Engelholmsseger med 3-2 i set efter 22-25, 25-23, 25-20, 23-25 och 15-12.

Matchen har startat nere i Ängelholm och matchen är jämn inledningsvis. Du kan lyssna på direkt på radiosportens webbsändning genom att klicka här. Sammanfattningar efter varje set kommer uppdateras här nedanför.

Första set:
Inledningsvis jämt när lagen följs åt. Liten tendens att Lindesberg rycker åt sig en ledning med en eller två poäng men Engelholm tätar igen det lilla gapet gång på gång. Emily Stockman bäst i första set.  Litet ryck fram till 13-16 och en första timeout till hemmalaget. Tre raka till Engelholm, 16-16 och timeout från Ismo Peltoarvo. För första gången i matchen har hemmalaget två poängs ledning, 19-17. Linde går ikapp 22-22 och fram till 22-24 och timeout hemmalaget inför setbollen. Felträff av Emma Westerberg ger poäng och första set till Lindesberg 22-25.

LindeNytts spion på plats rapporterar från Ängelholm att Lindetjejerna spelar bra, dom har en skön känsla därnere. 300-350 åskådare på plats, men Lindeklacken hörs mest.

Andra set:

Lindesberg åter först med att koppla grepp 4-6. Ny timeout av Tina Celinder Nygren efter 5-8. Stockman lovprisas av radions kommentator ”volleybollpropaganda hela dagen”. 6-11 ”Engelholm är nu i ett knivigt parterrunderläge”. Engelholm vägrar vika ner sig, inser att de behöver vinna detta set, 16-16. Litet grepp för hemmalaget, 20-18 och timeout av Ismo. 21-20, nu gäller det. 21-21 och tre raka bollar till Lindesberg, timeout av Tina Celinder Nygren. 21-23 efter tung block av Tina Johansson. Engelholm vänder, 24-23. Fyra raka bollar till hemmalaget och vinst i andra set, 25-23. Nu en längre paus på 10-12 minuter.

LindeNytts spion på plats rapporterar om fortsatt bra spel av Lindesberg. Lite oturlig avslutning på setet, först ett serveess och sedan ett missförstånd i försvaret. Så här långt Emily Stockmans bästa match i Lindetröjan.

Tredje set:

Tokryck av hemmalaget i inledningen av det tredje, 6-2 och timeout av Ismo. Engelholm noggranna och spelar bra 10-4 och ny timeout av Ismo. Nu måste Lindesberg in i setet. Smash in av Freja och ut av Mezerova 11-6. Dundersmash av Stockman och sedan ett serveess av Emily, 12-9. Backspike i blocket och in 12-10 och Stockman håller kvar laget i matchen. Malmlöv block och ut 12-11. Dropp av Sara till 12-12. ”Malmlöv är het nu”, är kommentatorns omdöme. Litet ryck igen av Engelholm 15-12. Hemmalaget är heta 18-14. Stockman fortsätter leverera 20-17. Engelholms ryck höll setet ut, 25-20 och 2-1 i set till Engelholm.

LindNytts spion på plats går inte att nå, eller så har Stefan Larsson tappat rösten, vilket tydligen är vanligt i dessa sammanhang. Lindeklacken hörs mycket bra genom webbradion. Lite komiskt när Sveriges Radios kommentator Roger Bengtsson gång på gång kallar Lindesberg för Örebro.

Fjärde set:

Linde rycker fram till 0-4 och tidig timeout av Tina. 6-10 och ett skapligt bra grepp till Lindesberg. ”Malmlöv är fantastisk i afton, vilken kräm hon har i sin vänsterarm”, efter att Sara dundrat in ännu en boll via Åsa Gustavssons armar, 8-12. Timeout till Engelholm efter 8-16. Ett piggt inhopp av Anna Rönnbäck, 10-18. Lindesberg ger inte Engelholm någon chans i det fjärde setet 13-21. Vi går med raska steg mot ett femte avgörande. Fem raka till Engelholm 18-21 och timeout av Lindesberg. Bortalaget helt plötsligt under isen 21-21. Vilken rysare 23-24. Stockman droppar och Engelholm lyckas inte gräva upp den och nu 2-2 i set.

Femte set:

Nu är det först till femton som gäller så Lindesberg har inte råd att släppa iväg Engelholm. Två första spelpoängen till Linde, men två servar ut 2-2. 3-5 och litet Lindegrepp, timeout hemmalaget. 6-6 efter bra spel från Engelholm. Smash av Stockman 6-7. Otroligt spännande 8-9. Nu 9-10. Stockman smashar ut 11-10. Lindesberg pressar Engelholm stenhårt på deras hemmaplan. 12-11. Engelholm är nära seger 13-11, men Stockman dundrar in 13-12. Rutinerade Åsa Gustavsson kliver fram för hemmalaget och slår in 14-12. på matchbollen smashar Lindesbergs bäste spelare Emily Stockman i block och ner på Lindesbergs planhalva. 48 timmar tills lagen drabbar samman nästa gång uppe i Lindesberg, så det är bara att ladda om.

LindeNytts och spionen på plats sammanfattar med att gräma sig åt att Lindesberg ger bort lite för många servar, vilket man inte har råd med i en sådan tät match. Små marginaler och några misstag som tippar över matchen till Engelholms fördel. Kaisa Wallin fick pris som matchens lirare av arrangörerna men även Stockman med makalösa 31 poäng och Malmlöv mycket duktiga idag. Vi tackar Stefan Larsson för telefonrapporter direkt från Ängelholm.

Poängplockare Engelholm: Jitka Mezerova 22, Åsa Gustavsson 17, Basic Mirjana 11, Linn Englund 11, Emma Bengtsson 10, Joanne Morgan 3.

