1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under April 2014 publicerades 70 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Ingen skyskrapa på Parkudden
(Uppdaterat kl. 14:52) Morgontimmarnas stora avslöjande, att kommunen har för avsikt att bygga en skyskrapa för 500 miljoner kronor på Parkudden, var naturligtvis bara ett aprilskämt. Vi tackar medverkande Anders Ceder för hjälpen att ta udden av sanningen denna första april. Aprilskämtet finns att läsa nedan:


Publicerad: 1 april 2014 klockan 07:55
LIF Lindesberg ska vara både nöjda och missnöjda
Säsongsavslutningen blev en ordentlig missräkning som smolkar intrycket av en annars ganska framgångsrik säsong. LIF Lindesberg ska vara nöjda med sina framsteg, men avslutar ändå årets handbollsallsvenska som förlorare.
Publicerad: 1 april 2014 klockan 08:25
Populär hundpsykolog till Lindesberg
Anders Hallgren – Europas första hundpsykolog kommer till Lindesberg om tre veckor. Det är Lindesbergs hundcenter som lyckats anordna en föreläsning med den populära hundnestorn. Anders Hallgren är känd för sina böcker inom hundlydnad och var en av de första som talade om att träna hundar med bekräftelse, istället för med hårda tag.


Publicerad: 1 april 2014 klockan 09:43
Anmälan för Linde Sports Camp öppen
LindeNytt kunde i början av mars rapportera kring planerna för Linde Sports Camp. Ungdomscampen kommer att arrangeras av Kultur och Fritid i samband med de avslutande sommarlovsveckorna. Nu har både föreningar visat sitt intresse och anmälan för lägersugna ungdomar öppnat.
Publicerad: 1 april 2014 klockan 11:20
Första nyförvärvet klart för LIF
LIF Lindesberg har presenterat sitt första nytillskott inför nästa säsong. Från rivalen VästeråsIrsta har man hämtat in 194 centimeter urkraft i William Domås. Den 19-årige skytten är full av respekt för den klubb han kommer till.
Publicerad: 1 april 2014 klockan 14:11
Vad tycker Lindesbergarna om sitt framtida Lindesberg?
Lindesbergs kommun vill nu ha kommuninvånarnas åsikter och synpunkter på hur Lindesbergs framtid skall byggas och formas med anledning av arbetet med den fördjupade översiktsplanen. Syftet med översiktsplanen är att visa en tydlig inriktning för det framtida stadsbyggandet i Lindesberg och innan den klubbas skall alltså invånarna få säga sitt först.
Publicerad: 1 april 2014 klockan 14:59
Döda och sjuka träd ersätts
Totalt sex stycken träd fälls runt badhuset Energikällan under onsdagen. Anledningen är bland annat att minst två av träden är i sådant skick att man bedömer att de utgör stor fara för allmänheten.
- Träden stod i direkt anslutning till gång- och cykelbanan där väldigt många människor passerar dagligen. Ett av träden var angripet av almsjukan och det andra var redan dött, så det fanns inget annat alternativ än att fälla dem, förklarar Bengt Zetterlund, förvaltare på Lindesbergsbostäder.

Publicerad: 2 april 2014 klockan 09:32
Flygande start för GjordNära Tunnelväxthus
Efter knappt ett år, från idé till färdig produktion, har Daniel och Mika Sjöstrand i Rockhammar fått en flygande start med försäljningen av sina unika tunnelväxthus. En produkt som är helt ny i Sverige och skräddarsydd av ägarna själva. Kunderna står i kö för leverans och snart är det dags att anställa.
- Vi är otroligt glada över det stora intresset, säger Daniel Sjöstrand. Inom några månader kommer vi att anställa minst en person som kan hjälpa oss med packning av varorna.

