1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under Januari 2015 publicerades 138 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Ramsbergs nyårssmäll
På självaste nyårsafton arrangerade Ramsbergs Pistolskytteklubb för femte året i rad tävlingen Nyårssmällen. Fjorton skjutglada och pricksäkra skyttar var på plats på Ramsbergs skjutbana och siktade in sig på alltifrån champagnekorkar till julgranskulor. 
Publicerad: 1 januari 2015 klockan 16:17
Grand Prix version 2015
Grand Prix står för dörren efter några veckors spelledighet. Katrineholms Duveholmshall kommer fyllas av volleyboll och på måndag klockan 15:30 slås första serven. Förutom själva serietiteln så är Grand Prix det enda kvar som elitserieklubbarna kan vinna. Engelholm ser ut att gå mot vinst i år men Linde har sina chanser, allt hänger på ortens nya brasse.
Publicerad: 2 januari 2015 klockan 16:27
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum.
Publicerad: 2 januari 2015 klockan 18:23
Fatlums långa väg tillbaka
Under hösten har han stöttat sitt LIF från läktaren. Nu har Fatlum Ahmeti lagt den dystra premiärkvällen i september bakom sig, opererat knäet och påbörjan resan. En resa som ska ta honom tillbaka till handbollsplanen igen.
Publicerad: 3 januari 2015 klockan 19:20
Gusselbyrevyn i valet och kvalet
Med värme, galenskaper och humor bjöd ikväll den årliga Gusselbyrevyn, i år under temat ”I Valet och Kvalet”, in till sin premiär för 2015. Det härliga gänget, varav de allra flesta har kommit att bli riktiga revyveteraner, lockade gästerna till många skratt och deras upptåg verkade aldrig ta slut. En uppskattad buskis som år efter år lockar både nya och gamla besökare. 
Publicerad: 3 januari 2015 klockan 20:14
Fångat i krogvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut i krogvimlet och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild.
Publicerad: 4 januari 2015 klockan 12:39
Lindlöven lånar in ny målvakt
Lindlövens målvakt Henrik Hjerpe har nu undersökts två gånger av Örebro Hockeys läkarteam. Axelskadan som Hjerpe ådrog sig den 10:e december i hemmamatchen mot Vimmerby visar sig vara värre än vad som inledningsvis befarades.
Publicerad: 4 januari 2015 klockan 14:54
Nyförvärvet med när Lindlöven vann
Derbysegern mot IFK Arboga följdes på söndagen upp av en ny triumf för Lindlöven. Hemma mot Surahammar dominerade laget från start till slut och vann med övertygande 4-1. Med på isen fanns nye målvakten Fredrik Bergman, som svarade för 19 räddningar i sin debut.
Publicerad: 4 januari 2015 klockan 18:12
Hockeyvärlden är väldigt liten
Så möttes de då igen. Målvakterna Fredrik Bergman och Dayn Belfour. I Lindesberg av alla ställen. Man brukar säga att världen är liten, i det här fallet stämmer det alldeles utmärkt.
Publicerad: 5 januari 2015 klockan 09:18
Nu får Kyrkberget tjusigare ingångar
Den första av totalt tre portaler, som skall pryda ingångarna till Kyrkberget, har nu installerats på bergets östra sida mot Parkvägen. Inspirationskällan till portalerna har man funnit genom att backa bandet till år 1907 och en mycket stor händelse som lockade folket upp på berget...
Publicerad: 5 januari 2015 klockan 11:08
Linde till GP-final - sänkte Hylte i tre raka
Lindesberg Volley är klart för final i Grand Prix! Det efter en härlig revansch mot Hylte/Halmstad, som man i semifinalen besegrade i tre raka set. Vinsten gör att Linde imorgon spelar GP-final mot Engelholm.
Publicerad: 5 januari 2015 klockan 19:28
De borde ha spelat i mellandagarna
LIF Lindesberg hade, trots att publiksiffrorna vänt neråt under hösten, stått sig väl till och med i Elitserien. I alla fall om man ser till potentiell publikuppslutning. En riktig mellandagsfest hade kunnat locka tillbaka marginalpubliken.
Publicerad: 6 januari 2015 klockan 09:51
Starten räckte inte - silver till Linde
Trots en superstart blev det inget guldjubel för Lindesberg Volley. I GP-finalen föll laget i tre raka set, efter att Engelholm vänt underläge till seger i samtliga. Finalförlusten gör att Linde vänder hem från Katrineholm som silvermedaljörer.
Publicerad: 6 januari 2015 klockan 18:07
Segersviten över för GSK
Guldsmedshytte SK:s långa segersvit är bruten. Årets första match slutade i förlust, efter att ett sargat lag fallit borta mot Hällefors med 7-6. Derbyförlusten till trots håller sig GSK kvar på rätt sida om strecket.
Publicerad: 6 januari 2015 klockan 22:07
Halkvarning: Uppmanar till försiktighet på vägarna
Nattens och morgontimmarnas snöfall har orsakat halka på många håll i landet, så även i vårt område, och Trafikverket har därför utfärdat en halkvarning och uppmanar till försiktighet ute på vägarna.
Publicerad: 7 januari 2015 klockan 08:29
Hamburgerbar i Örebro vill till Lindesberg
Etableringen av hamburgerkedjan Frasses rann ut i sanden - men nu har en annan aktör på marknaden klivit fram istället. Det är Enellys Burger Bar i Örebro som vill etablera sitt hamburgerkoncept i Lindesberg också, vid mellersta eller norra infarten.
- Vi har varit i kontakt med kommunen och privata fastighetsägare. Den första kontakten har varit positiv, säger Adam Dagdelen som driver Enellys Burger Bar i Örebro sedan 2012.

Publicerad: 7 januari 2015 klockan 15:41
Återvinn julgranen - ge värme åt 4000 lägenheter
Med mindre än en vecka kvar till tjugondag Knut, börjar de flesta ha tröttnat på granen som står där i hörnet, hängig och barrar värre än någonsin. Är det bara att slänga ut den hur som helst, dumpa den i första bästa dike, eller hur ska man gå till väga? Ann-Louise Hedlund, avfallschef vid BKT, har svaren. 
- Lämna granen till återvinningscentralen, uppmanar hon.

Publicerad: 7 januari 2015 klockan 19:28
Riksdagsman på besök
På onsdagskvällen besökte riksdagsmannen Jonas Eriksson, Miljöpartiet, sin hemstad Lindesberg. Man hade bjudit in till ett öppet möte för att låta honom informera om det politiska läget i Riksdagen, träffa kommunavdelningen och få möjlighet att lyfta olika frågor tillsammans med honom. Även om Jonas numer är bosatt i Örebro och av naturliga skäl spenderar en hel del tid i Stockholm, finns hans rötter kvar i Lindesberg. 
- Jag är en småföretagarson från Lindesberg, konstaterar Jonas.

