My Endless Wishes – Lindes senaste musikexport

My Endless Wishes är bandet som står stadigt i Bergslagsmyllan som sanna lokalpatrioter, men som går sina egna vägar och satsar för att nå sina drömmars mål. Den egna vägen har börjat bära frukt. Ett färskt skivkontrakt med skivbolaget Doolittle Group AB är påskrivet och debutskivan nådde på långfredagen skivdiskarna världen över.


På lördag är det dags för Lindesberg att stifta bekantskap med bandet som ser sig som nya fast de har existerat i den här sättningen i snart fyra år. Då är det hemmaplansrelease för debutskivan med gruppens namn på Bistro Bellman.


– Trots att vi alla kommer härifrån så har vi inte spelat så ofta just i Lindesberg och det är inte så många som har hört hur bandet låter idag. Det ska bli kul att få gå ut och visa var skåpet ska stå, säger Magnus Källström bandets basist.


Vill man följa vägen bandet tar, så får man svänga av från den stora vägen, in på en mindre väg rakt ut i skogen. Efter en liten stund en ännu mindre grusväg som leder till en om möjligt ännu mindre. Här någonstans bland guppen började jag vara tacksam över att jag hade fyrhjulsdrivet, men då plötsligt öppnar skogen upp sig till en glänta, en vacker idyll framträder. Där på familjegården har bandet byggt en jättefin replokal i ett gammalt förråd, närmaste granne med hästhagen. Det är så det här bandet jobbar, man tar hjälp av människor som tror på bandet, investerar tid och pengar och driver saker framåt i sin satsning. Övervåningen är klar, men förrådet har en nedervåning där det också ska inredas till studio och en plats att bara ”hänga” tillsammans.


– Det här är perfekt för oss. Vi har all vår utrustning alltid uppställd, behöver inte dela med något annat band och kan repa vilka tider vill, säger Martin Viber.


Martin är en av två gitarrister och den som grundade bandet tillsammans med sångerskan och tillika hustrun Frida Viberg 2005.
Martin och Frida Viberg


– Det är viktigt för oss att umgås och ha kul tillsammans. Att vi är bra kompisar är viktigt för kemin i bandet. Här har vi även alltid barnvakt till vår lilla dotter när vi ska repa, inflikar Frida och syftar till föräldrarna som bor i huset bredvid.


Väl inne i replokalen efter att vi tagit lite bilder så bjuds jag på tre nya låtar av ett band som är tight, tungt och samspelt. Ovanpå de tunga gitarrerna dekorerar melodiösa keyboardslingor soundet och Fridas sång utsmyckar med vackra melodier som för tankarna till Evanescence och Within Temptation.


– Vårt koncept är en soppa av allt möjligt där alla i bandet är med och bidrar. Martin och Frida har en grundidé som de kommer med till replokalen, där bygger vi vidare och adderar de olika influenserna som alla bär med sig, då skapas My Endless Wishes-soundet, berättar Magnus.


Även texterna som Frida skriver har en röd tråd.


– Jag vill skriva texter som kan tilltala alla, där alla som lyssnar kan hitta något att relatera till. Mycket är skrivet utifrån mina upplevelser, en längtan efter något mer i livet där min tro kommer till uttryck, eller bara en text om kärlek. Alla i bandet är inte troende så det är viktigt att alla i bandet kan ställa sig bakom musiken vi gör, säger Frida.


Bandet inser att med en skiva i bagaget så ställs det högre krav på dem som band, men tilltron till bandet och nya skivan är hög. Responsen från recensionerna som börjar droppa in är mycket positiva, även den musikmässa Promikon i Frankfurt som bandet var nere på i februari gav mersmak.


– Förhoppningsvis kommer vi åka till Holland och Tyskland på en promotionturné med ett annat band framme i oktober eller november. Det är dags att ge sig ut och leverera nu, avslutar Magnus, innan jag drar ur öronpropparna och lämnar replokalen.


Undrar om inte till och med hästarna utanför diggade i takt med musiken när jag drog i väg med bilen? Nä, det måste vara den friska lantluften som spelade mig ett spratt.


My Endless Wishes: Frida Viberg sång, Fredrik Pernros gitarr, Martin Viberg gitarr, Magnus Källström bas, Erik Ekestubbe trummor.


Klicka här för ett smakprov på bandet.


 


Publicerad 9 april 2013 klockan 12:16

Björn Sundström , 070-130 33 86


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Avvisades från restaurang – återvände med ”förstärkning”

Natten till i söndags beordrades en polispatrull till en restaurang i centrala Lindesberg sedan en grupp unga män uppträtt hotfullt.

21 oktober 2019 klockan 10:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Tuff match i Halmstad

Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set fick Lindesberg se sig slagna av det ökänt tuffa Hylte/Halmstad när säsongens 3:e match inom elitserien skulle avgöras.

20 oktober 2019 klockan 21:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots en stark upphämtning

Tre utvisningar och en negativ måldifferens på 6 mål var LIF Lindesbergs facit i den första halvleken i lagets ...

bildspel Storslagen konsert med Star for Life

Kärlek och hopp stod i fokus när den storslagna konserten Star for Life under fredagskvällen gästade Lindesberg Arena. P...

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”

För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på ...

Efter fyra år inom karting, är Johan Auer nu redo att ta nästa steg. Foto: Privat

Nya utmaningar i sikte för kartingföraren Johan Auer

Inför årets säsong siktade han mot toppen, något han nästan uppnådde. Med en andraplats i serien, och efter fyra år som tävlingsförare inom karting känner Johan Auer sig redo att ta nästa steg i karriären, till bilracing.

17 oktober 2019 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Törs du ta reda på vad som döljer sig i mörkret? Foto: Besök Linde

Kusligheter att vänta när ”Siste man” går igen

Ett kusligt, tyst och numera övergivet gruvområde öppnar upp portarna under allhelgonahelgen, för en oförglömlig vandring i de mystiska miljöerna kring Stripa Gruva. Vad döljer sig i mörkret bakom de sedan länge stängda dörrarna? Om man vågar kan man ta reda på det under Besök Lindes skräckvandring ”Siste man stänger dörren”.

17 oktober 2019 klockan 10:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Prickfritt när polisen genomförde jakttillsyn
Årets älgjakt pågår för fullt runt om i kommunen, och för att upprätthålla den allmänna regelefterlevnaden kring jakt och vapenhantering ...
16 oktober 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun i framkant inom utbildningsplikt för nyanlända
PRESSMEDDELANDE: För att ytterligare stärka nyanländas etablering på arbetsmarknaden införde regeringen en utbildningsplikt från och med den 1 ...
16 oktober 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Leila Söderholm kommer för att ge Lindesbergarna en boost
Föreläsaren, inspiratören och hälsoexperten Leila Söderholm kommer till Lindesberg på lördag den 19 oktober, då Besök Linde arrangerar Boost ...
16 oktober 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varning för bluffsamtal. Foto: Jennie Larsson

Nya bluffsamtal – nu vill man göra rent ventilationen istället

Under tisdagen har flera läsare hört av sig till LindeNytts redaktion och berättat att man mottagit samtal från någon som vill komma in i deras bostäder för att genomföra en rengöring av ventilationen. Samtalen går i samma stil som de tidigare uppmärksammade bluffsamtalen, då man kontaktat framförallt äldre personer och erbjudit dem VVS-tjänster som rensning av avlopp.

15 oktober 2019 klockan 14:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Söndagen den 27 oktober kan man prova på att träna tillsammans med polisen. Foto: Polisen

Nu finns chansen att träna tillsammans med polisen

För den som drömmer om att bli polis, eller kanske är nyfiken på hur lagens upprätthållare tränar, kommer nu ett ypperligt tillfälle att få testa det själv. Söndagen den 27 oktober står kommissarie Stefan Toll tillsammans med konstaplarna Markus och Tobbe redo att ge ett modigt gäng en rolig utmaning.

15 oktober 2019 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten

På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar...

Inkräktare tog sig in i hus – och bodde där en stund

När en husägare i Frövi kom hem igen efter några dagars vistelse på annan plats, upptäckte ...

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Nu har polisen ögonen på yrkesförarna

Under hela denna vecka genomförs en nationell satsning med inriktning på yrkesmässig trafik. Det innebär att man i högre grad än normalt kommer att kontrollera hastighet, nykterhet, chaufförens kör- och vilotider samt ekipagets skick med mera.

14 oktober 2019 klockan 11:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Rättelse om misstänkt rattfylleri med barn i bilen

I en artikel på måndagen, i vilken LindeNytt rapporterade om ett misstänkt rattfylleri där ett minderå...

Stökiga ungdomar härjar med äldre i Frövi

Polisen blev under helgen kontaktad av en person i Frövi, som uppgav att några ungdomar vid flera tillfällen har...

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvä...

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro...

Ny varning: VVS-bluffen mot äldre fortsätter

LindeNytt har tidigare kunnat rapportera om att flera personer i Lindesberg har blivit kontaktade av någon som ...

Debatt: Dags att införa en kommunal skolplikt?

INSÄNDARE/DEBATT: I skolnedläggningarnas tidevarv funderar jag på hur beslutsfattarna i Sveriges kommuner tä...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng – nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta resan till Idrottshuset och derby mot Örebro. Ett laddad rivalmöte som blir ett tidigt test för laget.

11 oktober 2019 klockan 09:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Handbollshelg i arenan
I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där flertalet av fö...
11 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skoltaxin körde för fort – chauffören riskerar jobbet
Under gårdagen publicerade LindeNytt en uppmärksammad insändare från en mamma, som enligt utsago hade bevittnat en vårdslös taxifärd där ...
10 oktober 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg
I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från ...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-10

2019-10-09

2019-10-09

2019-10-09

2019-10-08

2019-10-08

2019-10-07

2019-10-07

2019-10-07

2019-10-06

2019-10-05

2019-10-05

2019-10-05

2019-10-04

2019-10-21 12:28