Publicerad: 2 april 2014 klockan 10:56
Jenni tar sommarlov som SM-mästare och "Årets hockeytjej"
En lång hockeysäsong är till ända. För Jenni Asserholt har det varit en säsong som bjudit både på besvikelse och lycka. Men när hon nu summerar sitt år gör hon det som SM-guldmedaljör och utsedd till Sveriges främsta hockeykvinna.
Publicerad: 2 april 2014 klockan 13:10
Linde illa ute efter ny förlust
Efter kvällens andra semifinalförlust är uppförsbacken mycket stor för Lindesberg Volley. I hemmareturen mot Hylte/Halmstad nådde laget långa stunder inte alls upp till sin normala nivå. Linde stod upp bra i två set, innan gästerna relativt enkelt kunde ta hem de två avslutande till seger med 3-1. Segern innebar att Hylte nu leder med 2-0 i matcher.
Publicerad: 2 april 2014 klockan 21:05
Vårens mode drog fullt hus
Färg och mönster. Så kan man kortfattat beskriva vårens mode som presenterades under dagarna två när Antoinette Collection hade dukat upp till modefest.
Publicerad: 3 april 2014 klockan 10:03
Årets sista match
… för Lindesberg Volley blir med all trolighet på söndag. En svängig säsong avspeglades i gårdagens match mot Hylte/Halmstad, topparna var höga men dalarna alldeles för låga och det går att hitta stunder med brister i alla spelmoment. Ett tråkigt slut på säsongen då vi från början hoppats, och även förväntat oss, en final.
Publicerad: 3 april 2014 klockan 12:54
Säsongen till ända - Herman summerar LIF-året
Helgens knappa förlust borta mot BK Heid satte punkt för LIF Lindesbergs säsong. Med flera vinster mot topplag, missat kvalspel och ett stundtals ostoppbart spel lämnar man en svårdefinierad säsong bakom sig. LIF-tränaren Herman Arenvang tar ton och gör sitt bästa för att summera det som varit.
Publicerad: 3 april 2014 klockan 18:51
Kingen tar rocken till Lindesberg
Knappt har vi hunnit acklimatisera oss till sommartid, då det är dags att ställa klockan ännu en gång. Fast denna gång får vi vrida tillbaka tiden igen - rejält. Drygt 500 000 timmar närmare bestämt. Den 12:e april kommer nämligen 50-talet återupplevas i Folkets Hus när rocken kommer till Lindesberg via föreställningen "När rocken kom till Sveg".
- Det är sådant drag, det bara måste upplevas, kommenterar Sonja Sundelin på Lindesbergs Riksteaterförening.

Publicerad: 4 april 2014 klockan 10:05
Linde ska jaga mirakel i Halland
Underläge med 2-0 i matcher, en sargad trupp och bortaresa till Halland. Lindesberg Volley vägrar ändå att ge sig och har knappast gett upp hoppet om en finalplats. Tränaren Johan Isacsson ger sin syn på vad som krävs för en mirakelvändning i semifinalserien.
Publicerad: 4 april 2014 klockan 10:58
Frövi har hittat rätt inför premiären
Fotbollspremiärerna närmar sig med stormsteg. Ett av alla de lag som vässar formen och genrepar inför säsongen är Frövi IK. LindeNytt valde att ta tempen och höra efter hur det egentligen ser ut med division 5-premiären tre veckor bort.
Publicerad: 4 april 2014 klockan 16:50
Krogvimmel på Fenix och Lasse-Maja
Var du eller någon du känner ute på krogen igår?
Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut på Lasse-Maja Bar & Kök samt Restaurang Fenix och kolla om just du eller polaren har fångats i krogvimlet.

Publicerad: 6 april 2014 klockan 08:08
Förlust när FGoIF genrepade på konstgräset
Fellingsbro GoIF genrepade igår på Karlsunds konstgräs. Även om lördagskvällen lovade både ett och annat för framtiden slutade den ändå med förlust. I en kylig tillställning var det Götlunda som vann med slutresultatet 2-1.
Publicerad: 6 april 2014 klockan 12:34
SM-drömmen tog slut i Halland
Säsongen är över för Lindesberg Volley. Drömmen om ett nytt SM-guld försvann i Halland denna söndag. Efter fyra set stod Hylte/Halmstad som vinnare, vilket innebar avgörande 3-0 i matcher i semifinalen. Därmed missar Linde Volley finalspelet för första gången på tre år.
Publicerad: 6 april 2014 klockan 18:57
Målkalas satte punkt för WSK-juniorernas säsong
Idag avrundade WSK Lindesberg J18/20-lag sitt seriespel. Det valde man att göra med en riktig målexplosion, innehållandes hela 27 mål. Men det slutade med en kännbar förlust när laget tog sig österut för att möta IFK Arboga.
Publicerad: 6 april 2014 klockan 19:20
Förvaltningsrätten fryser beslutet om Tillväxtkassan
Förvaltningsrätten i Karlstad har bifallit har folkpartisten Göran Gustavssons yrkande om inhibition av beslutet om Tillväxtkassan i Bergslagen. Det betyder att beslutet i kommunfullmäktige tillsvidare inte ska gälla. Nu pågår en utredning hos förvaltningsrätten där man prövar om konstruktionen kring Tillväxtkassan är laglig eller inte.

