Slut för i år

Tråkigt nog kom Linde aldrig upp i den nivå som krävdes i semifinalserien. Fyra matcher varav tre stycken visade ett ganska klent Linde. En säsong som började otroligt bra är nu över utan att målet om finalspel kunde nås. Det är bara att önska Hylte/Halmstad lycka till och hoppas på att vi inte får en allt för ensidigt final.

Visst kan man, så här i efterhand, försöka peka ut på små detaljer som hade kunnat förändra Lindes resultat. Man skulle kunna hävda att Hylte/Halmstad hade förlorat om Yslany ”Ice” Kelly inte varit skadad. Skador är alltid tråkiga och om det är som befarat, att Yslany faktiskt har råkat ut för en korsbandsskada, så ska hon ha en stor applåd för att överhuvudtaget ha spelat de sista slutspelsmatcherna. En korsbandsskada kan förstöra en hel karriär och att Yslany väljer att spela ändå visar på enorm dedikation och en uppoffring för sitt lag som långt ifrån alla gör. Att däremot skylla Lindes resultat och det faktum att de inte når finalen i Elitserien 2015 helt på Yslanys skada tycker jag är lite långdraget. Ska man börja skylla ifrån sig kan man gå hur långt som helst och skylla både på Denise van de Mortels avhopp i höstas eller Sara Malmlövs val att lägga av. Anledningar går alltid att hitta men i slutändan måste man erkänna. Det som gör att Linde inte spelar final imorgon är att de underpresterat i tre av fyra matcher mot Hylte/Halmstad. Jag är fortfarande beredd att säga att Lindes spelare nog egentligen är bättre än Hylte/Halmstads, men när det väl kom till kritan så kunde Lindesberg inte prestera.

Sista matchen var en total urladdning för Lindes del. Hylte/Halmstads servar, tar emot, blockar och anfaller bättre än Linde. Ja, i princip allt vad volleyboll handlar om utfördes bättre av Hylte/Halmstad. Speciellt block- och försvarsspelet fungerade inte som det skulle i Lindesberg. Blockspelet har varit ett återkommande problem för Linde de två senaste säsongerna. Under flera matcher har vi hört Johan Isacsson skrika från bänken, ”Över med händerna!”. Freja Moréns styrka som center ligger inte i blockspelet och Evelina Frank har fortfarande inte heller vuxit in ordentligt i den rollen, även om hon är en bättre blockspelare än Freja. Vi måste titta långt ner i blockligan för att hitta en Lindespelare och i grundserien var man det sämsta blocklaget bland topp-femlagen. Men eftersom blockspelet har varit svagt hela säsongen vill jag inte påstå att det var den avgörande faktorn i matchen. Något som gjorde att drabbningen blev säsongs sista match var anfallseffektiviteten. Martina Svensson gjorde visserligen en stark insats på sin högerkant, men Lindes anfall måste ledas av Marjorie Girodano och Nette Peit. Både vänsterspikers hade stora svårigheter att döda bollen. Nette får 40 pass, lyckades döda elva men slår resterande antingen i block, ut eller rakt på försvaret.

Ett bittert slut på en annars välspelad säsong. Nu måste Linde börja tänka på framtiden och Elitserien 2016. Laget har en ung och lovande bänk, men som kanske inte riktigt fått den speltid de behövt. Tyvärr är konkurrensen för låg och lönerna för tunna inom svensk volleyboll för att en spelare ska nöja sig med att nöta bänk flera säsonger i rad. Spelarna vill ha speltid och kommer söka sig till andra klubbar om deras önskan inte uppfylls. Jag hoppas att man kommande säsong kan behålla sina unga spelare och investera i dem ännu mer. Sedan kan vi endast hoppas att Linde får behålla Nette Peit och Yslany Kelly, båda har gjort starka insatser. Det största fråge- och utropstecknet är dock Johan Isacsson. Just nu ligger antagligen all tränarens fokus på den utmaning han har framför sig med herrlandslaget. Kanske kan framgång där leda till större erbjudanden från internationella klubbar. Framtiden känns ganska osäker för Linde och jag hoppas att klubben inser värdet av kontinuitet.

Publicerad 18 april 2015 klockan 15:21

Michael Jestin , 073-903 68 24

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Tuff match i Halmstad

Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set fick Lindesberg se sig slagna av det ökänt tuffa Hylte/Halmstad när säsongens 3:e match inom elitserien skulle avgöras.

20 oktober 2019 klockan 21:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust trots en stark upphämtning

Tre utvisningar och en negativ måldifferens på 6 mål var LIF Lindesbergs facit i den första halvleken i lagets bortamatch mot Torslanda under lördagskvällen, LIF kämpade på och gjorde en makalös upphämtning i den andra halvleken där laget spelade in hela 18 mål, trots den stora upphämtningen så var gapet mellan lagen alldeles för stort.

19 oktober 2019 klockan 20:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nya utmaningar i sikte för kartingföraren Johan Auer

Inför årets säsong siktade han mot toppen, något han nästan uppnådde. Med en andraplats i serien, ...

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvä...

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng – nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta resan till Idrottshuset och derby mot Örebro. Ett laddad rivalmöte som blir ett tidigt test för laget.

11 oktober 2019 klockan 09:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där flertalet av föreningens ungdomslag påbörjar sina serier och LIF:s veteranlag visar upp sig på planen.
Helgen avslutas med sitt huvudnummer där LIF Lindesberg, som kommer från en bortaseger i Boden, tar emot seriefavoriterna HIF Karlskrona.

11 oktober 2019 klockan 08:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg
Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där nykomlingen Boden BK HF vä...
5 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”
Knapp förlust i det första setet - sedan vände det för Lindesberg Volley. Laget reste sig hemma mot Svedala och gjorde premiären i Arenan till en...
5 oktober 2019 av Hannes Feldin
Visa hela artikeln

Matchguide: Lindesberg-Svedala
Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. Premiärmotståndet ...
5 oktober 2019 av Hannes Feldin
Visa hela artikeln

Bajen blev ett för tufft motstånd för LIF. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust för LIF

Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog snabbt ledningen vilket skapade problem för LIF som aldrig kunde komma tillbaka i matchen.

28 september 2019 klockan 21:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Handbollslördag i Arenan

Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till Lindesberg under helgens stora handbollslördag, förutom en tuff handbollsmatch där ett revanschsuget LIF Lindesberg jagar säsongens första seriepoäng kommer det även att bjudas på allt från fiskdamm till livemusik.

26 september 2019 klockan 14:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan

Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för ...

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande

Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till ...

Amanda tog emot bragdlejonet inför hemmapubliken

Tidigare under året rapporterade LindeNytt att Amanda Orrbo från Lindesberg blev årets mottagare av Lions ...

Annons

Många känslor i luften under kvällens match. Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust i Allsvenskans inledning

Det pratades på förhand om en svettig och tuff match när Rimbo gästade arenan för Allsvenskans säsongsinledning under fredagskvällen. Inget av de båda lagen gjorde någon i publiken besviken men trots en jämn och målmässigt pendlande match, såg det mörkt ut för LIF Lindesberg när slutsignalen ljöd.

13 september 2019 klockan 22:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Handbollsfest i arenan när Allsvenskan ska inledas

På fredag öppnar Lindesberg Arena upp dörrarna för säsongens första match inom handbollsallsvenskan dä...

Löven överglänste GSK i derbyt: ”Inte ofta man spelar såna här matcher”

Storpublik och två rivaler som inte drabbat samman på åratal. Det ...

Anna Bernholm rankad tvåa i världen

Det blev en femteplats på VM i Tokyo för Anna Bernholm, en placering som också gav henne en knuff uppåt i vä...

Funktionsvariation inget hinder i ny föreningssatsning

På söndag startar IDROTT FÖR ALLA i Lindesberg Arena, som riktar sig till personer med olika ...

Framgångsrikt junior-EM för Frövis ultimate frisbee-spelare

Den 10-17 augusti avgjordes junior-EM i ultimate frisbee i den polska staden Wroclaw. Hela tretton...

Anna Bernholm VM-femma

VM i Tokyo började bra för Anna, som inledde starkt med två raka segrar och därmed kvalificerade sig för kvartsfinal. Där stötte ...

ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Anna jagar medalj i Tokyo

Judo-VM i Tokyo är i full gång, och om knappt ett dygn är det dags för vårt lokala medaljhopp att göra entré i tävlingen. Frövi Judos Anna Bernholm, som är rankad trea i världen i sin viktklass, äntrar mattan i natt.

28 augusti 2019 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla silver för Frövi Judo i Storbritannien
I helgen gick de Brittiska öppna mästerskapen för adaptiv judo av stapeln i Cardiff, Wales. Frövi Judo hade två aktiva judokas på plats, där b...
20 augusti 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Frövikusk avslutade årets travsäsong på Fornaboda Travbana
Allt har sitt slut och vid lunchtid under fredagen kördes säsongens sista tävlingsdag på Fornaboda Travbana där 10 spännande lopp skulle köras ...
5 augusti 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Det var ungdomarnas helg på travet i Fornaboda
En helg med bara ponnylopp och roliga familjeaktiviteter anordnades på Fornaboda Travbana under helgen när travbanan i samarbete med den lokala ...
22 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-07-15

2019-07-13

2019-07-08

2019-07-04

2019-07-02

2019-06-24

2019-06-23

2019-06-14

2019-06-13

2019-06-10

2019-06-07

2019-06-03

2019-05-31

2019-05-28

2019-10-21 12:06