Publicerad: 7 januari 2015 klockan 20:48
Slutperioden fällde Lindlöven
Med två perioder spelade hade Lindlöven ledningen uppe i Borlänge. Då föll laget ihop, drog på sig en mängd utvisningar och fick se Borlänge vända via fem mål i slutperioden. Men trots förlust med siffrorna 6-2 är Lindlöven kvar i toppstriden.  
Publicerad: 7 januari 2015 klockan 21:21
Frövibo satsar på miljonvinst
Eleverna bestämde sig för att anmäla sin lärare till frågesporttävlingen Postkodmiljonären. Och visst gick det vägen, Staffan blev uppringd och utfrågad och visst ville de ha honom med i programmet. Det rådde då ingen tvekan – Staffan Blixt skulle vara med och jaga efter den åtråvärda miljonen!  På lördag börjar hans färd på TV4, något man inte vill missa.
Publicerad: 8 januari 2015 klockan 13:31
22-åring åtalas för vållande till annans död
Den 11 maj förra året orsakade, enligt åklagare, en 22-årig man från Fellingsbro den allvarliga trafikolyckan på riksväg 68, då en äldre kvinna skadades så svårt att hennes liv inte gick att rädda. Nu åtalas mannen för vållande till annans död, rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro.
Publicerad: 8 januari 2015 klockan 15:00
Hurra för Lindeskolan
På morgonen möttes eleverna, som idag kom tillbaka efter jullovet, av ett stort antal marschaller som lyste upp Lindeskolans skolgård. Lärare stod också och mötte upp med korgar fyllda av godis och mandariner. Detta berodde på att man hade med start idag valt att börja det årslånga firandet av Lindeskolans femtionde år. 
- Det här är första steget i femtioårsjubileet, sa gymnasiechef Leif Lindström.

Publicerad: 8 januari 2015 klockan 15:44
Örebro-matchen vrider LIF:s klocka tillbaka
Förra årets återkomst till Örebro blev en stor succé. Nu följer LIF Lindesberg upp med en repris. Om två veckor söker sig laget tillbaka till Gamla Idrottshuset, till snart utsålda läktare och till en kväll i nostalgins tecken.
Publicerad: 9 januari 2015 klockan 10:48
Susanne Karlsson (C) om nya uppdraget: "Ett tufft och jättespännande jobb"
- Det ska bli jättespännande att få  jobba med att hjälpa människor och på riktigt också få använda mina juridiska kunskaper!
Det är fjärde arbetsdagen och Susanne Karlsson (C) har klarat av sitt första sammanträde som ordförande i socialnämnden.

Publicerad: 9 januari 2015 klockan 12:18
Andra akten
Grand Prix blev en relativt lyckad turnering ur Lindes perspektiv. En andraplats är inget att skämmas över och Engelholm är odiskutabelt bättre. Med 13 spelade matcher per lag, istället för nio, så kliver Elitserien nu in i sin andra halva. Totalt ska 28 matcher spelas innan grundserien är avslutad och slutspelet tar vid.
Publicerad: 9 januari 2015 klockan 13:32
Lindehov värd för toppmöte i J18
Lördagen bjuder på högklassig juniorhockey i Lindehov. Med matchstart 16.00 drabbar Örebro Hockeys och Brynäs J18-lag samman, i vad som blir omstarten efter juluppehållet. Inför matchen har LindeNytt tagit tempen med de båda tränarna.
Publicerad: 9 januari 2015 klockan 15:48
Yoga - något för dig?
Lindesbergs generösa utbud av olika yogaformer gör att vem som helst lätt kan hitta en variant som passar bäst för den enskilda individen. Du kanske vill bli starkare, svettig, friskare, lugnare; oavsett vad du väljer så kommer ett välmående på köpet. 
- Det är helt fantastiskt att se människor som kommer hit och har ont i kroppen och själen, som sedan reser sig med ett leende på läpparna. Det är magiskt, berättar Mari Jansson vid Maroja Yogacenter.  

Publicerad: 9 januari 2015 klockan 19:41
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum.
Publicerad: 10 januari 2015 klockan 10:12
GSK tog revansch - körde över tabelltvåan
Den tuffa spelveckan fortsätter för Guldsmedshytte SK. Efter förlusten senast såg laget på fredagen till att snabbt studsa tillbaka. Hemma mot Skultuna stod GSK för en riktig urladdning, där man mosade tabelltvåan med hela 8-1.
Publicerad: 10 januari 2015 klockan 10:48
Lindesberg För Alla väljer sammanhållning
Med start klockan 12.00 samlades man idag på torget utanför Stadshotellet. Gruppen Lindesberg För Alla bjöd in och uppmanade människor häromkring att delta i en manifestation, helt utan att lägga någon vikt vid vare sig partipolitik eller religiöst ställningstagande. Man vill trycka hårt på sammanhållning och dess betydelse för framtiden.
- Vi vill skapa sammanhållning, vi tycker att det är för lite sådant, och det är det som manifestationen går ut på, säger Johan T Katiska innan det är dags för marschen. 

Publicerad: 10 januari 2015 klockan 14:13
Brynäs vinnare i J18-mötet
Det blev Brynäs som tog hem segern i J18-mötet i Lindehov. I en spelmässigt jämn fight lyckades Gävle-laget kontra sönder Örebro, något som gav slutresultatet 2-5. Publiken i Lindehov fick förutom målen se flera stora talanger presentera sig.
Publicerad: 10 januari 2015 klockan 18:45
Femsetare gav Linde segern
Lindesberg Volley och Katrineholm fortsätter att dra jämnt. För tredje gången i rad gick lagen fem set mot varandra, efter att Linde tappat en 0-2-ledning. Via ett dramatiskt avgörande kunde laget dock säkra segern och fira årets två första Elitserie-poäng.
Publicerad: 10 januari 2015 klockan 18:50
Full lokal när Linde AGF bjöd in
Idag bjöd Lindesbergs allmänna gymnastikförening in till en fartfylld och svettig kick-off i Arenan. En kick-off som innebar att besökarna gavs möjlighet att få prova på fem olika pass som under våren kommer att finnas tillgängliga att anmäla sig till. 
- Man kommer hit för att träna och må bra, det spelar inte någon roll vad man har på sig eller att man inte är bäst, vi är här för att ha kul, säger Zumbainstruktören Carolina Sixtensson.

Publicerad: 11 januari 2015 klockan 17:31
Lindlöven höll nollan - upp på tredjeplats
Lindlöven säkrade idag viktiga poäng i toppstriden. Borta mot ett formstarkt Grästorp vann laget med hela 4-0, mycket tack vare ett imponerande boxplay. Segern gör att Lindlöven klättrar förbi i tabellen och upp på tredjeplats.
Publicerad: 11 januari 2015 klockan 18:11
LIF föll i svängig toppmatch
Omstarten av Allsvenskan blev en svängig historia för LIF Lindesberg. Efter att ha hamnat i ett tidigt 7-0-underläge tog sig laget tillbaka, men tappade på nytt mot OV Helsingborg. I slutändan var LIF aldrig nära någon poäng och föll mot tabelltvåan med 27-21.
Publicerad: 11 januari 2015 klockan 18:29
Derbyseger avslutade GSK:s tuffa vecka
Guldsmedshytte SK klättrar vidare mot tabelltoppen. På söndagen tog laget en mycket behaglig derbyseger, efter att ha mosat Nora med hela 1-10. Segern satte punkt för en tuff vecka med tre matcher på sex dagar.
Publicerad: 11 januari 2015 klockan 23:57
En toppstrid utöver det vanliga
Lindlöven satte stopp för Grästorps succésvit och blandade sig därmed i vårseriens toppstrid på allvar. En toppstrid som har alla möjligheter att bli något utöver det vanliga.
Publicerad: 12 januari 2015 klockan 09:18
Motionär vill göra promenaden säkrare
Strandpromenaden har många styrkor - men tyvärr även vissa brister. Detta uppmärksammas i en medborgarmotion i vilken motionären föreslår att kommunen nu gör promenadstråket säkrare för människor med nedsatt syn och rörelseförmåga.
Publicerad: 12 januari 2015 klockan 09:43
Heldag för bygdens företagare
Den tjugonionde januari står Lindesbergs Näringslivsdag på agendan. Det är en fullspäckad dag innehållande bland annat den sedvanliga företagarfrukosten, föreläsning, den stora arbetsmarknadsmässan i Lindsbergs Arena och avslutningsvis middag med priser och underhållning. 
- Det är en dag då vi erbjuder företag ett program, de får möjlighet att träffas, det blir även en del matnyttigt, säger näringslivschef Merit Israelsson.

