FOTO: Hannes Feldin

Tränarduon förhandlar med LIF – går mot en fortsättning

Arbetet för nästa pågår för fullt i LIF Lindesberg. Men samtidigt saknar klubben för tillfället tränare, då både Herman Arenvang och Ola Anto står utan kontrakt. LIF:s ambitioner är dock tydliga och omfattar en framtid med duon.

Sedan den första maj står LIF Lindesberg utan någon tränarduo. Då löpte nämligen kontraktet ut både för huvudtränaren Herman Arenvang och hans radarpartner Ola Anto. Diskussioner mellan de båda parterna har pågått under en längre tid och någon anledning till oro finns det inte enligt huvudpersonerna.

– Ambitionen är att fortsätta. Vi ska ju ta ett kliv till gentemot den här säsongen, säger Ola Anto.

Den assisterande tränaren berättar att klubben varit tydliga med att man vill behålla tränarparet. Klubbchefen Anders Sjöberg vill inte kommentera hur långt i förhandlingarna man kommit och hänvisar till att det är styrelsen som drar i trådarna.

För Arenvangs del var ett aktivt val av tränaren att bryta sitt kontrakt efter säsongen, detta då han vill omförhandla det. Men Ola Anto är väldigt tydlig med att det inte är några ekonomiska intressen som styr förhandlingarna. Det som istället intresserar de båda är hur klubben är beredda att bygga för framtiden.

– Det är samma situation för oss som för många av spelarna, vi har ansvarsfulla jobb. Det handlar inte om ekonomi här. Det är mer om att det ska vara en helhet, att man uppifrån a-lag och ner i föreningen har en enhet för hur man jobbar med samtliga spelare, berättar Anto.

– Det är mera de kraven som vi har haft om en fortsättning. Vi ska hitta tillbaka till det som har gjort att Lindesberg funnits på handbollskartan under en längre tid. Vi vill förädla det ytterligare och det känns som att bitarna faller på plats en efter en.

Såväl Anto som Arenvang har ett digert förflutet som spelare i LIF. Arenvang var lagets lagkapten under sin tid i a-laget, men lade av 2010 och sadlade därefter om till tränare. Totalt har det blivit fyra säsonger vid rodret för 40-åringen, där resultaten varit varierande.

Den gångna säsongen var dock ett stort steg i rätt riktning, efter 2012-13:s kräftgång. Då säkrade LIF sin allsvenska existens först i den avslutande omgången. Den här våren hade man istället chansen på kvalspel på säsongens avslutande dag och femteplatsen får ses som en bra slutplacering.

Nu har alltså Arenvang valt att bryta sitt kontrakt med LIF, ett år före dess slut. Själv är han dock väldigt öppen med att han ser en fortsättning med a-laget. I centrum står den fortsatta utvecklingen och elitsatsningen från klubbens sida.

– Jag vill att vi ska fortsätta att göra den satsning och den resa som vi har startat. Alltifrån att göra bättre handbolsspelare till att göra bättre resultat i föreningen, både med att utbilda och förbättra spelare under vår verksamhet. Men även spelare som kommer till oss måste utvecklas, menar Arenvang.

– Jag vill att vi ska se hur vi kan organisera oss. Allt vi ska göra ska vi göra på det bästa sättet vi kan.

För tillfället är LIF igång med försäsongsträningen. Trots att de står utan kontrakt är det Arenvang och Anto som leder träningarna, vilket talar för en fortsättning. Från styrelsehåll vill man inte uttala sig hur långt fram i förhandlingarna man ligger.

– Det vet jag faktiskt inte. Det som vi har sagt är att vi hoppas att vi kommer till en gemensam lösning. Det är likadant med de spelare som inte är färdiga för en fortsättning än, säger LIF:s ordförande Fredrik Öster.

I nuläget förfogar LIF över 15 kontrakterade a-lagsspelare, där Ricky Nordahl förlängde sitt kontrakt i måndags. Tränarfrågan står näst på tur och Arenvang själv ser ljust på framtiden.

– Det intressanta är hur vi ska ta nästa steg och jobba bättre som klubb. Men vi är en klubb med goda möjligheter, vi har mycket publik som följer oss och en stor organisation. Så vi har stora möjligheter.

