Anders Södergren och Håkan Einarsson

Vasselhyttans Taxi & Buss flyttar in i OKQ8s lokaler

Vasselhyttans Taxi & Buss är överens med OKQ8 om att hyra samtliga lokaler som tidigare disponerades av det bolag som drev OKQ8-macken, men som under våren gick i konkurs. – Vi räknar med att ha flyttat till våra nya lokaler under sommaren. Samtidigt breddar vi vår verksamhet och kommer att erbjuda enklare bilservice och biluthyrning, säger Håkan Einarsson.

Anders Söderberg och Håkan Einarsson är överens om att lokalerna passar deras verksamhet perfekt. I byggnaden finns idag två tvätthallar, en smörjhall och en verkstadslokal. Här kommer man nu kunna tvätta sin bilar och också göra enklare serviceåtgärder på företagets olika fordon.

– Med egna lokaler kommer vi kunna sänka våra service- och reparationskostnader avsevärt, säger Håkan Einarsson.

Företagets taxibilar kommer utgå från företagets nya lokaler medan företagets lastbilar och bussar även i fortsättningen kommer att starta från garagen vid Nora Lindefrakt.

Utökad verksamhet

Anders Södergren och Håkan Einarsson startade sin rörelse 1994 med en taxibil och en lastbil. Bussarna kom in i bilden under 2001 då man fick det första anbudet om skolskjutsar. Företaget har sedan dess vuxit kontinuerligt och sysselsätter idag 35 personer inom frakt och transport. Flytten gör det nu också möjligt till att ytterligare förstärka verksamheten.
 
– De nya lokalerna ger oss en ypperlig möjlighet att utöka vår verksamhet med ytterligare en verksamhetsgren. På ett effektivt sätt kommer vi nu kunna erbjuda biluthyrning till privatpersoner och företag, säger Anders Södergren.

Till en början kommer det finnas en Volvo V40 och en Renault Clio för uthyrning men fordonsparken kommer troligen att bli större redan i höst.

– Vi har tjuvstartat lite, och det verkar på efterfrågan som att marknaden är större än vi först trodde. Det kan bli tal om att köpa in fler bilar redan i höst och kanske också någon minibuss. Släpkärror är inte heller omöjligt, säger Håkan Einarsson.

För att säkerställa tvätt och service av de egna fordonen, men också för att kunna erbjuda samma service till allmänheten har Jan Fagrell, tidigare föreståndare vid OKQ8 anställts. Han blir därmed ansvarig för uthyrning och service.

– Jan är en mycket kompetent mekaniker med gedigen utbildning och lång erfarenhet, vilket också innebär att vi kommer kunna erbjuda bilservice till allmänheten. Jan kommer också ansvara för kundkontakterna för uthyrningsdelen, säger Håkan Einarsson.

OKQ8 lever kvar som automatstation

Till glädje för OKQ8:s kunder kommer ändå bensinstationen bli kvar, men då som automatstation.

Försäljningschef P-O Johansson och byggnadsingenjör Vesa Pentilä från OKQ8 centralt har varit i Lindesberg för att kolla vilka åtgärder som krävs för att på bästa sätt anpassa stationen för sitt nya ändamål.

– Det blir inga stora förändringar, men vi kommer se över området kring pumparna för att eventuellt göra några små justeringar. Vi kommer se över bland annat skyltning och flaggstänger, och uppsnyggning i största allmänhet ingår också i vår plan, säger P-O Johansson.

Därmed kommer inte OKQ8-stationen i Lindesbergs byggas om och få det utseende som är normalt för en automatstation runt om i Sverige.
 
– Lindesbergsstationen blir lite av en hybrid. Eftersom stationen nu kommer ligga intill annan verksamhet som här i Lindesberg, har vi valt en annan linje än den vi brukar ha när en station görs om till automatstation, berättar P-O Johansson.

Publicerad 20 maj 2013 klockan 10:51

Christer Karlsson , 070-598 80 08


Arkivfoto: Camilla Lagerman

Det nalkas julfest i dagarna två

För tredje året i ordningen får Lindesbergarna chansen att fira in julen tillsammans med Martin Almgren, Jesper Hugosson och en hel hög med vänner. Årets julfest går av stapeln under fredag och lördag i Lindeskolans aula, och om man är snabb finns några biljetter kvar till lördagens föreställning.

16 december 2019 klockan 14:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Markus Westberg och hans Ryggakuten har öppnat på Bytesgatan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Välmående i centrum hos Ryggakuten

Markus Westberg med rötterna i norrländska Nordmaling flyttade till Lindesberg så sent som i september i år, och redan nu slår han upp portarna till sin verksamhet, Ryggakuten Väst.
-Skyltarna kom upp i fredags, så nu är det öppet ”på riktigt”, berättar Markus för LindeNytt.

13 december 2019 klockan 13:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Titta in i nya äventyrsbadet: Öppet igen efter omfattande renovering

Efter en omfattande renovering, har man nu öppnat hela äventyrsbadet i badhuset Energik...

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar ...

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”

För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna ...

