Det blir en rejäl byggnad som Elektroskandia ska flytta in i strax utanför Örebro. Tommy Allström Byggproduktion är totalentreprenör. Foto: Hans Andersson

TAB:s största uppdrag hittills: Centrallager för 300-400 miljoner

För bara några dagar sedan skrev de kontrakt. I nästa vecka börjar markarbetena och i slutet av mars bör man kunna se huset resa sig ur marken. TAB – Tommy Allström Byggproduktion har tagit hem ett jätteprojekt i Örebro värt 300 – 400 miljoner kr.

Det är Elektroskandia som flyttar från Bista industriområde i Örebro till andra sidan av stan. I Munkatorp bygger TAB ett nytt logistikcenter med centrallager och kontor. Det är en jättelik byggnad på över  40 000 kvadratmeter. En mindre fristående sidobyggnad ska också till. I april 2017 ska det vara inflyttningsklart för ca 350 anställda..

– Här på den här sidan där vi har kontorsdelen ser du en jättelång glasvägg. Vi bygger ca 6 000 kvadratmeter kontorsyta i en tvåvåningsdel och sedan ett hög och låglager på 40 000 kvadratmeter, visar Tommy Allström på en översiktlig skiss. Höglagret har en takhöjd på 30 meter (!).

Elektroskandia är el-teknikgrossist med 770 anställda på ett 50-tal platser i Sverige och omsätter här ca 6 miljarder. Företaget grundades i Sverige för snart 100 år sedan men ingår sedan 2008 i en av de största elgrossistkoncernerna i världen. När bygget är klart i Munkatorp kommer här att finnas 48 000 artiklar. Det mesta används av yrkesfolk, men Elektroskandia säljer också Cylindas hela vitvarusortiment.

Det här kontraktet är värt 300 – 400 milj. kr;  tre gånger så stort som TAB:s fram till nu största projekt. Det är stora projekt som driver Tommy Allström och han gillar att ta sig an stora eller komplicerade uppdrag. Projektet har förstås hög prioritet och en del mindre projekt kommer nog TAB att få säga nej till, men det av verksamheten kommer att fortgå som vanligt

Tommy Allström har precis skrivit kontrakt på över 300 miljoner - det största hittills. Foto: Hans Andersson
Tommy Allström har precis skrivit kontrakt på över 300 miljoner – det största hittills. Foto: Hans Andersson

– Här gäller att vi uppfyller väldigt precisa krav när det gäller de ledtider som finns i planeringen eftersom det ska klaffa med andra företags stora installationer i lagret, säger Tommy Allström, som är omvittnat noggrann med god planeringsförmåga.
Tommy Allström har räknat på det här sedan i maj – då det handlade om en delad generalentreprenad – och sedan det gått några turer, med bl a överklagande från ornitologerna i Örebro, blev det en ny vända i september och TAB fick uppdraget att genomföra en totalentreprenad.  Han räknar med att det kommer att vara runt 130 i arbete i Örebro, när det är som mest – de flesta från underleverantörer.16 – 20 är TAB-anställda – alltså knappt hälften av personalstyrkan på Tommy Allsröm Byggproduktion AB.

Med bra skyltläge vid Munkatorp kommer Elektroskandias kontor och lager att ligga –  intill europaväg E18 vid avfarten till Glanshammarsvägen strax utanför Örebro.

– Nuvarande byggnad är byggd 1967 och kräver intensivt underhåll som inte är hållbart i längden. Vi verkar idag i fem olika byggnader samt har extern lagring vilket inte är effektivt. Det nya centrallagret kommer att ha mer renodlade processer, skriver Peter Landenberg, logistikdirektör på Elektroskandias hemsida.

Även TAB:s eget kontor i Lindesberg ligger väl synligt efter en väl trafikerad väg – där den delar sig i RV 50 och RV 68. Huset ligger alldeles för sig själv i norra änden av den del av Stafettgatan som används för motortävlingar. Tommy Allström, som själv skissat huset, visar runt i personalutrymmen, kontor, gym, lager och verkstad – och det läckra sammanträdesrummet med 50-talspanel – en designdetalj som också finns sparsmakat på andra ställen i huset.

Webbkamera vid Munkatorp: Du kan följa arbetet med det nya centrallagret vid Munkatorp från en webbkamera som uppdateras var femte minut via länken: http://webbkameror.se/byggkameror/elektroskandia/

Publicerad 4 december 2015 klockan 10:57

Hans Andersson , 073-086 29 24 , info@lindenytt.com


Moderaternas Lotta Olsson, Sebastian Cehlin och Pär-Ove Lindqvist träffade butikschef Carolina Eriksson. Foto: Moderaterna

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en moderat trio bestående av Lotta Olsson, Riksdagsledamot Örebro Län, Pär-Ove Lindqvist för Lindesbergs Kommun och Sebastian Cehlin, Region Örebro. Under besöket fick man bättre vetskap om hur butiken årligen arbetar mot stölder, men också hur det fungerar med butikens servicetjänster – allt från hemleveranser av livsmedel till posthanteringen, meddelar Moderaterna i ett pressmeddelande.

11 november 2019 klockan 08:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Hans Andersson

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar.
– Just nu ser det ut som att vi kommer behöva ta in mer personal, säger Jojje Andersson på Sjömadäck AB i Lindesberg.

1 november 2019 klockan 13:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”

Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska lå...

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid

I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och ...

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga

Just nu råder höga flöden i våra vattendrag - och med anledning av det går det ...

Kalle Eriksson och Susanne Andersson har under 20 år drivit ICA-butiken uppe på höjden. Foto: Jennie Larsson

ICA-handlarna på Östermalm firar 20 år

Det är nu 20 år sedan som paret Kalle och Susanne tog över ICA Östermalms på Hagaberg – och mycket har hänt under årens lopp. Bland annat har man blivit postombud och gjort två stora tillbyggnader av butiken.

24 oktober 2019 klockan 16:43 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”

För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på Meritor i Lindesberg. Nu väntar dock andra utmaningar för Österholm, som lämnar sin tjänst vid årsskiftet.
– Jag har arbetat som platschef i snart tre år och det var ungefär så länge jag hade satt som mål när jag tackade ja till tjänsten, säger Laila Österholm i en kommentar till LindeNytt.

18 oktober 2019 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten
På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar. Skadan på vattenledningen är nu lokaliserad och en ...
15 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg
I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från ...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar
På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i Lindesberg. Redan nu har man bilar inbokade och...
4 oktober 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bluffmakare vill spola avlopp – ljuger om samarbete med lokal VVS-firma

Under olika företagsnamn, kontaktas äldre villaägare i Lindesberg och uppmanas att boka tid för spolning av avlopp. Samtidigt försöker man invagga kunden i trygghet genom att påstå att man samarbetar med det lokala företaget Lindesbergs VVS/El – vilket är en ren lögn.
– Vi har varit i kontakt med polisen och försöker samtidigt sprida det här så att ingen går på bluffen, förklarar Andreas Resare på Lindesbergs VVS/El.

3 oktober 2019 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank flyttar från Kristinavägen till Kungsgatan. Foto: Fredrik Norman

Två bankkontor skall bli ett: Flyttar till ”Sparbankshuset” på Kungsgatan

Bergslagens Sparbank vill nu samla all kraft under ett och samma tak. Sedan länge har banken haft två helt skilda kontor i centrala Lindesberg med olika inriktningar, ett på Kristinavägen och ett på Kungsgatan. Nu planeras för en flytt av kontoret på Kristinavägen – till just Sparbankshuset på Kungsgatan.
– Allt är inte klart ännu, men vi ser stora fördelar med att all personal kan sitta tillsammans, förklarar Cecilia Jeffner, VD för Bergslagens Sparbank.

30 september 2019 klockan 08:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Glest mellan knallarna på årets marknad

Det blev inte riktigt samma tryck på Lindemarken i år som vi är vana vid. På många håll lös knallar med sin frå...

bildspel Dags för inflytt på Skogalundsvägen

Lindesbergs Fastigheter har i dagarna färdigställt sitt första egna bygge, då lägenhetshuset innehållande totalt fem...

Heta känslor i Lindesberg – Lisas nya bok har släppts

Lindesbergs romancedrottning har gjort det igen! Under torsdagen släppte Lisa White sin andra ...

AnnonsStrands Grafiska kommer nu även att husera en Kunglig Hovleverantör. Foto: Camilla Lagerman

Kunglig Hovleverantör flyttar sin produktion till Lindesberg

Investmentbolaget Brover Group, som i somras förvärvade Strands Grafiska, har nu även förvärvat Calligraphen, en av Nordens ledande e-handlare för trycksaker. Efter förvärvet kommer Calligraphens produktion- och lagerverksamhet att flyttas till Lindesberg.

25 september 2019 klockan 10:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när Linde Handelsdag hade premiär

Linde Handelsdag anordnades för första gången under lördagen, och man kan onekligen säga att man hade tur med v...

Giftfritt när Linde energi ersätter gamla ledningsstoplar

I våras påbörjades arbetet med att ersätta gamla kreosot-behandlade stolpar längs ledningsnätet...

300 tjänster skall bort – oklart hur det slår mot Frövi

På måndagsmorgonen meddelade BillerudKorsnäs, att man fram till år 2021 kommer att reducera ...

Premiär för Linde Handelsdag

Lördagen den 21 september är det premiär för Linde Handelsdag, ett event där tjugotalet företag belägna på industriområ...

Second handbutik flyttar till Kungsgatan

Röda Korsets second hand flyttar nu från de tidigare lokalerna på Skolgatan. Flyttlasset går dock endast några få ...

Avverkning av parkträd inför byggstart

Starten för ombyggnation av Flugparken i centrala Lindesberg ligger bara veckor bort - och redan om några dagar kommer...

Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande. Linda Svahn, barn- och utbildningsnämndens ordförande. Fotograf: Rolf Karlsson Bildmakarna

Politikerna svarar Ramsbergsborna

INSÄNDARE/DEBATT: Till att börja med vill vi informera om att vi har svarat på de frågor vi fått under den här processen, men när vi har svarat, ofta på fler än en omgång frågor får vi bara nya, liknande frågor. Vi svarade exempelvis insändarskribenten i NA den 9 juli. Några dagar senare kom dessa frågor, liknande de tidigare frågorna som vi redan besvarat. Vi fick två dagar på oss att svara, med start på en lördag mitt i sommaren då många tjänstepersoner (som vi tar hjälp av för att ta fram faktaunderlag) var på semester. Det bedömde vi som orimligt.

4 september 2019 klockan 10:59 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fira ”otursdagen” med ett gott skratt
För skrockfulla är fredagen den 13:e en riktig otursdag, då man aktar sig lite extra noga för svarta katter, stegar och speglar. Men för ...
4 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tog strid mot kommunens exploateringsplaner – nu har ärendet avgjorts i domstol
I slutet av förra året beslutade kommunfullmäktige i Lindesberg, att anta den detaljplan som skulle bana väg för ett nytt bostadsområde på en ...
28 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Öppnar för marknad på Kungsgatan igen
2014 flyttades Lindemarken från det klassiska marknadsstråket, Kungsgatan, till Kristinavägen. Nu öppnar arrangören för att även Kungsgatan ...
26 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-08-22

2019-08-21

2019-08-20

2019-08-15

2019-08-07

2019-08-05

2019-07-16

2019-07-13

2019-07-12

2019-07-10

2019-07-09

2019-07-09

2019-07-08

2019-07-07

2019-11-12 18:02