Per Gustavsson träffar på Mobilects kontor i Lindesberg. Foto: Ida Lindkvist

Länsföretag etablerar sig i Lindesberg

Det breda och omfattande företaget Mobilect har nu etablerat sig här i Lindesberg. Det är lindesbergaren Per Gustavsson som huserar i stan och han hjälper till med det allra mesta inom branschen; det är alltifrån att laga mobilskärmen som rasat i backen och krossats, till att installera alkolås och bistå hjälp med fibernätsinstallationer.

Det var för 15 år sedan Tobias Hedström tillsammans med Tommy Sahlqvist tog över Mobilect AB i Karlskoga. Från allra första början var det bara de två, idag har företaget växt och sedan april månad är de 20 stycken som arbetar i företaget.
– Vi inriktade oss både mot privat och företagskunder i början och la fokus där, men vi växte och växte och började jobba mer mot företag medan tiden gick.
När vi började så omsatte bolaget tre miljoner, idag omsätter vi ungefär 35 miljoner berättar Mobilects VD Tobias Hedström.
Första tiden låg fokus på sådant som mobiltelefoni, hemtelefoni, bilstereo, komradio och GPS. Men under årens lopp har man utvecklat filialer, öppnat taxiverkstad och utför olika fordonsmonteringar såsom alkolås (kommersiella och villkorade alkolås), backkameror, larm, säljer och installerar telefonväxlar, täckningsförstärkare (3G- förstärkare) för dålig inomhustäckning. Mobilect rör sig i hela länet och Tobias konstaterar att länet är ett stort upptagningsområde. I dagsläget finns Mobilect stationerat i Karlskoga och Örebro, där man också driver butik. Sedan april i år även i Lindesberg där lindesbergaren Per Gustavsson huserar. Här i Lindesberg kommer man till en början att inrikta sig på företagssäljande och fordonsmontering. Innan Per började jobba för Mobilect och flyttade in i sitt eget kontor ovanpå Stefans Skog & Fritid, drev han i Noras Audio Video- butik i 13 år. Så den här branschen är inte något nytt och okänt för honom.
– Man fastnar i branschen och kommer inte ur, jag kommer fortsätta tills jag är pensionär. Jag har intresset och trivs, säger Per med ett leende.

Ser din mobil ut såhär? Per kan hjälpa dig att fixa det. Foto: Ida Lindkvist
Ser din mobil ut såhär? Per kan hjälpa dig att fixa det. Foto: Ida Lindkvist

Per bistår med hjälp att installera antenner, paraboler, gör nätverksdragningar, fixar med projektorer och 2/3/4G förstärkare för mobiltelefoni. Han utför också fordonsmonteringar såsom alkolås, körjournaler, backkameror, diesellarm och komradio; både fastmonterat och handburet. De säljer mobiltelefoner med tillbehör, surfplattor, GPS, telefonväxlar och har kunskap om installation och reparation av fiber.
– Vi kan hjälpa kunden på så många olika områden. Jag kanske kommer hem till någon för att TV:n är trasig, så kommer det fram att de haft inbrott och då kan jag erbjuda övervakningskameror. Eller så berättar de att de brukar vara ute och plocka svamp, och då berättar jag att vi har GPS:er. Eller så är frun lite krasslig och då har jag ett trygghetslarm, berättar Per och fortsätter:

– Jag kanske hjälper ett företag med bilen och märker att de har dålig täckning, då kan jag hjälpa dem att få den bättre. Det är oändligt, förklarar Per.

Tobias tillägger:
– Vi är väldigt breda inom vårt område och kan hjälpa till med mycket. Tanken är att kunden ska ha en leverantör till allt, med mångsidigheten, bredden, närheten och servicen!

Hos Per i Lindesberg sker just nu en mjukstart men just servicen trycker han extra hårt på.
– Ringer man idag så kan jag ofta komma idag eller imorgon. Det är snabb service, mycket tack vare närheten till kunden och att det är många som känner igen mig. Jag upplever att de känner att de kan lita på en och de vet att man tar ansvar, säger Per.

Publicerad 18 juni 2015 klockan 16:40

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com


Moderaternas Lotta Olsson, Sebastian Cehlin och Pär-Ove Lindqvist träffade butikschef Carolina Eriksson. Foto: Moderaterna

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en moderat trio bestående av Lotta Olsson, Riksdagsledamot Örebro Län, Pär-Ove Lindqvist för Lindesbergs Kommun och Sebastian Cehlin, Region Örebro. Under besöket fick man bättre vetskap om hur butiken årligen arbetar mot stölder, men också hur det fungerar med butikens servicetjänster – allt från hemleveranser av livsmedel till posthanteringen, meddelar Moderaterna i ett pressmeddelande.

11 november 2019 klockan 08:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Hans Andersson

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar.
– Just nu ser det ut som att vi kommer behöva ta in mer personal, säger Jojje Andersson på Sjömadäck AB i Lindesberg.

1 november 2019 klockan 13:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”

Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska lå...

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid

I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och ...

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga

Just nu råder höga flöden i våra vattendrag - och med anledning av det går det ...

Kalle Eriksson och Susanne Andersson har under 20 år drivit ICA-butiken uppe på höjden. Foto: Jennie Larsson

ICA-handlarna på Östermalm firar 20 år

Det är nu 20 år sedan som paret Kalle och Susanne tog över ICA Östermalms på Hagaberg – och mycket har hänt under årens lopp. Bland annat har man blivit postombud och gjort två stora tillbyggnader av butiken.

