:41
Skyddsgrossisten – en butik för alla
När nu den första snön har fallit kanske man kommer på att höstjackan var lite väl tunn och önskar sig en varm Fjällrävenjacka. Kanske ska man renovera och behöver att par rejäla arbetsskor. Eller så kanske du och ditt företag vill ha ett snyggt tryck på ett gäng tröjor. Nya Skyddsgrossisten är butiken för dig som vill ha bra kvalitetskläder, antingen privat eller till företaget. Oavsett vilket så kommer du få hjälp att hitta det bästa för just dina behov. 
Publicerad: 18 december 2014 klockan 13:21
Mattias Karlsson firar jul på SHL-rinken
Det nalkas juletid även för traktens SHL-spelare. Bland dessa finns Mattias Karlsson, som efter ett tungt fjolår njuter av HV71:s framfart denna höst. Som tabelltrea ser backen fram emot julvilan, även om det blir en kort sådan.
Publicerad: 18 december 2014 klockan 14:38
Kartläggning: IFK och Fellingsbro bygger för 2015
Ett kvartal har snart hunnit gå sedan fotbollssäsongen tog slut. För division 6-rivalerna IFK Lindesberg och Fellingsbro GoIF pågår nu arbetet för fullt inför 2015, med både lagbyggen och träningsmatcher. Med bara två veckor kvar till nyår kartlägger LindeNytt tillsammans med Aleksander Lazarevic och Victor Huerta läget i respektive lag.
Publicerad: 18 december 2014 klockan 16:50
Esteterna shakade årets julkonsert
Julkonsert med medley, tvärflöjt, dans och solosång; ja, Lindeskolans estetprogram hade det allra mesta till publikens förfogande. För de många gästerna var det bara att luta sig tillbaka, spänna fast säkerhetsbältet och njuta av den spektakulära åktur som de unga, talangfulla eleverna hade att leverera. 
- Det är vi som sprider julstämningen, säger Ingeborg. 

Publicerad: 18 december 2014 klockan 22:40
Cigarettrökning påkallade brandkårens uppmärksamhet
Strax efter klockan nio på fredagsförmiddagen, fick Nerikes Brandkår larm från asylboendet i Gusselby. Dock kunde man mycket tidigt blåsa av pådraget, då det visade sig vara cigarrettrökning som låg bakom dramatiken.
- Flera bilar kunde vända hem innan de kommit fram, så det är lugnt på platsen, kommenterar Kjell Haglund, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Publicerad: 19 december 2014 klockan 09:29
Kommunen erkänner - utredningen läggs ner
Lindesbergs kommun kommer inte straffas för de köp av konsulttjänster, som gjorts i strid mot upphandlingslagen, till den sammanlagda summan av 3 134 591 kronor under 2013 och 2014. Konkurrensverket kommer inte att fortsätta utredningen då man anser att utredningen blir för omfattande och därför inte är motiverad, meddelar man i beslutet.
Publicerad: 19 december 2014 klockan 09:58
Önskelistan 2014
I helgen spelas den sista elitserieomgången för 2014. Vilka fyra lag som går till Grand Prix är redan klart men vilket lag som möter vilket av de fyra kan fortfarande påverkas. Idag ger jag er en önskelista över de saker vi alla vill vakna upp till på julaftons morgon.
Publicerad: 19 december 2014 klockan 14:16
Halvtid i säsongen: WSK Lindesberg

Året går mot sitt slut och för stadens lag innebär det halvtid i seriespelet. I fem artiklar blickar tränarna för WSK Lindesberg, Lindlöven, LIF Lindesberg, Guldsmedshytte SK och Lindesberg Volley tillbaka och summerar den höst som gått. Först ut är WSK Lindesberg och Stefan Klack.


