1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Under April 2015 publicerades 81 artiklar
Hoppa till år:  99 |  00 |  01 |  02 |  03 |  04 |  05 |  06 |  07 |  08 |  09 |  10 |  11 |  12 | 
Lindessjön torrläggs för att lösa fågelproblem
(Uppdaterat kl 12.17. Denna artikel är ett aprilskämt. //Red) Lindesbergs kommun planerar att tömma Lindessjön på vatten i sommar, detta för att bli av med det problem som sjöfåglar som måsar, tärnor och gäss innebär för människor som vistas i och i närheten av centrum.
- Vi tvingas vidta drastiska åtgärder, som dessvärre också innebär att stora delar av kräftbeståndet kommer att dö och likaså fiskbestånd som abborre och gädda. Även mört och brax kommer stryka med, men det är OK, menar Frans-Olav Johansson på LFF, Lindessjöns Förvaltningsförvaltning.

Publicerad: 1 april 2015 klockan 07:43
Belysningen i centrum skall ses över - och moderniseras
Belysningen i centrala Lindesberg är på många platser undermålig och armaturerna av olika modeller där vissa anses vara malplacerade och inte alls passar in i miljön. Nu vill politikerna modernisera belysningen genom uppgradering till LED samtidigt som man vill att armaturerna anpassas till stadsbilden.
- Dessutom är det viktigt att armaturerna passar in i stadsbilden och ger ett enhetligt intryck, påpekar kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson.

Publicerad: 1 april 2015 klockan 15:33
Filmerna som har lockat flest besökare i år
- Ja, det var ju inte särskilt många killar i publiken den gången, skrattar biografföreståndare Björn Persson när han berättar om filmen som lockat flest biobesökare hittills i år.
Publicerad: 2 april 2015 klockan 08:33
Alla ägg har hittats!

(Uppdaterat kl. 15.34) Äggjakten är över. Samtliga tre ägg som LindeNytt hade gömt på olika platser i Lindesberg, har nu hittats. Senare i eftermiddag berättar vi mer om vad som fanns i äggen, var de låg gömda samt vilka som har hittat dem.

LindeNytt vill med detta tacka alla som har deltagit i vår påsktävling samt ett stort tack till våra sponsorer som laddat äggen åt oss.

Sponsorer: 37:an, Lindhe Tandläkarpraktik och Lindesbergs Biograf.   