24 oktober 2019 klockan 16:43 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”

För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på Meritor i Lindesberg. Nu väntar dock andra utmaningar för Österholm, som lämnar sin tjänst vid årsskiftet.
– Jag har arbetat som platschef i snart tre år och det var ungefär så länge jag hade satt som mål när jag tackade ja till tjänsten, säger Laila Österholm i en kommentar till LindeNytt.

18 oktober 2019 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten
På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar. Skadan på vattenledningen är nu lokaliserad och en ...
15 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg
I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från ...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar
På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i Lindesberg. Redan nu har man bilar inbokade och...
4 oktober 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bluffmakare vill spola avlopp – ljuger om samarbete med lokal VVS-firma

Under olika företagsnamn, kontaktas äldre villaägare i Lindesberg och uppmanas att boka tid för spolning av avlopp. Samtidigt försöker man invagga kunden i trygghet genom att påstå att man samarbetar med det lokala företaget Lindesbergs VVS/El – vilket är en ren lögn.
– Vi har varit i kontakt med polisen och försöker samtidigt sprida det här så att ingen går på bluffen, förklarar Andreas Resare på Lindesbergs VVS/El.

3 oktober 2019 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank flyttar från Kristinavägen till Kungsgatan. Foto: Fredrik Norman

Två bankkontor skall bli ett: Flyttar till ”Sparbankshuset” på Kungsgatan

Bergslagens Sparbank vill nu samla all kraft under ett och samma tak. Sedan länge har banken haft två helt skilda kontor i centrala Lindesberg med olika inriktningar, ett på Kristinavägen och ett på Kungsgatan. Nu planeras för en flytt av kontoret på Kristinavägen – till just Sparbankshuset på Kungsgatan.
– Allt är inte klart ännu, men vi ser stora fördelar med att all personal kan sitta tillsammans, förklarar Cecilia Jeffner, VD för Bergslagens Sparbank.

30 september 2019 klockan 08:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Glest mellan knallarna på årets marknad

Det blev inte riktigt samma tryck på Lindemarken i år som vi är vana vid. På många håll lös knallar med sin frå...

bildspel Dags för inflytt på Skogalundsvägen

Lindesbergs Fastigheter har i dagarna färdigställt sitt första egna bygge, då lägenhetshuset innehållande totalt fem...

Heta känslor i Lindesberg – Lisas nya bok har släppts

Lindesbergs romancedrottning har gjort det igen! Under torsdagen släppte Lisa White sin andra ...

AnnonsStrands Grafiska kommer nu även att husera en Kunglig Hovleverantör. Foto: Camilla Lagerman

Kunglig Hovleverantör flyttar sin produktion till Lindesberg

Investmentbolaget Brover Group, som i somras förvärvade Strands Grafiska, har nu även förvärvat Calligraphen, en av Nordens ledande e-handlare för trycksaker. Efter förvärvet kommer Calligraphens produktion- och lagerverksamhet att flyttas till Lindesberg.

25 september 2019 klockan 10:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när Linde Handelsdag hade premiär

Linde Handelsdag anordnades för första gången under lördagen, och man kan onekligen säga att man hade tur med v...

Giftfritt när Linde energi ersätter gamla ledningsstoplar

I våras påbörjades arbetet med att ersätta gamla kreosot-behandlade stolpar längs ledningsnätet...

300 tjänster skall bort – oklart hur det slår mot Frövi

På måndagsmorgonen meddelade BillerudKorsnäs, att man fram till år 2021 kommer att reducera ...

Premiär för Linde Handelsdag

Lördagen den 21 september är det premiär för Linde Handelsdag, ett event där tjugotalet företag belägna på industriområ...

Second handbutik flyttar till Kungsgatan

Röda Korsets second hand flyttar nu från de tidigare lokalerna på Skolgatan. Flyttlasset går dock endast några få ...

Avverkning av parkträd inför byggstart

Starten för ombyggnation av Flugparken i centrala Lindesberg ligger bara veckor bort - och redan om några dagar kommer...

Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande. Linda Svahn, barn- och utbildningsnämndens ordförande. Fotograf: Rolf Karlsson Bildmakarna

Politikerna svarar Ramsbergsborna

INSÄNDARE/DEBATT: Till att börja med vill vi informera om att vi har svarat på de frågor vi fått under den här processen, men när vi har svarat, ofta på fler än en omgång frågor får vi bara nya, liknande frågor. Vi svarade exempelvis insändarskribenten i NA den 9 juli. Några dagar senare kom dessa frågor, liknande de tidigare frågorna som vi redan besvarat. Vi fick två dagar på oss att svara, med start på en lördag mitt i sommaren då många tjänstepersoner (som vi tar hjälp av för att ta fram faktaunderlag) var på semester. Det bedömde vi som orimligt.

4 september 2019 klockan 10:59 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fira ”otursdagen” med ett gott skratt
För skrockfulla är fredagen den 13:e en riktig otursdag, då man aktar sig lite extra noga för svarta katter, stegar och speglar. Men för ...
4 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tog strid mot kommunens exploateringsplaner – nu har ärendet avgjorts i domstol
I slutet av förra året beslutade kommunfullmäktige i Lindesberg, att anta den detaljplan som skulle bana väg för ett nytt bostadsområde på en ...
28 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Öppnar för marknad på Kungsgatan igen
2014 flyttades Lindemarken från det klassiska marknadsstråket, Kungsgatan, till Kristinavägen. Nu öppnar arrangören för att även Kungsgatan ...
26 augusti 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-08-22

2019-08-21

2019-08-20

2019-08-15

2019-08-07

2019-08-05

2019-07-16

2019-07-13

2019-07-12

2019-07-10

2019-07-09

2019-07-09

2019-07-08

2019-07-07

2019-11-13 21:07