Jacob Nelson utsågs till främste herrspelare i samband med LIF:s årsmöte på tisdagen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vände blad med klart överskott

Det fortsätter att blåsa positiva vindar kring LIF Lindesberg. På tisdagens årsmöte redovisade klubben ett överskott på 160 000 kronor, en siffra man har ambitioner om att öka kommande år. Leif Karlsson sitter kvar som ordförande och får med sig tre nya ansikten i den nya styrelsen.

LIF Lindesberg höll på tisdagen sitt årsmöte i Lindesberg Arena. Ett 50-tal medlemmar fanns på plats för att väva samman det senaste verksamhetsåret.

– Vi kom fram till att det har varit en bra säsong med blandade sportsliga framgångar. Ekonomin går framåt och vi gör ett överskott på 160 000 kronor. Det hoppas vi fortsätta med nästa år med ett ännu bättre resultat, berättar Leif Karlsson.

Målsättningen för nästa år är att redovisa ett överskott på 200 000 kronor förklarar Karlsson. Han själv fick i samband med årsmötet fortsatt förtroende som ordförande i LIF.

Just styrelseposterna var en av kvällens huvudpunkter. Förändringarna var aviserade redan på förhand och den nya styrelsen innehåller tre nya namn. Gerd Sköld Ylikoski, före detta ekonomiansvarig på Libo, Lars Berglund, verksam på Bergslagens Sparbank och med ett förflutet som handbollsspelare i Boden, och tidigare LIF-spelaren Eddy Fransson får samtliga roller i styrelsen.

– Jag ser det här som en stark styrelse. Det är en styrelse som det känns att det ska bli kul att jobba med, slår Leif Karlsson fast.

”Utvecklingen av damsidan jätteviktig”

Karlsson tillträdde som ordförande i LIF för ett år sedan. När han nu summerar sitt debutår på posten ser han tillbaka på en fin tid.

– Det har varit ett fantastiskt roligt år och jag har fått många nya kamrater. Av alla föreningar jag varit ordförande i har det här samtidigt varit det som krävt mest att sätta sig in i. Men jag har ett bra samarbete med kansliet, framförallt arbetar jag och Sébastien mycket intimt tillsammans. Så det ska bli kul att fortsätta, jag är peppad!

Vid sidan av att utse den nya styrelsen delade LIF även ut tre priser. Utmärkelsen som Årets LIF:are tilldelades Anette Hedling, ansvarig för kioskverksamheten sedan flera år tillbaka. Priserna som Årets damspelare gick till Moa Henriksson och Årets herrspelare till Jacob Nelson. Nu tar klubben språng mot ett nytt år med nya sportsliga utmaningar.

– Ambitionerna för A-laget är ju samma som tidigare. Det är ju vårat flaggskepp, konstaterar Karlsson och pekar ut sitt eget mål.

– Jag ser utvecklingen av damsidan som jätteviktig. Vi måste få med damsidan bättre och därför har vi gjort organisationsförändringar, där Mikael Martinsson nu blir chef för damsidan. Han är mycket skicklig och kommer att ha en bra ledarstab under sig.

Den nya LIF-styrelsen:
Leif Karlsson
Håkan Persson
Lina Marklund
Johan Eriksson
Gerd Sköld Ylikoski
Lars Berglund
Eddy Fransson

Motivering Årets spelare dam:
Hon är en krigare som ger allt både på träningar och matcher och har under säsongen blommat ut som seniorspelare. Hon har varit tongivande i A-laget och som lagkapten i juniorlaget.
Moa Henriksson

Motivering Årets spelare herr:
Han har med sin proffsiga inställning, sin vilja att utvecklas och vinna varit en bärande spelare under säsongen. Han är målfarlig med sitt skott och sitt genombrott, han är ständigt ett hot för motståndarnas försvar. Han jobbar alltid hårt på träningarna och gör alltid sitt bästa.
Jacob Nelson

Publicerad 9 juni 2015 klockan 23:18Foto: Hasse Persson

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där favorittippade Karlskrona, som under fjolårssäsongen spelade i Elitserien, stod för motståndet.
Väl i matchen så var hemmalaget LIF Lindesberg snabba att göra första målet och direkt ta ledningen i matchen, en ledning de aldrig släppte.

13 oktober 2019 klockan 22:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro. Derbymötet i Idrottshuset slutade i moll för Linde, som föll med siffrorna 19-25, 18-25 och 15-25.

11 oktober 2019 klockan 22:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet – sedan vände det för Lindesberg Volley. Laget reste sig hemma mot Svedala och gjorde premiären i Arenan till en fest. Tre poäng spelades hem via siffrorna 22-25, 25-10, 28-26 och 25-22.

5 oktober 2019 klockan 20:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

FOTO: Fredrik Stenfelt

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. Premiärmotståndet heter Svedala, som klockan 15:00 gästar Arenan. Inför säsongsstarten tar LindeNytt pulsen med Linnea Skogsberg och kartlägger det nya Lindelaget.

5 oktober 2019 klockan 10:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

bildspel Ny förlust för LIF
Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog ...
28 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Handbollslördag i Arenan
Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till ...
26 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan
Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för motståndet och trots...
20 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det blev uppvisning i judoskills under lördagens tävlingar. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande

Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till att bli den stora tävling som man strävat efter. Årets upplaga bjöd på judo i världsklass, kamratskap och en massa glädje.

15 september 2019 klockan 18:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är årets vinnare av Lions Bragdlejon. Foto: Camilla Lagerman

Amanda tog emot bragdlejonet inför hemmapubliken

Tidigare under året rapporterade LindeNytt att Amanda Orrbo från Lindesberg blev årets mottagare av Lions Bragdlejon, och därmed också vinnare av ett stipendium värt 20 000 kronor. Under helgens Linde Judo Open fick hon äntligen ta emot priset, på hemmaplan i Lindesberg Arena.

14 september 2019 klockan 20:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust i Allsvenskans inledning

Det pratades på förhand om en svettig och tuff match när Rimbo gästade arenan för Allsvenskans säsongsinledning ...

Handbollsfest i arenan när Allsvenskan ska inledas

På fredag öppnar Lindesberg Arena upp dörrarna för säsongens första match inom handbollsallsvenskan dä...

Löven överglänste GSK i derbyt: ”Inte ofta man spelar såna här matcher”

Storpublik och två rivaler som inte drabbat samman på åratal. Det ...

Annons

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Anna Bernholm rankad tvåa i världen

Det blev en femteplats på VM i Tokyo för Anna Bernholm, en placering som också gav henne en knuff uppåt i världsrankingen – där hon nu ligger tvåa! Därmed är hon den högst rankande svenska judokan någonsin.

3 september 2019 klockan 11:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Funktionsvariation inget hinder i ny föreningssatsning

På söndag startar IDROTT FÖR ALLA i Lindesberg Arena, som riktar sig till personer med olika ...

Framgångsrikt junior-EM för Frövis ultimate frisbee-spelare

Den 10-17 augusti avgjordes junior-EM i ultimate frisbee i den polska staden Wroclaw. Hela tretton...

Anna Bernholm VM-femma

VM i Tokyo började bra för Anna, som inledde starkt med två raka segrar och därmed kvalificerade sig för kvartsfinal. Där stötte ...

Anna jagar medalj i Tokyo

Judo-VM i Tokyo är i full gång, och om knappt ett dygn är det dags för vårt lokala medaljhopp att göra entré i tävlingen. Frö...

Dubbla silver för Frövi Judo i Storbritannien

I helgen gick de Brittiska öppna mästerskapen för adaptiv judo av stapeln i Cardiff, Wales. Frövi Judo hade ...

bildspel Frövikusk avslutade årets travsäsong på Fornaboda Travbana

Allt har sitt slut och vid lunchtid under fredagen kördes säsongens sista tävlingsdag på ...

Lea Mattsson segrade i fredagens montèlopp med Micklo Nick. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Det var ungdomarnas helg på travet i Fornaboda

En helg med bara ponnylopp och roliga familjeaktiviteter anordnades på Fornaboda Travbana under helgen när travbanan i samarbete med den lokala ponnytravklubben Örebro Lindesberg Ponnytravsällskap hade vad man inom ponnytravet kallar för ett dubbeltrav. På plats under helgen fanns allt från hoppborg, drop-in-utställning, grillkväll med 5-kamp och spännande tävlingar på ovalen under fredag och söndag med det klassiska Lindesbergs Lilla och Stora Pris som ett av huvudloppen.

22 juli 2019 klockan 17:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt hemmajubel under söndagstravet
Under söndagseftermiddagen öppnade Fornaboda Travbana portarna för nionde gången för säsongen. Bland de 10 tuffa loppen skulle det köras ett ...
15 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när StreetWeek gick av stapeln
Med tusentals åskådare på plats, ett strålande solsken och närmare 200 hungriga förare med vrålande motorer blev StreetWeek Sweden onekligen ...
13 juli 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Söndagstävlingar på Fornaboda travbana
Dammet har lagt sig efter den stora travfesten i Lindesberg, bara några dagar efter att deras största tävlingsdag var det dags för alla funktionä...
8 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-07-04

2019-07-02

2019-06-24

2019-06-23

2019-06-14

2019-06-13

2019-06-10

2019-06-07

2019-06-03

2019-05-31

2019-05-28

2019-05-25

2019-05-22

2019-05-20

2019-10-15 15:46