Publicerad: 2 april 2015 klockan 09:11
Målvaktslöftet förlänger: "Det kändes naturligt"
Arbetet inför nästa säsong har tagit sin början för LIF Lindesberg. Första pusselbiten i det nya lagbygget blir en förlängning med Niklas Jansson. 18-åringen, med LIF som moderklubb, har skrivit på för ett år och klubben ser stor potential i målvakten.
Publicerad: 2 april 2015 klockan 10:41
Påsklov inleddes med äggande jakt
Tre ägg fanns gömda någonstans i Lindesberg och det var bara för barnen att leta fram förstoringsglaset och Sherlock Holmes-mössan och ge sig. Det sista ägget hittades strax innan halv fyra och innehållet var ”äggstremt” gott. 
Publicerad: 2 april 2015 klockan 16:55
Att sluta med orientering finns inte på kartan för 8-årige Axel Thybeck
Orientering är så mycket mer än att bara flänga omkring i skogen, svettig och stirrandes efter nästa orange-vita tygstycke som ska föreställa en kontroll. Det vet det unga orienteringsproffset Axel Thybeck, och han berättar gärna om sitt stora intresse. 
Publicerad: 2 april 2015 klockan 19:43
Herman summerar LIF-året
LIF Lindesbergs äventyr i Allsvenskan är sedan i söndags slut för den här gången. Innan laget går på sommarvila får Herman Arenvang chansen att summera säsongen. Tränaren blickar då tillbaka på ett år med vinster, förluster, varierande spel och en tung skada.
Publicerad: 3 april 2015 klockan 08:06
Dags för semi
Med Elitserien upplaga 2014/15 framme i semifinalerna så börjar nu änligen det roliga på allvar. Linde ställs nu, i drabbningen med Hylte/Halmstad, inför årets utmaning men har även själva visat prov på högklassigt spel mot Örebro. Frångan är bara hur avgörande Hylte/Halmstads hemmafördel kommer bli när det väl kommer till kritan.
Publicerad: 3 april 2015 klockan 10:54
Möbelfrossa i Fanthyttan – Lars har öppnat upp för säsongen
Olika sorters möbler, parasoller, dynor i det oändliga, finsk dubbelgunga, grillar; hos Lars Gårlid i Fanthyttan finns det mesta man kan tänkas behöva nu när värmen gör entré. I Lars händer kan man känna sig trygg, han satsar på kvalité och tar hand om sina kunder för att de ska kunna bli så nöjda som möjligt.
Publicerad: 3 april 2015 klockan 17:45
Nyförvärvet nätade för överlägset IFK
Långfredagen bjöd på IFK Lindesbergs fjärde träningsmatch för våren. Det var en uppgift som laget tog väl tillvara på, genom att bortabesegra Små IF med hela 0-6. Bland de sex målskyttarna fanns nyförärvet Samuel Eze.
Publicerad: 3 april 2015 klockan 23:47
Freja jagar revansch mot Hylte: "Mer svajiga i år"
Imorgon kastas semifinalserien igång för Lindesberg Volley. På andra sidan nätet står Hylte/Halmstad, de regerande svenska mästarna och det lag som förra året slog ut Linde i just semifinal. Den här gången är Freja Morén inställd på revansch.
Publicerad: 4 april 2015 klockan 09:30
Femsetare när Hylte kopplade greppet
Den första semifinalen mellan Hylte/Halmstad och Lindesberg Volley blev ett rejält drama. Efter att Linde två gånger om tagit sig tillbaka från underlägen gick matchen till ett femte set. Där var Hylte starkast, vann med 15-10 och kopplade greppet om matchserien.
Publicerad: 5 april 2015 klockan 19:06
IFK föll knappt mot division 4-laget
Nyförvärvet nätade dubbelt om och spelet lovade gott. Att det blev förlust med 3-2 hade ingen större betydelse. IFK Lindesberg kunde efter träningsmötet med Nora-Pershyttan BK summera en lyckad påskhelg.
Publicerad: 6 april 2015 klockan 21:14
Bygger om för 1,5 miljoner när restaurangkedja flyttar in
Fastighetsbolaget Samuel Karlsson Fastigheter skrev i förra veckan kontrakt med restaurangkedjan Coco Thai i Örebro, som har för avsikt att öppna en thairestaurang i Lindesberg senare i år.
- Det har varit lite otur med tidigare verksamheter i Folkan, men nu känns det verkligen som att rätt person och företag hyr lokalen, kommenterar Samuel Karlsson.

Publicerad: 7 april 2015 klockan 08:39
Tänk om det ändå blivit kvalserie
Säsongen är slut, men hade LIF Lindesberg väl tagit sig till kvalet – då hade allt kunnat hända.
Publicerad: 7 april 2015 klockan 10:19
Butikslokal blir bostäder
Butikslokalen på Kungsgatan, som tidigare huserat verksamheter som en cykelaffär, en musikaffär och senast blomsteraffären Lyckoklöver, har inte bara fått ny ägare utan också nytt ändamål: bostäder.
Publicerad: 7 april 2015 klockan 14:10
Coco Thai i stan: "Bästa lokalen, bästa läget"
Som LindeNytt tidigare idag kunde berätta kommer restaurangkedjan Coco Thai senare i år att göra entré i Lindesberg. Grundaren och ägaren Thanh Ly såg Lindesberg som en självklar stad att etablera sig i, och invånarna har nyttig och modern mat att se fram emot.
Publicerad: 7 april 2015 klockan 17:26
Pensionärer sätter kloten i rullning
Är man som pensionär sugen på att testa någon ny och spännande aktivitet, där gemenskap är i fokus och högsta prioritet, kan man haka på Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb. Det var något som ordförande Ulf Östlund berättade idag när klubben hade Öppet hus och bjöd in bowlingspekulanter att prova på sporten. 
Publicerad: 7 april 2015 klockan 18:11
Tjejerna har modet
Anette Jacobssons modevisningar i sin butik Antoinette är omåttligt populära. Tre visningar vid tre olika tillfällen, och alla är fullbokade. 
Publicerad: 7 april 2015 klockan 20:56
Trasig högspänningskabel släckte Lindesberg
Klockan 06:01 på onsdagsmorgonen, slocknade elnätet i stora delar av Lindesberg. Majoriteten drabbade hushåll fick dock strömmen åter efter endast 3 minuter, men ett fåtal fick vänta betydligt längre, uppger Göran Karlsson, som är elnätschef på Linde Energi.
- Det rör sig om ett fåtal hushåll i norra delen av stadskärnan, som fick vänta i 20 minuter innan strömmen var tillbaka, berättar han.

