Engelholmsseger med 3-2 i set efter 22-25, 25-23, 25-20, 23-25 och 15-12.

Matchen har startat nere i Ängelholm och matchen är jämn inledningsvis. Du kan lyssna på direkt på radiosportens webbsändning genom att klicka här. Sammanfattningar efter varje set kommer uppdateras här nedanför.

Första set:
Inledningsvis jämt när lagen följs åt. Liten tendens att Lindesberg rycker åt sig en ledning med en eller två poäng men Engelholm tätar igen det lilla gapet gång på gång. Emily Stockman bäst i första set.  Litet ryck fram till 13-16 och en första timeout till hemmalaget. Tre raka till Engelholm, 16-16 och timeout från Ismo Peltoarvo. För första gången i matchen har hemmalaget två poängs ledning, 19-17. Linde går ikapp 22-22 och fram till 22-24 och timeout hemmalaget inför setbollen. Felträff av Emma Westerberg ger poäng och första set till Lindesberg 22-25.

LindeNytts spion på plats rapporterar från Ängelholm att Lindetjejerna spelar bra, dom har en skön känsla därnere. 300-350 åskådare på plats, men Lindeklacken hörs mest.

Andra set:

Lindesberg åter först med att koppla grepp 4-6. Ny timeout av Tina Celinder Nygren efter 5-8. Stockman lovprisas av radions kommentator ”volleybollpropaganda hela dagen”. 6-11 ”Engelholm är nu i ett knivigt parterrunderläge”. Engelholm vägrar vika ner sig, inser att de behöver vinna detta set, 16-16. Litet grepp för hemmalaget, 20-18 och timeout av Ismo. 21-20, nu gäller det. 21-21 och tre raka bollar till Lindesberg, timeout av Tina Celinder Nygren. 21-23 efter tung block av Tina Johansson. Engelholm vänder, 24-23. Fyra raka bollar till hemmalaget och vinst i andra set, 25-23. Nu en längre paus på 10-12 minuter.

LindeNytts spion på plats rapporterar om fortsatt bra spel av Lindesberg. Lite oturlig avslutning på setet, först ett serveess och sedan ett missförstånd i försvaret. Så här långt Emily Stockmans bästa match i Lindetröjan.

Tredje set:

Tokryck av hemmalaget i inledningen av det tredje, 6-2 och timeout av Ismo. Engelholm noggranna och spelar bra 10-4 och ny timeout av Ismo. Nu måste Lindesberg in i setet. Smash in av Freja och ut av Mezerova 11-6. Dundersmash av Stockman och sedan ett serveess av Emily, 12-9. Backspike i blocket och in 12-10 och Stockman håller kvar laget i matchen. Malmlöv block och ut 12-11. Dropp av Sara till 12-12. ”Malmlöv är het nu”, är kommentatorns omdöme. Litet ryck igen av Engelholm 15-12. Hemmalaget är heta 18-14. Stockman fortsätter leverera 20-17. Engelholms ryck höll setet ut, 25-20 och 2-1 i set till Engelholm.

LindNytts spion på plats går inte att nå, eller så har Stefan Larsson tappat rösten, vilket tydligen är vanligt i dessa sammanhang. Lindeklacken hörs mycket bra genom webbradion. Lite komiskt när Sveriges Radios kommentator Roger Bengtsson gång på gång kallar Lindesberg för Örebro.

Fjärde set:

Linde rycker fram till 0-4 och tidig timeout av Tina. 6-10 och ett skapligt bra grepp till Lindesberg. ”Malmlöv är fantastisk i afton, vilken kräm hon har i sin vänsterarm”, efter att Sara dundrat in ännu en boll via Åsa Gustavssons armar, 8-12. Timeout till Engelholm efter 8-16. Ett piggt inhopp av Anna Rönnbäck, 10-18. Lindesberg ger inte Engelholm någon chans i det fjärde setet 13-21. Vi går med raska steg mot ett femte avgörande. Fem raka till Engelholm 18-21 och timeout av Lindesberg. Bortalaget helt plötsligt under isen 21-21. Vilken rysare 23-24. Stockman droppar och Engelholm lyckas inte gräva upp den och nu 2-2 i set.

Femte set:

Nu är det först till femton som gäller så Lindesberg har inte råd att släppa iväg Engelholm. Två första spelpoängen till Linde, men två servar ut 2-2. 3-5 och litet Lindegrepp, timeout hemmalaget. 6-6 efter bra spel från Engelholm. Smash av Stockman 6-7. Otroligt spännande 8-9. Nu 9-10. Stockman smashar ut 11-10. Lindesberg pressar Engelholm stenhårt på deras hemmaplan. 12-11. Engelholm är nära seger 13-11, men Stockman dundrar in 13-12. Rutinerade Åsa Gustavsson kliver fram för hemmalaget och slår in 14-12. på matchbollen smashar Lindesbergs bäste spelare Emily Stockman i block och ner på Lindesbergs planhalva. 48 timmar tills lagen drabbar samman nästa gång uppe i Lindesberg, så det är bara att ladda om.

