Politikernas beslut stänger dörrar för motorklubb

Sedan kommunstyrelsen tidigare i veckan klargjorde att industriområdet skall prioriteras som en plats för företagsetableringar, har motorklubben SHRA sett flera tidigare öppna dörrar stängas med en smäll. Nu vänder sig ordföranden Lena Eriksson till kommunchef Christer Lenke i hopp om att få en chans att ut reda ut begreppen.

SHRA:s verksamhet är direkt hotad av det beslut kommunstyrelsen fattade i tisdags. Planerna att etablera en driftingbana i norra änden av industrirakan sopades undan. Och klubbens stora dragracetävlingar kan också ligga i farozonen.
KS-beslutet grundas på ett förslag från avdelningen Näringsliv och Utveckling, vars uppdrag på exploateringsområdet i grova drag handlar om att se till att företag kan etablera sig på orten och stärka näringslivet. Enligt uppgift från Näringsliv och Utveckling finns det konkreta efterfrågningar på två tomter i norra delen av industriområdet, men det har varit otydligt hur man vill nyttja området. Skall näringslivet prioriteras före särintressen? Kommunstyrelsen var tydlig med att näringslivet måste gå före allt annat.

SHRA:s ordförande Lena Eriksson vänder sig nu till Lindesbergs kommun i hopp om att få träffa ledning och politiker. Detta för att eventuellt finna en väg som ger klubben en chans att fortsätta sin verksamhet utan att det hindrar företagsetableringar på norra industriområdet.

Lena Erikssons skrivelse till Lindesbergs kommun i sin helhet finns att läsa nedan.

Angående Industrirakan
Det har kommit till vår kännedom att det tagits ett beslut i KS att det ska klarläggas huruvida området Industrirakan ska användas som exploateringsområde eller om andra särintressen ska ha företräde.
Med särintresse avses då SHRA Lindesberg och föreningens tävlingsverksamhet. När ”rakan” skulle byggas så var det med dubbla anledningar, dels som industriområde men även som tävlingsbana. I projekteringen innan byggstart så tog kommunen hänsyn till de behov som förelåg vid byggandet av en sådan bana och anpassade underlag, bredd mm till detta. Efter att ”rakan” låg klar lade SHRA Lindesberg ner ett stort arbete och investerade mycket pengar för att färdigställa det hela, allt med kommunstyret i ryggen.

Vi noterar nu med stor bestörtning att kommunens inställning till vår verksamhet och vår användning av banan har vänt helt. Vi har inte ens blivit inbjudna till en dialog kring deras tankar om framtiden utefter Industrirakan trots att detta äventyrar en stor del av vår verksamhet. Det som vi i nuläget inte heller vet hur vi ska förhålla oss till är det arbete föreningen har påbörjat för att fånga upp Lindesbergs bilburna ungdomar som ökat kraftigt.

Vår intention är att arbeta för att få till en driftingbana där ungdomarna vid bestämda tillfällen och under kontrollerade former kan få träna sin förmåga att hantera sina bilar. Lindesberg har dessutom ett antal något äldre ungdomar som behöver en hemmabana för att ”träna” inför tävlingar runt om i Sverige. Kan vi inte möta dessa ungdomar kommer de att leta sig till andra orter och klubbar för att få bedriva sin sport, drifting är en starkt framväxande gren inom bilsporten. De yngre traktor-burna ungdomarna fortsätter sitt lekande på Lindesbergs gator och parkeringsplatser.

Det vi önskar från kommunens styrande är en träff och en dialog kring Industrirakan. Vi har full förståelse att kommunen vill fortsätta den exploatering av området som påbörjats men förstår inte varför den gamla exploateringsplanen nu skall frångås. SHRA Lindesberg har tidigare haft stöd av kommunen för sin verksamhet och vi hoppas och tror att vi i en dialog kan hitta vägar även nu för att tillgodose alla parter.

Publicerad 31 maj 2013 klockan 08:52

Fredrik Norman , 0581-61 71 71


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen beslagtog jaktvapen efter larm om ”hotbild”

Polisen i Lindesberg har tagit jaktvapen i beslag från en person, som enligt uppgift skall ha uttalat sig på ett sätt som tolkats som en hotbild.
– Hotet är inte riktat direkt till en person, men så pass allvarligt att man beslutade sig för att ta mannens vapen i beslag, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

18 november 2019 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Timmy Lundegård

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget upp ett spel som gick att känna igen, bortalaget Lund lyckades gå segrande ur ett av de spelande seten men trots det så var Linde-tjejerna helt överlägsna och bjöd på en skön hemmaseger.

17 november 2019 klockan 19:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Kläfford fick kulturpris – skänkte pengarna till Lindeskolans esteter

I fredags kväll arrangerade Manskören Harmoni deras årliga sponsorevent med trer...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor sedan den förra hemmamatchen så gör sig volleyboll-tjejerna beredda för en ny hemmamatch där skånska Lund gästar Lindesberg Arena under söndagen.

15 november 2019 klockan 14:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Fibersatsningen skulle bli succé – blev en flopp

Det lät så bra för tre och ett halvt år sedan, när Lindesbergs kommun tecknade ett efterlängtat avtal med företaget Fibergruppen. En satsning var igång som skulle innebära att nio av tio på landsbygden i kommunen skulle ha tillgång till fiber, men vad hände?
– Det är ett misslyckande. Det är genant, säger Anders Widegren, enhetsansvarig för kommunens IT- och teleenhet, till Sveriges Radio P4 Örebro.

15 november 2019 klockan 13:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen julgran i centrum – men väl en bjässe vid infarten
Den traditionella julgranen i centrala Lindesberg lyser med sin frånvaro i år. Detta med anledning av den pågående ombyggnaden av Flugparken. Ist...
15 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Starka känslor när hundratalet undersköterskor demonstrerade
Frustrationen, oron och ilskan bland de berörda undersköterskorna var högst påtaglig under torsdagsmorgonen, när de samlades utanför kommunhuset...
14 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Flera personer överföll och rånade man i Fellingsbro
En man blev på onsdagskvällen rånad och misshandlad av flera gärningsmän i Fellingsbro. Enligt polisen skall mannen ha blivit rånad på sin ...
14 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Inger Svensson

Martin Almgren hyllar The Beatles tillsammans med musikkårer från två län

Trots att det är närmare 50 år sedan The Beatles var aktiva lever deras musik vidare i allra högsta grad. Helgen 23-24 november kliver Martin Almgren tillsammans med musikkårer från två län upp på scenen för att hylla det brittiska musikundret i konserten ”A Tribute to the Beatles”.

13 november 2019 klockan 13:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs GK är en av flera föreningar som nu får pengar genom Svenska Spels Gräsroten. Foto: Bildbyrån

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Gräsroten. I Lindesberg tilldelas bland andra Lindesbergs GK drygt 20 000 kronor.

13 november 2019 klockan 10:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snöskottning eller inte snöskottning?

INSÄNDARE/DEBATT: Det här är riktat till dig som kör fordon på gatorna och även dom som är villaägare. Troligtvis...

Planerad demonstration utanför Kommunhuset när undersköterskor tar strid

Socialnämndens hårt kritiserade beslut att implementera den så kallade ”...

Risk för fallolyckor vid högtrafikerad bro – nu skall åtgärder vidtas

I samband med stängningen av Gröna bron i höstas, hänvisades all gång- och ...

AnnonsGenrebild: Fredrik Norman

Räddningstjänsten varnar för falska sotare

Räddningstjänsten i Kopparberg gick under måndagen ut på sociala medier med en varning för en ny form av åldringsbrott. Det handlar personer som utger sig att vara från räddningstjänsten och hävdar att de ska kontrollera sotning, uppger SVT Örebro.
– Det finns all anledning att vara vaksamma även i vår region, berättar kommunpolis Stefan Toll för LindeNytt.

11 november 2019 klockan 15:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut när hund gick genom isen

I lördags fick Nerikes Brandkår larm om att en hund hade gått genom isen i östra kommundelen strax innan lä...

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en ...

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes ...

Ny upphämtningsseger av Linde Volley

Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande ...

Fars Dag firas med handboll i Arenan

En ny helg väntar där alla pappor ska firas då Fars Dag tar sin början på söndagen, har man glömt Fars Dag-presenten ...

Genrebild. Arkivfoto: Lina Hagström/LindeNytt

Frontalkrock: Två personer har förts till sjukhus

Strax före klockan två på fredagseftermiddagen, larmade SOS Alarm ut att en frontalkrock mellan två personbilar hade inträffat i Siggebohyttan väster om Lindesberg.
– Två personer har avförts till sjukhus med ambulans, uppgav SOS Alarm vid 14.30-tiden.

8 november 2019 klockan 14:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

​SVT:s Mästerskaparna gästar Frövifors
Mästerskaparna är en minst sagt kreativ programserie, där deltagarna tävlar i att bemästra olika hantverkstekniker och material. I det tredje ...
8 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Försvagad bro måste skottas för hand i väntan på besked om dess bärighet
Sedan den gamla Gröna bron och syskonbron söderut, Nya Gröna bron eller fackverksbron som den också kallas, besiktigades så konstaterades stora ...
8 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Höj skatten och värna välfärden
INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län saknar mer än 350 miljoner kronor för att få ihop sin budget. Som ett första steg att nå en ekonomi i ...
8 november 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-07

2019-11-07

2019-11-06

2019-11-06

2019-11-06

2019-11-05

2019-11-05

2019-11-05

2019-11-04

2019-11-04

2019-11-04

2019-11-01

2019-11-01

2019-10-31

2019-11-18 11:42