1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under Augusti 2014 publicerades 118 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Musik och baktävling när Andra Vågen sveper in
Första spadtaget togs förra året för att göra i ordning Loppholmarna och återigen göra det till en mötesplats för invånarna i Lindesberg. En del av den satsningen var gratisfestivalen Vågen, som nu alltså är tillbaka. På lördag klockan 14.00 drar det igång och totalt åtta band och artister kommer uppträda under kvällen.
Publicerad: 1 augusti 2014 klockan 08:24
Galen trafiksituation i centrum hela dagen
(Uppdaterad kl. 19:16) Med anledning av ett bärgningsarbete på riksväg 50, har Trafikverket tvingats att omdirigera trafiken via Lindesbergs centrum under större delen av fredagen. Detta har inneburit att trafiken i centrum har varit snudd på overklig med extrema köer och långtradare som haft problem att ta sig fram i snäva utrymmen.
Publicerad: 1 augusti 2014 klockan 16:27
Misstänkt anlagd bilbrand hade kunnat fått allvarliga konsekvenser
Ett mindre område har spärrats av på Kyrkberget, sedan man hittat en utbränd bil som anmäldes stulen tidigare i veckan. Bilen kan ha stulits i syfte att användas i ett annat brott och sedan eldats upp för att undanröja eventuella spår och bevis som kan ha lämnats i fordonet.
- Det är en sak för utredarna att svara på, kommenterar Jens auf der Heide, Örebropolisen vakthavande befäl.

Publicerad: 1 augusti 2014 klockan 21:34
Richard laddad för matcherna: "Man vill komma igång"
LIF Lindesberg är tillbaka i träning och Richard Eriksson är en av de spelare som återvänt från semestern. Nu ser han fram emot en tuff försäsong med mängder av träningsmatcher. Redan den här veckan spelar man de två första, när Country och Guif kommer på besök till Lindesberg Arena.
Publicerad: 3 augusti 2014 klockan 17:46
Skyddsjakten hade mycket kortvarig effekt
Redan för ett par veckor sedan, började klagomålen hagla ånyo över det faktum att badstranden på Loppholmarna hade bombarderats med fågelspillning från Kanadagäss.
Publicerad: 4 augusti 2014 klockan 10:20
Årsfinal vid Fornaboda med lunchtrav
Förra torsdagens V5 följs upp imorgon med nya tävlingar ute vid Fornaboda Travbana. Med start 12.20 vankas det lunchtrav, ett arrangemang som väntas få ett något mildare väder. Den stora höjdpunkten blir avgörandet i Kuskchampion när det nu blivit dags för årets sista tävlingsdag.
Publicerad: 4 augusti 2014 klockan 14:12
50 man bekämpar skogsbrand i Gusselby
(Uppdaterad kl 19:56) Den skogsbrand som härjat i trakterna av Gusselby sedan 15-tiden, var vid 19:30-tiden fortfarande inte under kontroll. Dock bedömdes läget då som relativt gott, att man under kvällen skall få kontroll på branden som nu sprider sig norrut.
- Den sprider sig mot ett område med lövskog och det ger oss viss hjälp eftersom branden dämpas en aning då, berättar Mattias Ermanbrix, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Publicerad: 4 augusti 2014 klockan 15:32
Mycket in och en hel del ut i lokalt Lindlöven
Det händer grejer i Lindlöven. Klubben är mitt uppe i försäsongen och arbetet med att fastställa truppen fortgår för fullt. Den senaste veckan har varit ovanligt intensiv, med nya ansikten i ledarstaben och spelare som både lämnat och anslutit. När truppen nu börjar bli klar slår den rekord i antalet spelare boende i Lindesberg.
Publicerad: 4 augusti 2014 klockan 22:43
Lindlöven på is för första gången - "Som kossor på grönbete"
Säsongen närmar sig med stormsteg för Lindlöven. Laget har åter samlats efter sommaruppehållet och nu kan man bocka av nästa steg i arbetet mot seriestarten. På måndagskvällen höll man nämligen säsongens allra första ispass, något som spelarna minst sagt var laddade för.
Publicerad: 4 augusti 2014 klockan 23:31
Det brinner fortfarande utanför Gusselby
Skogsbranden i området Östra Hagen, ett stenkast från Gusselby, är fortfarande inte helt under kontroll. Just nu (kl.07:38) arbetar ett 20-tal brandmän och lika många från försvaret med att släcka skogsbranden.
Publicerad: 5 augusti 2014 klockan 07:50
Här brann 50 hektar skog
Branden utanför Gusselby är nu under kontroll, meddelade Nerikes Brandkår vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen. Brandens omfattning har uppskattats till cirka 50 hektar.
Publicerad: 5 augusti 2014 klockan 11:33
Storvinst vid årsfinalen - där Magnus Jakobsson blev årets Kuskchampion
Med ett lunchtrav tog Fornaboda på tisdagen farväl efter en intensiv och lyckad travsäsong. Uppemot 700 åskådare fanns på plats när banan slog upp portarna för en sista gång. De fick se Magnus Jakobsson ta hem Kuskchampion-titeln och även vara med om en storvinst i V5 på 140 000 kronor.
Publicerad: 5 augusti 2014 klockan 17:58
Elin startade insamling till de branddrabbade i Västmanland
Klockan halv tolv öppnade Elin Eriksson i Lindesberg en Facebooksida för att samla in stöd till de branddrabbade utanför Sala. När jag besöker henne senare på eftermiddagen, så är nästan hela golvet i ett av rummen hemma hos henne fyllt med förnödenheter som evakuerade och brandpersonal kan behöva.
- Det har varit ett otroligt bra gensvar. Folk har varit och handlat och de har skänkt, säger Elin. Över 50 personer har hittills skrivit på Facebook att de vill hjälpa till. På de här få timmarna har vi fått mer än 85 gilla.

Publicerad: 5 augusti 2014 klockan 21:29
Jaktmässan - något att ta sikte på
Litet regn i luften och en mera normal sommartemperatur. Perfekt för en Jakt-, fiske- och fritidsmässa. Idag onsdag den 6 augusti är det dags för en sjunde mässa på Jakto på Löpargatan i Lindesberg.
- Vi räknar med 400-500 besökare under dagen, säger Tomas Broman. Och den här sommaren har varit fantastisk. Vi har aldrig haft så många turister i butiken.

Publicerad: 6 augusti 2014 klockan 07:47
GSBK:s damer nära stor DM-skräll

Det blev stor dramatik när DM-gruppspelet i söndags kom till Råssvallen. Med en knapp förlust mot Rynninge och en 3-1-seger mot ÖSK satte GSBK-damerna rejält avtryck. Någon semifinalplats räckte det inte till, men väl till en lyckad helg.