Publicerad: 19 december 2014 klockan 15:36
Flyktingmottagning gynnar Lindesbergs ekonomi
I ett nyhetsinslag i Ekonyheterna har antalet kommuninvånare minskat radikalt från ca 23 000 till 10 000 samtidigt som antalet flyktingar årligen har ökat än mer radikalt. Lindesbergs kommun, som alltså påstås ha endast 10 000 invånare, tar emot hela 1000 flyktingar årligen, löd budskapet i etern på fredagen. Mitt i soppan av felaktigheter hamnade kommunchef Christer Lenke, som menade att det här är mycket positivt för kommunens framtid och ekonomi. Dock bör poängteras att han har svarat på en helt annan fråga egentligen.
Publicerad: 19 december 2014 klockan 19:05
Kammarkörens julkonsert gästas av operatenor
Med fem dagar kvar till jul anordnades det julkonsert i den lilla kyrkan i Vedevåg. Förutom att Linde Bergslags Kammarkör sjöng, var också operatenoren Stefan Dahlberg där. Med många års erfarenhet bidrog han till en mäktig föreställning. 
Publicerad: 19 december 2014 klockan 22:44
Bildspecial: Punk på Hillstreet
Ikväll, fredag, spelade punkbandet från Göteborg på Hillstreet. Bandet Attentat fick väggarna att skaka och den energin som flödade på scenen var enorm!  
Publicerad: 19 december 2014 klockan 22:48
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum. 
Publicerad: 20 december 2014 klockan 10:55
GSK avslutade året med derbyseger
Medvinden fortsätter att blåsa kring Guldsmedshytte SK. Igår tog laget sin åttonde raka seger, då serieledaren Fellingsbro besegrades med 6-3. Den sköna derbysegern gör att GSK nu tar julvila med riktigt häng på toppen.
Publicerad: 20 december 2014 klockan 11:37
Musikcafé för den goda saken lockade många
Inne på Frosths konditori är det fullsatt. Den särskilda dragningskraften just denna lördag heter Christoffer Sjögren, Jesper Hugosson och Barncancerfonden. De sjunger och spelar och framför sig har de en stor insamlingsbössa med texten ”Jag diggar Barncancerfonden. Tack för ditt bidrag!”. Samtidigt skänker Frosths fem kronor på varje kaffe och te kunderna köper. 


Publicerad: 20 december 2014 klockan 12:21
Linde vann i tre raka
Lindesberg Volley avslutar året som Eltiserie-trea. Det står klart efter lagets seger hemma mot KFUM Göteborg, en match som Linde inledde trevande. Via tre raka setsegrar kunde laget dock ta en stabil seger och säkra tre nya poäng.
Publicerad: 20 december 2014 klockan 17:16
Halvtid i säsongen: Lindlöven
Året går mot sitt slut och för stadens lag innebär det halvtid i seriespelet. I fem artiklar blickar tränarna för WSK Lindesberg, Lindlöven, LIF Lindesberg, Guldsmedshytte SK och Lindesberg Volley tillbaka och summerar den höst som gått. Andre man till rakning är Lindlövens tränare Daniel Eriksson.
Publicerad: 20 december 2014 klockan 18:25
Halvtid i säsongen: LIF Lindesberg
Året går mot sitt slut och för stadens lag innebär det halvtid i seriespelet. I fem artiklar blickar tränarna för WSK Lindesberg, Lindlöven, LIF Lindesberg, Guldsmedshytte SK och Lindesberg Volley tillbaka och summerar den höst som gått. Näst på tur står LIF Lindesberg och deras tränarprofil Herman Arenvang.
Publicerad: 21 december 2014 klockan 20:48
Nyinflyttade i Strandskolan: "Här är fantastiskt vackert!"
När man kommer in hemma hos Inger och Jan-Olov Zetterlund är det andlöst vackert.
- Det är fantastiskt att titta ut över sjön. Hur det speglar sig från andra sidan och ljuset skiftar under dagen. Det är svårt att finna ord för att beskriva, säger de. De flyttade till Lindesberg för ungefär en månad sedan.