”Äntligen får vi spela i Globen”, konstaterar Stefan Jansson i ett pressmeddelande. Foto: Press

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater

Efter publiksuccéer som ”Smidda planer”, ”Siggebohyttans Spektakler” och nu senast ”Pappersvalsen” planerar Bergslagens Spektakelteater nu för nästa stora teaterprojekt. Sommaren 2020 kommer man att spela en föreställning där Ramsberg och Bergslagen i dåtid, nutid och framtid står i fokus, och den kommer att sättas upp i landsbygdens egen Globen i Ösarhyttan.

2 december 2019 klockan 08:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Eric expedierar den första Black Friday-kunden (kunderna) för dagen. Karl-Olof och Birgitta har hittat den TV man haft ögonen på - och som förhoppningsvis också skall falla barnbarnen i smaken. Foto: Fredrik Norman

bildspel Morgonpigga tog chansen att göra klipp på Black Friday

Flera av de Linde City-anslutna butikerna, öppnade två timmar tidigare på fredagen – och kommer att hålla öppet två timmar längre in på kvällen också. Utanför hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild uppstod en kortare kö av morgonpigga konsumenter som denna ”svarta fredag” jagade röda priser.

29 november 2019 klockan 10:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Personalen tar över restaurang och ger den en brittisk touch
Från och med 1 december drivs centrumrestaurangen Salute av nya ägare. Då tar Azhi Karaman och Sabri Akcan över efter nuvarande ägare Hasan ...
27 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans
Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ekonomiprogrammet på Lindeskolan. Under hösten påbörjade de ...
22 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Björn Persson utnämnd till Activaambassadör
Stiftelsen Activa arbetar för att arbetslösa personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning ska nå arbete eller utbildning. 2018 inrä...
22 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

John Jäderqvist släpper sin tredje kriminalroman. Foto: Fredrik Norman

Nu släpper han sin tredje kriminalroman

Efter 40 år som polis, började John Jäderqvist skriva kriminalromaner. Sedan första boken ”Polisbil 60313” släpptes 2011 har det nu blivit tre stycken sammanlagt. Den tredje är rykande färsk och släpps idag, torsdag 21 november, på Blombergska Bokhandeln i Lindesberg.
– Skrivandet har blivit ett sätt för mig att hantera min sjukdomsbild och all tid jag tvingas ägna på sjukhus på grund av sjukdomen, berättar John Jäderqvist.

21 november 2019 klockan 11:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Butiksägaren Mattias Rudenvall flaggar för vad som komma skall - redan i morgon. Foto: Fredrik Norman

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny

Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta sker med anledning av ett initierat samarbete mellan Elon Group och Electra Gruppen, som äger kedjorna Elon respektive Audio Video. I Lindesberg finns en av landets 92 Audio Video-butiker, som nu skyltar om inför starten på en ny era.
– För våra kunder blir det egentligen ingen skillnad alls, bortsett från att de kommer mötas av den nya skyltningen som görs i samband med namnbytet, förklarar Mattias Rudenvall, som har drivit butiken sedan två år tillbaka.

19 november 2019 klockan 13:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en ...

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara nå...

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”

Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska lå...

Annons

John Omoomian och Irja Gustavsson lovar att S skall ta fighten för Lindesbergs lasarett. Arkivbilder. Foto: Ida Lindkvist, Fredrik Norman och Camilla Lagerman.

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid

I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, oro och framtidsovisshet för Lindesbergs lasarett. Samtidigt lovar man att alltid ta fighten för att lasarettet skall förbli ett fullvärdigt akutsjukhus.

30 oktober 2019 klockan 09:21 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga

Just nu råder höga flöden i våra vattendrag - och med anledning av det går det ...

ICA-handlarna på Östermalm firar 20 år

Det är nu 20 år sedan som paret Kalle och Susanne tog över ICA Östermalms på Hagaberg - och mycket har hänt under...

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”

För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på ...

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten

På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar...

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg

I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer ...

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar

På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i ...

Foto: Fredrik Norman

Bluffmakare vill spola avlopp – ljuger om samarbete med lokal VVS-firma

Under olika företagsnamn, kontaktas äldre villaägare i Lindesberg och uppmanas att boka tid för spolning av avlopp. Samtidigt försöker man invagga kunden i trygghet genom att påstå att man samarbetar med det lokala företaget Lindesbergs VVS/El – vilket är en ren lögn.
– Vi har varit i kontakt med polisen och försöker samtidigt sprida det här så att ingen går på bluffen, förklarar Andreas Resare på Lindesbergs VVS/El.

3 oktober 2019 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Två bankkontor skall bli ett: Flyttar till ”Sparbankshuset” på Kungsgatan
Bergslagens Sparbank vill nu samla all kraft under ett och samma tak. Sedan länge har banken haft två helt skilda kontor i centrala Lindesberg med ...
30 september 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Glest mellan knallarna på årets marknad
Det blev inte riktigt samma tryck på Lindemarken i år som vi är vana vid. På många håll lös knallar med sin frånvaro där Lions märkt upp ...
27 september 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Dags för inflytt på Skogalundsvägen
Lindesbergs Fastigheter har i dagarna färdigställt sitt första egna bygge, då lägenhetshuset innehållande totalt fem bostäder utmed Örebrovä...
27 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-09-27

2019-09-25

2019-09-21

2019-09-19

2019-09-16

2019-09-13

2019-09-12

2019-09-05

2019-09-04

2019-09-04

2019-08-28

2019-08-26

2019-08-22

2019-08-21

2019-12-16 14:09