Det är glada miner i Lindlöven när laget nu siktar på att fortsätta sin vinstrad mot Vimmerby. FOTO: Hannes Feldin

Formstarkt Lindlöven laddar om för Vimmerby

Med två raka segrar har vinden vänt för Lindlöven. Efter en vecka kantad av mål, inspelade poäng och nyvunna tabellplaceringar laddar man nu om batterierna. Imorgon siktar Lindlöven på att fortsätta segertåget, då man rullar till Småland för ett möte med tabelltvåan Vimmerby HC.

Förra söndagen tog en lång väntan slut för Lindlöven. Via 4-2 borta mot Surahammar satte laget punkt för sin förlustsvit och inkasserade säsongens andra trepoängare. Man behövde inte vänta särskilt länge på den tredje. För redan i onsdags såg Lindlöven till att köra över Forshaga med 7-2 och fira ännu en seger.

– Det är klart att man får in en godare känsla. Sen vet vi ju om att det är hårt jobb som gäller när vi möter Vimmerby. Vi går till match med en lite skönare känsla och med lite mer råg i ryggen än vad vi gjort tidigare, säger Daniel Eriksson.

Tränaren förklarar vändningen med att laget insett vikten av det hårda jobbet. Försvarsspelet har även det blivit noggrannare och bättre, där man släpper till väldigt få klara lägen. Det viktigaste nu är att hålla en konsekvent nivå på det fina spelet, menar Eriksson.

Även i spelartruppen är tongångarna väldigt positiva efter vinsterna. Just att vinna ”måstematcherna” är något som ger extra styrka till gruppen. Sammanhållningen i laget har dock varit bra under hela hösten, även fast resultaten bitvis gått emot.

– Jag har spelat i många lag men aldrig där det är en sån stark grupp som vi har i Lindlöven. Det är fyra femmor där alla drar åt samma håll, berömmer Patrik Nyman.

Det hårda arbetet börjar att betala av sig

Den storväxte forwarden har varit en bidragande faktor till att vinden vänt för Lindlöven. Själv tycker Patrik att man inte förändrat så mycket just i de senaste matcherna. Spelet överlag har varit stabilt i samtliga matcher, den enda där Patrik känner att man var chanslösa var i förlusten mot Tranås. Han tror snarare att vändningen är resultatet av Lindlövens långsiktiga arbete.

– Sen har ”Danne” (Eriksson) sin vision för hur vi ska spela hockey. Vi ska utgå från försvaret och det har vi tränat på i många veckor nu. Det tar tid för vissa att komma in i det spelsättet, eftersom att vi har många offensiva spelare. Men med tiden kommer det att bli riktigt bra.

Att träna ett lag i motvind kan ibland kräva . Det ska stuvas om i formationer, spelet ska ses över och detaljer sak förbättras. Men skiljer det sig något från att försöka få ett vinnande lag att fortsätta vinna?

– Egentligen inte. Man jobbar efter en lagd linje och det man tror på, sen hoppas man att budskapet fortsätter att nå fram. Sen gäller det för oss i fortsättningen att vara noggrannare och inte slappna av bara för att vinner några matcher, förklarar Eriksson.

Tränaren har i de båda vinsterna fått se Alexander Kovalonok ansluta till truppen. 28-åringen har gått skadad i säsongsupptakten, men har på sina två matcher stått för två mål och två assist. Eriksson håller med om att det inte är någon tillfällighet att vändningen kommit efter Kovalonoks comeback.

– Det är klart att ”Kova” är en spelare som är på en väldigt hög nivå. Han är en bra kille i gänget och i truppen och han kommer in och bidrar med erfarenhet. Så självklart betyder hans ingång en hel del.

”Vinner laget så vinner du”

Kovalonok har dock långtifrån varit ensam om att lyfta Lindlövens offensiv. I onsdagens överkörning mot Forshaga höll sig Patrik Nyman framme och petade in 3-1-pucken.

– Det är skönt att vinna lite matcher och göra poäng. Man spelar för laget först, men sen har man en individuell målsättning också att göra poäng. Men det viktigaste är att laget vinner, för vinner laget så vinner du och när laget spelar bra så spelar du bra. Det hänger ihop, säger Patrik.

Och vinna hoppas han så klart göra även imorgon. Lindlöven hoppar då på bussen och rullar till Småland för ett möte med Vimmerby. Patrik gillar just matcherna mot söderlagen, som spelar med mera fart och finess och inte samma typ av brunkarhockey som exempelvis Forshaga. Därför ser han fram emot morgondagens drabbning med tabelltvåan Vimmerby extra mycket.

– Det ska bli riktigt kul för de har mycket publik. De har en lite mindre rink så det kommer nog att gå fortare, men man sporras av att möta bra motståndare. Så det kittlar extra mycket tycker jag.

Publicerad 25 oktober 2014 klockan 17:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar...

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda m...

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi
Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. Efter att truppen tog tre raka segrar ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen
Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket ...
15 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby
För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de båda lagen i en ny slutspelsserie n...
14 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

För första gången någonsin så går Lindlöven till semifinal! Även den tredje matchen mot Vallentuna slutade med seger och därmed sveper sig Lindlöven till semifinalen! Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i kvartsfinalen mot Vallentuna och går till semifinal efter slutspelets första tre matcher. Detta innebär att säsongen fortsätter för Lindlöven som för första gången får sätta sina skridskor på isen för ett fortsatt slutspel och är därifrån ett steg närmare Allsvenskan.
– Oavsett vilket lag vi möter så känner jag att vi är redo, säger Jonas Dufåker.

9 mars 2024 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

Både Torslanda och LIF Lindesberg var i ett stort behov av poäng. Torslanda fick segerjubla till helgen och bytte därmed plats med LIF i tabellen. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda lagen var i ett stort behov av poäng till den Allsvenska tabellen. För LIF Lindesberg så tog det över nio minuter innan man fick igenom sitt första mål i matchen. Även om målskillnaden mellan lagen i matchen inte var stor, så blev det helt klart avgörande.

4 mars 2024 klockan 15:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har ...

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i ...

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter...

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen

Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. ...

Vilken hjälte! Jonathan Frykholm stod emot samtliga 47 skott från Väsby och höll därmed nollan. Det tappra jobbet gav Lindlöven tre mycket viktiga poäng till tabellen. Foto: Hasse Persson

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en rolig pik på Väsbys nya partner för säsongen, så hade Lindlöven egna hamburgare till pangpriser. En lyckad förtäring för föreningen som även fick en lyckad onsdagskväll på isen, där Lindlöven höll sig lugna och kontrollerade Väsbys 47 målförsök.

21 februari 2024 klockan 23:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper
Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt ...
21 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg
Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som försvann från den tillgängliga ...
8 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år
Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom åren har över 1000 barn deltagit ...
7 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-01-24

2024-01-23

2024-01-21

2024-01-21

2024-01-18

2024-03-28 15:43