Publicerad: 6 april 2014 klockan 21:29
Nycklarna under den löjliga säsongen
Säsongen är slut. Nu tar silly season vid. För Lindlöven finns några specifika mål att rikta blicken mot för att på allvar kunna komma tillbaka som en utmanare nästa säsong.
Publicerad: 7 april 2014 klockan 09:24
Svagt intresse för att själv anlita sotare
Numera finns en möjlighet att själv anlita en sotare som ska sota pannan. Men i Lindesberg har inte någon fastighetsägare valt det alternativet och i resten av länet är det endast en handfull fastighetsägare som fixat alternativa sotare. En orsak kan vara blankettkrångel och höga utbildningskrav.
-  Man måste ansöka hos oss om att få en alternativ sotare till den vi har avtal med , förklarar Ulf Smedberg, vice brandchef på  Nerikes brandkår. För att få godkänt måste din sotare ha gått en 20 veckors utbildning hos MSB vilket förstås har att göra med säkerheten.

Publicerad: 7 april 2014 klockan 11:09
Helenas projekt gör konstverk av stadens skamfläckar
Parkeringshuset, som kanske inte är det vackraste av skapelser i centrum, är en av fyra fastigheter som nu kommer att gå från något man bara vill lägga en presenning över, till ett härligt konstverk vi inte behöver skämmas över utan istället kan se som en turistattraktion från och med i sommar. Detta under ledning av Helena Nilsson, initiativtagare till projektet och tävlingen Paint the City som är startat i syfte att ge Lindesbergs centrum en rad så kallade muralmålningar i riktigt stora format.
- Jag är full av beundran över den öppenhet, bemötande och hjälp jag har fått från fastighetsägarna, Stadsarkitektkontoret, Kultur- och Fritidsnämnden samt kommunens enhet Näringsliv och Utveckling för att nå mitt mål, kommenterar Helena Nilsson.

Publicerad: 7 april 2014 klockan 11:33
Centern vill sänka kommunalskatten nästa mandatperiod
Centerpartiet i Lindesberg vill sänka kommunalskatten under nästa mandatperiod. Det framkom vid dagens lunchmöte på Rotary. Dessutom vill partiet inrätta en företagslots och att rådgivningen till företagen stärks. Man siktar på att öka sin representation i fullmäktige och ett maktskifte.
- Tidigare har makten svängt i Linde efter ett par valperioder så det är helt realistiskt att tro att alliansen kan över efter valet, säger Jonas Kleber från Centerpartiet. Vi tror att vi kommer att öka vår representation i fullmäktige från tre mandat till åtta efter valet.

Publicerad: 7 april 2014 klockan 14:59
Kravet på den politiska ledningen: "Ge Helena Hansson en offentlig ursäkt"
Efter det av Nerikes Allehanda uppmärksammade fallet med Helena Hansson, som skrev en anonym insändare i tidningen i vilken hon kritiserade arbetsgivaren, Lindesbergs kommun, och trots anonymitet ställdes till svars för skrivelsen, går Folkpartiet i Lindesberg ut och kräver att den politiska ledningen nu skall ge Helena en offentlig ursäkt.
Publicerad: 7 april 2014 klockan 20:57
De växer med erfarenheterna
Säsongen slutade abrupt och snopet. Nu startar resan mot nya framgångar och för LIF Lindesberg gäller det att bygga vidare på den uppåtgående spiral man redan skapat.
Publicerad: 8 april 2014 klockan 09:38
Stråssas medaljfest inför storpublik
I söndags intog Stråssa GF Lindesberg Arena. Klubben arrangerade då en regional tävling i rytmisk gymnastik, något som blev en fin succé och lockade stor publik till arenan. Som en extra krydda bjöd dessutom Stråssa på ett riktigt medaljregn.
Publicerad: 8 april 2014 klockan 10:47
Mötte varg i motionsspåret
En varg har observerats på västra sidan om Lindessjön, i området Västantorp där Lindessjön Runt-spåret är draget.  Det var i förra veckan som flera personer såg vargen på olika platser i området. En av dem är AnnaLena Larsson, förskolelärare på Brotorpskolan.
- Jag befann mig i närheten av den stora gården i Västantorp när vargen kom ut från skogen. Det var inte mer än 30 meter mellan oss, berättar hon.

Publicerad: 8 april 2014 klockan 12:01
Här är väggarna som skall målas i sommar
I måndags blev det känt att Lindesbergs centrum kommer att förändras ganska radikalt i sommar. Utseendemässigt vill säga. En rad fastigheter skall nämligen målas med konstnärliga "penseldrag" i syfte att göra det mindre vackra till fantastiska konstverk. Allt går under signaturen Paint the City.
Publicerad: 9 april 2014 klockan 08:22
Strategi ska ge ungdomar bättre inflytande
Nu ska ungdomarna få bättre möjligheter att få komma till tals i när det gäller samhällsfrågor i kommunen. Det hoppas i alla fall politikerna i Lindesbergs kommun som igår i fullmäktige klubbade kommunens politiska strategi över hur arbetet där ungdomar är målgrupp ska bedrivas. Nytt är att politiker och ungdomar ska träffas en gång om året för att diskutera aktuella frågor som rör åldersgruppen 13-25 år. 