Publicerad: 8 april 2015 klockan 09:59
Lovlediga barn får hjälp på traven
Kalla vindar är ingenting som hindrar fartälskande barn som sitter uppflugna i kärran bakom en stabil liten ponny. Örebro/Linde Travskola har påskläger med det genomgående temat ”Häst” och det vankas körning, ridning och så lite påskpyssel. 
Publicerad: 8 april 2015 klockan 13:21
Mjölk från Frövi är guld
I nästa vecka överräcker ingen mindre än prins Carl Philip en guldmedalj till 40 svenska mjölkbönder för deras gedigna arbete, som inneburit att de under minst 23 år har levererat "förstklassig mjölk från friska kor". En av dessa medaljer hamnar på en gård i Lindesbergs kommun.
Publicerad: 8 april 2015 klockan 14:18
Kritikerrosat bluesgäng firar CD-släpp på Lindekrog
"Blues av bästa märke" ansåg American Music Magazine att länsmusikerna i Johnny & Friends levererade på albumet Back In Town, som släpptes för fem år sedan. Nu är det kritikerrosade bandet aktuella med ett nytt album och det firar man med tre spelningar i länet varav premiären sker på Lasse-Maja Bar & Kök i Lindesberg nu på lördag kväll.
Publicerad: 8 april 2015 klockan 16:46
Cyber Rift gör det igen
Musiken spelar, datorerna surrar, Billys-pizzan ligger tryggt i magen, energidryck intas, polarna sitter bredvid. Så väljer nästan 60 stycken att spendera två dygn av påsklovet.
Publicerad: 8 april 2015 klockan 17:59
Linde sänkte mästarna i tre raka

Det är kvitterat i SM-semin. Hemma i en kokande Arena klev Lindesberg Volley ut och körde över de regerande svenska mästarna Hylte/Halmstad. Segern säkrades i tre raka set efter de identiska siffrorna 25-21, 25-21 och 25-21.


Publicerad: 8 april 2015 klockan 20:53
Dags att börja odla: Marco tipsar!
I takt med att vädret blivit varmare har också planteringssäsongen börjat! Plantmarknadens Marco Åkesson delar med sig av sina tips och råd för ett framgångsrikt odlande och visar vägen mot gröna fingrar.
Publicerad: 9 april 2015 klockan 06:15
Specialbeställda blommor fick aldrig chansen att rota sig
En av varuhallstorgets stora blomsterplanteringar vandaliserades någon gång mellan onsdag kväll och torsdag morgon. Totalt 75 penséer hade nyligen planterats där och de allra flesta har ryckts upp med kraft så att planteringsjorden farit ut över torgytan.
- De få blommor som ligger kvar är skadade och det är ju ingen idé att försöka plantera om dessa. Det är så synd att sådant här skall behöva hända, kommenterar Elisabeth Falk, gata/park på BKT.

Publicerad: 9 april 2015 klockan 08:16
Gräseldning kan ha varit orsak till att 5000 kvm brann i Stråssa
Strax efter klockan elva på torsdagsförmiddagen, larmades Nerikes Brandkår om en gräsbrand i närheten av Stråssa gruvområde. Enligt uppgift har det brunnit på en yta av 5000 kvadratmeter.