Poängplockare Lindesberg:  Emily Stockman 31, Sara Malmlöv 13, Nadya Greseva 10, Britney Brown 5, Freja Morén 7, Tina Johansson 3, Anna Rönnbäck 1

Publicerad 7 april 2013 klockan 16:52

Björn Sundström , 070-130 33 86


Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Tuff match i Halmstad

Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set fick Lindesberg se sig slagna av det ökänt tuffa Hylte/Halmstad när säsongens 3:e match inom elitserien skulle avgöras.

20 oktober 2019 klockan 21:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust trots en stark upphämtning

Tre utvisningar och en negativ måldifferens på 6 mål var LIF Lindesbergs facit i den första halvleken i lagets bortamatch mot Torslanda under lördagskvällen, LIF kämpade på och gjorde en makalös upphämtning i den andra halvleken där laget spelade in hela 18 mål, trots den stora upphämtningen så var gapet mellan lagen alldeles för stort.

19 oktober 2019 klockan 20:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nya utmaningar i sikte för kartingföraren Johan Auer

Inför årets säsong siktade han mot toppen, något han nästan uppnådde. Med en andraplats i serien, ...

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvä...

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng – nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta resan till Idrottshuset och derby mot Örebro. Ett laddad rivalmöte som blir ett tidigt test för laget.

11 oktober 2019 klockan 09:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där flertalet av föreningens ungdomslag påbörjar sina serier och LIF:s veteranlag visar upp sig på planen.
Helgen avslutas med sitt huvudnummer där LIF Lindesberg, som kommer från en bortaseger i Boden, tar emot seriefavoriterna HIF Karlskrona.

11 oktober 2019 klockan 08:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg
Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där nykomlingen Boden BK HF vä...
5 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”
Knapp förlust i det första setet - sedan vände det för Lindesberg Volley. Laget reste sig hemma mot Svedala och gjorde premiären i Arenan till en...
5 oktober 2019 av Hannes Feldin
Visa hela artikeln

Matchguide: Lindesberg-Svedala
Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. Premiärmotståndet ...
5 oktober 2019 av Hannes Feldin
Visa hela artikeln

Bajen blev ett för tufft motstånd för LIF. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust för LIF

Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog snabbt ledningen vilket skapade problem för LIF som aldrig kunde komma tillbaka i matchen.

28 september 2019 klockan 21:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Handbollslördag i Arenan

Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till Lindesberg under helgens stora handbollslördag, förutom en tuff handbollsmatch där ett revanschsuget LIF Lindesberg jagar säsongens första seriepoäng kommer det även att bjudas på allt från fiskdamm till livemusik.

26 september 2019 klockan 14:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan

Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för ...

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande

Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till ...

Amanda tog emot bragdlejonet inför hemmapubliken

Tidigare under året rapporterade LindeNytt att Amanda Orrbo från Lindesberg blev årets mottagare av Lions ...

Annons

Många känslor i luften under kvällens match. Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust i Allsvenskans inledning

Det pratades på förhand om en svettig och tuff match när Rimbo gästade arenan för Allsvenskans säsongsinledning under fredagskvällen. Inget av de båda lagen gjorde någon i publiken besviken men trots en jämn och målmässigt pendlande match, såg det mörkt ut för LIF Lindesberg när slutsignalen ljöd.

13 september 2019 klockan 22:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Handbollsfest i arenan när Allsvenskan ska inledas

På fredag öppnar Lindesberg Arena upp dörrarna för säsongens första match inom handbollsallsvenskan dä...

Löven överglänste GSK i derbyt: ”Inte ofta man spelar såna här matcher”

Storpublik och två rivaler som inte drabbat samman på åratal. Det ...

Anna Bernholm rankad tvåa i världen

Det blev en femteplats på VM i Tokyo för Anna Bernholm, en placering som också gav henne en knuff uppåt i vä...

Funktionsvariation inget hinder i ny föreningssatsning

På söndag startar IDROTT FÖR ALLA i Lindesberg Arena, som riktar sig till personer med olika ...

Framgångsrikt junior-EM för Frövis ultimate frisbee-spelare

Den 10-17 augusti avgjordes junior-EM i ultimate frisbee i den polska staden Wroclaw. Hela tretton...

Anna Bernholm VM-femma

VM i Tokyo började bra för Anna, som inledde starkt med två raka segrar och därmed kvalificerade sig för kvartsfinal. Där stötte ...

ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Anna jagar medalj i Tokyo

Judo-VM i Tokyo är i full gång, och om knappt ett dygn är det dags för vårt lokala medaljhopp att göra entré i tävlingen. Frövi Judos Anna Bernholm, som är rankad trea i världen i sin viktklass, äntrar mattan i natt.

28 augusti 2019 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla silver för Frövi Judo i Storbritannien
I helgen gick de Brittiska öppna mästerskapen för adaptiv judo av stapeln i Cardiff, Wales. Frövi Judo hade två aktiva judokas på plats, där b...
20 augusti 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Frövikusk avslutade årets travsäsong på Fornaboda Travbana
Allt har sitt slut och vid lunchtid under fredagen kördes säsongens sista tävlingsdag på Fornaboda Travbana där 10 spännande lopp skulle köras ...
5 augusti 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Det var ungdomarnas helg på travet i Fornaboda
En helg med bara ponnylopp och roliga familjeaktiviteter anordnades på Fornaboda Travbana under helgen när travbanan i samarbete med den lokala ...
22 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-07-15

2019-07-13

2019-07-08

2019-07-04

2019-07-02

2019-06-24

2019-06-23

2019-06-14

2019-06-13

2019-06-10

2019-06-07

2019-06-03

2019-05-31

2019-05-28

2019-10-21 11:38