Publicerad: 12 januari 2015 klockan 10:14
Positiv till pendlarparkering i Frövi och Storå
Frövi och Storå kan komma att få en långtidsparkering liknande den i Lindesberg. Det är på initiativ av Agneta Nilsdotter, Mp, som lyft frågan genom en tidigare skriven motion, som BMB nu ställer sig positiv till.
Publicerad: 12 januari 2015 klockan 10:25
Svajiga temperaturer ger snöröjarna dilemma
Snö följt av regn följt av mer snö följt av mer regn. Ja, de senaste dagarnas oberäkneliga nederbörd har skapat en riktigt lömsk halka på måndagen - som även ställer snöröjningsarbetet i ett dilemma.
- När det blir så här behöver man nästan sanda och ploga samtidigt och det går ju inte riktigt, kommenterar Kenneth Persson som är arbetsledare för BKT:s avdelning gata/park.

Publicerad: 12 januari 2015 klockan 16:06
Scouterna - för den äventyrlige kamraten
Den tjugosjunde januari har den äventyrslystne och kamratlige ungdomen möjlighet att ansluta till Scouterna i Lindesberg. Det är Kristinakyrkan som står för anordnandet och det är anpassat för barn mellan sju och tolv år. Det kommer att bli varierad aktivitet, första delen av terminen håller man sig inomhus, för att sedan framåt april flytta ut verksamheten till Björkhyttan. 
-Scouterna ger en möjlighet för unga att bli redo för livet genom äventyr och utmaningar, säger ungdomsledare Sara Hjalmarsson.

Publicerad: 12 januari 2015 klockan 22:01
Man är aldrig bättre än sin senaste insats
21-27 var smickrande siffror. LIF Lindesberg sköljdes över fullständigt av ett mycket bättre handbollslag.
Det borde ha fungerat som väckarklocka, men istället analyserades det med klyschor.

Publicerad: 13 januari 2015 klockan 09:17
Brons för Frövi i jättetävlingen
Frövi Judo har inlett 2015 års tävlingssäsong. Och resultaten lät inte vänta på sig, då man direkt vann en bronsmedalj i gigantiska Matsuru Dutch Open. En för klubben bra uppladdning inför kommande helgs Riksrandori hemma i Arenan.
Publicerad: 13 januari 2015 klockan 10:18
Polisen söker misstänkt efter vapenfynd
På tisdagsförmiddagen hittades ett skjutvapen i närheten av en dikeskörd bil i trakterna mellan Finnåker och Spannarboda.
Publicerad: 13 januari 2015 klockan 10:53
Barn- och utbildningsnämnden har tuffa år framför sig
Trots tuffa besparingskrav för de kommande två åren efter 2015 ser Linda Svahn (S) ordförande i Barn- och utbildningsnämnden inte allt för mörkt på den kommande mandatperioden.
- Vi har fyra år på oss, säger hon om löftena om minskade barngrupper och tidiga insatser för barn med särskilda behov.

Publicerad: 13 januari 2015 klockan 14:27
Philip förbereder sig för Europa
Fjolåret blev en riktig succé för Philip Gehrman. 19-åringen nådde stora framgångar inom rallycrossen, med totalsegern i Svealandscupen som främsta merit. Nu gör sig Linde-killen redo att erövra den europeiska motorscenen.
Publicerad: 13 januari 2015 klockan 19:17
Halkan fortsätter: Här kan du hämta sand

Den svåra halkan fortsätter att plåga invånarna. Redan tidigt på onsdagen konstaterades att gårdagens halkbekämpning inte längre hade lika stor effekt på halkan.
- Det är svårt när det är sådana här temperaturväxlingar, så i morse var det bara att bege sig ut igen och ta alla gång- och cykelvägar i första hand, kommenterar Kenneth Persson på BKT:s avdelning gata/park.


Publicerad: 14 januari 2015 klockan 15:02
Ovanliga frakturer när halkan slår till
Vi fortsätter att halka oss fram och tyvärr medför den glashala isen inte bara lite extra glid under dojan, utan flertalet olycksfall har tagits omhand på Lindesbergs lasarett. Hittills har man kunnat notera femton patienter som skadat sig på grund av halkan, varav fem stycken varit ovanliga och allvarliga frakturer. För att förhindra att slå omkull sig och riskera att göra sig illa, kan det var en god idé att införskaffa sig ett par broddar som man fäster utanpå skorna. 
- Det har gått åt en hel del i dagarna, kommenterar Jenny Ljungkvist vid Vibergs skor.

Publicerad: 14 januari 2015 klockan 16:31
Dramatiskt när Lindlöven föll

Toppmötet mellan Lindlöven och Mariestad blev en kamp ända in i slutsekunderna. Gästerna hade börjat bäst och tagit ledningen, innan Lindlöven arbetat sig tillbaka och kvitterat genom Zebastian Ilestedt. Men via 1-2 fem minuter före slutet var det Mariestad som tog hem segern och efterspelet handlade om ett tveksamt domslut i slutminuten.


Publicerad: 14 januari 2015 klockan 21:08
Slutet för julgranen - men inte för juleljusen
Nu är det definitivt slut på julen! Eller? Nja, inte riktigt... För alla som tycker att julen enbart handlar om tindrande ljus och belysningar, så fortsätter faktiskt julen i drygt en månad till. Detta meddelar BKT idag.
Publicerad: 15 januari 2015 klockan 10:48
Högt tempo efter årsskiftet på stans gym
Nytt år, nya möjligheter. Många var det som stod där vid tolvslaget och lovade sig själv ett mer hälsosamt kommande år, 2015 skulle bli den där nystarten för ett friskare och starkare år. Träning och hälsa ska få större fokus, bicepsen ska trimmas, bilringen ska väck och maten på tallriken ska bli både grönare och skönare. Och nu är vi här, i mitten av januari. Är det många som kommit igång med träningen efter julmaten? Finns det några bra tips för att fortsätta hålla igång även i februari, mars och kanske till och med juli? 
- Folk vet med sig att de behöver leva ett friskare liv, och då är det bra att börja med ett nytt år, säger Robin Ljungkvist vid Lindegym.

Publicerad: 15 januari 2015 klockan 16:21
"Om vi ändå finge flytta till Linde"

- Varför flyttar han till Lindesberg, när han älskar Florens? Svaret är att de ville bo för sig själva - på lagom avstånd från föräldrarna i Örebro.
Det var en iakttagelse som väckte skratt i publiken, när Astrid Lindén på torsdagskvällen bjöd på en späckad litterär resa tillsammans med författaren Hjalmar Bergman på Lindesbergs bibliotek.


Publicerad: 16 januari 2015 klockan 08:09
Lindesbergspark gav namn åt storfilm
Jens Östberg växte upp i Lindesberg som en lovande fotbollsspelare. Men istället blev han en duktig balettdansör och i dagsläget har han gjort sin första långfilmsdebut med filmen "Flugparken", en film vars ursprungsidé kommer från just Lindesberg, skriver Aftonbladet. 
Publicerad: 16 januari 2015 klockan 08:36
Tjuvar slog till när villaägarna reste bort
Igår, torsdag, upptäcktes att en villa i bostadsområdet Stadsskogen 2 har genomsökts av inbrottstjuvar i jakt på värdesaker - detta medan ägarna varit bortresta.
- En anhörig tittade till bostaden igår och upptäckte då att någon brutit sig in och genomsökt villan, uppger Annelie Löthgren, utredningschef på Lindesbergspolisen.