Publicerad: 9 april 2015 klockan 11:28
Unga fick skapa animerad film
En av påsklovsaktiviteterna på Lindesbergs stadsbibliotek gav barn chansen att testa och lära sig att göra egen animerad film. Johnny Wernersson och Malin Dahl från Backa Studios fanns till förfogande och tillsammans med dem och färgad lera var det bara fantasin som kunde sätta gränser. 
Publicerad: 9 april 2015 klockan 15:47
"En öppen plats och en skaparbostad"
När ungdomssatsningen träffas är det kravlöst, men med stort utrymme för kreativitet. Ett andrum där man får möjlighet att göra något för sig själv. Förutom själva skapandebiten så är flera projekt på gång och fokus är stadigt riktat på ungdomar.
Publicerad: 9 april 2015 klockan 18:12
Bortavinst är ett måste
Efter två spelade semifinaler har vi nu sett två väldigt olika Linde, men två ganska lika Hylte/Halmstad. I och med Lindes vinst så är semifinalserien nu utökad till minst fyra matcher. Att Linde vinner igen på hemmaplan, nästa tisdag, känns övertygande, men för att ta sig till final krävs även en bortavinst.
Publicerad: 10 april 2015 klockan 05:48
Ny chef vill träffa kunder via nätet - och på kontoret
- Det vi är riktigt bra på, det är rådgivning. Från barn och hela vägen genom livet. Det säger Daniel Enbäck, som gjort sitt första kvartal som kontorschef för Nordea i Lindesberg. Han berättar om Ekonomipejl - kursen för unga i vardagsekonomi och om planerade besök hos eleverna på Lindeskolan.
Publicerad: 10 april 2015 klockan 08:03
130 ton stenmjöl blir ny gångväg på holmen
Mycket vatten har runnit under broarna vid Loppholmarna sedan man senast gav gångvägen på holmen en ordentlig översyn. Nu är det dock just precis vad som skall göras. Totalt 130 ton finkornigt grus - så kallat stenmjöl - kommer läggas ut och ge samma underlag som finns på motionsslingan Lindessjön runt.
Publicerad: 10 april 2015 klockan 09:33
Egeryds instiftar stipendium - 50.000 till vinnaren
Egeryds står för ett helt nytt stipendium där vinnaren får ett startkapital på hela 50 000 kronor. De är först i Sverige med den här typen av stipendium som ska hjälpa UF-företagare att våga ta steget, även efter skolan. 
Publicerad: 10 april 2015 klockan 12:54
Inga konstigheter när barnen målar med Sara
Konstnärer kan vara både unga och gamla. Framförallt väldigt unga. Det visade barnen som skapade vackra tavlor i ljusa färger idag i stadsbibliotekets Konstrum. ”Sol hemma hos mig” och ”Himmeldansen” var några av titlarna som konstverken fick, och i nästan en hel vecka framåt kommer de ungas tavlor att pryda väggen. 
Publicerad: 10 april 2015 klockan 13:05
Freddy känner sig hemma i LIF
LIF Lindesberg fortsätter att bygga nästa års Allsvenska trupp. Nästa pusselbit är nu lagd, då mittsexan Freddy Lindblad blivit klar för två nya säsonger i LIF. En klubb som talangen själv vill kalla för sitt hem.
Publicerad: 10 april 2015 klockan 13:37
Strömstedt har funnit Harmoni i Lindesberg
Repetitionerna inför morgondagens Caprice pågår för fullt. Det är tempo som gäller för att man ska hinna klart, idag repar manskören Harmoni tillsammans med den hemliga gästen och gästartisten Niklas Strömstedt. LindeNytt passade på att växla några ord med Strömstedt mellan repen. 
Publicerad: 10 april 2015 klockan 17:17
Polisen: Oerhört tragiskt
En femårig flicka, hemmahörande i Lindesbergs kommun, har avlidit i en drunkningsolycka på badhuset Energikällan i Lindesberg. Olyckan inträffade sent igår eftermiddag.
- Flickan fördes till USÖ för vård, men tidigt i morse fick vi tyvärr ett samtal från sjukhuset som informerade om att hennes liv inte hade gått att rädda. Det här är en oerhört tragisk händelse, verkligen supertragiskt, kommenterar Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Publicerad: 11 april 2015 klockan 09:44
Från klubblös till slutspel
I december tvingades han bryta upp vardagen i Lund efter H43:s konkurs. Idag spelar han en stekhet slutspelsmatch för sin nya klubb Hammarby. Det har varit ett par omtumlande månader för Joakim Bååk, men nu njuter 26-åringen av handbollslivet.
Publicerad: 11 april 2015 klockan 11:49
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum. 
Publicerad: 11 april 2015 klockan 13:52
Capricens hemliga gäst: Molly Sandén!
(Uppdaterat kl 19.47) Capricens första föreställning har nu skådats av omkring 1600 människor. Det var med rungande applåder årets hemliga artist välkomnades ut på scenen. Det unga stjärnskottet Molly Sandén fick göra Niklas Strömstedt och manskören Harmoni sällskap i denna fantastiska, färgsprakande musikaliska show. 
Publicerad: 11 april 2015 klockan 17:45
Drama när Linde förlorade
Lindesberg Volley var bara en bollvinst från att sätta rejäl press på Hylte/Halmstad. Men den tredje semifinalen slutade i förlust, efter att hallänningarna vänt i femte set. Via slutresultatet 3-2 är det därmed Hylte som återtar ledningen i matchserien.
Publicerad: 12 april 2015 klockan 16:52
Bollen i rullning för Grönbo IF:s damlag
Det är omkring 20 år sedan Grönbo IF senast hade ett damlag, men nu sker förändringar. Grönbo IF har nämligen idag årets första damlagsträning och uppslutningen var långt över förväntan. 
- Det är riktigt bra, jag är förvånad själv att det är så många, det är jättebra uppslutning, säger tränare Jörgen Malmkvist.