Publicerad 14 maj 2014 klockan 10:59

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Anna Bernholm uttagen till OS i Tokyo

Sveriges Olympiska Kommitté presenterade under onsdagen de första aktiva i truppen till OS i Tokyo 2020, och bland de 15 första uttagna blivande olympierna hittar vi Anna Bernholm från Frövi Judo.

20 november 2019 klockan 15:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget upp ett spel som gick att känna igen, bortalaget Lund lyckades gå segrande ur ett av de spelande seten men trots det så var Linde-tjejerna helt överlägsna och bjöd på en skön hemmaseger.

17 november 2019 klockan 19:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

Lindesbergs GK är en av flera föreningar som nu får pengar genom Svenska Spels Gräsroten. Foto: Bildbyrån

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Gräsroten. I Lindesberg tilldelas bland andra Lindesbergs GK drygt 20 000 kronor.

13 november 2019 klockan 10:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes under matchen och trots en kanoninledning av LIF som inom loppet av 4 och en halv minut spelat sig till en 4-målsledning så fortsatte matchen med röda kort, segt hemmaspel och en tung förlust.

10 november 2019 klockan 21:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny upphämtningsseger av Linde Volley
Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande 3-2 i Lindesberg Arena så ...
9 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frövi Judo hoppas kunna försvara sina SM-guld på hemmaplan
Lördagen den 7 december arrangeras Lag-SM i judo i Lindesberg arena, och det är två superpeppade lag från Frövi Judo som nu ska försöka fö...
6 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Zetterlund visade upp sig mot Kärra
Med ett starkt försvar, fina inspel och snygga avslut så gick LIF Lindesberg med seger i debutmötet mot Kärra HF, det bjöds på en jämn kamp i ...
27 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Lindesberg gick segrande ur nagelbitarmatchen

Säsongens andra hemmamatch bjöd på en minst sagt skakig inledning som inleddes med att man lite snopet förlorade första setet mot motståndarna Gislaved. Trots detta lyckades Lindetjejerna komma tillbaka in i matchen i tredje set, och kunde sedan hålla undan till en rejäl upphämtningsseger.

26 oktober 2019 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Debutmöte när Kärra gästar Lindesberg

En minst sagt intressant handbollsmatch kommer att spelas under söndagseftermiddagen i Lindesberg Arena där den allsvenska nykomlingen Kärra HF, som inlett serien med tre raka segrar, gör debut i arenan och förutom en underhållande match för publiken så ges chansen att vinna slipmaskin från Tormek.

25 oktober 2019 klockan 14:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesberg Volley är tillbaka på hemmaplan

Efter två tuffa bortaförluster där Örebro tog sin 16:e raka derbyseger och Hylte/Halmstad helt enkelt bara var b...

Tuff match i Halmstad

Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set ...

Förlust trots en stark upphämtning

Tre utvisningar och en negativ måldifferens på 6 mål var LIF Lindesbergs facit i den första halvleken i lagets ...

Annons

Efter fyra år inom karting, är Johan Auer nu redo att ta nästa steg. Foto: Privat

Nya utmaningar i sikte för kartingföraren Johan Auer

Inför årets säsong siktade han mot toppen, något han nästan uppnådde. Med en andraplats i serien, och efter fyra år som tävlingsförare inom karting känner Johan Auer sig redo att ta nästa steg i karriären, till bilracing.

17 oktober 2019 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvä...

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro...

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet - sedan vände det för Lindesberg Volley. ...

FOTO: Fredrik Stenfelt

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. Premiärmotståndet heter Svedala, som klockan 15:00 gästar Arenan. Inför säsongsstarten tar LindeNytt pulsen med Linnea Skogsberg och kartlägger det nya Lindelaget.

5 oktober 2019 klockan 10:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

bildspel Ny förlust för LIF
Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog ...
28 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Handbollslördag i Arenan
Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till ...
26 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan
Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för motståndet och trots...
20 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-09-15

2019-09-14

2019-09-13

2019-09-11

2019-09-07

2019-09-03

2019-08-30

2019-08-30

2019-08-29

2019-08-28

2019-08-20

2019-08-05

2019-07-22

2019-07-15

2019-11-22 19:51