Publicerad: 16 januari 2015 klockan 10:03
Traditionen lever vidare - curlingens KM igång
Curlingsäsongen går vidare med allt högre intensitet. På tisdagen drog Lindesbergs Curlingklubb igång vinterns upplaga av KM, Klubbmästerskapen. Den klassiska turneringen spelas över ett gruppspel och slutspel, något som denna gång lockat sex deltagande lag.
Publicerad: 16 januari 2015 klockan 16:08
Ny game plan
Matchbilden ser ut att ha ändrats en del för Linde jämfört med hösten. Grundserien fortsätter men nu är inkörningssträckan över för alla lagen och allvaret börjar på riktigt. För Linde var hösten relativt monoton men framgångsrik. Mycket handlade om spikerduon Giordano-Peit, nu har man dock fått fler dimensioner i sitt spel.
Publicerad: 16 januari 2015 klockan 16:59
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum.
Publicerad: 16 januari 2015 klockan 18:03
En svängom i januarimörkret
Vad livar inte upp vintermörkret bättre än en riktig svängom i dansskorna? Det visste Linde dansklubb om, så ikväll arrangerade de den första av tre härliga danstillfällen i Lindesbergs Arena. En efter en droppade de in och så fort Krister startat musiken var de ute på dansgolvet för att bugga loss.

Publicerad: 16 januari 2015 klockan 21:01
GSK vann igen - uppe på andraplats
Vinsterna fortsätter att trilla in för Guldsmedshytte SK. På fredagen tog laget sin tredje raka fullpoängare, då man körde över bottengänget Vretstorp. För vad säger man annars om 9-2 i mål och 55-14 i skott?
Publicerad: 17 januari 2015 klockan 07:22
Sex vill bygga för solel

Sex offerter har kommit från företag som vill bygga de planerade solels-anläggningarna på Lindeskolan och i Hagaberg. Föreningen solel i Lindesberg och kommunala Libo har idag sammanträtt och beslutat börja utvärderingen. Invigningsdagen är planerad till 19 maj.


Publicerad: 17 januari 2015 klockan 12:14
Trögstartat WSK föll knappt
Topplaceringarna glider allt längre ifrån WSK Lindesberg. På fredagen föll laget hemma mot Ekeby med 7-9, efter att ha stått för en ljummen insats. Förlusten till trots är WSK kvar som femma och har en lugn vår att vänta.
Publicerad: 17 januari 2015 klockan 15:28
Återbruk i fokus under museets miljöår
Återbruk och återvinning har blivit ett väl omtalat ämne och är något alltfler engagerar sig i. Miljöfrågor får stort fokus och år 2015 blir Frövifors pappersbruksmuseums miljöår. En gång i månaden kommer man att arrangera loppmarknad för privatpersonen, men det kommer också att dyka upp ett gäng olika aktiviteter under hela året. 
- Tidigare år har det varit väldigt mycket sommarfokusering, men vi är ju faktiskt här året om, och nu får vi visa det, säger museichef Mikael Tiderman.

Publicerad: 17 januari 2015 klockan 17:15
Lyckat poolspel för Lövens U10
Idag rådde det full aktivitet på Lindehov. Vid lunchtid drog man igång Poolspel för U10-lag och intresset var stort. Fem lag och en stor publik på läktaren som entusiastiskt hejade på. Lindlövens killar kämpade på och vann tre av fyra matcher.  
Publicerad: 17 januari 2015 klockan 17:22
Julen utdansad för den här gången
Tjugondag Knut har passerat och självaste julafton har för länge sedan varit. Därför var det idag stor tid att krama ur det absolut sista ur julen genom att traditionsenligt dansa ut den ordentligt. Församlingshemmet bjöd in både gamla och unga till en julgransplundring efter konstens alla regler, och uppslutningen var så stor att man fick göra två ringar för att skulle få plats. Sedan dansade man tills svetten lackade, och därefter, ja, då var julen slut för den här gången.
Publicerad: 17 januari 2015 klockan 17:25
Lindes sköna derbyrevansch
Lindesberg Volley är återigen härskare över länet. I hemmaderbyt med Örebro Volley vann laget i tre raka set, efter att ha kontrollerat stora delar av matchen. Utöver tre poäng var derbysegern även en efterlängtad revansch för nederlaget senast mot Örebro.
Publicerad: 17 januari 2015 klockan 17:32
Lindlöven föll återigen med uddamålet
Det blev ingen revansch för nederlaget senast för Lindlöven. Laget åkte istället på ännu en tung uddamålsförlust, efter att Forshaga vunnit med 2-1. Poängtappet gör att Lindlöven nu är sex poäng bakom de playoff-platser som man jagar.
Publicerad: 18 januari 2015 klockan 18:03
Ehnevid en gigant när LIF vann

En fantastisk andra halvlek gav LIF Lindesberg två poäng hemma mot Warta. Laget hade dock återigen problem långa stunder och man var även i underläge i halvtid. Men en storspelande Sébastien Ehnevid hjälpte laget till årets första seger, det via slutresultatet 27-21.


Publicerad: 18 januari 2015 klockan 18:29
Det kan bli helt fel typ av kval
Lindlöven förlorade två täta matcher den gångna veckan och plötsligt riskerar man att hamna i negativt kval. Nu måste man se till att verkligen vara bäst när det gäller när serien vänder.
Publicerad: 19 januari 2015 klockan 09:03
Kan NyföretagarCentrum Bergslagen få igång fler företag i Lindesberg?
- Det här är historiskt. Nu är Nyföretagarcentrum etablerat i HELA Örebro län. Och nu täcker vi 90 procent av den svenska befolkningen. Det var en uppenbart glad projektledare, Jörgen Bengtson från NyföretagarCentrum Sverige, som var med och klippte bandet nu  på förmiddagen, när NyföretagarCentrum Bergslagen drog igång.
Publicerad: 19 januari 2015 klockan 11:44
Ska spela dataspel i 48 timmar
På fredag öppnar det lokala UF-företaget Cyber Rift LAN-året 2015 med ett dataspelevent på musikhuset Hillstreet, ett event som kommer att pågå i hela två dygn.
- Det var faktiskt där allt började, för snart ett år sedan, så det passar ganska bra att köra årets första LAN just där, säger Erik Jäderqvist som driver Cyber Rift tillsammans med Andreas Brundin, Christoffer Tapper och Emil Franzén.

Publicerad: 19 januari 2015 klockan 15:47
Guldsmedshyttans Mekaniska: Nu har vi tagit över och snart anställer vi fler!
- Det som är stort, svårt och krångligt - det vill vi jobba med. Visst är det kaxigt. Peter Sigfrids var inte blygsam, när han presenterade Guldsmedshyttans Mekaniska på dagens Rotary-lunch. Idag är vi tolv anställda och vi hoppas kunna anställa två till i år.
Publicerad: 19 januari 2015 klockan 15:58
Defensiven bygger offensiven – även i Örebro
Kontringsspelet släppte för LIF Lindesberg i söndags. Äntligen. Tar man med sig det till nostalgimatchen i Örebro på torsdag kan det bli en riktigt rolig historia.


Publicerad: 20 januari 2015 klockan 09:20
Över en decimeter snö innan helgen
Under måndagskvällen och natten till tisdag, har ett par centimeter snö fallit i vårt område och nu utlovas ytterligare snöfall svepa in och bättra på snödjupet innan veckoslutet.
Publicerad: 20 januari 2015 klockan 10:16
Mattan fylldes under judohelgen
Frövi Judo lämnar en hektisk helg bakom sig. I vanlig ordning arrangerades januari månads Riksrandori i Lindesberg Arena, något som fungerar som en uppstart för hela judoåret. Närmare 250 besökare fyllde mattan från fredag till söndag.
Publicerad: 20 januari 2015 klockan 10:58
"Satsa på dem som har svårast att få jobb"
Nu är det nyinrättade arbetsmarknadsrådet i Lindesberg igång.
- Vi hade ett jättebra möte, där vi bl.a. diskuterade den höga ungdomsarbetslösheten. Nu måste vi satsa på ungdomar som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, säger kommunalrådet Irja Gustavsson (S).