LindeNytts och spionen på plats sammanfattar med att gräma sig åt att Lindesberg ger bort lite för många servar, vilket man inte har råd med i en sådan tät match. Små marginaler och några misstag som tippar över matchen till Engelholms fördel. Kaisa Wallin fick pris som matchens lirare av arrangörerna men även Stockman med makalösa 31 poäng och Malmlöv mycket duktiga idag. Vi tackar Stefan Larsson för telefonrapporter direkt från Ängelholm.

Poängplockare Engelholm: Jitka Mezerova 22, Åsa Gustavsson 17, Basic Mirjana 11, Linn Englund 11, Emma Bengtsson 10, Joanne Morgan 3.

Poängplockare Lindesberg:  Emily Stockman 31, Sara Malmlöv 13, Nadya Greseva 10, Britney Brown 5, Freja Morén 7, Tina Johansson 3, Anna Rönnbäck 1

Publicerad 7 april 2013 klockan 16:52

Björn Sundström , 070-130 33 86


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har mött under säsongen, under söndagen var det dags för säsongens första möte och med en fantastiskt spelad första halvlek såg det ljust ut för LIF men med ett rött kort på en av LIFs nyckelspelare i den andra halvleken så fick Linde svårt att gå mot seger.

8 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i ...

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är ...

VM-guld till Amanda Orrbo

Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de verkligen är. Med ett fungerande försvar, snabba anfall och två unga debutanter i truppen så var hemmalaget helt överlägsna och gav aldrig bortalaget RP Linköping en chans att komma in i matchen.

1 december 2019 klockan 22:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlängtande Grand Prix-spelet i januari, efter två segrande set så väntade ett jämnt set där gästande Linköping tvingade in matchen i ett fjärde set där Linde Volley med små marginaler kunde spela hem full poäng.

30 november 2019 klockan 19:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020
Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför det uppkommande VM-...
29 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley satsar mot Grand Prix
Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och en överlägsen seger ...
28 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

VM nästa för Amanda
Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, där Judo-VM...
28 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Dubbla bortamatcher för Linde Volley

En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under lördagen blev det en jämn kamp om poängen där Falköping drog det längsta strået med 3-1 och dagen därpå var det en bortamatch mot Värnamo som väntade där Linde-laget spelade till sig säsongens första 3-0-seger.

24 november 2019 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Frikast avgjorde bortamatch för LIF

Det blev en oväntad rysarmatch när LIF Lindesberg gästade Kungälv HK under lördagseftermiddagen, med ett oavgjort resultat efter första halvlek så skulle matchen avgöras med det lag som hade mest krafter kvar inför den avgörande halvleken. Med minuten kvar av matchen stod det 30-30 på poängtavlan och när slutsignalen ljöd med samma siffror på tavlan, var det enbart ett frikast för LIF som återstod och som kunde avgöra matchen.

23 november 2019 klockan 18:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm uttagen till OS i Tokyo

Sveriges Olympiska Kommitté presenterade under onsdagen de första aktiva i truppen till OS i Tokyo 2020, och bland de 15 ...

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget ...

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Annons

Arkivfoto: Hasse Persson

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyresö väntade under lördagseftermiddagen. En jämn match spelades där LIF dessutom höll en 2-målsledning under första halvlek men när matchens slut närmade sig så var poängmarginalen omvänd.

16 november 2019 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Grä...

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes ...

Ny upphämtningsseger av Linde Volley

Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande ...

Frövi Judo hoppas kunna försvara sina SM-guld på hemmaplan

Lördagen den 7 december arrangeras Lag-SM i judo i Lindesberg arena, och det är två superpeppade...

bildspel Zetterlund visade upp sig mot Kärra

Med ett starkt försvar, fina inspel och snygga avslut så gick LIF Lindesberg med seger i debutmötet mot Kärra HF, det bj...

Foto: Hasse Persson

Lindesberg gick segrande ur nagelbitarmatchen

Säsongens andra hemmamatch bjöd på en minst sagt skakig inledning som inleddes med att man lite snopet förlorade första setet mot motståndarna Gislaved. Trots detta lyckades Lindetjejerna komma tillbaka in i matchen i tredje set, och kunde sedan hålla undan till en rejäl upphämtningsseger.

26 oktober 2019 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Debutmöte när Kärra gästar Lindesberg
En minst sagt intressant handbollsmatch kommer att spelas under söndagseftermiddagen i Lindesberg Arena där den allsvenska nykomlingen Kärra HF, ...
25 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley är tillbaka på hemmaplan
Efter två tuffa bortaförluster där Örebro tog sin 16:e raka derbyseger och Hylte/Halmstad helt enkelt bara var bäst för dagen så återvänder ...
24 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match i Halmstad
Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set fick ...
20 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-19

2019-10-17

2019-10-13

2019-10-11

2019-10-11

2019-10-11

2019-10-05

2019-10-05

2019-10-05

2019-09-28

2019-09-26

2019-09-20

2019-09-15

2019-09-14

2019-12-10 16:23