- De flesta ungdomar säger att de inte är intresserade av politik men de har många åsikter om samhällsfrågor, menar John Oomomian (S), ordförande för fullmäktiges ungdomsberedning. Men vi politiker kan inte passivt vänta på att ungdomarna kontaktar oss och framför sina åsikter så därför ska vi nu skapa ett forum för åsiktsutbyte.


Publicerad: 9 april 2014 klockan 12:51
Så här i efterhand
Tråkigt nog blev det ingen final för Linde Volley utan Hylte/Halmstad tog platsen, med all rätt. Säsongen är nu över för Linde, en säsong som jag rent spontant skulle klassa som okej. Vi kan nu se tillbaka och uppmärksamma guldkornen och flopparna från året som gått. Vilka som väger tyngst är det upp till var och en att avgöra.
Publicerad: 10 april 2014 klockan 11:20
Paint the City väcker intresse hos fler fastighetsägare
Redan samma dag som projektet Paint the City blev allmänt känt för Lindesbergs invånare, började initiativtagaren Helena Nilsson få in fler förslag på lämpliga fastigheter att dekorera med muralmålningar. Det har nu resulterat i att ytterligare en fastighet är klar att ingå i projektet och initiativtagaren kunde inte vara lyckligare.
- Jag älskar ju det här, skrattar Helena Nilsson.

Publicerad: 10 april 2014 klockan 11:41
Grönskimrande sprit lockade ett 20-tal nyfikna till bords
Under ledning av Göran Bäuerle, Sankta Annas Bränneri, serverades på torsdagskvällen den gröna och extremt mytomspunna starkspritsorten absint under en exklusiv provning på Lasse-Maja Bar & Kök. Ett 20-tal gäster hade satt sig till bords för att få en resa i såväl smak som historia. En av dem var Frida Nydén, som har ett gediget intresse i allsköns drycker.
- Absinten är en udda dryck med en spännande historia. Den blev smutskastad av vinproducenterna på 1800-talet för att den hotade vinförsäljningen och effekterna av det lever ju kvar än idag, t ex att man blir galen av absint, säger Frida.

Publicerad: 11 april 2014 klockan 11:40
Pojkar utvisas till land utan släkt eller föräldrar
Om tretton dagar ska fjortonåriga Majdi och hans ett år yngre bror Adam utvisas till Ukraina. Bröderna har varken föräldrar eller annan släkt i landet. De kan inte heller tala ukrainska eller läsa ryska. Nu har Majdis klasskompisar på Stadsskogsskolan startat en Facebookgrupp som protest och söker aktiva vuxna som kan hjälpa bröderna. Majdi är glad för stödet men mycket rädd för vad som kommer att hända honom och hans bror.

- Vi kommer att hamna på barnhem och sedan vet vi ingenting, säger Majdi som talar flytande svenska. Det är nästan krig i Ukraina och det är ett farligt land.

Publicerad: 11 april 2014 klockan 15:07
Migrationsverket svarar: Barnens behov i första rummet
Migrationsverket följer svensk lagstiftning och tar inte beslut som står i strid mot barnkonventionen. Det menar Daniel Johansson, enhetschef på Migrationsverket. Myndigheten vill inte uttala sig särskilt om Adam och Majdi Salamas fall men säger att generellt står barnens behov i första rummet. 

- När vi har beslutat om ett barn ska utvisas är alltid första prioritet att försöka återförena barnet med föräldrarna, förklarar Daniel Johansson. Går inte det så ställer vi stora krav på mottagarlandet så att, även om barnet hamnar på institution, får sina grundläggande behov tillgodosedda.


Publicerad: 12 april 2014 klockan 08:57
IFK:s vändning gav ny försäsongsvinst
IFK Lindesberg fortsätter att skörda framgång på sin försäsong. I fredags tog laget en ny seger, när Hidingsta besegrades med 5-3. Bakom segern låg såväl taktiska drag som en imponerande andra halvlek.
Publicerad: 13 april 2014 klockan 12:24
Målfest gav FGoIF ett uppsving
Fellingsbro GoIF vände förra helgens förlust till målfest. I en oplanerad träningsmatch klev laget ut och stänkte in sex mål, när Medåker besegrades med odiskutabla 6-1.
Publicerad: 13 april 2014 klockan 16:17
Ny secondhand-butik öppnad på Bytesgatan
Nu finns en helt ny secondhand-butik centralt i Linde. För dig som är ute efter billiga barnkläder eller en snygg lampa är det bara att titta in i Lilis secondhand. Butiken drivs av ett ungt nyinflyttat Stockholmspar som älskar begagnat.
- Jag har alltid hållit på att sälja gamla grejer, säger Joel Svanström. Redan när jag var elva år började jag sälja ut släktens gamla möbler och husgeråd.

Publicerad: 13 april 2014 klockan 21:29
Christer Trägårdh lämnar VD-stolen och blir regionchef
Bergslagens Sparbanks VD, Christer Trägårdh, har utsetts till regionchef i Östra regionen i Swedbank. Det meddelar Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen. 
- Det har varit fantastiska år här i Bergslagen, säger Christer Trägårdh. De bästa åren i mitt yrkesliv. Och det är tillsammans med alla medarbetare som jag kunnat genomföra flera viktiga förändringar, som gett mycket bra resultat.

Publicerad: 14 april 2014 klockan 08:43
Målarfirma och Flügger färg i Linde blir ett
Det har gått fort för Mattias Gunnarsson de sista två åren. Efter att ha jobbat på i sex år som målare i egen firma har han det sista året anställt fem personer och för en månad sedan övertog han Flügger färg i Lindesberg. Målarstället hänger allt oftare på kroken när kontoret och arbetsledning tar över.
- Det är roligt att det går så bra, säger Mattias Gunnarsson. Men nu ska jag hinna med allt också och väntar ett tag med ytterligare expansion.

Publicerad: 14 april 2014 klockan 13:40
Med siktet på en SHL-plats
Steget från juniorhockey till proffslivet kan gå fort. För Linde-killarna Gustav Backström och Filip Bergmark är spel i SHL en lyckad försäsong bort. I sommar tränar duon med Örebro Hockeys a-lag, när nästa års trupp ska byggas.
Publicerad: 14 april 2014 klockan 15:55
Hälften av lagen i serien missade sin målsättning
Hälften av lagen i Lindlövens serie misslyckades med att nå sina målsättningar säsongen som gick. Lindlöven var ett av dem och inför den nya, tuffare säsongen som väntar gäller det att verkligen göra en vettig omvärldsanalys.
Publicerad: 14 april 2014 klockan 16:45
Heta derbyn i nya HockeyEttan
På måndagen blev nya seriemodellen för HockeyEttan klar. För Lindlövens del väntar nu heta derbymatcher mot Kumla samt mot uppflyttade Arboga i Lindehov. Lindlöven kommer spela i HockeyEttan Väster där Linde-publiken till hösten får se åtta nya motståndare.  
Publicerad: 14 april 2014 klockan 19:26
Fem Frövi-guld på Södra Judo Open
Det blev ännu en i mängden av alla medaljfyllda helger för Frövi Judoklubb. I tävlingen Södra Judo Open, som arrangerades i Haninge, ställde klubben upp med hela fjorton atleter. Tillsammans kunde de vid tävlingarnas slut vända hem med elva fina medaljer.
Publicerad: 14 april 2014 klockan 20:05
Det nya serieupplägget är en vinstlott för Lindlöven
Äntligen offentliggjordes den nya seriemodellen för Hockeyettan under måndagen. Lindlöven placeras i Hockeyettan Västra och står inför en gigantisk sportslig utmaning likaväl som heta derbyn. En vinstlott för föreningen på alla sätt och vis.
Publicerad: 15 april 2014 klockan 08:49
Fullsatt när klassiskt "bubbel" stod på menyn
För den oinvigde må champagne bara vara en La Garonne som haft ett kärleksfullt möte med en Sodastreamer, men oavsett hur det stod till med kunskaperna hos de 40-talet som satt sig till bords på lördagskvällens exklusiva champagneprovning, såg vinimportören Mats Barlow till att berika gästerna med såväl smak som fakta kring detta klassiska bubbel.
- Jag älskar Champagne och mousserande viner och tycker precis som Winston Churchill att en Champagne skall vara kall, torr och gratis, skrattar Barlow.

Publicerad: 15 april 2014 klockan 09:05
Demonstration på torget mot utvisningen av Majdi och Adam
Onsdag 16 april klockan 17.00 på Norrtullstorget hålls en demonstration för att stötta bröderna Majdi och Adam som riskerar utvisning till Ukraina. På Facebooks stödgrupp ”Låt Machti och Adam stanna”  har nästan 300 personer tackat ja till att komma.

Publicerad: 15 april 2014 klockan 09:09
Utepremiär och årsmöte för Tennisklubben
Igår öppnade man årets första tennisbana och snart kan träningsgrupperna flytta utomhus. Med sommaren runt hörnet och med vårvärmen i luften är det mycket som är på gång för Lindesbergs Tennisklubb. Inför kvällens årsmöte tog LindeNytt tempen på tennissäsongen.
Publicerad: 15 april 2014 klockan 15:21
Säsongen till ända - Johan summerar Linde-året
För nio dagar sedan gick drömmen om ett nytt SM-guld upp i rök för Lindesberg Volley. Sedan dess har en säsong lagts till handlingarna och en ny säsong hamnat i blickfånget. Med ett stort äventyr avslutat summerar tränaren Johan Isacsson det som varit och det som väntar.
Publicerad: 15 april 2014 klockan 19:27
Jesper återvänder till Skåne: "Bitterljuvt att komma hem"
Efter två säsonger i Lindlöven säger Jesper Ekengren tack och adjö. Vårens träningsperiod blir hans sista tid i Linde-klubben. Därefter väntar en återkomst till hemstaden Kristianstad och fortsatt spel i division 1.
Publicerad: 16 april 2014 klockan 10:27
Beslutat idag: P-skiva införs i Lindesberg
Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har på onsdagen klubbat förslaget om införande av P-skiva samt en justering av dagens korttidsparkering från två till tre timmar.
- Beslutet var helt utan reservationer, alla var överens i frågan, kommenterar nämndordföranden Jerry Elvin.

Publicerad: 16 april 2014 klockan 15:13
Två eldsjälar i Wedevågs IF får dela på Eriksstipendiet 2014
På lördag i nästa vecka delas Eriksstipendiet ut, men redan drygt en vecka innan ceremonin hålles kommer Erikshjälpen med en kungörelse och berättar att man i år låter två eldsjälar få dela på stipendiet.
Publicerad: 16 april 2014 klockan 15:51
Många kom för att stödja Majdi och Adam
Omkring 300 människor hade samlats på Norrtullstorget i eftermiddags för att visa sitt stöd för bröderna Majdi och Adam Salama som riskerar utvisning till Ukraina. De flesta demonstranter var barn och ungdomar. Initiativtagaren Dennis Karabegovic var överväldigad av uppslutningen.
- Det här är långt över förväntan och jag är jätteglad att det kom så många människor.

Publicerad: 16 april 2014 klockan 18:52
Vårmässa för hemmafixaren
I vackert, men lite blåsigt, vårväder ställde åtta företag upp sina montrar vid EBAB och Hyrmaskiner för att locka hemmafixaren till nya affärer. Initiativtagaren Bengt- Erik Persson, var mycket nöjd med dagen och på eftermiddagen räknade han att åtminstone ett par hundra besökare hade kommit.
- Det här är ett bra sätt för kunderna att i lugn och ro få olika produkter demonstrerade utan att de ska känna köptvång, säger Bengt-Erik Persson. Och det är jätteroligt att så många företag här runt om ville ställa upp på mässan.Publicerad: 16 april 2014 klockan 19:25
Får sjunga inför rekordpublik
På lördag i nästa vecka fylls Lindesberg Arena av sång och musik - och en rekordpublik. Manskören Harmonis årliga vårshow, Capricen, har nämligen slagit nytt försäljningsrekord. Totalt 2800 biljetter är sålda och räkneverket tickar fortfarande.
- Det är jätteroligt, säger Anders Svensson som med övriga i produktionen hoppas och tror att den sista veckan skall inbringa ytterligare cirka 100 sålda stolar.

Publicerad: 17 april 2014 klockan 09:26
SD:s vice ordförande hoppar av
Tommy Söderqvist, som har varit aktiv i Sverigedemokraterna i Lindesberg sedan 2010, har tillsammans med Mikael Karlsson valt att lämna partiet. Söderqvist säger till LindeNytt att oegentligheter i det egna ledet är orsaken till deras avhopp.
Publicerad: 17 april 2014 klockan 09:47
Följer kommunen lagen om utdrag ur belastningsregistret?
Folkpartisterna Per Carlström och Göran Gustavsson vill veta om Lindesbergs kommun verkligen följer lagen om utdrag ur polisen belastningsregister vid personalrekryteringar.
Publicerad: 17 april 2014 klockan 10:16
Linde i blågult
Man kan länge deppa över en missad chans på en svensk mäster-titel, men bara för att elitserien är färdigspelad så betyder inte det att säsongen är över för alla Lindes spelare. Lindesberg Volley är fyrfaldig representerat i truppen som förbundskapten Tina Celinder Nygren presenterat för det kommande EM-kvalet.

Publicerad: 17 april 2014 klockan 11:21
Kontraktslös med siktet på nytt LIF-äventyr
LIF Lindesberg bygger om för en ny säsong, med målet att ta nästa steg i utvecklingen. En av de som hoppas hänga med på den resan är Ricky Nordahl. För tillfället står kantspelaren utan kontrakt, men han ser lugnt på framtiden.
Publicerad: 17 april 2014 klockan 11:35
Utryckning till förskola
Vid 11-tiden larmades Nerikes Brandkår och Polis att brandlarmet utlösts vid förskolan Kristallen på Löpargatan i Lindesberg.
Publicerad: 17 april 2014 klockan 12:27
Målfest fixade ny Fellingsbro-seger
Med en vecka kvar till seriepremiären fortsätter Fellingsbro att vräka in mål. På långfredagen tog laget en ny imponerande seger, när man besegrade Små IF med 4-1. Nyförvärvet Fahad Wuzibat stod för två av målen. 
Publicerad: 18 april 2014 klockan 14:48
Fångat i påskvimlet
Under Långfredagskvällen var det full rulle på Genco´s då bandet Dazed toppade aftonen med livemusik. Full rulle var det också på LindeNytts vimmelfotograf som förevigade ett tiotal ögonblick från restaurangen. Se bildspel ovan.
Publicerad: 19 april 2014 klockan 09:15
Fångat i hotellvimlet
Var du eller någon du känner ute på krogen igår? Häng med LindeNytts vimmelfotograf ut till Lindesbergs Stadshotell och spana in om du själv eller något bekant ansikte har fångats på bild i vimlet.
Publicerad: 19 april 2014 klockan 15:40
Lindlövens serie blir ännu tuffare än förväntat
Nyköpings konkurs innebär efter några serieförändringar att Lindlövens serie blir ännu tuffare till hösten. Det är en enorm utmaning som väntar lindekrigarna i Hockeyettan 14/15.
Publicerad: 21 april 2014 klockan 09:22
Kvalserien hade varit en nyttig lärdom
Kvalserien mot Elitserien är inte bara jämn och spännande, den hade gett LIF Lindesberg viktig erfarenhet dessutom. Det är förståeligt om det fortfarande känns snopet för alla med sympatier för laget.
Publicerad: 22 april 2014 klockan 08:23
Boksafari bland bibliotekets gömmor
I morgon kväll finns det en unik chans att upptäcka bibliotekets gömda boksamlingar med Arne Johnsson och Stefan Jansson som ciceroner. Då kommer bland annat det annars låsta magasinet att öppnas för allmänheten. Den 23 april firas Världsbokdagen och många bibliotek runt om i världen uppmärksammar böcker och läsning. I Lindesberg bjuder biblioteket in till boksafari.

- Vi vill erbjuda en upptäcktsvandring bland bibliotekets gömmor, säger Arne Johnsson på Lindesbergs stadsbibliotek. Kanske kan man möta böcker man sällar annars ser.

Publicerad: 22 april 2014 klockan 10:19
Husesyn i Löa
I dag har LindeNytts programserie "På Husvisning" säsongspremiär. I årets första visning har vi tagit oss till idyllen Löa i norr där mäklare Erik Wijkström låter oss ta en närmare titt på ett naturskönt ställe i byns norra ände där en öppen visning kommer att ske 27 april.
Publicerad: 22 april 2014 klockan 10:20
Test and Tune och drifting hela helgen
Under den kommande helgen arrangerar SHRA Lindesberg säsongens två första motordagar. På lördagen skall dragracebilarna dammas av efter vintervilan och dagen efter ställer man banan till förfogande för driftingfantasterna.
Publicerad: 22 april 2014 klockan 10:30
Polisen håller helgöppet för pass- och id-ansökningar
April-maj är tiden på året då polisen har allra flest ärenden med pass- och id-ansökningar. Med anledning av detta görs nu ett försök att förbättra servicen samtidigt som man ger sig själva utrymme att hinna med alla ärenden. Tidigare har polisen i Lindesberg provat att ha kvällsöppet på vardagar, men nu görs ett nytt försök att stå till tjänst ännu bättre genom att ha helgöppet istället.
Publicerad: 23 april 2014 klockan 09:51
Idag grattar vi
Grattis På DIN Dag Cissi !
**Stort GRATTIS på 28 - årsdagen gumman ! **
Hoppas du får en fin,solig & UNDERBAR födelsedag !
...


Önskar: Fia
Senaste från bloggarna
Påskägg = Våren har kommit
Hur gick det, fick du i dig många ägg under påsk? Det är ju tradition att äta mycket ägg under pås...

