Per-Arne Lööv, platschef vid Möller Bil i Lindesberg

Möller Bil en av Sveriges bästa återförsäljare av Volkswagen

Sedan 2007 finns det norskägda bilföretaget Möller Bil AB i Sverige och Lindesberg. Under sex år har man satt service och kompetens i centrum. Därför har bilföretaget växt kontinuerligt och i Lindesberg har man kanske de mest nöjda Volkswagenägarna i hela landet.

Möller Bil är ursprungligen ett norskt familjeägd bolag som etablerade sig i Norge redan 1936. Idag finns gruppen närvarande i fem länder, förutom i Norge också i Sverige och i de tre baltiska länderna. Till Sverige kom Möller Bil 2007 genom uppköp av några mellansvenska återförsäljare av Volkswagen, där ibland Normans som då fanns etablerade i Lindesberg.

Möllers i Lindesbergs är med sina tio anställda och sina verkstads- och exponeringsytor den minsta enheten av de tio anläggningar som idag finns i Sverige. Av de fem bilmärken som säljs via Möller i Sverige så har Lindesbergsanläggningen kontrakt på två; Volkswagen personbilar och Volkswagen Transportbilar. Per-Arne Lööv som är platschef i Lindesberg skulle gärna ha kontrakt med något ytterligare märke av de fem, men är här begränsad av ytan i exponeringshallen.

– Man måste uppfylla vissa villkor för att kunna få kontrakt med fler märken och vi kan inte erbjuda den exponeringsyta som är nödvändig, och en utbyggnad av bilhallen är tyvärr omöjlig, säger Per-Arne Lööv.

Däremot är det fullt möjligt för alla ägare till en SEAT, Skoda, eller Audi att få bilen servad vid anläggningens verkstad. Som LindeNytt tidigare rapporterat om så kommer verkstadsdelen att byggas ut för att också kunna ta emot de största fordonen inom gruppen av Volkswagen Transportbilar.

Möller Bil säljer bra
Bilförsäljningen har fram till i sommaren i år haft en lägre tillväxt än tidigare år men i augusti vände försäljningen uppåt igen.

– Möller Bil i Sverige har hittills i år gått bättre än genomsnittet, säger Lööv.

Också den egna försäljningen i Lindesberg följer prognoserna för året. Här gissar Per-Arne att man kommer hamna någonstans mellan 275 och 300 sålda bilar under 2013. Drygt hälften är då nybilsförsäljning.

En liten men viktig del av Möller Bil

Att anläggningen i Lindesberg är den minsta enheten i Sverige är inget som bekymrar Per-Arne. Inom koncernen finns alla storlekar på anläggningar men oavsett storlek så har alla enheter samma krav på resultat men också samma förutsättningar. 

– Synen inom koncernen är att alla enheter och anläggningar, oavsett storlek, är lika betydelsefulla. Är inte den minsta länken smord ordentligt så roterar inte heller de stora länkarna smärtfritt, säger Per-Arne.

Om synen på hur försäljning, kundvård och service ska gå till är likartad inom hela koncernen så finns det skillnader mellan hur kunden handlar bil i Norge och Sverige.

– I Sverige byter du in din gamla bil hos den bilhandlare du köper den nya hos, oavsett vilket märke inbytesbilen har. I Norge köper du din bil hos märkeshandlaren för att sedan sälja din begagnade bil hos den bilhandlare som saluför ditt gamla bilmärke, berättar Per-Arne.

När Per-Arne sedan får frågan vad han vill framhålla som extra hos enheten i Lindesberg kommer hans svar blixtsnabbt och utan tvekan.

– Vi har en oerhört hög servicegrad och ett stort kunnande hos alla medarbetare. Det är jag mycket stolt över, betonar Per-Arne Lööv.

Sedan berättar han att den lilla anläggningen i Lindesberg ligger i topp på de interna mätningar som genomförs över servicegrad och kundnöjdhet.