Publicerad: 12 april 2015 klockan 17:26
Peter Bring: "Vi ska vara med i matchen!"
- Det är mycket som händer i Lindesberg och vi måste vara med i matchen. Peter Bring - för många känd som f d kommunchef - är alldeles nytillträdd ordförande för Linde City. Han har många funderingar - både om hur föreningen kan jobba och Lindesberg kan utvecklas.
Publicerad: 13 april 2015 klockan 09:58
Stort intresse för nya Linde Sports Camp
Den 11:e till 15:e augusti återvänder Linde Sports Camp till staden. För andra året i rad arrangerar Lindesbergs kommun lägret, som riktar sig till ungdomarna i årskurs 4-6. Redan nu är intresset stekhett för sommarveckan.
Publicerad: 13 april 2015 klockan 14:18
Barn och ungdomar erbjuds stöd hos Aurora
Idag fick Rotary-lunchen besök av Christina Rehn och Kerstin Magnusson, som tillsammans med Karin Viktorsson, driver verksamheten Aurora. Aurora är en gruppverksamhet där barn och ungdomar med problem inom familjen träffas för att prata och umgås, en plats där de får slappna av och andas ut. 
Publicerad: 13 april 2015 klockan 14:55
Anderbert får bygga nytt stationshus
Det blir byggfirman J. Anderbert Bygg AB som får bygga det nya stationshuset i Lindesberg. Planerad byggstart är satt till sommaren 2015.
Publicerad: 13 april 2015 klockan 15:46
Förklädd Gud i Lindesbergs kyrka
På lördag eftermiddag kommer konserten ”Förklädd Gud” att kunna avnjutas i Lindesbergs kyrka. Linde Bergslags Kammarkör slår sig ihop med Hällefors Kyrkokör, och tenoren Stefan Dahlberg kommer bjuda på sin mäktiga operastämma.
Publicerad: 13 april 2015 klockan 21:25
En gammal klassiker får liv igen
Den här måndagskvällen kom potatishandlaren Sture till Lindesberg. På sin flakmoped gjorde han entré på Folkets Hus scen och charmade Märta ända till bäddsängen. 
Publicerad: 13 april 2015 klockan 21:28
Körskola i nya kvarter
Efter 12 år i stationshuset flyttar körskolan till modernare och bättre anpassade lokaler. Duon bakom Körkortscenter, Roger Almgren och Camilla Gustafsson, ser fram emot premiären om ett par veckor.
- Det här kommer att bli så mycket bättre, inte bara för oss själva utan för våra elever också, förklarar de.

Publicerad: 14 april 2015 klockan 11:23
Fullt upp för Kanebo
Går inte planerna som beräknat inför det stora, stundande bröllopet? Har chefen inte tid att fixa en rolig kickoff? Sugen på en F1-resa till Barcelona? Svårt att hitta det perfekta coverbandet till sommarfesten? Blir inte hemsidan lika snygg som du hade tänkt dig? Carolin Kanebo bistår hjälp med allt det här, och ännu mer därtill. 
Publicerad: 14 april 2015 klockan 12:27
Här får änderna besök av asiatisk släkting
Flera läsare har sedan igår, måndag, hört av sig till redaktionen och berättat om ett färggrant fjäderfä som skådats nere vid Bottenån - nämligen en mandarinand.

Publicerad: 14 april 2015 klockan 13:48
Vill utveckla Lindessjön runt tillsammans med invånarna
Vad tycker du saknas nere vid sjön? Vad tycker du man kan göra för att förbättra motionsspåret runt sjön? Nu vill kommunen satsa på fortsatt utveckling av Lindessjön runt - och det är tillsammans med invånarna man vill driva på utvecklingen framåt.
Publicerad: 14 april 2015 klockan 14:30
Slutspelsdrömmen över för Linde

Drömmen om ett nytt SM-guld är över för Lindesberg Volley. I den fjärde semifinalen föll laget hemma mot Hylte/Halmstad via siffrorna 27-29, 19-25, 25-19 och 24-26. Det innebär att man är utslaget efter 1-3 i set och 1-3 i matcher.


Publicerad: 14 april 2015 klockan 21:02
Värmlandsbesök vid kvällens kommunfullmäktige
Idag hade man förflyttat sig till Fellingsbro för att hålla kommunfullmäktige i Fellingsbro folkhögskola. Ända från de värmländska skogarna hade Arvika kommunstyrelses ordförande Sten Fransson tillsammans med Carina Bönström rest, av anledning att informera om deras arbete med kommunfullmäktigeberedningar.
Publicerad: 14 april 2015 klockan 23:02
Besked om Rockhammars skola
Imorgon, onsdag, är det Kommundelsträff i Rockhammar. Det blir information om det aktuella kommunläget och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor. Framförallt kommer frågan om hur vida skolan får vara kvar eller inte att besvaras. 
Publicerad: 14 april 2015 klockan 23:05
Man hittades död i gödselbrunn i Frövi
Under oklara omständigheter avled en man i helgen sedan han fallit ner i en gödselbrunn på ett större lantbruk i Frövitrakten.
Publicerad: 15 april 2015 klockan 08:37
Ingrid har modellen för tingshuset
450 personer skrev under namnlistorna för att bevara gamla tingshuset i Lindesberg. Man vill använda det som museum, kultur- och föreningshus.
- Jag vet inte vart vi ska ta vägen. Nu är det trångt och osäkert, säger Ingrid Nordmark, ordförande i Linde Fornminnes- och hembygdsförening.

Publicerad: 15 april 2015 klockan 08:51
Wiener byter ägare - idag gör Ulf sitt sista pass
Idag, onsdag, rullar Ulf Pikkarainen sin sista bulle, åtminstone på Wiener Konditoriet. Wiener byter ägare och Kingsgårdens Gunilla Viberg tar över. 
Publicerad: 15 april 2015 klockan 09:39
Ambulansen börjar sommaren i september
Vid Lindesbergs lasaretts ambassadörlunch berättade Torbjörn Bergvall, specialistsjuksköterska, om ambulansens goda exempel gällande rekrytering. Där har man hittat en modell som höjer kvalitén och skiljer sig avsevärt sedan tidigare; bland annat är det nu personalen själva som väljer ut och intervjuar blivande vikarier. 
Publicerad: 15 april 2015 klockan 17:18
M/S Råsvalen kastar loss
Den 29 april sjösätts M/S Råsvalen, nymålad och vackrare än någonsin. Bakom skönheten står gediget arbete som till stor del har utförts av tre drivna och engagerade ungdomar. 
Publicerad: 15 april 2015 klockan 17:22
Insamlingen har börjat
Hjälparbetet för insamlingen till Syriens drabbade folk har påbörjats. Med start idag kan man bidra fram till måndag. 
Publicerad: 15 april 2015 klockan 22:44
Klass 4-6 läggs ner – invånare rasar
Kommundelsträffen i Rockhammar blev minst sagt laddad. Att man ska få ha kvar förskoleklassen till trean var positivt, men att fyran till sexan skulle bortprioriteras föll däremot inte i god jord och upprörde många. 
Publicerad: 15 april 2015 klockan 22:47
Passar Frövi att slå ur underläge
Vintern har varit lång och mörk, men nu skymtas äntligen ljuset i tunneln. Våren är här och med den även min Fotbollskrönika. Precis som förra året kommer jag att fokusera på lokaltrion i division 5 och 6 och jag börjar min granskning med Frövi IK.
Publicerad: 16 april 2015 klockan 08:48
Saknad milstolpe i tryggt förvar
Endast ett tomt och delvis skadad fundament är vad som återstår. Milstolpen på R50, strax norr om Lindesberg, är saknad av förbipasserande, men på Länsstyrelsen ger man ett lugnande besked till de som trott att tjuvar varit framme och stulit det fornminnesklassade vägmärket.
- Det är Trafikverket som är skyldig till det här, uppger Kenneth Andersson som arbetar med kulturmiljövård på Länsstyrelsen i Örebro län.

Publicerad: 16 april 2015 klockan 09:30
Gustav kvar i Örebro Hockey
Det blir en fortsättning i Örebro Hockey för Gustav Backström. På torsdagen gick klubben ut med nyheten att man förnyat kontraktet med 20-åringen. Det nya avtalet innebär att Gustav blir kvar i SHL-klubben i tre år till.
Publicerad: 16 april 2015 klockan 12:11
Därför lyser det mitt på blanka dagen
Strålande sol - och gatubelysningen i centrala Lindesberg är tänd. Har systemet fått tokspel? Nej, det finns faktiskt en logisk förklaring bakom den till synes onödiga energiförbrukningen.
Publicerad: 16 april 2015 klockan 14:51
Brotorps Rubiner sparar inte på batterierna
Efter att landets alla insamlade batterier vägts, stod Brotorpsskolans Rubiner som segrare i Örebro län. 590,5 kilo lyckades de tillsammans få ihop och idag firades det välförtjänt med glass! 
Publicerad: 16 april 2015 klockan 15:00
Stort pådrag i centrum efter misshandelslarm
Tre patruller ryckte på torsdagseftermiddagen ut på en misstänkt misshandel i centrala Lindesberg. Enligt anmälaren skall en kvinna ha blivit slagen av flera ynglingar, något som skall ha skett vid stationsområdet.
Publicerad: 16 april 2015 klockan 15:31
Viktigt med säkra cykelvägar till skolor
Strax innanför ingången till Lindesbergs Stadsbibliotek hittade man under eftermiddagen två fysiska planerare, Isabella Lohse och Frida Nilsson, vid Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning.  Anledningen var att föra en medborgardialog om vad lindesbergarna tycker om de befintliga gång- och cykelvägarna, och vad som framöver behöver förändras och förbättras. 
Publicerad: 16 april 2015 klockan 19:24
Dansbandsdrottning till Fellingsbro
Fellingsbros idrottsföreningar har slagit sig ihop och samarbetar i stort och smått. Näst på schemat står första maj med stora, röda bokstäver för då händer det nämligen grejer. Dansbandet Elisa’s kommer till samhället och då är man välkommen att slå klackarna i taket. 
Publicerad: 16 april 2015 klockan 19:29
Solkompaniet installerar paneler och forskar om solel i Lindesberg