Publicerad: 22 december 2014 klockan 08:27
Det är bara playoff som gäller
På lördag släpps äntligen pucken igen. Då startar vårserien för Lindlöven och det finns bara en enda sak som gäller – en plats i playoff.
Publicerad: 22 december 2014 klockan 08:58
LIF förlänger med talangen: "Nöjd med beslutet"
LIF Lindesberg fortsätter att knyta upp sina talanger på längre sikt. Under måndagen meddelade klubben att man förlängt kontraktet med Karlo Seric. 18-åringen gör sin första säsong i A-laget, där han redan har spelat till sig tränare Arenvangs förtroende.
Publicerad: 22 december 2014 klockan 12:13
Slutfestat på hotellet
På juldagen arrangeras den allra sista festen på Lindesbergs Stadshotell. Efter årsskiftet görs ett omtag, då hotellet skall få en helt ny "kostym" där festerna inte längre får utrymme.
- Det är mycket svårt att kombinera hotellverksamheten med nattklubb, därför har vi fattat beslut om att inte arrangera fler fester efter jul, säger hotellchef Mattias Eriksson.

Publicerad: 22 december 2014 klockan 15:29
Senaste från bloggarna
Skämt på fullaste allvar
Söndag idag så idag är det religion på schemat. Nu lät det som det skulle vara det varje sön...

Wohlgart Andersson
21 december 2014 05:36
Pattaya
    Ha r tagit mig till Pattaya för att fira jul. Staden behöv...

Wohlgart Andersson
20 december 2014 06:41
Jag är vinnaren, tack för alla röster !!!
Hej Då var det klart.....Jag är vinnaren i ännu en fototävling :) Tack alla :)LÄS MER OM DETT...

Sami Rahkonen
16 december 2014 09:07
Magisk himmel över Lindesberg inatt - WOW!
Hej Igår var det stjärnklart till en början av den sena kvällen / natten och då var jag ute i mörk...

Sami Rahkonen
14 december 2014 11:55
Blogg utan ämne
Jag har inte skrivit något på länge. Det beror på att jag känt mig fantasilös en tid, och...

Wohlgart Andersson
13 december 2014 03:49
Ingen registrering behövs, rösta gärna på mig innan Måndag
Hej mina goda läsare.Jag är med i någonting som heter fototriss. Där skapar man varje Lördag en li...

Sami Rahkonen
12 december 2014 09:14
När dagen gryr i Lindesberg, WOW!
Hej Denna morgon var jag ute och fotograferade Lindesberg.SE ALLA "WOW" BILDER HÄR

Sami Rahkonen
8 december 2014 13:43
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Nära krocka – mitt under åket
22-Dec-2014 18:47:19
Till Dortmund för 95 miljoner kr
22-Dec-2014 18:33:04
Myhrer trea efter första slalomåket
22-Dec-2014 18:26:01
Förvirrad val fast i Kungshamn
22-Dec-2014 18:25:02
Bra om nyvalet kan ställas in
22-Dec-2014 18:04:49
Fönsterkrossning kan vara del i spel
22-Dec-2014 18:00:05
FP ville ordna kongress med skattepengar
22-Dec-2014 17:33:10
Osman är 12 år – och har förlorat hela sin familj
22-Dec-2014 16:42:43
AC/DC-stjärnan: "Vill ha jobbet tillbaka"
22-Dec-2014 16:28:26
Sex döda efter att sopbil kört in i folkmassa i Glasgow
22-Dec-2014 16:22:53
PSG-stjärnan i tårar vid mötet med hemlöse pojken
22-Dec-2014 16:12:04
Han åtalas för Stefan Livs död
22-Dec-2014 16:05:53
Charlotte Perrelli vill rasa i vikt innan bröllopet
22-Dec-2014 15:58:56
Hundarnas kamera fångar tjuven
22-Dec-2014 15:49:40
”Sedan sa de att det är förbjudet att stå”
22-Dec-2014 14:59:35
Företaget satsade 200 kronor – fick fullträff
22-Dec-2014 14:54:53
Prislappen för Blåvitt: 3 milj
22-Dec-2014 14:23:36
Hjälteapan kämpar i 20 minuter för att rädda sin döende vän
22-Dec-2014 14:14:14
Polisens teori: Inbrottsligor köper hus på vischan
22-Dec-2014 14:06:43
Mänskliga rättigheter – även för apa
22-Dec-2014 13:34:08
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt