Nöjesguide till lördagen

SHRA:s Vårmönstring och cruising. Dansgala i Lindesberg Arena. Rockabillykväll på Folkan #13. Amerikanskt artisteri på Palmas. Klubb Ba´Rock på Bistro Bellman. På lördag kokar nöjesmetropolen Lindesberg!

På lördag kulminerar nöjesveckan, som redan har bjudit på högtryck genom musikfestivalen Vårskrik och invigningen av den lagliga graffitiväggen vid Hillstreet. Vårskrik öppnades i onsdags och det återstår nu en dag av festivalen. På fredagen öppnar man festivalens sista dag kl. 16:00 och kör fram till 01:00. Idag arrangeras även Linde Vårdagar med allehanda inslag, bland annat artisteri: Se annons.

Men det är alltså lördagen som blir veckans riktiga nöjessmäll i Lindesberg. Det riktigt stora dragplåstret är SHRA:s motorfest och arrangören har på känn att 2013 års upplaga kan komma att bli något alldeles extra. Prognoserna ser nämligen väldigt goda ut för ett enormt deltagande och tjockt med publik.
– Det handlar alltid om hur vädret blir. Vid bra väder kan vi nog komma upp till 1000 deltagare, utställare av fordon. Blir det något sämre så är det alltid så att antalet deltagare och publik minskar, konstaterar Mikael Blomberg på SHRA.

Förra året upplevde man inget vidare utställningsväder. Dock blev eftermiddagen bättre när solen bröt fram och värmde upp det kylslagna Lindesberg.
– Trots kylan hade vi omkring 750 utställare 2012. Får vi bara sol nu, då blir det riktigt bra.
Och om vi vågar tro på de som siar om vädret så blir det goda förutsättningar för en solig tillställning såväl för utställningen som efterföljande fenomen: cruisingen. Växlande molnighet och eventuellt uppklarnande framåt kvällen, lyder prognosen kl. 09:00 från SMHI.

Men det är inte enbart väderleken som får SHRA att tro på rekordsiffror i år. Som tidigare har nämnts har klubben breddat utställningen och tagit in två helt nya kategorier: EPA-traktorer och driftingbilar.
– Det innebär naturligtvis att vi får in nya intressegrupper, det blir mycket mer bredd. Själv tycker jag det här med drifting och EPA är riktigt kul. Dels för att det handlar om unga killar och tjejer som verkligen brinner för sina intressen och vill vara med och visa vad de kan och vill med sin satsning. Underbart roligt, säger Blomberg.
Driftingbilar kommer inte bara ställas ut, man skall även visa vad det hela handlar om.
– Ja, det blir uppvisning hela dagen på parkeringen vid Lindeskolans idrottshall.

Guide till lördagen i Lindesberg
Vårmönstringen arrangeras mellan kl. 10-16. Därefter cruising t o m kl. 22.
Entré till Vårmönstringen: Vuxna 100:-, student 50:-, barn/ungdom upp till 15 år går in gratis.

Cruisingen går från rondellen i norr till rondellen i söder. Slingan är dragen enligt följande: Start vid norra rondellen (Lidl). Kristinavägen söderut fram till Flugparken,  in på Skolgatan, Kungsgatan söderut, ner Södra Torggatan och sedan ut på Kristinavägen igen och ner till rondellen vid Statoil. Bilarna kör sedan tillbaka via Kristinavägen ända fram till starten vid norra rondellen.
OBS! Mellan kl. 16:00-03:00 råder trafikförbud i centrum för ordinarie trafik. Endast boende, personer som jobbar i centrum och yrkestrafik har tillåtelse att köra in i centrum under förbudstiden. Mellan kl. 22-23 töms staden på cruisingdeltagare.

Dansgala i Lindesberg Arena
Kvällens huvudnummer på scenen är Arvingarna. Med sig har de sina goda vänner i bandet GlennartZ. Galan öppnar kl. 19:00 med bar och servering. Arvingarna går på scen med start kl. 21:00. Entré: 200:-

Rockabilly på Folkan #13
Inte mindre än fyra akter spelar under kvällen. På scen står: Billy And The Kids, The Sideoilers, Emmy Lou and the Rhythm Boys samt rocktrubaduren Per i Vråa.
Fri entré mellan kl. 17-20. Efter 100:- Rockabillyfesten håller på till kl. 01.

Ba´Rock på Bellman
Klubb Ba´Rock arrangeras på Bistro Bellman med kvällens två akter: värmländska BullsEye som går upp på scenen kl 23:00 och bjuder på rock av det hårdare slaget. Lindesbergsbandet The Global följer upp vid midnatt och knyter ihop säcken med sin experimentella rock som går åt stonerhållet. spelar kl. 23 och Lindesbergsbandet The Global kl. 00.00.

Amerikanskt på Palmas
Trubadurkväll på Restaurang Palmas med artisterna Kevin Taylor och Jamie Potts. Musikunderhållningen börjar kl. 21:00.

Publicerad 10 maj 2013 klockan 11:16

Fredrik Norman , 0581-61 71 71


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen beslagtog jaktvapen efter larm om ”hotbild”

Polisen i Lindesberg har tagit jaktvapen i beslag från en person, som enligt uppgift skall ha uttalat sig på ett sätt som tolkats som en hotbild.
– Hotet är inte riktat direkt till en person, men så pass allvarligt att man beslutade sig för att ta mannens vapen i beslag, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

18 november 2019 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Timmy Lundegård

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget upp ett spel som gick att känna igen, bortalaget Lund lyckades gå segrande ur ett av de spelande seten men trots det så var Linde-tjejerna helt överlägsna och bjöd på en skön hemmaseger.

17 november 2019 klockan 19:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Kläfford fick kulturpris – skänkte pengarna till Lindeskolans esteter

I fredags kväll arrangerade Manskören Harmoni deras årliga sponsorevent med trer...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor sedan den förra hemmamatchen så gör sig volleyboll-tjejerna beredda för en ny hemmamatch där skånska Lund gästar Lindesberg Arena under söndagen.

15 november 2019 klockan 14:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Fibersatsningen skulle bli succé – blev en flopp

Det lät så bra för tre och ett halvt år sedan, när Lindesbergs kommun tecknade ett efterlängtat avtal med företaget Fibergruppen. En satsning var igång som skulle innebära att nio av tio på landsbygden i kommunen skulle ha tillgång till fiber, men vad hände?
– Det är ett misslyckande. Det är genant, säger Anders Widegren, enhetsansvarig för kommunens IT- och teleenhet, till Sveriges Radio P4 Örebro.

15 november 2019 klockan 13:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen julgran i centrum – men väl en bjässe vid infarten
Den traditionella julgranen i centrala Lindesberg lyser med sin frånvaro i år. Detta med anledning av den pågående ombyggnaden av Flugparken. Ist...
15 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Starka känslor när hundratalet undersköterskor demonstrerade
Frustrationen, oron och ilskan bland de berörda undersköterskorna var högst påtaglig under torsdagsmorgonen, när de samlades utanför kommunhuset...
14 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Flera personer överföll och rånade man i Fellingsbro
En man blev på onsdagskvällen rånad och misshandlad av flera gärningsmän i Fellingsbro. Enligt polisen skall mannen ha blivit rånad på sin ...
14 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Inger Svensson

Martin Almgren hyllar The Beatles tillsammans med musikkårer från två län

Trots att det är närmare 50 år sedan The Beatles var aktiva lever deras musik vidare i allra högsta grad. Helgen 23-24 november kliver Martin Almgren tillsammans med musikkårer från två län upp på scenen för att hylla det brittiska musikundret i konserten ”A Tribute to the Beatles”.

13 november 2019 klockan 13:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs GK är en av flera föreningar som nu får pengar genom Svenska Spels Gräsroten. Foto: Bildbyrån

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Gräsroten. I Lindesberg tilldelas bland andra Lindesbergs GK drygt 20 000 kronor.

13 november 2019 klockan 10:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snöskottning eller inte snöskottning?

INSÄNDARE/DEBATT: Det här är riktat till dig som kör fordon på gatorna och även dom som är villaägare. Troligtvis...

Planerad demonstration utanför Kommunhuset när undersköterskor tar strid

Socialnämndens hårt kritiserade beslut att implementera den så kallade ”...

Risk för fallolyckor vid högtrafikerad bro – nu skall åtgärder vidtas

I samband med stängningen av Gröna bron i höstas, hänvisades all gång- och ...

AnnonsGenrebild: Fredrik Norman

Räddningstjänsten varnar för falska sotare

Räddningstjänsten i Kopparberg gick under måndagen ut på sociala medier med en varning för en ny form av åldringsbrott. Det handlar personer som utger sig att vara från räddningstjänsten och hävdar att de ska kontrollera sotning, uppger SVT Örebro.
– Det finns all anledning att vara vaksamma även i vår region, berättar kommunpolis Stefan Toll för LindeNytt.

11 november 2019 klockan 15:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut när hund gick genom isen

I lördags fick Nerikes Brandkår larm om att en hund hade gått genom isen i östra kommundelen strax innan lä...

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en ...

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes ...

Ny upphämtningsseger av Linde Volley

Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande ...

Fars Dag firas med handboll i Arenan

En ny helg väntar där alla pappor ska firas då Fars Dag tar sin början på söndagen, har man glömt Fars Dag-presenten ...

Genrebild. Arkivfoto: Lina Hagström/LindeNytt

Frontalkrock: Två personer har förts till sjukhus

Strax före klockan två på fredagseftermiddagen, larmade SOS Alarm ut att en frontalkrock mellan två personbilar hade inträffat i Siggebohyttan väster om Lindesberg.
– Två personer har avförts till sjukhus med ambulans, uppgav SOS Alarm vid 14.30-tiden.

8 november 2019 klockan 14:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

​SVT:s Mästerskaparna gästar Frövifors
Mästerskaparna är en minst sagt kreativ programserie, där deltagarna tävlar i att bemästra olika hantverkstekniker och material. I det tredje ...
8 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Försvagad bro måste skottas för hand i väntan på besked om dess bärighet
Sedan den gamla Gröna bron och syskonbron söderut, Nya Gröna bron eller fackverksbron som den också kallas, besiktigades så konstaterades stora ...
8 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Höj skatten och värna välfärden
INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län saknar mer än 350 miljoner kronor för att få ihop sin budget. Som ett första steg att nå en ekonomi i ...
8 november 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-07

2019-11-07

2019-11-06

2019-11-06

2019-11-06

2019-11-05

2019-11-05

2019-11-05

2019-11-04

2019-11-04

2019-11-04

2019-11-01

2019-11-01

2019-10-31

2019-11-18 12:43