Wohlgart Andersson
22 april 2014 06:36
Tekniken
Suttit i cirkus en timme varje vecka med försök till att fixa till bloggen utan något resultat all...

Såma Arif
21 april 2014 21:25
Politikanalys, Moderaterna
De vill numera marknadsföra sig som ett arbetarparti, men så har det då inte varit historiskt sett...

Wohlgart Andersson
21 april 2014 05:44
Romme Påskdagen
Jag har bara 8 mil till Romme, och det är möjligt jag tar en tur dit.Jag tycker omgången har ett h...

Wohlgart Andersson
19 april 2014 06:31
En travsamurajs bekännelser
Det låter väl som en härlig rubrik? Vad ska avslöjas här? Jag vet ju inte om alla mina läsare har ...

Wohlgart Andersson
18 april 2014 08:55
När var du på Gencos sist?
Nu har jag mycket att göra, det är minsann ett riktigt slitgöra att vara bloggare. Jag ska ut...

Wohlgart Andersson
17 april 2014 05:17
I väntan på färdtjänsten
Låt oss börja dagen med ett leende så vi får det överstökat… Jag drar mig för att gå och panta...

Spökbloggaren
15 april 2014 23:08
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
”Moyes äcklad av Manchester United”
2014-04-23 09:55:27
Så trappades släktfejden upp
2014-04-23 09:49:44
Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad går ihop
2014-04-23 09:42:11
Hade för stora muskler – greps
2014-04-23 09:39:43
Love Antell klar för "Så mycket bättre”
2014-04-23 09:13:42
Hur många vildsvin finns det i Sverige?
2014-04-23 09:04:22
Stormar världsmästaren och sliter av sig tröjan
2014-04-23 08:58:37
Följ Let's dance-repet live – med Nöjesbladet
2014-04-23 08:49:15
Så blir Coops nya bonusprogram
2014-04-23 08:48:21
Erik den heliges kista ska öppnas
2014-04-23 08:41:20
Praktikanten erkänner 16 sexbrott mot barn
2014-04-23 08:31:40
Mourinho vilar spelare mot Liverpool
2014-04-23 08:01:25
Jättekaninen Darius kaninte sluta käka
2014-04-23 07:36:59
Scoopet som blev en anka
2014-04-23 06:59:24
Tre döda barn hittade - kvinna misstänkt för mord
2014-04-23 06:53:12
Lorde tvingas ställa in hela sin turné
2014-04-23 06:20:13
Det har gått troll i debatten
2014-04-23 06:00:00
Succévärmen är tillbaka i helgen
2014-04-23 05:53:33
Drew Barrymore fick sitt andra barn
2014-04-23 05:44:39
Mötte björn i motionsspåret
2014-04-23 05:27:56
www.aftonbladet.se/
Senaste nytt från DN
Love Antell fyller på ”Så mycket bättre”
2014-04-23 09:50:31
Med synten in i en ny mittfåra
När Mando Diao byter inriktning inspirerade av en gammal rysk synt känns kursändringen ändå mindre uppseendeväckand e än vad de själva tror. Johanna...
2014-04-23 09:39:28
Icabanken startar försäkringsbola g
Icabanken vill driva försäkringsverks amhet i egen regi. I dag erbjuder banken kunderna sakförsäkringar via externa partners.
2014-04-23 09:18:58
Matilda Gustavsson: När jag öppnade ögonen och benen var lika långa upplevde jag total tro
Vilken sorts Gud kan välja miraklet att låta ett fotbollsben växa en centimeter? Livets ords förre pastor Ulf Ekman har fler frågor att svara på.
2014-04-23 09:02:40
Grönan satsar på ­musiken i sommar
Det blir rekordmycket musik på Gröna Lunds scen i år. Såväl metalfans som schlagerfantaste r får sitt. Sanna Nielsen har knappt hunnit tillbaka från...
2014-04-23 08:40:33
Ung kvinna knivdödad i köpcenter
En ung kvinna har knivdödats i köpcentrumet Holmegårdcentret i Kokkedal, norr om Köpenhamn, uppger dansk polis.
2014-04-23 08:36:23
Hårt pressat Coop slopar återbäring
Dagligvarukedjan Coop kommer att satsa på poäng och personliga erbjudanden när återbäringen skrotas i sommar. Fokus läggs sam­tidigt mer på ekologi,...
2014-04-23 08:28:55
21-åring erkänner 16 fall av sexbrott mot barn
Den 21-årige mannen som misstänks för en mängd olika sexualbrott mot barn omhäktades på onsdagen. Han erkänner samtliga brott.
2014-04-23 08:27:01
www.dn.se
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt