Kontorschef Zlatko Savić

Nordea satsar på trygghet och nöjda kunder

Nordeas kontor i Lindesberg är ett av bankens mest framgångsrika kontor. Det har man blivit genom att satsa på kundnöjdhet och trygghet. Lindesbergskontoret tillhör till exempel toppen av Nordeas samtliga kontor när det gäller försäljning av försäkringstjänster. Kanske beror det på att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

För snart två år sedan tillträdde Zlatko Savić som kontorschef för Nordeas kontor i Lindesberg. LindeNytt har träffat honom.

”Vi är ett privatkontor” inleder Zlatko Savić, och med det menar han att de flesta kunderna är privatpersoner. Därför är också samtliga som jobbar på kontoret SwedSec-licensierade, vilket innebär att de uppfyller nödvändiga kompetenskrav som privatrådgivare. Camilla Martinsson och Maria Källberg arbetar enbart med bokade kunder medan deras kollegor Jonna Laurila och Celina Andersson växlar sin rådgivningsroll med att också hålla koll på kundtjänsten. Dessutom är fyra specialister knutna till kontoret som kommer till Lindesberg när det finns behov av deras tjänster.

”Vi är ett framgångsrikt kontor inom Nordea vid en jämförelser med andra kontor i vår storlek” berättar Savić. Speciellt framgångsrika har man varit i att ha ökat antalet kunder inom de viktigaste segmenten samt i försäljningen av försäkringsprodukter.

Nöjda kunder
”Men man måste vara medveten om” fortsätter han, ”att all försäljning måste mynna ut i är en ökad kundnöjdhet. Om inte kundnöjdheten ökar är det ingen lyckad produktförsäljning. För oss gäller det att alltid sträva efter att kunden är nöjdare efter vårt möte, än han eller hon var före”.

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas med att få nöjda kunder är, menar Savić, att man är aktiv och den part som tar första kontakten. ”Vi tar en aktiv kontakt med nästan alla våra kunder, minst en gång om året för att erbjuda rådgivning. Är man, det vi kallar förmånskund, garanterar vi en kontakt”.

Nu är det inte bara en kontakt som är viktig för kundnöjdhet, utan självklart också det man levererar. Här menar Savić, att tryggheten är viktig, både i stort och smått. Nordea är idag den största banken i Norden och bara genom sin storlek kan man erbjuda trygghet och bra villkor inom sparande och på krediter. ”Förhållanden som också får positivt effekter för den enskilda kunden i Lindesberg”, betonar han.

Trygghet
Samtidigt är han också noga med att framhålla vikten av en trygghet i det lilla. Och med lilla menar Savić det försäkringsskydd man kan skaffa sig själv. I Nordea har det länge funnits ett tydligt fokus på sparande, men vid kontoret i Lindesberg har man under en längre tid också varit aktiva med att se över kundens behov av trygghet inom liv, hälsa och egendom. Ett exempel på detta, är att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

Svaren varierar från sjukdom och ohälsa till räntehöjningar och värdeminskning på huset. Här menar Savić att det är viktigt att hitta en balans mellan de pengar som läggs på premier och det behov som finns. ”Är man orolig för sin egen hälsa men saknar sjukförsäkring kanske bör man se över hur man har fördelat sina försäkringspremier”, säger han.

I en nyligen genomförd undersökning som Nordea låtit utföra är en av slutsatserna att det råder en kraftig obalans mellan det vi svenskar oroar oss för och vad vi försäkrar oss emot.

När sedan Zlatko Savić som avslutning beskriver hur ett vanligt rådgivningsmöte går till på Nordea i Lindesberg blir man förvånad över hur lite produktegenskaper och produktinnehåll man berör. Istället handlar frågorna mycket om framtidstro, drömmar och vilket mål man har med sitt liv. ”Det är idag mer fokuserat på att hitta lösningar på kundens livssituation och framtidsutsikter än att visa på olika fonders utveckling och avkastning”, avslutar han.

Publicerad 24 september 2013 klockan 17:24

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Moderaternas Lotta Olsson, Sebastian Cehlin och Pär-Ove Lindqvist träffade butikschef Carolina Eriksson. Foto: Moderaterna

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en moderat trio bestående av Lotta Olsson, Riksdagsledamot Örebro Län, Pär-Ove Lindqvist för Lindesbergs Kommun och Sebastian Cehlin, Region Örebro. Under besöket fick man bättre vetskap om hur butiken årligen arbetar mot stölder, men också hur det fungerar med butikens servicetjänster – allt från hemleveranser av livsmedel till posthanteringen, meddelar Moderaterna i ett pressmeddelande.

11 november 2019 klockan 08:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Hans Andersson

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar.
– Just nu ser det ut som att vi kommer behöva ta in mer personal, säger Jojje Andersson på Sjömadäck AB i Lindesberg.

1 november 2019 klockan 13:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”

Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska lå...

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid

I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och ...

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga

Just nu råder höga flöden i våra vattendrag - och med anledning av det går det ...

Kalle Eriksson och Susanne Andersson har under 20 år drivit ICA-butiken uppe på höjden. Foto: Jennie Larsson

ICA-handlarna på Östermalm firar 20 år

Det är nu 20 år sedan som paret Kalle och Susanne tog över ICA Östermalms på Hagaberg – och mycket har hänt under årens lopp. Bland annat har man blivit postombud och gjort två stora tillbyggnader av butiken.

24 oktober 2019 klockan 16:43 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”

För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på Meritor i Lindesberg. Nu väntar dock andra utmaningar för Österholm, som lämnar sin tjänst vid årsskiftet.
– Jag har arbetat som platschef i snart tre år och det var ungefär så länge jag hade satt som mål när jag tackade ja till tjänsten, säger Laila Österholm i en kommentar till LindeNytt.

18 oktober 2019 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten
På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar. Skadan på vattenledningen är nu lokaliserad och en ...
15 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg
I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från ...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar
På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i Lindesberg. Redan nu har man bilar inbokade och...
4 oktober 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bluffmakare vill spola avlopp – ljuger om samarbete med lokal VVS-firma

Under olika företagsnamn, kontaktas äldre villaägare i Lindesberg och uppmanas att boka tid för spolning av avlopp. Samtidigt försöker man invagga kunden i trygghet genom att påstå att man samarbetar med det lokala företaget Lindesbergs VVS/El – vilket är en ren lögn.
– Vi har varit i kontakt med polisen och försöker samtidigt sprida det här så att ingen går på bluffen, förklarar Andreas Resare på Lindesbergs VVS/El.

3 oktober 2019 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank flyttar från Kristinavägen till Kungsgatan. Foto: Fredrik Norman

Två bankkontor skall bli ett: Flyttar till ”Sparbankshuset” på Kungsgatan

Bergslagens Sparbank vill nu samla all kraft under ett och samma tak. Sedan länge har banken haft två helt skilda kontor i centrala Lindesberg med olika inriktningar, ett på Kristinavägen och ett på Kungsgatan. Nu planeras för en flytt av kontoret på Kristinavägen – till just Sparbankshuset på Kungsgatan.
– Allt är inte klart ännu, men vi ser stora fördelar med att all personal kan sitta tillsammans, förklarar Cecilia Jeffner, VD för Bergslagens Sparbank.

30 september 2019 klockan 08:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Glest mellan knallarna på årets marknad

Det blev inte riktigt samma tryck på Lindemarken i år som vi är vana vid. På många håll lös knallar med sin frå...

bildspel Dags för inflytt på Skogalundsvägen

Lindesbergs Fastigheter har i dagarna färdigställt sitt första egna bygge, då lägenhetshuset innehållande totalt fem...

Heta känslor i Lindesberg – Lisas nya bok har släppts

Lindesbergs romancedrottning har gjort det igen! Under torsdagen släppte Lisa White sin andra ...

Annons

Strands Grafiska kommer nu även att husera en Kunglig Hovleverantör. Foto: Camilla Lagerman

Kunglig Hovleverantör flyttar sin produktion till Lindesberg

Investmentbolaget Brover Group, som i somras förvärvade Strands Grafiska, har nu även förvärvat Calligraphen, en av Nordens ledande e-handlare för trycksaker. Efter förvärvet kommer Calligraphens produktion- och lagerverksamhet att flyttas till Lindesberg.

25 september 2019 klockan 10:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när Linde Handelsdag hade premiär

Linde Handelsdag anordnades för första gången under lördagen, och man kan onekligen säga att man hade tur med v...

Giftfritt när Linde energi ersätter gamla ledningsstoplar

I våras påbörjades arbetet med att ersätta gamla kreosot-behandlade stolpar längs ledningsnätet...

300 tjänster skall bort – oklart hur det slår mot Frövi

På måndagsmorgonen meddelade BillerudKorsnäs, att man fram till år 2021 kommer att reducera ...

Premiär för Linde Handelsdag

Lördagen den 21 september är det premiär för Linde Handelsdag, ett event där tjugotalet företag belägna på industriområ...

Second handbutik flyttar till Kungsgatan

Röda Korsets second hand flyttar nu från de tidigare lokalerna på Skolgatan. Flyttlasset går dock endast några få ...

Avverkning av parkträd inför byggstart

Starten för ombyggnation av Flugparken i centrala Lindesberg ligger bara veckor bort - och redan om några dagar kommer...

Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande. Linda Svahn, barn- och utbildningsnämndens ordförande. Fotograf: Rolf Karlsson Bildmakarna

Politikerna svarar Ramsbergsborna

INSÄNDARE/DEBATT: Till att börja med vill vi informera om att vi har svarat på de frågor vi fått under den här processen, men när vi har svarat, ofta på fler än en omgång frågor får vi bara nya, liknande frågor. Vi svarade exempelvis insändarskribenten i NA den 9 juli. Några dagar senare kom dessa frågor, liknande de tidigare frågorna som vi redan besvarat. Vi fick två dagar på oss att svara, med start på en lördag mitt i sommaren då många tjänstepersoner (som vi tar hjälp av för att ta fram faktaunderlag) var på semester. Det bedömde vi som orimligt.

4 september 2019 klockan 10:59 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fira ”otursdagen” med ett gott skratt
För skrockfulla är fredagen den 13:e en riktig otursdag, då man aktar sig lite extra noga för svarta katter, stegar och speglar. Men för ...
4 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tog strid mot kommunens exploateringsplaner – nu har ärendet avgjorts i domstol
I slutet av förra året beslutade kommunfullmäktige i Lindesberg, att anta den detaljplan som skulle bana väg för ett nytt bostadsområde på en ...
28 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Öppnar för marknad på Kungsgatan igen
2014 flyttades Lindemarken från det klassiska marknadsstråket, Kungsgatan, till Kristinavägen. Nu öppnar arrangören för att även Kungsgatan ...
26 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-08-22

2019-08-21

2019-08-20

2019-08-15

2019-08-07

2019-08-05

2019-07-16

2019-07-13

2019-07-12

2019-07-10

2019-07-09

2019-07-09

2019-07-08

2019-07-07

2019-11-15 16:40