Magnus Fridell, vinnarkommunikatör, Svenska Spel Tur, har fått kontakt med Trissmiljonären i Lindesberg. Pressbild: Svenska Spel

Svenska Spel har fått kontakt med Trissmiljonären: ”Det var många nollor”

I måndags kunde LindeNytt berätta att en Lindesbergare blivit miljonär genom ett Trisskrap. Nu har Svenska Spel fått kontakt med vinnaren, en kvinna i 80-årsåldern, som på impuls valde att köpa två lotter – ett beslut hon knappast ångrar idag.
Svenska Spels Magnus Fridell är den som har intervjuat kvinnan och berättar att samtalet var laddat med massor av glädje.
– Här pratar vi om en kvinna som skrattade konstant under samtalet, det var fantastiskt att höra, säger Fridell.

I ett pressmeddelande på tisdagen informerar Svenska Spel att man nu har fått kontakt med Trissvinnaren, som vill vara anonym men gärna delar med sig av upplevelsen. Svenska Spels intervju med kvinnan finns att läsa nedan:

Pressmeddelande:
En pensionerad kvinna från Lindesberg fick nyligen en impuls när hon var och handlade. Kvinnan, som vanligtvis inte brukar köpa lotter, köpte två Triss, ett beslut som kom att förändra mycket i hennes liv. Plötsligt hände det och kvinnan kunde kalla sig själv miljonär.
– Ja, det är ju inte klokt, skrattar hon glatt.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var och handlade hos Ica Östermalms Livs när hon helt spontant bestämde sig för att köpa två Triss.

– Jag köper väldigt sällan lotter men nu var det en impuls jag fick, berättar kvinnan för Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

När hon kom hem lade hon ifrån sig lotterna på köksbänken, något hon vanligtvis inte brukar göra då nyfikenheten har en tendens att ta över och hon har för vana att vilja skrapa direkt. Men nu fick lotten ligga några timmar och först på kvällskvisten valde hon att skrapa, och hon kunde inte tro sina ögon när hon såg vad som dök upp bakom skrapytan.

– Det blev ju miljoner! Det var många nollor, haha. Min man fick också rätta och vi höll på att trilla av pinn båda två, skrattar kvinnan.

”Fattar du morsan var du har gjort?”
Triss slogan ”Plötsligt händer det” slog verkligen in och kvinnan blev oväntat miljonär. Hemma i köket var även en av sönerna som också han hade svårt att förstå vad det var hans mamma fick vara med om.

– Han sade ”fattar du morsan vad du har gjort?”, haha. Man är ju helt oförberedd på att något sådant ska hända, säger kvinnan och fortsätter:
– Jag tänkte att det inte kunde vara möjligt.

Som så många andra har drömmen alltid funnits där, att en gång vinna riktigt mycket pengar. Men det har bara varit just en dröm – fram tills nu. Vad vinstpengarna, en miljon kronor, ska användas till har kvinnan inga egentliga idéer om .

– Jag vet inte alls. Det kanske blir lite utdelning till barn och barnbarn, säger hon och berättar att hon fortfarande inte har förstått vad som hänt.
– Nej, jag har verkligen inte fattat det här än!

Andra miljonvinsten till Lindesberg
Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, är den som ringde och gratulerade kvinnan till vinsten. Han minns ett glatt samtal med en sprudlande vinnare.

– Här pratar vi om en kvinna som skrattade konstant under samtalet, det var fantastiskt att höra! När vi pratades vid hade det gått ett knappt dygn sedan hon skrapade fram miljonvinsten, men hon var fortfarande uppe i varv och det kan man ju förstå. Att bli miljonär på Triss är ju inget som man förväntar sig, säger han och berättar att Örebro län har haft en väldigt bra inledning på vinståret, och då speciellt Lindesberg.

– Länet har haft tre miljonvinster hittills i år varav två har gått till spelare i Lindesberg. Den fjärde januari var det man i 55-årsåldern som när han befann sig på utlandssemester överraskades av en miljonvinst på Eurojackpot. Och nu slog bomben ned i Lindesberg igen, det är fantastiskt!

Värt att notera, säger Magnus Fridell, är att Örebro län under hela 2018 hade fyra miljonvinster.

– Och nu, när två månader har gått av 2019, har alltså redan tre miljonvinster fallit ut i länet. Mycket talar för att det här blir ett bättre miljonvinstår i Örebro län än förra året.

Den nyblivna miljonvinnaren från Lindesberg önskar vara anonym.

Publicerad 5 mars 2019 klockan 10:08Max Nordmark Tybeck efter segern. Fotograf: Lena Tybeck

Lunchtrav med bredden i fokus

I Elitloppstider är det lätt att allt fokus går till traveliten. Under söndagslunchen på Fornaboda gick man i en annan riktning och vände blickarna till de aktiva hästarna, som tagit del i de bakre placeringarna på senare tid, också för kuskar som inte syns lika mycket på travbanorna jämfört med eliten. Detta med så kallat Breddtrav.

19 maj 2019 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Ola Högblom har en roll i Viaplays succéserie Alex. Foto: Privat

Ola fick roll i svenska succéserien

Om bara några dagar har Viaplays succéserie Alex premiär för sin andra säsong, med Sveriges meste gangsterskådis Dragomir Mrsic i huvudrollen. Lite längre ned på rollistan, som mc-gängmedlemmen Ante, hittar vi Ola Högblom från Lindesberg.

17 maj 2019 klockan 15:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Spring i benen gav Rockhammar segern i Klasskampen

För snart två veckor sedan sprang eleverna på Rockhammars skola hem segern i Klasskampen, som är en del i ...

Dieseltjuvar spillde ut stöldgodset

Natten till fredag upptäckte en väktare att obehöriga personer uppehållit sig vid ett företag på industriområdet i ...

Läs Saras brev till politikerna

I tisdags kunde LindeNytt berätta om Sara och hennes dotter som idag är beroende av allergislussen på Ramshyttans skola. När...

Nu föreslås att Lindesbergs kommun slutar finansiera fyrverkerier. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sista året som kommunen bidrar till fyrverkerier?

Tillväxtutskottet föreslår nu att kommunen från och med nästa år helt upphör med att finansiera fyrverkerier och andra pyrotekniska shower. Samtidigt skall riktlinjer tas fram för hur pyrotekniska pjäser får och inte får användas av allmänheten.

16 maj 2019 klockan 10:56 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

BillerudKorsnäs i Frövi. Arkivfoto: Ida Lindkvist

Spillvärme till växthus och fiskodling kan ge 100 nya jobb

PRESSMEDDELANDE: BillerudKorsnäs Frövi och företaget WA3RM vill utveckla möjligheten att återvinna spillvärme för att driva växthus och fiskodling i Frövi, meddelar BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande. Projektet skulle kunna generera hela 100 heltidsarbeten på sikt.

16 maj 2019 klockan 10:35 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Ungdomar prisades under Idrottsgala
Under onsdagskvällen var det dags igen. Lindeskolans Idrottscollage årliga gala där man prisar de ungdomar som nått framgång eller på annat sä...
16 maj 2019 av Daniel Wiklund
Visa hela artikeln

Elever lekte med lansetter – slutade med blodprov för smittkontroll
En elev vid Björkhagaskolan hade med sig provtagningsnålar till skolan, något som ledde till en lek flera barn emellan, där man stack varandra ...
15 maj 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen: ”Gärningsmannen flydde mot centrum”
Polisen i Lindesberg vädjar om att få kontakt med eventuella vittnen, som under tisdagskvällen uppehöll sig i Lindesbergs centrala delar och kan ...
15 maj 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Misstänkta våldtäkten: Kvinnan är i övre tonåren

Polisens kommunikationsavdelning uppger nu att den misstänkta våldtäkten i centrala Lindesberg skall ha skett i gångtunneln vid Resecentrum, som under tisdagskvällen var avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Samtidigt bekräftas att brottsoffret, som initialt beskrevs som en ung kvinna, är i övre tonåren.

15 maj 2019 klockan 08:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen spärrade av gångtunneln under järnvägen vid Resecentrum. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt våldtäkt – område vid Resecentrum spärrades av

En ung kvinna anmälde på tisdagskvällen att hon har blivit våldtagen. Polisen spärrade omedelbart av ett område som för utredningen ses som intressant – järnvägstunneln vid Resecentrum. Det är dock oklart om detta är brottsplatsen eller om gärningsmannen uppehållit sig där alternativt valt denna flyktväg efter den misstänkta våldtäkten.

15 maj 2019 klockan 06:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Allvarligt brott i gångtunnel – ärendet belagt med sekretess

UPPDATERAD KL. 21.58. Sedan tidigt på tisdagskvällen har järnvägstunneln vid Resecentrum...

Frövi Judo briljanta under SM

Den gångna helgen avgjordes judo SM i Trollhättan. Frövi Judo var självfallet på plats och redo för att utmana om medaljerna...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Extra kontroller på Trafiknykterhetens dag

Den 14:e maj ”firas” Trafiknykterhetens dag med att polisen genomför extra många nykterhetskontroller på våra vägar runt om i landet – och så även i Lindesbergs kommun.
– Redan tidigt i morse gjordes en kontroll i Vedevåg, där samtliga som fick blåsa visade sig vara nyktra, kommenterar Stefan Dangardt vid polisen.

14 maj 2019 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand i Frövi i natt

Vid halvtretiden i natt larmades polis och brandkår till en adress i Frövi, med anledning av en fullt utvecklad brand i...

Patrull påträffade knivbeväpnad man

Sent på måndagskvällen stoppar och kontrollerar polisen en man på Kungsgatan i centrala Lindesberg, som visade sig ...

Stort pådrag när mikrovågsugn fattade eld i bostad

Strax efter klockan 19 på måndagskvällen, larmades räddningstjänst och polis till ett flerfamiljshus p...

Tränaren lämnar Linde Volley

Sebastien Bougeatre lämnar Linde volley. Tränaren som lett Linde volley till två raka semifinaler förlänger inte sitt ...

Polisen körde misshandlad till akuten

En man i 45-årsåldern skall i lördags kväll ha blivit misshandlad i centrala Lindesberg, uppger polisen.

10-tal personer i bråk

I lördags larmades polisen ut till ett större bråk på adressen Björkhyttevägen i Lindesberg.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SD: ”Svensk jakt och vapenlag ska beslutas i Sverige”

INSÄNDARE/DEBATT. EU har nu, som i så mycket annat, lagt sig i vilka vapen som ska få vara tillåtna och hur jakten ska få bedrivas i Sverige. Man har nyligen drivit igenom det så kallade “Vapendirektivet”, som riktar in sig på att begränsa jakt- och sportskyttevapen, under förevändning att det skulle stoppa terrorism och brottslighet. Det är naturligtvis helt fel.

13 maj 2019 klockan 09:01 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Följ med LindeNytt på en raggarsväng
Vårmönstringen 2019 hade onekligen tur med vädret, vilket gjorde att det blev den härliga folkfest man hade hoppats på. Missade du cruisingen? ...
12 maj 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Folkfest på årets cruising
Det härliga vädret med solsken och värme höll i sig lördagskvällen ut, och fyllde Lindesbergs cruisingstråk med folk på årets folkfest ...
12 maj 2019 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

bildspel Årets vårmönstring bjöd på solsken och nostalgi
Stämningen var på topp när arrangören SHRA under lördagen arrangerade sin stora bil- och mc-utställning på Lindeskolans grönområde. LindeNytt...
11 maj 2019 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-05-10

2019-05-10

2019-05-10

2019-05-10

2019-05-10

2019-05-09

2019-05-09

2019-05-09

2019-05-08

2019-05-08

2019-05-08

2019-05-07

2019-05-07

2019-05-06

2019-05-19 22:54