Nytt fysteam leder Lindlövens känslostarka försäsong

Svett, svett och åter svett. Lindlövens försäsong är i full gång och spelartruppen drillas för närvarande till sin bristningsgräns. Med sitt nya fysteam i spetsen har a-laget tagit upp kampen inför nästa säsong i division 1. LindeNytt besökte på torsdagen lagets träning, som var allt annat än avslagen.

Sedan slutskedet av april har Lindlövens försäsong varit i rullning. Efter att ha vilat ut sig från den gångna säsongen har laget nu samlat ihop styrkorna och växlat upp igen. Nu gör man det dock i joggingskor och shorts, snarare än i skridskor och hjälm. Löpning, styrkepass och även en del innebandy är vad som erbjuds spelarna den här sommaren.

Inför årets försäsong har Lindlöven stärkt upp ledarstaben rejält. Sportgruppen plockade in fystränaren Mattias Mattsson, som arbetar med Örebro Hockey, samt GiH-studenterna Filip Nilsson och Daniel Persson. Då laget ännu står utan tränare är det även fysteamet som på eget manér sköter träningspassen och utformningen av den. Även klubbens juniorlag får ta del av träningen .

– Vi har kört sen 10:e april. Vi kör torsdagspassen med juniorerna, det började vi med lite tidigare än med seniorerna. Sen den 28:e april hakade också seniorerna på och som det ser ut nu så har vi på tisdagar springträning med pulshöjande stationer och på torsdagar kör vi cirkelträning blandat med innebandy, berättar Daniel Persson.

Allt som allt blir det mycket jobb med Lindlövens lag, men Persson tycker att det är givande. Huvudansvaret ligger hos Mattias Mattsson som koordinerar hela försäsongsarbetet, men det är duon Filip Nilsson och Daniel Persson som sköter själva träningen. Även om passen ska följa ett tema berättar Persson att de fått relativt fria tyglar för hur det ska läggas upp.

Torsdagens träningspass höll man på Lindegym och var en kombination av innebandy och cirkelträning. Under 90 minuter höll man spelarna igång via fysiska övningar, där man bland annat gick mellan stationer och lyfte olika typer av vikter. På planen intill spelade man innebandy parallellt och spelare smällde både in i sargen och visade raseri mot domsluten. Inslag som är viktiga även under sommarträningen.

– Ja det behövs någon typ av fotboll eller innebandy, så att man får känna på lite boll och folk blir sura på varandra. Det behövs lite tävlingar annars dör det ut lite grann, alla gillar ju att tävla, slår en slutkörd Johan Persson fast efter träningen.

– Vi kommer att köra i snitt fyra pass i veckan, sen har de egna träningstillfällen också. Just det med innebandyn vill vi behålla, just för att de ska få något som liknar vid ishockeyn. Dels för lagbyggandet att de ska känna på att spela i samma lag, för det är många nya spelare som kommer in. Sen siktar sig cirkelgymmet in på muskeluthållighet och att bearbeta mjölksyra, berättar Daniel Persson.

Totalt deltog 14 spelare på träningspasset, vilket är jämförbart med vad man haft tidigare under våren. Bland de som saknats hör vissa av nyförvärven och de som kommer långväga ifrån. Utifrån de spelare som hittills medverkat ger tränarna ett gott betyg till spelartruppens fysiska status. Ett par spelare dras dock med skadebesvär, och Daniel Persson tillbringade inledningen av passet med de som rehabiliterar sig.

– Det är några småskador sen tidigare. Sen var det senaste träningspasset då Patrik Nyman skadade sig. Han är en sån kille att när han kommer till träningen så är det 130 procent in i det sista och det finns inget stopp. Han fick en liten lätt bristning där på slutet av träningspasset, men det verkar inte vara något allvarligt. Vi har ändå lagt upp så att han inte kör ingen löpträning, utan han kör simning och cykelträning.

Just den mångsidiga träning som man planerat är tänkt att motivera spelarna. Även om torsdagens pass tar hårt på killarna skiner de ofta upp i leenden.

– De tycker det är jävligt slitsamt så som vi lagt upp det. Men de föredrar det före att vi bara kör intervaller med dem. Vi försöker göra så att det är lite nya spännande moment för dem, att det är stimulerande och det ska vara något nytt varje gång man kommer till träningen, säger Daniel Persson och får medhåll från spelarhåll.

– De kör lite kortare pass och varierar löpningen, och det är ganska roligt. Förut så vet man att man varit ute och sprungit milen och det är ju pisstråkigt. Det är ju inte något som man ser fram emot, skrattar Johan Persson.

För tillfället står Johan och hans lagkamrater utan någon tränare. Sportgruppen arbetar dock ihärdigt med rekryteringen och Lindlöven väntas presentera ett namn inom kort. Det är nyheter som Johan välkomnar.

På spelarfronten har klubben presenterat en rad nya backar, samtidigt som fyra stycken ser ut att lämna laget. Överlag har truppen behållts tämligen intakt från föregående säsong och det är något som sprider en bra känsla.

– Jo jag tror det är ett bra gäng. Jag vet inte så mycket än, det är svårt att säga innan man sett folk på is. Men vi får kvar en bra stomme känns det som och det är ju viktigt. Vi fick ju behålla många viktiga spelare framförallt, menar Johan Persson.

Själv får Johan en ledig period från löprundorna och styrkepassen, då han reser till USA i mitten av juni. Men fram tills det får han fortsätta att svettas under fyspassen. Och har han tur hinner han dela ut en och annan bröstvärmare på innebandyplanen dessutom.

Publicerad 22 maj 2014 klockan 22:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Antonia Babic Foto: Timmy Lundegård

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista hemmamatch mot Värnamo under lördagen, matchen blev oväntad jämn där båda lagen höll sig nära genom hela matchen gällande poängen men i slutändan så var det bortalaget som höll sig starkast.

14 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en riktig handbollsfest. Linedance, livemusik och två division 2-derbyn på helplan är bara några exempel på vad som väntar de förhoppningsvis laddade handbollsfansen när Lindesberg Arena öppnar sina dörrar på söndagsmorgonen.

13 december 2019 klockan 15:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lyckliga guld- och silvermedaljörer. Foto: Saga Lagerman

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick efter en mycket tuff final nöja sig med ett silver, men i publikens ögon var även de vinnare.

7 december 2019 klockan 19:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger
Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de verkligen är. Med ...
1 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlängtande Grand Prix-spelet i januari, efter två segrande set så väntade ett jämnt set där gästande Linköping tvingade in matchen i ett fjärde set där Linde Volley med små marginaler kunde spela hem full poäng.

30 november 2019 klockan 19:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför det uppkommande VM-kvalet i Italien som kommer att spelas i början av januari 2020.

29 november 2019 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley satsar mot Grand Prix

Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och...

VM nästa för Amanda

Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, d...

Dubbla bortamatcher för Linde Volley

En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under l...

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Frikast avgjorde bortamatch för LIF

Det blev en oväntad rysarmatch när LIF Lindesberg gästade Kungälv HK under lördagseftermiddagen, med ett oavgjort resultat efter första halvlek så skulle matchen avgöras med det lag som hade mest krafter kvar inför den avgörande halvleken. Med minuten kvar av matchen stod det 30-30 på poängtavlan och när slutsignalen ljöd med samma siffror på tavlan, var det enbart ett frikast för LIF som återstod och som kunde avgöra matchen.

23 november 2019 klockan 18:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm uttagen till OS i Tokyo

Sveriges Olympiska Kommitté presenterade under onsdagen de första aktiva i truppen till OS i Tokyo 2020, och bland de 15 ...

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget ...

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Grä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes under matchen och trots en kanoninledning av LIF som inom loppet av 4 och en halv minut spelat sig till en 4-målsledning så fortsatte matchen med röda kort, segt hemmaspel och en tung förlust.

10 november 2019 klockan 21:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny upphämtningsseger av Linde Volley
Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande 3-2 i Lindesberg Arena så ...
9 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frövi Judo hoppas kunna försvara sina SM-guld på hemmaplan
Lördagen den 7 december arrangeras Lag-SM i judo i Lindesberg arena, och det är två superpeppade lag från Frövi Judo som nu ska försöka fö...
6 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Zetterlund visade upp sig mot Kärra
Med ett starkt försvar, fina inspel och snygga avslut så gick LIF Lindesberg med seger i debutmötet mot Kärra HF, det bjöds på en jämn kamp i ...
27 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-26

2019-10-25

2019-10-24

2019-10-20

2019-10-19

2019-10-17

2019-10-13

2019-10-11

2019-10-11

2019-10-11

2019-10-05

2019-10-05

2019-10-05

2019-09-28

2019-12-15 15:59