– Generalagenten gör telefonintervjuer med alla i hela Sverige som köpt ny bil eller fått sin bil servad hos en märkesverkstad. Kunden får svara på frågor om hur man upplevt servicen och hur nöjd man är med bilen och det bemötande man fick, berättar Lööv.

Även om Per-Arne inte direkt berättar hur bra man ligger till i Lindesberg så kan man gissa att det är en topplacering, kanske inte den bästa men ändå mycket nära.

– Och då i jämförelse med alla återförsäljare och serviceverkstäder för Volkswagen i hela Sverige, avslutar en mycket stol platschef.

Publicerad 5 november 2013 klockan 18:55

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Butiksägaren Mattias Rudenvall flaggar för vad som komma skall - redan i morgon. Foto: Fredrik Norman

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny

Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta sker med anledning av ett initierat samarbete mellan Elon Group och Electra Gruppen, som äger kedjorna Elon respektive Audio Video. I Lindesberg finns en av landets 92 Audio Video-butiker, som nu skyltar om inför starten på en ny era.
– För våra kunder blir det egentligen ingen skillnad alls, bortsett från att de kommer mötas av den nya skyltningen som görs i samband med namnbytet, förklarar Mattias Rudenvall, som har drivit butiken sedan två år tillbaka.

19 november 2019 klockan 13:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Moderaternas Lotta Olsson, Sebastian Cehlin och Pär-Ove Lindqvist träffade butikschef Carolina Eriksson. Foto: Moderaterna

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en moderat trio bestående av Lotta Olsson, Riksdagsledamot Örebro Län, Pär-Ove Lindqvist för Lindesbergs Kommun och Sebastian Cehlin, Region Örebro. Under besöket fick man bättre vetskap om hur butiken årligen arbetar mot stölder, men också hur det fungerar med butikens servicetjänster – allt från hemleveranser av livsmedel till posthanteringen, meddelar Moderaterna i ett pressmeddelande.

11 november 2019 klockan 08:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara nå...

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”

Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska lå...

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid

I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och ...

Vattenmassorna dånar fram vid kraftstationen i Dalkarlshyttan. Foto: Fredrik Norman

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga

Just nu råder höga flöden i våra vattendrag – och med anledning av det går det kommunala energibolaget Linde energi ut med information om hur allmänheten bör förhålla sig till situationen.
– Om båten fortfarande ligger i eller om man äger en brygga kan det vara bra att se till att de är ordentligt förtöjda, säger Peter Ström som är chef för elproduktion på Linde energi i ett pressmeddelande.

25 oktober 2019 klockan 10:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kalle Eriksson och Susanne Andersson har under 20 år drivit ICA-butiken uppe på höjden. Foto: Jennie Larsson

ICA-handlarna på Östermalm firar 20 år

Det är nu 20 år sedan som paret Kalle och Susanne tog över ICA Östermalms på Hagaberg – och mycket har hänt under årens lopp. Bland annat har man blivit postombud och gjort två stora tillbyggnader av butiken.

24 oktober 2019 klockan 16:43 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”
För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på Meritor i Lindesberg. Nu väntar dock andra utmaningar för Ö...
18 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten
På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar. Skadan på vattenledningen är nu lokaliserad och en ...
15 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg
I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från ...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

På måndag öppnar Besikta i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar

På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i Lindesberg. Redan nu har man bilar inbokade och första veckan bådar gott.
– Det är jätteroligt! Jag har varit med och öppnat stationer förut, och jag kan inte minnas att vi haft så bra tryck på något annat ställe, berättar stationschef Stefan Blom.

4 oktober 2019 klockan 11:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bluffmakare vill spola avlopp – ljuger om samarbete med lokal VVS-firma

Under olika företagsnamn, kontaktas äldre villaägare i Lindesberg och uppmanas att boka tid för spolning av avlopp. Samtidigt försöker man invagga kunden i trygghet genom att påstå att man samarbetar med det lokala företaget Lindesbergs VVS/El – vilket är en ren lögn.
– Vi har varit i kontakt med polisen och försöker samtidigt sprida det här så att ingen går på bluffen, förklarar Andreas Resare på Lindesbergs VVS/El.

3 oktober 2019 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Två bankkontor skall bli ett: Flyttar till ”Sparbankshuset” på Kungsgatan

Bergslagens Sparbank vill nu samla all kraft under ett och samma tak. ...

bildspel Glest mellan knallarna på årets marknad

Det blev inte riktigt samma tryck på Lindemarken i år som vi är vana vid. På många håll lös knallar med sin frå...

bildspel Dags för inflytt på Skogalundsvägen

Lindesbergs Fastigheter har i dagarna färdigställt sitt första egna bygge, då lägenhetshuset innehållande totalt fem...

Annons

Lisa White har nu släppt sin andra roman. Foto: Privat

Heta känslor i Lindesberg – Lisas nya bok har släppts

Lindesbergs romancedrottning har gjort det igen! Under torsdagen släppte Lisa White sin andra roman, ”Jag är såld på dig”, och just nu befinner hon sig på bokmässan i Göteborg där hon signerar rykande färska exemplar av den romantiska boken till sina hängivna läsare.

27 september 2019 klockan 09:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kunglig Hovleverantör flyttar sin produktion till Lindesberg

Investmentbolaget Brover Group, som i somras förvärvade Strands Grafiska, har nu även förvä...

bildspel Folkfest när Linde Handelsdag hade premiär

Linde Handelsdag anordnades för första gången under lördagen, och man kan onekligen säga att man hade tur med v...

Giftfritt när Linde energi ersätter gamla ledningsstoplar

I våras påbörjades arbetet med att ersätta gamla kreosot-behandlade stolpar längs ledningsnätet...

300 tjänster skall bort – oklart hur det slår mot Frövi

På måndagsmorgonen meddelade BillerudKorsnäs, att man fram till år 2021 kommer att reducera ...

Premiär för Linde Handelsdag

Lördagen den 21 september är det premiär för Linde Handelsdag, ett event där tjugotalet företag belägna på industriområ...

Second handbutik flyttar till Kungsgatan

Röda Korsets second hand flyttar nu från de tidigare lokalerna på Skolgatan. Flyttlasset går dock endast några få ...

Flugparken byggs om med start i oktober. Dessförinnan skall träd avverkas och ge utrymme till den nya parkmiljön. Foto: Fredrik Norman

Avverkning av parkträd inför byggstart

Starten för ombyggnation av Flugparken i centrala Lindesberg ligger bara veckor bort – och redan om några dagar kommer förberedelserna inför ombyggnadsarbetet inledas – vilket bland annat innebär att trädfällning kommer att ske. I samband med detta kommer delar av parken att stängas av, informerar Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

5 september 2019 klockan 09:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Politikerna svarar Ramsbergsborna
INSÄNDARE/DEBATT: Till att börja med vill vi informera om att vi har svarat på de frågor vi fått under den här processen, men när vi har svarat...
4 september 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Fira ”otursdagen” med ett gott skratt
För skrockfulla är fredagen den 13:e en riktig otursdag, då man aktar sig lite extra noga för svarta katter, stegar och speglar. Men för ...
4 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tog strid mot kommunens exploateringsplaner – nu har ärendet avgjorts i domstol
I slutet av förra året beslutade kommunfullmäktige i Lindesberg, att anta den detaljplan som skulle bana väg för ett nytt bostadsområde på en ...
28 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-08-26

2019-08-22

2019-08-21

2019-08-20

2019-08-15

2019-08-07

2019-08-05

2019-07-16

2019-07-13

2019-07-12

2019-07-10

2019-07-09

2019-07-09

2019-07-08

2019-11-19 23:51