Publicerad: 20 januari 2015 klockan 11:06
Nu ska det byggas bostäder vid Viken i Guldsmedshyttan!
Ett nytt litet villaområde är på gång nära Vikens badplats i Guldsmedshyttan. Föreningen Vackra Viken har kommit överens med EBAB i Lindesberg och Mockfjärdshus om bygget ett stenkast från sjön Råsvalen. Och det bästa av allt är att det finns en kö till villorna - utan att projektet har annonserats ut, säger de tre som dra igång.
Publicerad: 20 januari 2015 klockan 13:52
Staffan kammade hem storvinst i TV
Staffan Blixt, gymnasieläraren som deltog i Postkodsmiljonären, och då han tycker om att vinna var givetvis hans mål att nå toppen. Dessvärre blev det inte någon miljonvinst, men kammade ändå hem hundratusen kronor, vilket han känner sig nöjd med. 
- Det är mycket pengar för den insatsen jag gjorde, säger Staffan Blixt.

Publicerad: 20 januari 2015 klockan 14:10
Framtidsfokus på skog för gymnasieelever
Skogsindustriernas temadag ”Framtidsresan” gästade igår Lindeskolan och träffade en stor grupp elever. De turnerar i hela Sverige och deras syfte är att tala om skogsbruk med elever på gymnasiet, då man noterat att många inte tänker på att de finns och kan vara potentiella arbetsgivare framöver. 
- Vi blev imponerade av många av eleverna, de sa väldigt kloka saker, säger Skogsindustriernas ambassadör Wilhelm Magnusson.

Publicerad: 20 januari 2015 klockan 14:27
Gusselbys ungdomsgård - pingis för alla
Efter ett litet juluppehåll drar återigen Gusselbys ungdomsgård igång. Klockan 17.00 ikväll, tisdag, träffas man för att spela pingis och tillsammans ha trevligt. Det enda man behöver ha med sig är ett par inomhusskor, en vattenflaska att släcka törsten med och så förstås ett glatt humör!
Publicerad: 20 januari 2015 klockan 14:33
Örebro-matchen lockar hem profilerna: "Har LIF att tacka för mycket"
LIF Lindesbergs Örebro-match är blott två dygn bort. Laget förbereder sig, biljetterna håller på att sälja slut och klubbens profiler gör sig redo för att återvända. En av dessa är Erik Axelsson och han har starka minnen från Idrottshuset.
Publicerad: 20 januari 2015 klockan 15:27
Mittperioden sänkte GSK
Guldsmedshytte SK åkte på en något oväntad förlust på tisdagen. Hemma mot HC Örnen föll laget med 4-7, efter att ha kollapsat i mittperioden. Poängtappet gör att GSK tappar rejäl mark i den extremt jämna toppstriden.
Publicerad: 20 januari 2015 klockan 22:55
Lokförare ihjälkörd av godståg i natt
En 54-årig lokförare avled natten till onsdag sedan han blivit påkörd av ett godståg. Enligt polisuppgift inträffade olyckan sedan mannen klivit ur det tåg han själv körde i väntan på mötande trafik, det godståg som körde på honom.

Publicerad: 21 januari 2015 klockan 06:34
Stadshotellet bygger om restaurangen
Idag - och några veckor framåt -  kommer du som brukar äta lunch på Stadshotellet inte att känna igen dig riktigt. Nu påbörjas nämligen en ombyggnad av restaurangen, som ska vara helt klar senast den 1 mars.
- Men vi kommer att ha öppet som vanligt och efter det här så blir det ett lyft när det gäller både maten och miljön, säger Mattias Eriksson.

Publicerad: 21 januari 2015 klockan 09:02
38-årig man från Vedevåg död i masskrock på R50
En 38-årig man förolyckades i den mycket svåra trafikolycka som inträffade på riksväg 50 tidigare idag. Den avlidne var hemmahörande i Lindesbergs kommun, bekräftar polisen för LindeNytt.
Publicerad: 21 januari 2015 klockan 15:37
Bibelläsning och pizzafest
Konfirmera sig? Sitter man inte bara och läser bibeln flera timmar i sträck, lär sig bibelställen utantill och går i kyrkan varje söndag? Nej, så är det inte alls, intygar konfirmanden Emil: 
- Det är spännande, man får lära sig mycket saker och man träffar nytt folk!

Publicerad: 21 januari 2015 klockan 19:43
Temavecka för att tillsammans göra skillnad
Vecka fyra är för Barn- och fritidsprogrammet inte någon vanlig vecka. De har nämligen sin temavecka ”Liv och lust”, och det finns inte en enda vanlig lektion på schemat. Bland annat har man fått besök från Ungdomsmottagningen och RFSU, men huvudsakligen lägger eleverna ner stort arbete och engagemang för att hjälpa andra, ett projekt som de kommer att fortsätta med ända till maj.  
Publicerad: 21 januari 2015 klockan 19:49
Tabelltvåan numret stort för WSK
WSK Lindesberg åkte på onsdagen på sin andra raka förlust. Ett tidigt underläge satte laget i problem borta mot KFUM Örebro, en uppförsbacke man aldrig hämtade sig ifrån. Tabelltvåan gick slutligen ifrån och vann med klara 10-5.
Publicerad: 21 januari 2015 klockan 22:28
Kommunen anställer två personer för att arbeta mot droger bland unga
Det finns en stor oro över att elever använder droger och att tidigare elever försöker sälja droger på skolan. Socialförvaltningen tar de här signalerna på stort allvar. Om några veckor ska två projektrekryterade personer finnas på plats ute bland ungdomarna. Kommunen vill stoppa missbruk och man vill skaffa sig ett sätt att arbeta med dem som redan använder droger eller som ägnar sig åt brottslighet.
- Va bra! Helt suveränt. Det här är bara positivt och det finns inga nackdelar, säger Susanna Jakobsson, ungdomspolis. Det är viktigt att de kommer att finnas på plats där det händer.

Publicerad: 22 januari 2015 klockan 09:46
Gravida Julia förlorade sin Patric i dödsolyckan
Igår omkom 38-årige Patric Fernqvist från Vedevåg i den svåra masskrocken på R50 i höjd med Mogetorp. I sorgen efterlämnade Patric sig sin sambo, Julia Nordqvist, som i tjugoåttonde veckan är gravid med tvillingar. Nu har vännen Kimberly Larsson startat en insamling via Facebookgruppen "Hjälp Julia och hennes tvillingar" för att ge Julia och hennes barn det de behöver. Julia själv är mycket rörd över Kimberlys insats:
Jag kan inte med ord förklara hur jag känner inför insamlingen, jag blir så rörd av alla människor som stöttar mig och tvillingarna i det här!