Publicerad: 6 augusti 2014 klockan 11:12
Gusselbybranden kräver fortfarande stora resurser
Skogsbranden sydost om Gusselby kommer att kräva stora insatser och många mannar i minst två dygn till som läget såg ut på onsdagsmorgonen.
- Det är under kontroll men det brinner i mossen nu, så vi kommer att behöva stora mängder vatten för att släcka det här, konstaterar Lars-Erik Fallén, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Publicerad: 6 augusti 2014 klockan 11:30
Bergslagens Sparbank stödjer räddningsarbetet i Västmanland
Bergslagens Sparbank skänker 10 000 kr till Civilförsvarsförbundets insamling till de drabbade och hjälparbetarna vid skogsbranden i Västmanland. Inspirationen till den här gåvan har de fått av kollegorna på Sala Sparbank.
 - Som en liten lokal sparbank, så vill vi ta ansvar - det här är våra grannar som drabbats och vi kan också ha kunder i området, säger Cecilia Jeffner, VD på Bergslagens Sparbank till LindeNytt. Det är ett humanitärt bidrag till räddningsarbetet.

Publicerad: 6 augusti 2014 klockan 15:28
Domås visade klass när LIF premiärvann
Det blev seger när LIF Lindesberg premiärspelade på försäsongen. 402 åskådare hade sökt sig till Lindesberg Arena för att se när laget vann med 23-20 mot HK Country, efter att ha ryckt ifrån i den andra halvleken. Nyförvärvet William Domås stod för en bejublad debut och blev en av lagets främsta målskyttar för kvällen.
Publicerad: 6 augusti 2014 klockan 20:54
Silversälar och godisregn under andra familjeveckan
Liv och Johanna - nu är de silversälar. Så heter det simmärke som de tagit i 25-metersbassängen i Energikällan. De är några av alla de barn, som varit i farten tillsammans med föräldrar eller andra i familjen under sommarens andra Familjevecka. Ett arrangemang som anordnas samtidigt i Nora, Hällefors och Ljusnarsbergs kommuner - förutom förstås i Lindesberg.
- För att få Silversälen ska man simma en längd och bogsera någon med en livboj i tio meter, berättar Liv Arvidsson 11 år, och Johanna Engvall, 12 år, när de precis kommer upp ur vattnet, där de följts av badmästaren Erik Busk.

Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 07:39
Från allsång till parksång
På lördag arrangeras sommarens sista Parkfest av Lindesbergs Stadshotell. Enligt traditionens alla regler, är det just sommarens sista Parkfest som alltid har ansetts vara den hetaste. Med den förra festen i åtanke, då 800 personer festade loss, bäddar det för en kanonavslutning i hotellparken på lördagskvällen.
Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 09:27
Utvärdering inför hösten: Frövi IK
Augusti är här och vi går mot sommarens sista månad. Det innebär som alla vet att fotbollssäsongen återigen drar igång. Efter många veckor av vila, ledighet och troligen allt annat än träning ska Fellingsbro GoIF, Frövi IK och  IFK Lindesberg kliva in till seriens andra halva. Inför det äventyret kommer varje lag att utvärderas.
Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 09:53
Linde Volley värvar dansk landslagsspiker
Lindesberg Volleys lagbygge fortsätter att ta form. Näst på tur in i laget är den 20-årige danskan Mira Abildgaard, med goda meriter från landslagsspel. Spikern kommer närmast från nedlagda Frederiksberg och väntas ansluta till Linde i slutet av augusti.
Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 11:06
Ceder föreslår stadspark istället för reservat
Kommunalrådet Anders Ceder vill inte att Lindesberg fullföljer tidigare planer på att göra Kyrkberget till ett naturreservat. Han ser för många problem och risker med detta och föreslår därför att området klassas som stadspark istället.
Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 14:46
Framtidens talanger
Sommaren leder mot sitt slut och elitseriesäsongen drar allt närmare. Lindes trupp börjar ta form och något som bör uppmärksammas är de framtidsnamn som man lyckats knyta till sig. Rebecka Gustavsson återvänder till moderklubben och man har även kontrakterat Isabella Kuné och Martina Svensson. Med dessa talanger ser Lindes framtid väldigt ljus ut. Tillsammans med välkända Evelina Frank och Rebecca Andersson ger de tre nyförvärven Linde fem spelare som alla är 19-20 år gamla och har framtiden för sig.
Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 15:31
Bostäder, byskolor och bättre äldremat - Centerpartiet presenterade valprogram
När Centerpartiet i Lindesberg presenterade sitt valprogram, så skedde det mangrant i gröna tröjor i Flugparken vid den svåra och hårt trafikerade korsningen. Med nästan 50 punkter talade partiet om vad man vill göra om man får chansen efter valet - bättre mat för de äldre, ny högstadieskola på Stadsskogen, fler bostäder, utrota grusvägarna, fler kvällsbussar och tåg, en halv miljon mer till föreningslivet.
Men det som Anders Ceder ( s), kommunstyrelseordföranden, tror blir den stora valfrågan i Lindesberg finns inte med.

Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 20:04
Lindesimmet firar 30 år nästa lördag
Få tävlingar är lika djupt rotade i den lokala idrotten som Lindesimmet. Nästa lördag är det dags för årets upplaga, något som innebär ett riktigt jubileum. När evenemanget firar 30 år väntas det musikunderhållning, varmt vatten och mycket publik.
Publicerad: 7 augusti 2014 klockan 22:38
Han håller måttet - tar över efter farfar och föräldrar
För mer än 50 år sedan startade företaget Kollmått i Ramsberg. Nu tar tredje generationen Eriksson över - Marcus Eriksson flyttar tillverkningen till Handelshuset på Löpargatan i industriområdet i Lindesberg. Samtidigt har han kvar det egna företaget - Marcus Eriksson Bygg.
Publicerad: 8 augusti 2014 klockan 07:43
På tisdag börjar Linde Sports Camp
Efter månader av planering är det nästa vecka äntligen dags för Linde Sports Camp. Från och med tisdag kommer över 100 ungdomar få testa på aktiviteter, skratta och roa sig. Som final blir det på lördagen en stor familjedag med Olympic Day.
Publicerad: 8 augusti 2014 klockan 10:24
Inför fisket: "Det finns gott om fina matkräftor"
På fredagskvällen klockan 17:00 går startskottet för den årets första och enda kräftfiskekvällen för allmänheten i Lindesbergs farvatten. Och kräftfiskearrangören har goda nyheter åt samtliga som tilldelats ett land.
- Ja, det ser faktiskt riktigt bra ut. De provfisken vi gjort har resulterat i riktigt fina matkräftor och det verkar finnas gott om dem också, berättar Janne Gröndal, Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening.

