Med en sjätteplats i Allsvenskan bakom sig analyserar Herman Arenvang LIF:s säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Herman summerar LIF-året

LIF Lindesbergs äventyr i Allsvenskan är sedan i söndags slut för den här gången. Innan laget går på sommarvila får Herman Arenvang chansen att summera säsongen. Tränaren blickar då tillbaka på ett år med vinster, förluster, varierande spel och en tung skada.

Hur skulle du kortfattat summera den säsong som precis avslutats?
– Kortfattat skulle jag säga att för att hamna i kvalserien så tar vi för lite poäng mot topplagen. Det är den enskilt största anledningen till varför vi inte hamnar i kvalserien tycker jag. Sen hur man vill bedöma säsongen som bra eller dålig beror på vad man hade för ingångsvärde och för värderingar på förhand.

Ni var som du var inne på länge med och slogs om kvalspel, men det slutade med en sjätteplats och 25 poäng. Hur ser du på det rent resultatmässiga?
– Det är ju det här att vi inte tagit tillräckligt mycket poäng mot topplagen. Förlust borta mot Ystad och Aranäs med ett respektive två mål och förlust mot Ystad hemma med två mål. Vi är med och vi är nära. De andra lagen gör det bättre, men vi har en nivå som matchar dem och vi ska bygga vidare på det här. För vi har någonting bra till framtiden tycker jag.

Om vi ser till det spelmässiga, vad tycker du om det spel som ni visat upp?
– Det tycker jag har varit lite fallande. Vi hittade ingen riktig rytm i spelet och lyckades aldrig få ut det bästa av laget. Vi kände inte riktigt tryggheten i försvarsspelet, även om det på våren blev ett stabilare försvar med Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som treor. Men det har väl lite att göra med Fatlums skada, som har varit ett nav i försvaret.

Hur stor påverkan tror du att just Fatlums tidiga skada fick på säsongen?
– Jag vet inte hur det gått om han hade varit med. Men det jag kan säga är att det som vi inte tänkte så mycket på innan var hans sätt att tävla och idrotta och vara att föredöme. Han jobbar alltid hårt på planen och det finns ett stort lugn hos honom. Det blir lätt att det hamnar i att vi tappade hans målskytte, men det var också andra bitar som försvann.

Kan du så här i efterhand gräma dig över hans svåra skada?
– Nej, det kan jag inte göra. Det är jättesynd om honom men det ingår samtidigt i idrotten. Från den dagen då vi visste att det var en så här svår skada kunde vi inte gå och gräma oss och älta det. Man måste alltid titta framåt.

Vad är du mest nöjd med på sett till säsongen?
– Jag tycker att vi har fått in några yngre som har fått spela mycket och utvecklats. Jesper Nilsson har tagit stora kliv. Sen tycker jag också att vi visserligen har varit upp och ner i matcher, men å andra sidan så har vi tagit poängen mot lagen under oss.

Om vi vänder på frågan; vad är du mest missnöjd över?
– Att vi inte knyter ihop säcken i de tighta matcherna mot lagen i toppen. Vi tappar mot Ystad och Aranäs både borta och hemma, hade vi gjort det bättre där hade vi kunnat utmana om kval. Men det säger å andra sidan en del om vart vi slutar i tabellen också.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig?
– Jesper Nilsson har som sagt tagit stora steg spelmässigt, han kom från att förväntningarna på honom var relativt låga. Jag tycker också att Jacob Nelsons höst och vinter var väldigt bra och Ricky Nordahl hade en jättebra höst där han var med och avgjorde viktiga matcher. De två har dragit ett stort lass.

Nu är den här säsongen slut och arbetet inför nästa tar sin början. Vad är din känsla, blir det en fortsättning som tränare för LIF?
– Ja, det blir det. Det är skönt att ha det klart.

Ni har en del spelare med längre kontrakt och har precis förlängt med Niklas Jansson. Hur mycket av truppen tror du kommer att förändras under sommarens gång?
– Det sker ju ett arbete nu när vi ser över truppen. Det finns några som har längre kontrakt och några som är klara. Vi får se hur vi får ihop helheten. Det är inte bara att samla en grupp, man måste hitta en balans så att vi kan få ut mest av varje enskild spelare.

Vad kan du redan nu känna att du har för mål och ambitioner för nästa säsong?
– Att fortsätta utveckla laget och göra det ännu bättre. Jag ser gärna att de här bitarna där vi inte spelar så bra handboll utvecklas, bland annat de perioder där vi tappar och matcherna glider oss ur händerna. Där skulle jag vilja att vi spelar bättre handboll och det är vad allt går ut på. Att få ihop helheten och tillsammans göra varandra bättre.

Publicerad 3 april 2015 klockan 08:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Timmy Lundegård

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget upp ett spel som gick att känna igen, bortalaget Lund lyckades gå segrande ur ett av de spelande seten men trots det så var Linde-tjejerna helt överlägsna och bjöd på en skön hemmaseger.

17 november 2019 klockan 19:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Hemmalaget Värmland-Örebro kammade hem dubbla silver under helgens Riksmästerskap. Foto: Saga Lagerman

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag i judo, ett mästerskap som lockade tävlande från hela Sverige. Efter en dag med många tuffa och intensiva matcher stod tillslut hemmadistriktet Värmland-Örebro på prispallen som dubbla silvermedaljörer.

17 november 2019 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Grä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes under matchen och trots en kanoninledning av LIF som inom loppet av 4 och en halv minut spelat sig till en 4-målsledning så fortsatte matchen med röda kort, segt hemmaspel och en tung förlust.

10 november 2019 klockan 21:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Ny upphämtningsseger av Linde Volley

Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande 3-2 i Lindesberg Arena så väntade en bortamatch mot Sollentuna under lördagskvällen för Linde-tjejerna, Sollentuna inledde starkt till
2-0 men Linde Volley kom tillbaka i matchen genom det 3:e setet och bjöd på en ”favorit i repris” där de vände matchen till 2-3.

9 november 2019 klockan 20:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judo hoppas kunna försvara sina SM-guld på hemmaplan
Lördagen den 7 december arrangeras Lag-SM i judo i Lindesberg arena, och det är två superpeppade lag från Frövi Judo som nu ska försöka fö...
6 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Zetterlund visade upp sig mot Kärra
Med ett starkt försvar, fina inspel och snygga avslut så gick LIF Lindesberg med seger i debutmötet mot Kärra HF, det bjöds på en jämn kamp i ...
27 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg gick segrande ur nagelbitarmatchen
Säsongens andra hemmamatch bjöd på en minst sagt skakig inledning som inleddes med att man lite snopet förlorade första setet mot motståndarna ...
26 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Debutmöte när Kärra gästar Lindesberg

En minst sagt intressant handbollsmatch kommer att spelas under söndagseftermiddagen i Lindesberg Arena där den allsvenska nykomlingen Kärra HF, som inlett serien med tre raka segrar, gör debut i arenan och förutom en underhållande match för publiken så ges chansen att vinna slipmaskin från Tormek.

25 oktober 2019 klockan 14:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindesberg Volley är tillbaka på hemmaplan

Efter två tuffa bortaförluster där Örebro tog sin 16:e raka derbyseger och Hylte/Halmstad helt enkelt bara var bäst för dagen så återvänder Lindesberg Volley till sin hemma-arena för säsongens andra hemmamatch där Gislaved står för motståndet.

24 oktober 2019 klockan 13:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff match i Halmstad

Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set ...

Förlust trots en stark upphämtning

Tre utvisningar och en negativ måldifferens på 6 mål var LIF Lindesbergs facit i den första halvleken i lagets ...

Nya utmaningar i sikte för kartingföraren Johan Auer

Inför årets säsong siktade han mot toppen, något han nästan uppnådde. Med en andraplats i serien, ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där favorittippade Karlskrona, som under fjolårssäsongen spelade i Elitserien, stod för motståndet.
Väl i matchen så var hemmalaget LIF Lindesberg snabba att göra första målet och direkt ta ledningen i matchen, en ledning de aldrig släppte.

13 oktober 2019 klockan 22:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro...

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet - sedan vände det för Lindesberg Volley. ...

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. ...

Bajen blev ett för tufft motstånd för LIF. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust för LIF

Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog snabbt ledningen vilket skapade problem för LIF som aldrig kunde komma tillbaka i matchen.

28 september 2019 klockan 21:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Handbollslördag i Arenan
Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till ...
26 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan
Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för motståndet och trots...
20 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande
Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till att bli den stora tävling som man ...
15 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-09-14

2019-09-13

2019-09-11

2019-09-07

2019-09-03

2019-08-30

2019-08-30

2019-08-29

2019-08-28

2019-08-20

2019-08-05

2019-07-22

2019-07-15

2019-07-13

2019-11-19 04:43