Publicerad: 22 januari 2015 klockan 14:24
LIF föll i återkomsten
Det blev ingen seger i återkomsten för LIF Lindesberg. Inför ett utsålt Gamla Idrottshuset föll laget med 20-24 mot Skånela, efter att ha haft ledningen endast en gång under matchen. Förlusten gör att LIF nu riskerar att tappa mark i kvalstriden.
Publicerad: 22 januari 2015 klockan 20:34
Gyodag på Lindeskolan
Med mindre än en månad kvar till sista dagen för att göra sitt gymnasieval, börjar det för en del att kännas stressigt. Gymnasievalet kan kännas väldigt stort, viktigt och avgörande för framtiden. Vissa har inte en aning om vare sig vad de vill utbilda sig till eller vilket gymnasieprogram de ska välja, medan andra är stensäkra och har valet gjort på en handvändning. Men för de som är osäkra och för de som vill veta mer och få ännu mer kött på benen, så besökte trehundra niondeklassare Lindeskolan idag på deras ”Gyodag”, en dag då man får möjlighet att bekanta sig närmare med programmen. 
Publicerad: 22 januari 2015 klockan 21:00
Lyckad bonusträff på Hemköp
Idag, torsdag, var det åter dags för Lindesbergs Hemköp att arrangera sin bonuskundkväll, ett butiksevenemang som kommit att bli mycket populär. Man har nu dessutom bestämt sig för att utöka tillfällena till sex stycken per år. 
- Förut var det två bonuskundträffar om året, sedan ökade vi till tre och förra året hade vi fyra stycken och i år blir det sex träffar, berättar butikens delägare Mattias Johansson. 

Publicerad: 22 januari 2015 klockan 21:05
Thobias är en riktig "tough guy"!
Fullkomligt galen eller bara målmedveten och äventyrslysten? Ja, det kan man fråga sig om Thobias Almén som för andra året i rad ska delta i den brutala hinderbanetävlingen ”Tough Guy” i England. Elstötar med tiotusen volt, iskallt vatten, djup och tjock lera, ja, detta bara för att nämna lite, och banan är dessutom sexton kilometer lång.
Publicerad: 22 januari 2015 klockan 22:34
Örebro tar nytt J18-möte till Lindehov
För två veckor sedan tog Örebro Hockeys J18 emot Brynäs i Lindehov. Imorgon söker man sig tillbaka till Lindesberg, denna gång för match mot Skellefteå. Viktiga poäng står på spel för lagen som båda jagar slutspel i Allsvenskan Norra.
Publicerad: 23 januari 2015 klockan 09:56
Prispressade kombohus ger ännu fler lägenheter
De två nya åttavåningshusen, som skall byggas mellan tivoliplanen och Ålkilsplan, kommer att inhysa betydligt fler hyresgäster än vad man tidigare räknat med. Detta står klart sedan byggjätten Skanska fått uppdraget att bygga husen enligt modellen SABO´s Kombohus Plus.
- Det blir 10 lägenheter fler än vi tidigare räknat med, och till en lägre produktionskostnad per kvadratmeter. Det är naturligtvis mycket bra, markerar Roger Sixtensson, VD för FALAB.

Publicerad: 23 januari 2015 klockan 11:36
Stor mässa i Arenan
På torsdag, den tjugonionde januari, stundar den stora arbetsmarknadsmässan i Lindesberg Arena. Sjuttio utställare kommer att vara på plats, både olika sorters företag och exempelvis folkhögskolan och Masugnen. 
- Vitsen är att visa ungdomarna vad det finns för näringsliv och yrken att ägna sig åt i vår kommun och hur man bäst tar sig dit, säger samordnare Anne Resare. 

Publicerad: 23 januari 2015 klockan 13:18
Semmelwrapen har kommit till stan
Trött på att äta semla på det traditionella viset och sugen på att prova något nytt? Efter att den nya modellen synts på Nyheterna lanserade idag Frosths Konditori ”Semmelwrap”. 
Publicerad: 23 januari 2015 klockan 14:32
Undvik fjärdeplatsen
Två enklare matcher kommer närmast för Linde, Gislaved imorgon och sedan RIG Falköping på onsdag. Matcher där tre poäng ska inkasseras utan större svårigheter. Helgens omgång är den 18:e omgången och totalt ska det spelas 28. I och med de matcher som Linde fick spela utan Denise van de Mortel i slutet av hösten, så har man tappat en del värdefulla poäng och halkat efter Engelholm och Hylte/Halmstad i täten. I skrivande stund leder Engelholm serien på 46 poäng och på andraplatsen ligger Hylte/Halmstad på 40. Linde hittar vi på en tredjeplats med 34 poäng följt av Katrineholm på 31 och Svedala på 27.
Publicerad: 23 januari 2015 klockan 16:31
Derbyt öppnar seriens andra halva
Vårserien är framme vid sin mittpunkt och Lindlöven kommer från en spelledig vecka. Men någon vila har det inte blivit för spelarna. Istället har laget tränat, analyserat och laddat om inför söndagens hemmaderby mot Kumla.
Publicerad: 23 januari 2015 klockan 17:37
Uppstart till svängiga dansbandstoner
På fredagskvällen gav Linde Dansklubb danssugna själar möjligheten att svänga sina lurviga. Ett drygt femtiotal buggentusiaster slöt upp till kvällens första buggomgång, fortsättningskurs nummer två, tätt följt av fortsättningskurs nummer tre. Med andra ord fick nybörjarna stanna hemma och man fokuserade på att följa upp höstens kurser. 
- Det är roligt! Och avkopplande. Det går att lära gamla hundar att sitta, man blir aldrig för gammal för att dansa, säger Ingegerd Pauline.

Publicerad: 23 januari 2015 klockan 21:01
Två dygn på Hillstreet
På Hillstreet har ett grabbgäng anordnat LAN, närmare bestämt, deras femte i ordningen. De börjar kunna det här nu och lanen är eftertraktade. Med cola, ostbågar och Billys Pan pizza är de dryga tjugo deltagarna redo att starta igång. För nu ska här LANAS i två dygn, fyrtioåtta timmar fyllda med datorer och gemenskap.
Publicerad: 23 januari 2015 klockan 21:09
GSK vann streckmötet - nära playoff
Guldsmedshytte SK är tillbaka på vinnarspåret. På fredagskvällen tog laget en skön revansch, då man vann hemma mot Sala i en dramatisk match. Med slutresultatet 4-3 säkrade GSK tre poäng och i praktiken även en playoff-plats.
Publicerad: 23 januari 2015 klockan 23:17
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum.
Publicerad: 24 januari 2015 klockan 12:30
Välbesökt vernissage visade godis för ögat
När Lindesbergs största kulturevenemang - Vinterspår - bjöd på "försmak" på lördagen, då var det trångt och det borgar för att det även denna åttonde gång blir rejält med besökare.
- Bredda era vyer! Du sätter själv gränsen för vad du är och vad du vill uppleva, sade kommunalrådet Irja Gustavsson (S), när hon vernissage-talade.

Publicerad: 24 januari 2015 klockan 15:57
Bottenlaget skrällde mot Linde
Lördagen bjöd på en oväntad förlust för Lindesberg Volley. Borta mot åttondeplacerade Gislaved föll laget med 3-1, efter att ha spelat fyra jämna set. Missräkningen till trots tappar Linde inte någon mark till andraplatsen. 
Publicerad: 24 januari 2015 klockan 16:11
Sent mål avgjorde J18-mötet
Örebro Hockey tog revansch för senast. När J18-laget återigen kom på besök till Lindehov fick man jubla, efter att ha besegrat Skellefteå med 1-0. Stor matchvinnare blev Daniel Lindberg som avgjorde fyra minuter från slutet.
Publicerad: 24 januari 2015 klockan 21:16
Genco’s bjöd in till en strålande vin(ter) kväll
För den som tycker om vin och ville lära sig mer om denna druvdryck och prova på sex olika sorter, hade ikväll möjlighet att göra det på restaurang Genco’s Bar. De tidigare provningarna har gjort stor succé på Genco’s, och den här lördagskvällen var sannerligen inte något undantag. 
- Den här gången var vinerna från Italien och Spanien, berättar restaurangägaren Hasan Agrali.