- När jag går runt i Lindesberg, så ser jag tak överallt. Letar efter stora platta tak. Det säger David Larsson, som är forskningsledare på Solkompaniets kontor i Lindesberg. Det är Solkompaniet som nu i dagarna börjar installationen av solelsanläggningen på Lindeskolans tak.


Publicerad: 17 april 2015 klockan 09:17
Abrakadabra när Jonas fredagsmyser
Det är fredagsmys i kyrkan och Trollkarlen Jonas är på besök. Bland korv med bröd och festis, ketchup och glada barn brinner trollkarlens plånbok, trollstaven förökar sig oförklarligt och i sin sko hittar han en burk läsk. 
Publicerad: 17 april 2015 klockan 18:43
Konstnärssjäl satsar på återbruk
Bob Linger står med en fot i Söderhamn, där hon egentligen bor, och en fot i Lindesberg där kärleken Christoffer Sjögren finns. Nu är hon dessutom i startgroparna för att på Bytesgatan öppna sin alldeles egna inredningsbutik där miljövänligt återbruk är en självklarhet. 
Publicerad: 17 april 2015 klockan 20:01
EM-äventyret kan börja för Philip
Debuten ute i Europa närmar sig med stormsteg. I väntan på det filar Philip Gehrman på den fysiska formen, finjusterar bilen och sätter ihop sitt team. Möt rallycross-talangen som nu är redo att erövra kontinenten.
Publicerad: 18 april 2015 klockan 10:26
Slut för i år
Tråkigt nog kom Linde aldrig upp i den nivå som krävdes i semifinalserien. Fyra matcher varav tre stycken visade ett ganska klent Linde. En säsong som började otroligt bra är nu över utan att målet om finalspel kunde nås. Det är bara att önska Hylte/Halmstad lycka till och hoppas på att vi inte får en allt för ensidigt final.
Publicerad: 18 april 2015 klockan 15:21
Stadspuls: Fredag
Häng med när LindeNytts vimmelfotograf tar pulsen på centrum. 
Publicerad: 18 april 2015 klockan 15:25
Ett tillfälle att förnya garderoben gratis
På Kungsgatans BIIA Linde ReDesign fanns idag alla möjligheter att byta grejer med varandra, eller åtminstone kläder. Trött på den där blusen som inte riktigt är din färg, eller dags att göra sig av med den där koftan som egentligen är rätt snygg, men inte används? Då passade det utmärkt att packa ner kläderna i en påse och ge sig av till butikslokalen för att byta in plagget mot något annat. 
Publicerad: 18 april 2015 klockan 19:15
Himmelskt i kyrkan
Det är eftermiddag i Lindesbergs kyrka och åhörare har kommit för att lyssna till ”Förklädd Gud”, under ledning av Anna Florin Schmidt och med Stefan Dahlberg, verksam vid Kungliga Operan under flera år, som recitatör och tenor. 
Publicerad: 18 april 2015 klockan 19:21
SHL återvänder till Lindehov
Hockeypubliken i Lindesberg kan ställa in siktet på en ny stormatch. Den 3:e september spelas årets SHL-match, där Örebro Hockey ställs mot Brynäs. Matchen arrangeras i Lindehov och blir en repris på förra årets utsålda möte.
Publicerad: 20 april 2015 klockan 06:00
Senaste från bloggarna
Fotografering 04.45 på morgonen. ÄLGAR (Kärlek)
Hej Häromdagen var jag uppe med tuppen och åkte ut i skogarna klockan 04.45. En morgon s...

Sami Rahkonen
19 april 2015 10:34
Mera Bibeltexter
Jag har hittat några bra bibetexter, som man a...

Wohlgart Andersson
14 april 2015 05:00
Min bild vann "International wildlife photography award"
Hej Då var jag tillbaka och denna gång så är det inte med nya bilder även fast jag har det på...

Sami Rahkonen
11 april 2015 07:11
V 75 från Jägersro + veckans fräckis
Jag kör lite trav igen, eftersom fantasin tryter. Hade tur på Påsk...

Wohlgart Andersson
10 april 2015 10:08
Blåsippor och en söt ekorre
Hej Då var våren här. Jag har nu varit iväg och fotograferat lite fina blåsippor. Under min v...

Sami Rahkonen
7 april 2015 09:55
Lägesrapport
Det har inte blivit något skrivet här på länge. Jag kom hem för två vecko...

Wohlgart Andersson
1 april 2015 16:24
Ny uppfinning
Nu är den optimala scannern här. Optronik är kombinationen mellan optik och elektro...

Wohlgart Andersson
1 april 2015 08:05
Nyhetsrubriker från Aftonbladet
Svenska löparen attackerad med kniv
2015-04-19 13:21:04
Rånade matbutik med yxa
2015-04-19 13:05:52
Egyptiska huliganer kan avrättas
2015-04-19 12:47:16
Stephanie: ’Viktigt att plåga sig själv’
2015-04-19 10:53:36
Fotbollsexperten slutar på TV4
2015-04-19 10:41:13
Blondinbella mamma för andra gången
2015-04-19 10:38:00
42-åringen om mordet på vännen
2015-04-19 09:54:59
Proffset anklagas för skimming
2015-04-19 09:14:38
Olsson: ”Jag skulle inte varit så feg”
2015-04-19 08:53:10
Ny båtkatastrof – 650 befaras döda
2015-04-19 08:35:53
Kvinnorna måste in i skolans läroböcker
2015-04-19 08:33:57
”Största och viktigaste målet jag gjort i NHL”
2015-04-19 08:09:14
Skräcken - mitt i villaidyllen
2015-04-19 08:08:20
Här kommunen som förbjudit tiggare
2015-04-19 07:38:08
Peg Parnevik: ”Hatar hur vi blir behandlade”
2015-04-19 06:49:16
Körde in i bergvägg – två skadade
2015-04-19 06:15:43
Glenn Hysén om separationen: ”Vi sms:ade bara – jag pallar inte det”
2015-04-19 06:03:01
Wennman: Fegt och genialt – det borde van Gaalning förstå
2015-04-19 05:58:37
Jeremy Clarkson talar ut om slagsmålet
2015-04-19 05:51:55
Kunglig bebisyra i Storbritannien
2015-04-19 05:50:16
www.aftonbladet.se/
Har du missat en nyhet? Sök i vårat arkiv!  1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013  
Redaktion

Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com
Monika Aune
0727-43 17 08 info@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 info@lindenytt.com
Ida Lindkvist
076-836 62 62 info@lindenytt.com

Sportredaktion
Hannes Feldin
070-46 03 603 sport@lindenytt.com
Mikael Mjörnberg
070-299 38 29 sport@lindenytt.com
Michael Jestin
073-903 68 24 sport@lindenytt.com

Näringslivsredaktör
Monika Aune
0727-43 17 08 naringsliv@lindenytt.com
Hans Andersson
073-086 29 24 naringsliv@lindenytt.com

Fotograf
Sami Rahkonen
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
Annonsera

Annonssäljare
Fredrik Norman
0581-61 71 71 fredrik@lindenytt.com


LindeNytt

LindeNytt
0581-61 71 71 info@lindenytt.com
0581-155 50

Webbplatsen

Marknad & Ekonomi
John Falck
0701-46 40 00 john@sportnet.se

Webbansvarig
Fredrik Stenfelt info@lindenytt.com

Ansvarig utgivare
Hans Falck
0581-61 71 71 info@lindenytt.com

Kort om LindeNytt

LindeNytt.com har funnits på internet sedan 1999.

LindeNytt ägs av LantbruksNet Sverige AB som driver portalerna BarnNet.se, BåtNet.se, HästNet.se, LantbruksNet.se och MaskinNet.se.

Portalerna har tillsammans ca 2,5 miljoner besök per månad.
Start     Sport     Näringsliv     Marknad     Företagsguiden     Bloggar     Dagens Rätt     Nyhetsarkiv     Kontakt