Publicerad: 8 augusti 2014 klockan 12:42
Löwdahl blickar mot onsdagens Brynäs-match i Lindehov
På onsdag drar Örebro Hockey igång sin försäsong på allvar. SHL-klubben gör det i Lindehov med att träningsspela mot Brynäs, en match som Henrik Löwdahl ser fram emot. Inför premiären berättar lagkaptenen om föreberedelserna, förväntningarna och om att vara tillbaka i Lindesberg.
Publicerad: 9 augusti 2014 klockan 13:39
IFK inledde hösten med första hemmaförlusten
Hösten började illa för IFK Lindesberg. Laget förlorade återigen med 0-1 mot Hovsta, trots ett enormt spelövertag. De många missade målchanserna såg till att IFK åkte på säsongens allra första hemmaförlust.
Publicerad: 9 augusti 2014 klockan 17:37
LIF tog ny seger - sänkte Elitserie-vinnarna
LIF Lindesberg visar upp en gryende form på försäsongen. Onsdagens premiärvinst mot HK Country följdes på söndagen upp av en ny seger. Denna gång genom 29-28 hemma mot mäktiga Elitserie-laget Guif, i en match där Oskar Erixon blev LIF:s främste målskytt.
Publicerad: 10 augusti 2014 klockan 17:02
Brand vid Musikhuset i natt
Strax före klockan två i natt, larmades polis och brandkår om en brand på Kullgatan i Lindesberg. Det var en fristående byggnad vid Musikhuset som stod i lågor.
- Det fanns ingen större risk för spridning till andra byggnader, berättar inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Publicerad: 11 augusti 2014 klockan 07:56
Över 700 hushåll var utan ström på morgonen
Uppdaterad kl. 17:24 Ett större strömavbrott drabbade över 700 hushåll på måndagsmorgonen i norra kommundelen och i Ljusnarsbergs kommun. Det är kunder hos EON som är drabbade.
- Vi arbetar fortfarande med att lokalisera felet, men har redan kopplat om så att majoriteten drabbade har fått strömmen tillbaka, uppgav Björn Persson på EON:s presstjänst strax före klockan 10.

Publicerad: 11 augusti 2014 klockan 10:07
Gusselbybranden tog nära en vecka att släcka
Branden utanför Gusselby tog nästan en hel vecka att släcka. Nu har Nerikes Brandkår lämnat området och överlåtit fortsatt bevakning åt skogsägaren.
- Den sista brandbilen lämnade brandområdet tidigt i morse, säger Kjell Haglund, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Publicerad: 11 augusti 2014 klockan 11:25
Ingen lycka i Höljes - Philip blickar mot nästa tävling
Den gångna helgen spenderade Philip Gehrman i de värmländska skogarna. Där körde Linde-killen folkrace, något som han på förhand visste skulle bli svårt. Men en underlägsen bil tog tävlingarna slut redan efter fredagens kvalheat.
Publicerad: 11 augusti 2014 klockan 11:59
Regnet fick Länsstyrelsen att upphäva eldningsförbud
Länsstyrelsen har idag, måndag, fattat beslut att upphäva det eldningsförbud som gällt i Örebro län sedan onsdagen 23 juli. Anledningen är det efterlängtade regnet som på morgonen och förmiddagen gav relativt stora mängder nederbörd i länet.
Publicerad: 11 augusti 2014 klockan 14:53
Brynäs sportchef spänd på onsdagen: "Uppskattas att vi kommer ut på småorterna"
På onsdag återvänder som bekant Örebro Hockey till Lindehov för årets första träningsmatch. Men laget blir inte ensamma gäster i Lindesberg. För motståndet kommer Brynäs att stå, en SHL-klubb lika klassisk som den varit framgångsrik.
Publicerad: 11 augusti 2014 klockan 21:38
Dåligt kräftfiske väcker misstankar om tjuvfiske
Kräftfisket i fredags kväll uppfyllde inte fiskearrangörens förväntningar. Den totala fångsten blev mycket fattigare än man förutspått baserat på provfisket inför samt med fjolårets siffror färskt i minnet. Dessutom misstänker man nu att flera fiskeplatser kan ha blivit tömda på kräftor av tjuvfiskare.
Publicerad: 12 augusti 2014 klockan 10:26
Örebro Hockeys matchtrupp släppt - innehåller tre lokala spelare
Årets SHL-match i Lindehov är blott en dag bort. Nu ökar pulsen än mera då Örebro Hockey presenterat den matchtrupp som ska möta Brynäs. Bland de 23 man som inleder lagets försäsong finns Linde-duon Filip Bergmark och Gustav Backström, samt Frövi/Fellingsbro-fostrade Anton Brehmer.
Publicerad: 12 augusti 2014 klockan 12:00
Idag levererade Elin och Marcus till de branddrabbade i Norberg
Idag gick den första leveransen med det som Elin Eriksson samlade in i Lindesberg till de branddrabbade i Västmanland. (Läs tidigare artikel) Tillsammans med Marcus Trostek från Trostek Transport körde hon kaffe, godis, resorb vätskeersättning, plåster, strumpor med mera till Norberg. Senare i veckan går det en ny transport - då till Riddarhyttan, där det också upprättades ett samlingscentrum.
- Det finns inte ord för att beskriva det stöd som vi fått från företag och privatpersoner. Jag vill tacka alla vänliga människor, säger Elin Eriksson.

Publicerad: 12 augusti 2014 klockan 13:59
Föreslår flerfamiljshus med parkutsikt
Mycket snack - lite verkstad. Ja, det tycker i alla fall moderaten Sven-Erik Larsson när det handlar om bostadsbyggen i centrum. Nu föreslår han att staden förtätas i söder och pekar specifikt på området intill den stora hotellparken.
Publicerad: 13 augusti 2014 klockan 10:19
Unik rea-resa för Lindesbergsbutiker
Antoinette och Kurts Herrmode har en butik ihop - i Kopparberg. Den här veckan har de rea av modekläder i den gamla järnhandeln mitt i centrum.
- Vi ser det här som en service till våra kunder, som annars brukar åka från Kopparberg till oss i Lindesberg, säger Christer Andersson på Kurts Herrmode. Samtidigt får vi nya kunder.

Publicerad: 13 augusti 2014 klockan 13:08
Brynäs vinnare i publikfesten vid Lindehov
Det blev Brynäs som tog hem segern i Årets SHL-match. Segersiffrorna skrevs till 4-3, trots att ett premiärspelande Örebro Hockey trampat gasen i botten och tagit en tidig tvåmålsledning. Inför 1216 åskådare pressade Oskar Lindblom in avgörandet med knappa minuten kvar.
Publicerad: 13 augusti 2014 klockan 21:20
23-årig kvinna överfölls - skrek sig fri från gärningsmannen
Sent i onsdags kväll skall ett våldtäktsförsök ha inträffat på en plats i norra delen av Lindesberg - i trakterna av lasarettsområdet.
- En kvinna blev överfallen utomhus, men hon både skrek och gjorde motstånd så att gärningsmannen flydde utan att ha fullbordat våldtäkten, berättar Örebropolisens vakthavande befäl Henrik Dahlström.

Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 06:41
Onödig förlust som tog IFK bort från toppen

Hösten började inte alls så som IFK Lindesberg hade tänkt sig. Omstarten hemma mot Hovsta slutade med noll poäng, noll mål och en tappad fjärdeplats. Innebär det att IFK står kvar på exakt samma fläck som för tre månader sedan?


Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 07:00
Dansk Dynamit
Nu välkomnar vi Mira Abildgaard till Lindesberg och till svensk volleyboll. Energi och power ska vara två ord som beskriver det danska nyförvärvet. Visst är det alltid kul med utländska spelare och en spiker till är ju absolut vad Linde behöver, men det är ingenting i dagsläget som pekar på att Mira kommer bli spelaren som vänder upp och ner på elitserien.
Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 08:09
Stadsjakt efter bäver och rådjur verkställs
Det stora antalet rådjur i bostadsområdena och en växande bäverstam i Lindessjön/Bottenån, har blivit ett problem. Särskilt oroad är man över rådjuren som springer i mycket hög hastighet över gång- och cykelbanorna i Stadsskogsområdet och Sköndalsområdet. Tidigare i somras skadades en man svårt på en ort i södra Sverige sedan han under en cykeltur blivit påsprungen av just ett rådjur. Nu skall skyddsjakten förebygga dylika olyckor från att ske här i Lindesberg.
Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 09:52
Daniel satsar allt på golvläggning - öppnar butik i Handelshuset
Det var när han fick uppdrag på ett 60-tal rum och över 50 meter korridor på ett hotell i Västerås, som Daniel Eriksson lade in en högre växel, anställde och tog på sig flera och större jobb. Nu håller han på att flytta in i större lokaler i Handelshuset på Löpargatan i Lindesbergs industriområde.
Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 12:41
Blodspåret gav resultat - misstänkt 24-åring häktad
Tidigare i somras hade Skyddsgrossisten påhälsning av en eller flera inbrottstjuvar. Under polisens tekniska undersökning av brottsplatsen, säkrades bland annat ett blodspår som sedermera kördes i Statens Kriminaltekniska Laboratoriums DNA-register. Resultatet: En 24-årig Lindesbergare har nu väldigt svårt att förklara hur hans blod har hamnat på brottsplatsen.
- Han sitter häktad sedan 10 augusti, kommenterar Christina Hahne på Lindesbergspolisen.

Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 14:30
Lägret lockar ungdomarna till nya idrotter
I tisdags vevades Linde Sports Camp igång. Det fem dagar långa lägret har lockat över 100 deltagande ungdomar, som i och omkring Lindesberg Arena testat på mängder med idrotter. LindeNytt sökte sig till händelsernas centrum när lägerveckan gick in på sin tredje dag.
Publicerad: 14 augusti 2014 klockan 17:06
201 meter på några sekunder!
Runt hundra anmälda ekipage. Med tävlande från runt om i Sverige, från Danmark och Norge, körs Linde Open som en av fyra deltävlingar i Svealands Dragracing Cup nu på lördag - söndag. Linde Open körs för trettioförsta gången!
Publicerad: 15 augusti 2014 klockan 07:31
Första steget för förlängning av gång- och cykelväg
Under veckan har förberedelserna för en förlängning av gång- och cykelvägen på Örebrovägen inletts. Mätningsarbetet skall vara avklarat inom de närmaste dagarna och materialet överlämnas då för fortsatt projektering av företaget Tyréns för Trafikverkets räkning.
- Det är en sträcka på drygt två kilometer, från kyrkogården och ut till riksvägen, vi har i uppdrag att göra mätningar på, berättar Simon Skinnars på Svenska Mätcenter AB i Örebro.

Publicerad: 15 augusti 2014 klockan 09:48
Lindlöven laddade för premiärmatchen
På söndag går startskottet för Lindlövens försäsong. Borta mot Vallentuna kliver laget ut för den första av åtta träningsmatcher, något som även blir Daniel Erikssons debut som tränare för laget. Inför den uppgiften är både tränaren själv och Joakim Olsson Fromell laddade.
Publicerad: 15 augusti 2014 klockan 15:13
Olympic Day satte punkt för sportveckan
Linde Sports Camp är över för den här gången. På lördagen satte man punkt för en fantastisk vecka med en heldag i form av Olympic Day. På plats vid Lindesberg Arena fanns sex svenska olympier och en stor skara ungdomar.
Publicerad: 16 augusti 2014 klockan 14:23
Fångat i vimlet

Trots ett regnigt avslut på arbetsveckan, var det en hel del människor som sökt sig ner till stadens krogar för en After Work i goda vänners lag på fredagen.


Publicerad: 16 augusti 2014 klockan 15:55
17-åringarna avgjorde derbyt för IFK
IFK Lindesberg gjorde precis vad man skulle i derbyt mot Grönbo. Laget tog en stabil seger och kunde inkassera både tre poäng och tre gjorda mål. Men segern satt hårt inne för IFK, som tack vare tre 17-åringar avgjorde under den sista halvtimmen.
Publicerad: 16 augusti 2014 klockan 17:48
Poänglöst LIF stod upp mot båda Elitserie-lagen
Det blev en poänglös första cupdag för LIF Lindesberg i Karlskrona. Efter att i första halvlek pressat både Malmö och Drott föll man med åtta mål mot de två Elitserie-lagen. Bästa målskyttar i LIF blev Fatlum Ahmeti och Jacob Nelson med åtta mål var.
Publicerad: 16 augusti 2014 klockan 18:36
Varmt vatten och mycket publik när Lindesimmet jubilerade
På lördagen gick det 30:e Lindesimmet av stapeln. Jubileumsupplagan lockade 96 simmare till Norsvikens strand, där de tävlande kastade sig i Bottenåns varma vatten. Först i mål vid mål den publikfyllda Gröna Bron var triathlon-mannen Johan Nykvist.

Publicerad: 16 augusti 2014 klockan 21:45
Politikerna satte full fart på Linde Open
Det var inte bara simning och olympier som stod i fokus i Lindesberg på lördagen. Linde Open ägde även rum, något som lockade mycket motorfolk till banan norr om stadskärnan. En av dagens höjdpunkter var politikernas egna el-bilsrace.
Publicerad: 17 augusti 2014 klockan 01:47
Förlängning sänkte Lindlöven i premiären
Söndagens försäsongspremiär slutade med en uddamålsförlust för Lindlöven. Laget inledde piggt och kopplade en tvåmålsledning, men Vallentuna tog sig tillbaka in i matchen. Det var även hemmalaget som slutligen kunde avgöra till 5-4 i förlängningen.
Publicerad: 17 augusti 2014 klockan 18:49
LIF avslutade cuphelgen med seger
Med en skön seger kunde LIF Lindesberg sätta punkt för helgen i Karlskrona. I den avslutande matchen mot cuparrangören Hästö Karlskrona vann laget med 28-26, efter att ha vänt på ett tidigt underläge. Det innebar att cupdeltagandet slutade med en tredjeplats för LIF.
Publicerad: 17 augusti 2014 klockan 18:58
Djurägaren om vargattacken: "Ovanligt att hästar attackeras"
Under den gångna helgen inträffade en vargattack mot två minishetlandsponnys i Gammelbo norr om Lindesberg. Ett sto och ett föl dödades i attacken. Djurägaren Inga Ängsteg, som även är verksamhetsansvarig för Viltskadecenter, berättar att hon haft djur på den aktuella marken i tio års tid utan problem.
- Det känns väldigt surt, dels för det som hänt de två hästarna men också för att den här marken inte kan användas som beteshage längre utan risk för angrepp, säger Inga Ängsteg.

Publicerad: 18 augusti 2014 klockan 13:49
"Kommer Obama till Lindesberg?" Höga mål för Rotarys nya president
Rotary i Lindesberg inleder verksamhetsåret med en ny president och med höga målsättningar. Rotary ska bli mer öppna, bjuda in och komma ut till andra och efter ett år ska de vara 100 medlemmar! Det är Kicki Seton som rivstartade som den nya presidenten på måndagens lunchmöte på Stadshotellet. Och hon sade att hon satt målet högt också för vilka som bjuds in till måndagens lunchmöten:
- Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt svarade att de inte kan komma, men Kungen och Obama har ännu inte svarat. Jag antar att de kommer, sade hon i sitt inledningstal.

Publicerad: 18 augusti 2014 klockan 15:26
Nyförvärven på plats när Linde Volley premiärtränade
LIF Lindesberg var först ut och Lindlöven tog efter veckan därpå. På måndagskvällen var det även Lindesberg Volleys tur att hålla sitt första träningspass. Nio spelare fanns på plats när Johan Isacsson avfyrade startskottet för lagets kommande säsong.
Publicerad: 18 augusti 2014 klockan 23:46
Ingen misstänkt för misstänkt våldtäktsförsök i Lindesberg
Polisen har ännu inte någon misstänkt gärningsman för det misstänkta våldtäktsförsöket som anmäldes för knappt en vecka sedan.
Publicerad: 19 augusti 2014 klockan 08:06
Almgren skall få invånarna att sjunga ut sommaren
Med dunder och brak, saluteras sommaren 2014 nere vid Lindessjön på fredag kväll. Detta blir det 27:e året i rad som sommaren avtackas med musik, sång och fyrverkerier.
Publicerad: 19 augusti 2014 klockan 08:39
Bostadsbyggande nyckeln till framgång för Linde när S går till val
Jobb, skola och välfärd står högt på dagordningen när Socialdemokraterna går till val 2014. Men den viktigaste frågan av alla, som ska jämna vägen för Lindesbergs framtida utveckling, är ett ökat bostadsbyggande.
- Vi vill bygga minst 50 nya lägenheter per år, säger Bengt Storbacka, ordförande för S i Lindesberg. Kommunen har de senaste fyra åren sanerat ekonomin och skaffat muskler för att klara en sådan expansion. Nu gäller det att få alla andra aktörer, som Länsstyrelsen, med på båten.

Publicerad: 19 augusti 2014 klockan 13:42
Johans nya lag ska ta Linde långt

Med ett år av lärdomar bakom sig blickar Johan Isacsson mot en ny säsong. För Lindesberg Volleys tränare blir det ett nytt äventyr med en på många sätt ny trupp. På måndagen började resan, en resa som ska ta laget till nästa nivå.


Publicerad: 19 augusti 2014 klockan 15:00
Planerar expansion av Café Oscar efter succén
Starten för det nya Café Oscar, med Lindesbergs Stadshotell som motor, har gått långt över förväntan. Med anledning av framgången, ser man nu fram emot att redan till nästa sommar kunna presentera ett bredare koncept med större kapacitet vid sjökaféet.
Publicerad: 19 augusti 2014 klockan 15:42
Philip Gehrman vinnare i helgen
Under helgen vände Philip Gehrman bilkrångel till framgång. I Arvika körde han till sig en bronsplats och en vinst, trots de efterhängsna bilbesvären. Det innebär att Linde-killen fortsätter att toppa totalsammanställningen i Svelandscupen.
Publicerad: 19 augusti 2014 klockan 22:54
Klart för inflyttning: Idrottselever bor med sjöutsikt
Klockan 9.04. Klas Pettersson putsar färdigt det sista på grunden. 9.08 Arne Larsson från fastighetsägaren LIBO går igenom tidplanen för dagens slutbesiktning. Kl 9.12. Elektrikerna och byggledaren Fredrik Wadsten konfererar om de allra sista åtgärderna.  9.15 Rektor Per Sundelius visar var sängen ska stå i ett av elevrummen. 9.21 kör en traktor förbi. Ikväll kommer det första släpet med bohag till en av de 14 elever som ska bo här.
Publicerad: 20 augusti 2014 klockan 11:55
Formkurvorna kan avgöra säsongen
Vi har intensiva fotbollsveckor framför oss. Seriespelet i division 6 är igång efter sommarvilan och det med ordentligt besked. Efter det, enligt mig överdrivet, långa uppehållet kommer nu matcherna att dugga tätare än någonsin och vissa lag kan få spela så mycket som tre matcher inom loppet av tio dagar.
Publicerad: 20 augusti 2014 klockan 12:16
Lalanders mål avgjorde - Lindlöven vann hemmapremiären
Lindlöven firade sin hemmapremiär med att ta försäsongens allra första seger. I Lindehov besegrade man gästande Enköping med 3-2 efter en stabil insats. Stor matchvinnare blev Max Lalander, som med sina två mål i den tredje perioden fällde avgörandet.
Publicerad: 20 augusti 2014 klockan 21:09
Lindemarken har kraft att bli riktigt stort
I mars i år avslöjade Lions Club Lindesberg att Lindemarken får en helt ny struktur i år när knallarna flyttas från Kungsgatan för att husera på Kristinavägen istället. Lindemarken kommer nu sträcka sig från Lidlrondellen i norr till korsningen vid Skolgatan (Nordea) i söder. Nyheten tycks ha fallit i god jord hos knallarna som nu köar för en plats i Lindesbergs höstmarknad.
- Att flytta på en knalle är nästan omöjligt - att flytta på samtliga gick bra, ler Lionspresidenten Bengt-Göran Karlsson.

Publicerad: 21 augusti 2014 klockan 09:47
Berglagens Sparbank Cup ökar handbollsintresset
Helgen närmar sig och det innebär att Bergslagens Sparbank Cup står för dörren. Den årliga handbollscupen, som arrangeras av LIF Lindesberg, spelas i Lindesberg Arena från fredag till söndag. Gäster i årets upplaga är Elitserie-lagen Ricoh och Önnered samt norska Lilleström.
Publicerad: 21 augusti 2014 klockan 11:40
Att lägga saker på hyllan
”Att lägga skorna på hyllan” är ett uttryck som dyker upp inom idrottssverige lite titt som tätt. Minst en gång i månaden kan man slå upp den lokala sporttidningen och läsa om en idrottsprofil som ”lägger skorna på hyllan”. Nu är det Lindesbergs egna Sara Malmlövs tur att utnyttja den där tomma hyllplatsen som finnas i alla idrottares hem och ställa sina skor där. Olyckligt nog verkar det dock vara något mer som följer med skorna när de stoppas undan.
Publicerad: 21 augusti 2014 klockan 15:45
SM-guldmålvakt klar för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny målvakt. Bara dagar efter det att Sébastien Ehnevid skadat sig presenterar klubben Alexander Johnsson som ansluter på ett ettårskontrakt. 24-åringen kommer närmast från Alingsås, där han var med och vann SM-guld i våras.
Publicerad: 21 augusti 2014 klockan 19:38
Funck öppnar gym i Stråssa
Den första september står ”FUNCK’S GYM” redo för öppning. Stråssa får ett gym och på lördag, i samband med Stråssadagen, tas det bruna pappret ned från fönstren och gymmet kan för första gången synas inifrån. Invånarna i Stråssa och närliggande samhällen får nu nära till träningslokal.
- Jag vill att de häromkring också ska få möjlighet att lättare kunna träna, säger gymägaren Mats Funck.

Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 08:38
Kungsgatan blir marknadsstråk trots flyttad Lindemarken
På initiativ av kommunens enhet Näringsliv och utveckling, kommer Kungsgatans butiker, restauranger och kaféer inte bli snuvade på hela konfekten när Lindemarken arrangeras på Kristinavägen för första gången. Kungsgatan skall istället bli en inofficiell del av marken.
Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 11:03
Matchguide: LIF Lindesberg inför Bergslagens Sparbank Cup
LIF Lindesberg fortsätter att träningsspela inför den kommande säsongen. I helgen arrangerar man sin egna Bergslagens Sparbank Cup, som avgörs under tre dagar. Det innebär att LIF går matcher mot Önnered, Lilleström och Ricoh.
Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 11:45
Terry Evans vann mot cancern - ställer upp dörrarna för fortsatt kamp mot sjukdomen
Lördagen den 30 augusti öppnar Terry Evans upp sin kursgård, Gamla Byskolan i Fanthyttan, för öppet hus. Dagen kommer att vara fylld med aktiviteter för hela familjen. Det blir en fullspäckad dag innehållande allt från loppis, sagotipi och musikunderhållning till fiskedamm och häst och vagn. Allt till förmån för Barncancerfonden.
Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 16:49
Försenat motstånd fällde LIF
Önnered vägde för tungt i öppningsmatchen av Bergslagens Sparbank Cup. Elitserie-laget försenades på grund av tågstrul och LIF Lindesberg stod länge upp väl, men föll i slutändan med 23-30. I LIF fick målvakten Alexander Johnsson debutera i den andra halvleken.
Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 19:28
Förlust för IFK mot serieledaren
IFK Lindesberg kunde inte rubba på serieledaren. Fredagens möte med Glanshammar slutade med säsongens andra hemmaförlust, det via resultatet 0-2. Förlusten innebär att IFK nu tappade fortsatt mark upp till toppskiktet.
Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 21:53
Tack för i år, Sommaren!
Nu är det finito. Sommaren 2014 är över och avtackad. På fredagsaftonen arrangerades Sommarsaluten för 27:e året i rad nere vid sjön, för att hedra sommaren - och mellan raderna välkomna hösten. Se Sommarsaluten genom LindeNytts fotografs kameralins i bildspelet ovan.
Publicerad: 22 augusti 2014 klockan 22:53
Frövi Judo laddar för säsongsstart
Det bjöds på mer än handboll i Lindesberg Arena på fredagskvällen. Vid sidan om Bergslagens Sparbank Cup smygstartade Frövi Judoklubb sin träningssäsong. Nästa vecka inleder man säsongen på allvar, med en ny form av nybörjarträning.
Publicerad: 23 augusti 2014 klockan 12:30
LIF sprang sönder norrmännen
LIF Lindesberg studsade på lördagen tillbaka i Bergslagens Sparbank Cup. Laget visade upp en stor energi och sprang i den andra halvleken sönder det norska Postenliga-laget Lilleström. Segern skrevs till 32-24 efter bland annat nio mål av Jacob Nelson.
Publicerad: 23 augusti 2014 klockan 17:41
Hemligt värre när sista allsången drog fullt hus
Sommaren må ha varit totalt frånvarande denna kväll - men med drygt hundra närvarande gäster så blev den sista allsångskvällen på Lasse-Maja Bar & Kök en avslutning värdig namnet ändå. Vid sidan om allsångsledaren Jesper Hugosson, hade arrangören kryddat på med en hemlig artist. Och vem det var... Ja, svaret på den frågan finns i bildspelet ovan.
Publicerad: 24 augusti 2014 klockan 09:45
LIF nära cupseger - sänkte Elitserie-laget

Ricoh fick ta emot segerpokalen när Bergslagens Sparbank Cup avslutades på söndagen. Men avgörandet blev mycket dramatiskt, då LIF Lindesberg stundtals bara var två mål ifrån förstaplatsen. LIF vann till slut mot Elitserie-motståndet med 27-22 och hyllades för sin cupinsats.


Publicerad: 24 augusti 2014 klockan 15:50
Ponnydressyr satte ny fart på hästsäsongen
Efter nära två månaders tävlingsuppehåll var det återigen dags för Linde Ridskola att öppna portarna. Med start klockan nio på söndagsmorgonen blev banan skådeplats för ponnydressyr. Arrangemanget gästades främst av yngre ryttare och blev en försmak på nästa helgs säsongsavslutning.
Publicerad: 24 augusti 2014 klockan 23:08
Noraföretaget Ledin Bil har tagit över Brundin Br. Eriksson
Fr.o.m. idag, måndag 25 augusti, hänger det en ny skylt över bilverkstaden Brundin & Br. Eriksson i Lindesberg. Ledin Bil har tagit över och inleder nu arbetet med försöka återta de marknadsandelar som företaget tappat det senaste året och som ledde till en ansökan om konkurs för drygt en månad sedan.
- Vi har lyckats vända negativa siffror förut och nu ska vi göra det igen, men det blir ett tufft arbete, säger Mattias Ledin, som kommer att vara Ledins ansikte utåt i Lindesberg.

Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 07:11
VVS-butiken byggs om till förskola för 30 "rörmokare"
Du har nog varit där och handlat någon gång - eller din fru eller din pappa - på Lindesbergs VVS/EL på det lilla industriområdet i Brodalen. Nu är det slut med det - företaget flyttar som vi berättat i LindeNytt till Orielfältet och in flyttar ett trettiotal barn som tillsammans med personal gör huset till 500 kvadratmeter förskola. Men namnet på förskolan blir traditionsrikt - Rörmokeriet. Här har rörmokare huserat länge.
Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 08:00
Resultaten säger ingenting
Resultaten i träningsmatcher säger egentligen ingenting. Ändå tilldrar de sig stort intresse.
Lindlövens försäsongsupplägg känns vettigt inför de tuffa uppgifter som komma skall.

Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 09:38
Kräftfesten är inställd
Kräftfesten som var tänkt att arrangeras i Lindesberg Arena om två veckor, har ställts in på grund av för få sålda biljetter. Arrangören fattade det tunga beslutet på måndagsmorgonen.
- Vi har alldeles för få sålda matbiljetter för att fullfölja det här, säger Håkan Einarsson på VTB Event.

Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 10:12
Bussar och taxin gör Vasselhyttan vida känt
Vasselhyttans Taxi & Buss var ett okänt varumärke. Till och med på de flesta ställen i länet. Men nu får konkurrenterna se upp, för nu jagar VTB kontrakt och kunder i såväl Kumla som orter på längre håll.
- Vi siktar också på Örebro, för det är ju en stad med en otrolig expansion, säger Håkan Einarsson. Och vi ska inte bara skjutsa lindesbergare och länsbor härifrån, utan också locka besökare hit. Bergslagen har en klang, som drar.

Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 18:36
Manskören stämmer upp i sång efter sommaruppehåll
Solen skiner in genom fönstren i den stora lokalen i församlingshemmet på måndagskvällen. De första medlemmarna i Manskören Harmoni har anlänt och börjat installera sig. Stolarna ska stå på ett visst sätt, keyboarden ska ha den centrala platsen för snart står Rickard Larsson där och dirigerar gruppen för första gången den här säsongen. Det är dags för ett nytt musikår för herrarna.
Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 21:20
IFK föll i Garphyttan - kvar som femma
Måndagen blev skrällarnas kväll i division 6. Det fick IFK Lindesberg erfara då laget gick på en riktig mina via 4-1 borta mot Garphyttans IF. Men trots det tråkiga resultatet höll laget kvar vid sin femteplats, detta sedan jumbon Grönbo besegrat Ervalla.
Publicerad: 25 augusti 2014 klockan 21:48
Lindesberg kan bli ett nytt Ricoh
Ny vass målvakt. Seger mot fjolårsgiganten. Ett spel som mer och mer börjar falla på plats.
Det är bara försäsong, men allt ser väldigt lovande ut för LIF Lindesberg.

Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 08:34
Nu introduceras P-skiva och 3-timmarsparkering
I dagarna inleds introduceringen av 3-timmarsparkering och P-skiva i Lindesbergs centrum. Näringslivschef Merit Israelsson berättar att P-skivorna kommer att finnas tillgängliga att hämta på en rad olika platser i Lindesberg.
- Vi har valt att distribuera P-skivan via olika butiker, bensinmacken och biblioteket bland annat. Det är viktigt att skivan är lätt att få tag på, säger Merit.

Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 09:40
Fribiljetter till sista föreställningen är inte pyton!
Återföreningen av Monty Python-gänget, 30 år efter att man senast stod samlade på samma scen, gick för fulla hus när showen sattes upp i Londons O2 Arena i somras. Den absolut sista föreställningen finns nu uppladdad på Lindesbergs biografs hårddisk och kommer att visas på torsdag. I samband med detta lottar LindeNytt ut fem fribiljetter till föreställningen.
Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 10:16
Rebecka har hittat hem
Hon har bytt gymnasielivet i Falköping mot föräldrahemmet i Lindesberg. Under vingarna av Johan Isacsson ska hon nu växa in i Linde Volleys framtidssatsning. Möt Rebecka Gustafsson inför hennes första Elitserie-säsong i moderklubben.
Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 13:53
Jätteinvestering på 900 miljoner för ökad kapacitet och förbättrad kvalitet

Pressmeddelande tisdag 26 aug. BillerudKorsnäs styrelse har idag beviljat en investering om cirka MSEK 900 i produktionsanläggningarna i Frövi och Rockhammar. Investeringen kommer leda till ökad produktionskapacitet och en förbättrad kvalitet på den producerade förpacknings- och vätskekartongen, skriver företaget i ett pressmeddelande på tisdagen.
- Vi har slagit fast en ambitiös tillväxtplan för BillerudKorsnäs. För affärsområdet Consumer Board är strategin lönsam volymstillväxt. Investeringen är en viktig del i att förverkliga denna strategi, säger Per Lindberg, VD BillerudKorsnäs.


Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 15:48
Avtalet om sol-elsanläggning vid Lindeskolan klart
Senast den 1 maj nästa år kommer den stora solelsanläggningen på Lindeskolans tak att vara igång. Föreningen Solel i Lindesberg har träffat avtal med det kommunala bostadsbolaget Libo och nu sätter man igång att kolla vilka som kan bygga - den s k upphandlingen.
- Vi har fått fler andelar än vi hade räknat med, när vi planerade. Men vi har fortfarande inte stängt, så det finns fortfarande en liten tid för intresserade att gå med, säger Per Zetterlund i Solelsföreningen.

Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 16:33
Familjen Nielsen i kampen mot cancer – nu uppmanar de alla att gå för hoppet!
När familjen Nielsens äldste son plötsligt började halta och fick svårt att greppa saker med högerhanden, trodde de bara att balansen inte riktigt hängde med kroppen som växte.  Men istället besannades alla föräldrars mardröm. Deras nioåriga son hade drabbats av cancer. Nu på söndag arrangeras Walk of Hope i Lindesberg under familjens ledning till förmån för Barncancerfonden.
Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 18:57
Träningsläger med sociala aktiviteter - "Riktigt bra gäng i år"
Att Lindlövens försäsong är igång fick spelarna minst sagt känna av under den gångna helgen. Laget höll då ett träningsläger på hemmaplan och utöver träningspassen handlade mycket om att stärka gruppkänslan. För Johan Persson var det något som gjorde helgen till en trevlig upplevelse.
Publicerad: 26 augusti 2014 klockan 21:12
Nu vill klubben att fler provar på tennis
På lördag, klockan 11-13, hälsar Lindesbergs Tennisklubb alla nyfikna välkomna att prova på tennis. Tennisbanorna är belägna på Kyrkberget och under dagen står klubben för både racket och boll. Det är öppet för alla som vill veta vad tennis är, oavsett om man har spelat tidigare eller inte.
Publicerad: 27 augusti 2014 klockan 10:43
(S)torbacka vill ha tempererat utomhusbad och citycamping
För ett antal år sedan föreslogs, av Centerpartiets Kurt Scharnke, ett tempererat utomhusbad som alternativ till det i byråkratin strandade Loppholmsbadet. Nu föreslår även Socialdemokraterna detta tillsammans med en rad övriga idéer för ett attraktivare Lindesberg.
Publicerad: 27 augusti 2014 klockan 15:03
Stabil seger för Lindlöven mot serierivalen
Försäsongen bjöd ikväll på en ny seger för Lindlöven. Borta mot den kommande serierivalen Forshaga vann laget med 4-2 efter att ha kontrollerat matchen. Grunden till segern lades via en imponerande förstaperiod, där Lindlöven kopplade en tremålsledning.
Publicerad: 27 augusti 2014 klockan 21:33
Arenvang: "Jag ser det som en utmaning att leda kommunens största förvaltning"
Lindesbergs skolor och de 880 anställda har fått en ny högste chef. Han börjar 1 januari, men kommer att sitta litet på den nya stolen (inskolning) samtidigt som han har kvar de två stolarna som chef för arbetsmarknadsförvaltningen (Masugnen) och kultur- och fritid. Henrik Arenvang blir ny förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen efter Kaj Söder.
Publicerad: 28 augusti 2014 klockan 07:43
Höstens första hotellfrukost för företagarna
När den första företagsfrukosten för säsongen gick av stapeln på torsdagsmorgonen var lokalen fullsatt. Den goda uppslutningen bjöd på god stämning och pratglada företagare som gärna klivit upp på morgonen för att närvara.
Publicerad: 28 augusti 2014 klockan 13:47
Ceder slår näven i bordet: "Vi kan inte ha farliga träd bland människor"
Oavsett vad Kyrkberget skall bära för status, naturreservat eller park, så får det inte förekomma livsfarliga träd där. Detta markerar kommunalrådet Anders Ceder, som nu har slagit näven i bordet och sagt till BKT´s förbundschef att se över situationen.
- Det spelar ingen roll om det blir ett reservat eller förblir en park, vi kan inte ha farliga träd bland människor. Det säger sig ju självt, kommenterar Ceder.

Publicerad: 28 augusti 2014 klockan 14:51
Linde Volleys förhoppningar
När jag ser över Linde Volleys nuvarande trupp så tycker jag att man gjort ett riktigt bra jobb inför kommande säsong. De är en av de klubbar som gjort bäst jobb till och med. När nu höstkylan har krupit sig på oss och det idag är precis sju veckor kvar till seriestarten så ställer sig alla frågan ”hur långt kan Linde gå?”.
Publicerad: 28 augusti 2014 klockan 16:34
Golfeliten tävlar i söndagens Öppna Mästerskap
På söndag kommer den lokala golfeliten till Lindesberg. Det har blivit dags för årets upplaga av Lindesbergs Golfklubbs Öppna Mästerskap, en tävling som avgörs över 36 hål. Bra golf, mycket publik och medverkan i Walk of Hope väntas på årets största tävlingsdag.
Publicerad: 28 augusti 2014 klockan 17:07
Fellingsbros jakt tog slut i Glanshammar
Toppstridens första halva fick sitt avgörande i tisdags på Skölvboslätt IP. Fellingsbro GoIF hade kommit dit för att jaga förstaplatsen och man hade spelat därefter. Men efter en seriefinal som hade allt var det Glanshammar som kunde fira ett stort steg närmare division 5.
Publicerad: 28 augusti 2014 klockan 22:16
Inför Walk of Hope: Tioårige Oscar lever med cancer
En idrottsintresserad tioåring med glimten i ögat, som är kung på att bygga lego, älskar att leka med kompisar och spela tv-spel. Han är som vilken annan tioårig pojke som helst som vill gå och se hockeymatcher, spela fotboll på rasten och fiska. Men Oscars liv skiljer sig. Oscar är tio år och har cancer.
Publicerad: 29 augusti 2014 klockan 08:19
Man anhållen misstänkt för våldtäkt och våld i nära relation
I onsdags greps en man i 30-årsåldern misstänkt för våldtäkt och våld i nära relation. Mannen blev under torsdagen anhållen av åklagare.
Publicerad: 29 augusti 2014 klockan 08:50
Avspark: IFK Lindesberg-Närkes Kil
Division 6 går mot sitt avgörande och ikväll kliver IFK Lindesberg in till sin 15:e match för säsongen. Man gör det hemma på Fritidsbyn mot gästande Närkes Kil. Inför mötet jagar IFK revansch både för vårens förlust mot gästerna och även för nederlaget senast.
Publicerad: 29 augusti 2014 klockan 10:03
Företag utmanar andra företag att skänka till Barncancerfonden
Företaget NiceCar i Lindesberg gör som föreningen Lindlöven och utmanar andra att skänka pengar till Barncancerfondens insamling. Hockeyföreningen utmanade andra föreningar - NiceCar utmanar företag.
-Vi skänker 2000 kronor och hoppas att andra företag hakar på, säger Pehr Andersson på NiceCar.

Publicerad: 29 augusti 2014 klockan 13:22
Idag grattar vi
Jane Bergström Gusselhyttan
Grattis på din FÖDELSE-DAG !!! Du blir bara vackrare med åren !

Önskar: Esa o Company
Senaste från bloggarna
Unika Höstbilder Från Lindesberg, TRO MIG!
Hej Då har fotografen varit i farten igen och det gillar vi :) definitivt nu när naturen skif...

Sami Rahkonen
27 augusti 2014 16:46
Räkna med Jimmie
Låt oss börja dagen med ett leende så vi får det överstökat… Om ett par veckor är d...

Spökbloggaren
27 augusti 2014 14:37
Tre vackra individer, sent på kvällen
En några dagar gammal bild som visar tre av våra absolut vackraste djur i naturen, älgen. Jag vald...

Sami Rahkonen
26 augusti 2014 11:54
Mycket jobb på en och samma gång
Hej Igår var jag och fotograferade Saluten i Lindesberg, det var kul. Träffade lite folk och ...

Sami Rahkonen
23 augusti 2014 08:44
Mat från naturen
Hej Nu har jag kommit hem från skogen. Jag har idag varit på årets första svamprunda. Det ble...

Sami Rahkonen
18 augusti 2014 14:54
Hösten är på ingång
Hej Idag har jag tagit en promenad runt lindesjön. Kameran var givetvis med. Under promen...

Sami Rahkonen
15 augusti 2014 17:33
Min Personliga Top 3 - Vilda Djur
Då var det dags för den sista delen i min personliga top 3 serie. Ni har fått se mina personliga f...

Sami Rahkonen
14 augusti 2014 13:43
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Tingsrätten säger ja till Nevs
2014-08-29 12:43:28
Hägglund håller inte med KDU:s utspel
2014-08-29 12:23:56
”Det bästa löfte vi kan ge Sveriges unga”
2014-08-29 12:12:35
Kvinna fick hjärtstopp under förlossning på BB Sophia
2014-08-29 12:07:18
Förskolor stoppar skolfoto
2014-08-29 11:41:17
6 000 tvingas lämna Malaysia Airlines
2014-08-29 11:37:47
Lundqvists liv blir dokumentär i USA
2014-08-29 11:34:24
Ukraina vill in i Nato
2014-08-29 11:26:31
Då dör Sydkoreas befolkning ut
2014-08-29 11:04:02
"Kroppsdelarna kommer från en man"
2014-08-29 10:55:06
Kvinna gillrade fälla - fick tillbaka stulen mobil
2014-08-29 10:52:23
WHO: 20 000 kan smittas av ebola
2014-08-29 10:48:02
Trakasserier stoppade kinesisk filmfestival
2014-08-29 10:37:08
FÖRVANDLINGEN
2014-08-29 10:17:22
Sa till tafsande man - misshandlades svårt
2014-08-29 10:15:44
Klart: Xabi Alonso till Bayern München
2014-08-29 10:03:20
Här är Googles nya supersatsning
2014-08-29 09:45:56
5 heta frågor som de vill ha svar på
2014-08-29 09:32:57
Vad heter Spaniens nye kung?
2014-08-29 09:27:38
IS offentliggör ny video med avrättning
2014-08-29 09:18:57
www.aftonbladet.se/
Senaste nytt från DN
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt