Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlängtande Grand Prix-spelet i januari, efter två segrande set så väntade ett jämnt set där gästande Linköping tvingade in matchen i ett fjärde set där Linde Volley med små marginaler kunde spela hem full poäng.

Det var ett laddat Linde Volley som befann sig i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, laget kommer nyligen från en helg av Elitseriematcher och fick nu äntligen inta sin hemma-arena där Linköping stod som gästande lag.

Lördagens match inleddes med ett set där båda lagen stötte på problem där Linde påbörjade matchen med många låga bollar vilket gav sitt egna anfall problem när det kom till att få över bollen till motståndarens planhalva, detta var dock inget som Linköping kunde dra nytta av då de själva hade problem i sitt anfall då flera av deras skott landade utanför plangränsen vilket ger Lindesberg poäng.
Linde Volley fick dock snabbt ordning på sitt spel och kunde i det inledande setet gå mot en enkel seger.

Det andra setet blev även detta en enkel setseger för Linde Volley, med bra servar från Katrina Janssens sida och med bra blockerande försvar vid nätet som Linköping hade svårt att ta sig förbi, så lyckades Lindesberg-tjejerna hålla undan mot en enkel seger trots att Linköping började få upp poängen mot setets slut.

Linde-laget kunde nu avgöra matchen och lade sig i bra position när det tredje setet inleddes, med 5-0 på poängtavlan såg det ut som att hemmalaget skulle gå mot ytterligare en överlägsen setseger.
Med ställningen 7-1 tog Linköping en time-out som lönade sig då bortalaget ständigt närmade sig hemmalagets ledning och med flera servemissar framåt slutet av hemmalaget så lyckades Linköping att tvinga in matchen till ett fjärde set.

– Vi bjuder in Linköping för mycket in i matchen och när vi märker att de börjar närma sig med poängen så börjar paniken byggas hos oss vilket gör att spelet inte håller hela vägen, menar Linde Volleys lagkapten Linnea Skogsberg.

Det fjärde setet var nu avgörande för hur tabellpoängen skulle fördelas, för full poängskara så var hemmalaget tvungna att vinna det som skulle bli matchens jämnaste set, Linde-laget inledde med ledningen men hade ständigt Linköping hack i häl om poängen och mot mitten av setet hade bortalaget även spelat sig till ledningen.

Mot slutet av det fjärde setet var det jämna poäng på poängtavlan, Linköping började dock göra flera serve- och anfallsmissar mot slutet vilket gjorde att Lindesberg kunde öka med ledningen och med 24-20 på poängtavlan så avslutade hemmalagets centerspelare Braedyn Tutton med att lägga in det avgörande skottet som gav Linde Volley set- och matchsegern.

– Jag är jättenöjd över segern, främst för att jag inte vet om vi skulle orka ännu ett femte set men samtidigt känns det inte som en vinst. Linköping är ett bra lag och de hittar alltid nya sätt att spela upp sig på men samtidigt spelar vi inte lika bra som vi borde göra och vi har under hela matchen problem med återlämningarna av motståndarnas anfall, menar ”Matchens Lirare” Linnea Skogsberg.

– Inför kommande match får vi ta med oss det bra och lämna det dåliga och bland det positiva så tycker jag att Braedyn börjar visa upp sig och gör ett bra spel både i anfall och med blocken vid nätet, även Kat (Katrina Janssen) som under matchen står för många bra servar som ger flera poäng börjar att visa framfötterna, avslutar Linnea Skogsberg.

Resultat Linde Volley-Linköping VC
Slutresultat: 3-1 (25-15, 25-13, 21-25, 25-20)
Publik: 96 personer

Poänggörare: Braedyn Tutton (22), Katrina Janssen (17), Laura Reeks (10), Emilia Johansson (6), Sofie Fahlin (5), Linnea Skogsberg (2)

Matchens Lirare: Linnea Skogsberg

Nästa hemmamatch: Lördagen 14/12 vs Värnamo Volley med matchstart kl. 15.00

Publicerad 30 november 2019 klockan 19:52

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com


Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Man försökte locka in barn i bil

Under onsdagsmorgonen försökte en man locka med sig en flicka i sin bil medan hon stod och väntade på skolbussen. Flickan valde dock att inte hoppa in eftersom hon visste att hon skulle åka buss. Händelsen polisanmäldes sedan under eftermiddagen.

5 december 2019 klockan 15:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Samuel Blixt

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de regerande mästarna från Frövi Judo hoppas att få försvara sina medaljer inför en fullsatt arena. Det hela är upplagt för en enormt spännande dag.

5 december 2019 klockan 14:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar ...

Åttondeklassare bjöds på föreläsning om våld och samtycke

Norra länsdelens åttondeklassare bjöds under onsdagen in till en halvdagskonferens i ...

bildspel Mattias fångade ovanligt ljusfenomen på bild utanför Lindesberg

Fotografen Mattias Nonnen, från Lindesberg, var tidigare i veckan ute och jagade ett tillfä...

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: Ida Lindkvist

”Till alla vuxna som kämpar för ett barn, ni är hjältar!”

LindeNytts artikel om Ida, vars mamma Sara kämpat i över ett års tid för att dottern ska få komma till Brotorpsskolans kurator, har fått flera läsare att höra av sig med sina egna upplevelser, däribland signaturen ”E” som skrivit följande insändare.

3 december 2019 klockan 13:32 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Sparbankshuset på Kungsgatan. Foto: Bergslagens Sparbank

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”

För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna bankhuset på Kungsgatan och hyra dessa lokaler istället. Då meddelades också att man samtidigt väljer att flytta kontoret på Kristinavägen till bankhuset på Kungsgatan för att samla all kraft under ett tak. Nu har man hittat en köpare i det lokala företaget Lindefast AB och ser fram emot det samarbete man inleder med den nya ägaren strax efter årsskiftet.

3 december 2019 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Elev fick vänta över ett år på kontakt med skolkurator
Skolbarnet Ida lider av svår ångest och har vid ett flertal tillfällen kräkts av nervositet inför att gå till skolan. I över ett år har hennes...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Misstänktes för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse – har nu släppts
I samband med en husrannsakan i en bostad i Lindesberg, hittade polisen ett "farligt föremål" som sedermera ledde till att en ung man delgavs ...
2 december 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Vad händer med ett samhälle där kriminalitet normaliseras?

Väpnade rån och skottlossningar får aldrig bli en normal företeelse i Lindesberg. Men då måste de styrande politikerna i Region och kommun med Socialdemokraterna i spetsen våga prata om de obekväma frågorna, skriver Liberalerna Nils Detlofsson och Wilhelm Sundman i en debattartikel.

2 december 2019 klockan 09:52 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

”Äntligen får vi spela i Globen”, konstaterar Stefan Jansson i ett pressmeddelande. Foto: Press

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater

Efter publiksuccéer som ”Smidda planer”, ”Siggebohyttans Spektakler” och nu senast ”Pappersvalsen” planerar Bergslagens Spektakelteater nu för nästa stora teaterprojekt. Sommaren 2020 kommer man att spela en föreställning där Ramsberg och Bergslagen i dåtid, nutid och framtid står i fokus, och den kommer att sättas upp i landsbygdens egen Globen i Ösarhyttan.

2 december 2019 klockan 08:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de...

27-årig man död i olycka med fyrhjuling

Sent på lördagskvällen larmades polis och ambulans till Gusselby med anledning av en allvarlig olycka. En 27-årig ...

Många köade för capricebiljetter – försäljningen går i rasande tempo

Klockan 10.00 på lördagen släpptes biljetterna till Harmonis Caprice 2020 ...

Annons


Jan Bylund och Mattias Lundberg avslöjade mammas lögner inför en jublande publik. Foto: Jennie Larsson

Mammas lögner lockade hundratals besökare

Ungefär 300 personer tog chansen att få veta sanningen om sin barndom, när komikern Jan Bylund tillsammans med vännen och psykologen Mattias Lundberg avslöjade en stor del av mammas lögner hon dragit under hela uppväxten.

29 november 2019 klockan 22:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför...

Litteraturen stod i fokus under Bokens Dag

Fem svenska författare besökte Lindeskolans aula under torsdagskvällen, tillsammans med Lindesbergs omtyckta poet ...

bildspel Morgonpigga tog chansen att göra klipp på Black Friday

Flera av de Linde City-anslutna butikerna, öppnade två timmar tidigare på fredagen - och kommer att h...

Linde Volley satsar mot Grand Prix

Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och...

VM nästa för Amanda

Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, d...

Försökte råna bank – polisen går ut med signalement på gärningspersonen

UPPDATERAD KL. 17.31 Strax före klockan 15 på onsdagen, larmades ett stort ...

John Lundvik. Pressbild.

Vann Melodifestivalen – nu gästar John Lundvik capricen

På onsdagen offentliggjordes att det blir artisten John Lundvik, som kommer att medverka som gästartist i nästa års Caprice i Lindesberg Arena.
– Han har en bredd som artist och sångare. Det skall bli jättekul att få ha med honom, säger Roland Hellsing, ordförande för Manskören Harmoni.

27 november 2019 klockan 14:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Personalen tar över restaurang och ger den en brittisk touch
Från och med 1 december drivs centrumrestaurangen Salute av nya ägare. Då tar Azhi Karaman och Sabri Akcan över efter nuvarande ägare Hasan ...
27 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besparing betalas bara av boende i norra Örebro län! (S)vek?
INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län måste spara. Därför stängs akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett nästan halva dygnet för patienter ...
27 november 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Barndomens lögner avslöjas när publiksuccén kommer till Lindesberg
Alla har vi hört dem under vår uppväxt, mammas små vita lögner som än idag hänger kvar som en liten påminnelse i bakhuvudet. Det är farligt ...
26 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-26

2019-11-25

2019-11-25

2019-11-25

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-22

2019-11-22

2019-11-22

2019-11-22

2019-11-21

2019-11-21

2019-11-21

2019-12-05 19:22