Publicerad: 24 januari 2015 klockan 22:25
Styrkebesked av WSK
WSK Lindesberg har haft det svårt mot topplagen denna säsong. Men på lördagen fick man det äntligen att lossna, då man satte grus i Wadköping IBK:s maskineri. Ett stabilt WSK kunde fira in tre poäng efter att ha besegrat tabelltrean med 9-4.
Publicerad: 24 januari 2015 klockan 23:24
Fångat i krogvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut i krogvimlet och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild.
Publicerad: 25 januari 2015 klockan 14:07
Derbylycka för Lindlöven - närmar sig toppen
Äntligen tog Lindlöven sin efterlängtade revansch på Kumla. Hemmaderbyt slutade med en dramatisk 3-2-seger för Lindlöven, efter två mål av Christian Hägg. Vinsten gör att man nu klättrar två placeringar i toppstriden.
Publicerad: 25 januari 2015 klockan 18:08
Målfest när GSK säkrade playoff-spel
Det blir playoff-spel även denna vår för Guldsmedshytte SK. Avancemanget säkrades på söndagen, då tabelljumbon Hallsberg fullständigt kördes över. GSK visade ingen barmhärtighet och segersiffrorna stannade vid osannolika 0-23.
Publicerad: 25 januari 2015 klockan 23:40
Libo-VD glad: Nu blir det av!
Nu finns det ett nytt förslag till flyglar vid den ombyggda Strandskolan i Lindesberg. 21 lägenheter är planerade och om allt rullar på utan några större fördröjningar så räknar Libo:s VD Roger Sixtensson att det kan bli inflyttning under våren 2017.
- Vi har nu ett förslag som både passar in och sticker ut, säger han.

Publicerad: 26 januari 2015 klockan 08:26
Playoff-platsen finns inom räckhåll
Lindlöven lyckades äntligen betvinga Kumla. Samma moral som man visade i det viktiga derbyt måste man nu visa i de återstående sex matcherna om det ska kunna bli tal om playoff.
Publicerad: 26 januari 2015 klockan 09:09
Räkna med nattligt skrammel när centrum rensas från snö

Under natten till tisdag kommer en rejäl "snöstädning" att ske i centrala Lindesberg. Bergslagens Kommunalteknik, BKT, informerar med anledning av detta, att det kan tänkas skramla ganska rejält när arbetet pågår och därmed komma att störa nattsömnen för vissa som bor i centrumkärnan.
- Vi går ju ut med både väghyvel och snöslunga, så det kommer tyvärr att låta en del, säger Kenneth Persson, arbetsledare på BKT.


Publicerad: 26 januari 2015 klockan 13:42
Veden går upp i rök - men inte som det är tänkt
Med största sannolikhet har någon satt i system att tömma vedlåren vid Tempelbackens grillplats, för att sedan frakta veden till den egna kaminen hemma i stugan sin. Det är inte känt vem den energisuktande förövaren är, men på BKT uppskattas inte tilltaget ett dugg.
- Det är ju väldigt tråkigt att någon tömmer vedlåren direkt den fylls på, det innebär ju att de som verkligen vill använda grillplatsen inte kan göra det, suckar Kenneth Persson på gata/park.

Publicerad: 26 januari 2015 klockan 14:19
Bygdens nya serviceföretag - JOTAB
Behöver du hjälp med att fälla ett träd som skymmer utsikten? Finns inte längre orken för att skotta uppfarten? Eller kanske behöver du som företagare hjälp med fastighetsskötseln? Det här är bara ett axplock av allt som det nyetablerade företaget JOTAB erbjuder. 
Publicerad: 26 januari 2015 klockan 16:11
B-pojkarnas USM-dröm lever vidare
Herrjuniorerna och A-pojkarna hade redan nått dit. Igår säkrade även LIF Lindesbergs B-pojkar en plats i USM:s steg 4. Helgens kvalspel hemma i Arenan slutade med en andraplats, något som gör att laget avancerar vidare i turneringen.
Publicerad: 26 januari 2015 klockan 17:13
Mod i anfallsspelet ett måste för att lyckas
Sverige tappade fantasin och modet i anfallsspelet och åkte ut ur VM. Paralleller kan dras till LIF Lindesberg som måste hitta fantasin och modet i anfallsspelet för att ta sig till kval.
Publicerad: 27 januari 2015 klockan 09:22
Flugparken belönas med guldbagge
Flugparkens huvudrollsinnehavare Sverrir Gudnason fick under gårdagens Guldbaggegala mottaga pris för bästa manliga huvudroll. Flugparken, filmen vars titel och inspiration är hämtad från stan och författad av Jens Östberg, som också växte upp här.
Publicerad: 27 januari 2015 klockan 12:35
Tankbil hamnade i diket
Vid 15-tiden larmades räddningstjänsten med anledning av att en tankbil hade kört i diket i Ramsberg. Enligt tidiga uppgifter skall avåkningen ha varit relativt odramatisk.
Publicerad: 27 januari 2015 klockan 15:26
Lagkaptenen står stadigt i derbyn: "Roligare att spela"
Segern i söndags har gett Lindlöven vittring på playoff. Imorgon leder Felix Scharnke ut sitt lag för nästa rivalmöte. Inför bortamatchen mot IFK Arboga berättar lagkaptenen om toppstriden, derbykänslor och hur man på nytt ska stoppa poängkungarna.
Publicerad: 27 januari 2015 klockan 15:50
En värmande sopplunch för alla
Vad passar inte bättre än en skål värmande soppa i dessa kyliga vintertider? Varje tisdag erbjuder församlingshemmet sopplunch och de kommande månaderna kommer det att serveras alltifrån ärtsoppa till morotssoppa. Det är frivilliga soppgrupper som turas om att laga till veckans soppa.
- Det är roligt och socialt och man får träffa andra. Vi har alltid haft kul, säger Kerttu Lehtinen.    

Publicerad: 27 januari 2015 klockan 17:03
Skola för unga skidåkare
Alla snöälskare kan glädjas över att snön äntligen, så här långt, ligger kvar på backen. Och vad passar då inte bättre än att IFK Lindesberg startar årets skidskola! Imorgon, onsdag, är både barn och föräldrar välkomna klockan 18.00 till Fritidsbyn för att ge sig ut i spåret.
Publicerad: 27 januari 2015 klockan 17:09
Dödsolyckan: Misstänkte chauffören körde för fort
Färdskrivaren visar att lastbilschauffören körde för fort när han körde in i en annan lastbil i Mogetorp i onsdags i förra veckan, rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro. I olyckan omkom en 38-årig man hemmahörande i Vedevåg.
Publicerad: 28 januari 2015 klockan 11:14
Förslag för norra centrum: Ett par hundra nya lägenheter och nytt parkeringsdäck
(Uppdaterad kl. 19.16)  Idag presenterade företagare och bostadsföretag - tillsammans med de styrande politikerna (S+C) en "visionsskiss" för Lindesbergs Centrum (se större bild). Den gamla idén om ett stort köpcentrum har bantats till ett projekt i tre etapper som omfattar uppemot 200 nya lägenheter, parkeringsdäck med 400 p-platser och nya affärslokaler efter Smedjegatan. På sikt finns idéer om kontorshus och bostäder intill "Gamla Kirurgen".
Publicerad: 28 januari 2015 klockan 17:43
Fyrtioårsfest idag hos LRF Konsult
På onsdagen hade LRF Konsult på Prästgatan all anledning att korka upp bubblet. Med pompa och ståt firade man fyrtio år i Lindesberg, och till kalaset hade de bjudit in sina samarbetspartner för att tillsammans mingla, äta buffé och ta sig runt en tipspromenad. 
- Vi tror naturligtvis på fyrtio år till, säger Helena Löthgren.

Publicerad: 28 januari 2015 klockan 19:58
Tappra skidåkare trotsade tråkigt väder
Vädret var inte till någon fördel när det ikväll var uppstart för IFK Lindesbergs skidskola. Därav blev inte heller uppslutningen så stor, men de som kom var desto mer målinriktade och redo att staka sig runt spåret. 
Publicerad: 28 januari 2015 klockan 19:59
Andra raka derbysegern för Lindlöven

Lindlöven fortsätter sin klättring mot playoff-strecket. Bortaderbyt mot IFK Arboga slutade med seger, efter en rejäl islossning tidigt i den tredje perioden. Slutresultatet 2-5 gör att Lindlöven tar rygg på topplagen.


Publicerad: 28 januari 2015 klockan 21:06
Tre raka för överlägset Linde
Lindesberg Volley är åter tillbaka på vinnarspåret. Hemma mot RIG Falköping gjorde laget vad som förväntades och vann med 3-0 i set utan några större besvär. Samtidigt föll Hylte/Halmstad i sin match, något som gör att Linde nu har häng på andraplatsen.
Publicerad: 28 januari 2015 klockan 22:08
P-rutor fimpas med nytt stoppförbud
När parkeringsrutorna målades upp på Skolgatan i höstas, målades två rutor för mycket och för nära korsningen mot Kristinavägen. I samband med ett trängre gatuutrymme - på grund av snön - har det nu visat sig att viktiga leveranser till Posten Företagscenter, med tungt fordon, inte alltid kan ta sig fram där.
Publicerad: 29 januari 2015 klockan 12:27
Näringslivsdagen: Ett välbesökt möte där det skrattades åt alla möten
- Svenskarna älskar möten. Ni måste ha måndagsmöte - annars är det inte måndag !Och ni älskar att fika. The Swedes should export a global fikarum - det skulle lösa en massa problem.
Publicerad: 29 januari 2015 klockan 14:06
Stor mässa lockade många
Arbetsmarknadsmässa i Lindesberg Arena och det är så fullt som det kan bli. Utställare och besökare trängs om vartannat och för att ta sig fram får man försöka att hitta en myrgång. Intresset är jättestort och eleverna uppskattar det stora arrangemanget. 
- Det är jättebra, vi skulle hinna prata med åtta olika, vi har hunnit med tre för att vi pratat så mycket på varje ställe, säger Emma Karlsson som går i åttonde klass på Storåskolan. 

Publicerad: 29 januari 2015 klockan 16:11
Minglande rundvisning
Näringslivsdagen fortsatte med mingel för att därefter avrundas med middag. Gästerna greppade sig ett glas för att mingla runt med både kända och okända. 
- Det har varit en jättebra dag, säger Anne Resare nöjt.

Publicerad: 29 januari 2015 klockan 19:04
Fullsatt middag och pris till eldsjälar
Näringslivsdagen på Lindesbergs Stadshotell dominerades av eldsjälar. Helena Nilsson utnämndes till årets eldsjäl för Paint the city, Mia Spendrup brinner för de två projekt hon leder - Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård och Lina och Thomas Marklund firades än en gång som årets företagare (Helix Verktyg AB).

Publicerad: 29 januari 2015 klockan 22:14
Slut på det goda när delikatessbutik stänger
Sedan 2013 har Lindesbergarna kunnat handla delikatesser hämtade från Östeuropeiska länder hos Ludmila Delnavaz, född och uppväxt i Ukraina men som i vuxen ålder hamnade i norrländska Kalix följt av värmländska Karlstad innan hon och maken Daniel slutligen hamnade i Lindesberg.
- Och nu har vi bestämt oss för att flytta till Göteborg, för att komma barnbarnen närmare, säger Ludmila, som fram till 1 mars har utförsäljning på såväl inredning som varor.

Publicerad: 30 januari 2015 klockan 11:31
Gustav har öppnat SHL-dörren
Den långa väntan har börjat att betala av sig för Gustav Backström. I lördags gjorde 20-åringen sin SHL-debut för Örebro Hockey och fyra dagar senare fanns han med i truppen mot Skellefteå. Ikväll gör Gustav sin tredje raka match från start i den liga som han drömmer om att slå sig in i.
Publicerad: 30 januari 2015 klockan 12:55
GSK körde över Kungsör

Playoff-platsen är säkrad sedan tidigare. Nu jagar Guldsmedshytte SK en topplacering, något som är nära verklighet efter ännu en överkörning. I fredagens bortamöte med Kungsörs IK plockade GSK hem tre nya poäng via resultatet 1-8.


Publicerad: 30 januari 2015 klockan 23:49
Platsannonser
Idag grattar vi
Hurra Jessica
Stort Grattis till vår älskade Mamma och fru på din 40-årsdag. Vi älskar dig och hoppas vår överra...

Önskar: Kevin, , Jonathan & Emil
Senaste från bloggarna
Ut i det dåliga vädret med kameran
Hej Jag har under veckan haft fullt upp med ett projekt som kräver mycket tid...

Sami Rahkonen
29 januari 2015 15:07
En dag fylld med svartvita och färgglada minnen av Lindesberg
Hej alla läsareVilket underbart väder det har varit över Lindesberg idag. Jag tog mig chansen att ...

Sami Rahkonen
23 januari 2015 15:16
V 75 Jackpot på Bergsåker + Fräckis
Det är Bergsåker som står för veckans ...

Wohlgart Andersson
23 januari 2015 07:08
Rapport från Mae Rumphueng Beach
Nu har jag hyrt mig en trehjulig moppe. En sådan här ska jag köpa mig till nästa år. ...

Wohlgart Andersson
20 januari 2015 16:11
Smög mig på under hans vilostund
HejUnder de senaste dagarna så har förkylning och feber attack...

Sami Rahkonen
19 januari 2015 14:51
V75 Åby + Historia
En lurig Åby omgång får mig att lägga spelet lite annorlunda. Lopp 1. Om man u...

Wohlgart Andersson
16 januari 2015 15:20
SRFOTO på Vinterspår 2015. Information för besökare.
Hej Sedan jag kom hem från Örn-resan så har det varit fullt upp. Det har varit mycket med mitt ord...

Sami Rahkonen
15 januari 2015 15:20
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
KD tappar flest väljare till SD
31-Jan-2015 06:11:35
Över 120 döda i strider i Kamerun
31-Jan-2015 06:07:01
Ingvar Oldsberg stannar kvar på ”Bingolotto”
31-Jan-2015 06:00:00
25-åring i Grums svårt misshandlad
31-Jan-2015 05:02:28
Mordförsök i Karlstad - en anhållen
31-Jan-2015 04:54:41
En anhållen för mordförsök i Ö-vik
31-Jan-2015 03:13:10
Polisbil kraschade in i personbil under jakt
31-Jan-2015 02:20:08
SMHI varnar: Nytt snökaos på väg
31-Jan-2015 01:38:04
Här mjölkspexar ex-ministern
31-Jan-2015 00:45:46
Maskerade män slog ner man i lägenhet
31-Jan-2015 00:22:29
Bra att folk kommer hit
30-Jan-2015 23:56:32
”Rheborg gör något vi inte sett förut”
30-Jan-2015 23:49:55
IS-terrorist: ”Så smugglar vi in folk till Europa”
30-Jan-2015 23:18:25
Experten: ”Zlatan är Zlatan, så är det”
30-Jan-2015 23:08:24
DÅ: Porrstjärnor NU: Filmstjärnor
30-Jan-2015 23:01:55
Vem är det som får spö här egentligen?
30-Jan-2015 22:28:51
Kraftiga smällar var troligen "bautabomb"
30-Jan-2015 22:16:20
Knockades - av ex-lagkamraten
30-Jan-2015 21:53:14
Borges tvåmålsskytt och hjälte
30-Jan-2015 21:20:24
Skottlossning i Göteborg - en skadad
30-Jan-2015 20:49:05
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt