Johan Persson går in till sin fjärde raka säsong i moderklubben Lindlövens A-trupp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Premiären en dag kvar: ”Böna” om livet som HockeyEttan-spelare

Imorgon inleds en ny resa och ett nytt äventyr för Lindlöven. Med en förädlad trupp och med vårens playoffspel i ryggen öppnar laget då den nya säsongen, via premiär borta mot topptippade Borlänge. LindeNytt tar inför premiären tempen på Löven och ger här en lång intervju med Linde-sonen och rivjärnet Johan ”Böna” Persson.

En ny säsong ska börja och det innebär långa dagar för dig, inte bara på hockeyrinken. Alla i laget har antingen jobb eller studerar, hur får man egentligen ihop livet under den här tiden?
– Det är ingen lek och det är inte alltid som du vaknar upp med ett leende på läpparna. Speciellt inte efter en förlust, då kan det vara riktigt tungt att gå upp. Men det måste du ändå göra, du måste leva också.

I vilken ålder tror du det är lättast att få alla pusselbitar på plats?
– Jag tror att det är perfekt att kombinera det med studier. Man får lite extra pengar, man kan lira hockey och man kan plugga på samma gång. Det är helt perfekt. Dock så är ju hockeyn krävande, för du lägger ändå ner 30-35 timmar i veckan och det är ju en 75-procentstjänst i nedlagd tid.

Tror du att det kan vara svårt för andra, publik och vänner, att förstå hur mycket tid ni faktiskt lägger ner på ishockeyn?
– Ja, jag tror att det är mer än vad många tror och det är inte alla förstår hur en vanlig dag kan se ut. Man åker direkt till jobbet på morgonen och åker sen vidare till träningen så fort man slutat. Jag kanske slutar 16.20 och då är det lagom att hinna till samlingsplatsen till 16.30, sen kommer man hem från träningen vid 20.30 som tidigast.

Att spela i HockeyEttan innebär inte riktigt samma möjligheter som att vara SHL-proffs, men ändå kräver det nästan lika mycket tid. Man måste väl ändå älska hockeyn för att hålla med det som ni gör?
– Ja, det måste man. Du måste tycka att det är kul, annars hade det bara varit att lägga ner för länge sen. Sen är ju sporten i sig skitrolig, men det är själva tävlingsmomentet som får mig att hänga kvar. Det är en extra krydda i vardagen att sätta sig i en buss med 20 grabbar och åka iväg för att tävla mot 20 andra.

Förra säsongen fick ett tvärt slut för dig. Du opererade knäet i januari, missade playoffspelet mot Piteå och har precis kommit tillbaka på allvar. Var du någon gång orolig för att aldrig mer kunna spela?
– Orolig är egentligen fel ord. Hade jag inte kunnat spela hockey hade det så klart varit skittråkigt, men du måste också se helheten. Det är bättre med ett fungerande knä under 50 år än att jag får lira hockey i ett par säsonger till. Även om jag tycker att det är det bästa som finns måste man värdera andra saker.

– Men nu hade jag flyt och skötte rehaben på bästa sätt. Jag är ingen försäsongsmänniska, men det känns ändå bra och det ska bli jävligt roligt att kunna lira.

Lindlöven har under sommaren lyckats behålla 16 spelare. Med tanke på hur starkt ni gick förra säsongen och med tanke på att succélag i HockeyEttan brukar bli brandskattade måste det kännas unikt?
– Jo, det är unikt för i HockeyEttan är det många som flyttar fram och tillbaka och att ha samma trupp till 100 procent går inte. Jag tror också att det är viktigt att kunna behålla så många spelare. Att ha kvar en stomme och bygga ett lag utifrån den är så klart optimalt.

Du har varit med ett tag nu och gör ni fjärde raka säsong i Lövens A-trupp. Dessutom har du hunnit bli 26 år, det måste göra dig till en av de klart äldsta i truppen? Ni har ett väldigt ungt lag och hur känner du ansvaret som ålderman?
– Ja, jag är faktiskt äldst och det trodde jag ju inte att jag skulle bli vid 26 års ålder haha! Jag ska ju vara ledande, både på och utanför isen. Det är ett ansvar och om det går dåligt ska det vara jag som tar taktpinnen och visar mod. Lika väl när det går bra ska jag vara den som inte låter oss flyga iväg.

Säsongen inleds för er del imorgon med bortamatch mot Borlänge. En riktigt tuff uppgift, eller vad säger du?
– Absolut, Borlänge är det bästa laget i vår serie. De hade den bästa gruppen förra året, fick ihop det väldigt bra och att ha dem borta är extremt tufft. Det gäller att alla förstår att nu börjar allvaret, för det där är en svår nöt att knäcka.

Ni gjorde en fantastisk fjolårssäsong med playoffspel och har som sagt behållit stora delar av den truppen. Inför den nya säsongen säger många experter och tidigare spelare att ni har material till ännu bättre placering. Hur långt blickar ni egentligen, AllEttan?
– Självklart är AllEttan målet, något annat vore orimligt att satsa mot. Vi är en ung grupp och det handlar om att få ihop det till det positiva, att det blir fart och fläkt istället för hispighet. Men hade någon sagt att man satsar på något annat än AllEttan hade Jussi slängt fram en väska och bett honom att packa sina grejer.

Ja, Jussi Salo kom in som ny tränare för ett år sen och mycket har hänt med Lindlöven sen dess. Vad har han betytt för er spelare och för klubben?
– Jag tycker att Jussi är riktigt bra. Sen är det som med allting annat, han och jag är olika som personer och ibland har vi våra meningsskiljaktigheter. Men jag är övertygad om att han för Lindlöven som klubb varit riktigt bra. Både det marknadsmässiga, att bjuda igen till alla som satsar pengar med sponsorträffar och att inte ta någon för givet. Sen har han också träningsmässigt tagit in en grej att i Lindlöven tränar man och håller käften. Det har varit viktigt.

Vad går du då med för mål och för drömmar inför den nya HockeyEttan-säsongen?
– För egen del har jag inga personliga mål, men det skulle vara riktigt kul att som lag gå in och göra en bra säsong. Att hela gruppen i mars eller april kan se tillbaka och känna ”fan, det här gjorde vi riktigt bra!”. Då skulle jag vara nöjd.

Premiären:
Söndag 18/9 16.00
Borlänge-Lindlöven, Borlänge Ishall

Publicerad 17 september 2016 klockan 13:39


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-23 10:02