Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva.

En unik satsning görs på länets talanger

Örebro Hockeys framfart och steget upp till Elitserien har väl knappast gått någon förbi. Vad kanske inte alla vet är att den satsning som klubben har gjort på juniorsidan också har burit frukt i och med att även klubbens J-20 lag lyckades kvala upp till SuperElit. Nu tas nästa steg när föreningarna i länet och Örebro Läns Ishockeyförbund gör en gemensam satsning på ett U-16 lag som kommer spela under Örebro Hockey flagg.

Det som också är unikt med denna satsning är att detta laget även kommer representera länet i TV-pucken och är alltså redan är uttaget och har börjat träningsmatchandet. Glädjande är att det är 6-7 spelare från norra länsdelen som är uttagna.


– Detta gör vi för att få en tidigare elitsatsning för länets största talanger och kunna ge dem en bra utbildning, men förhoppningen är även att vi i och med detta ska få behålla talangerna i länet, så de inte försvinner till andra hockeygymnasium ute i landet, säger Per Östergren, förbundskapten för TV-pucklaget och den som troligtvis kommer bli tränare för U-16 laget.


Det finns alltså likhetstecken med det TV-pucklag som redan är uttaget och Örebro Hockeys U-16 elitlag som är helt nytt. Att det blir just under Örebro Hockeys klubbemblem som laget kommer spela har att göra med ekonomi och att klubben har den före detta spelaren Martin Filander anställd som junioransvarig.


– Martin Filander är den som har drivit projektet tillsammans med förbundet och sytt ihop det med övriga föreningar. Det handlar om resurser och ekonomi, det finns helt enkelt inte resurser och pengar ute i föreningarna för att kunna ha en satsning på flera lag. Nu få vi en verksamhet som sitter ihop och blir en extra kick för de som har kommit längst i utvecklingen, berättar Östergren.


Trots att ett första lag redan är uttaget så finns det fortfarande alla möjligheter för övriga spelare i länet.


– En del spelare utvecklas senare och det finns många exempel på spelare som inte spelat TV-pucken men som både blivit proffs och spelat i landslaget. Vi kommer hålla ögon och dörrar öppna och kommer ha en bra dialog med tränarna ute i föreningarna. Är det en kille som plötsligt blomstrar och går som en raket hemma i sin förening så finns möjligheten att spelare ska kunna gå mellan föreningarna.


Distriktet har en inte allt för hedrande sextondeplats i maratontabellen i TV-puckssammanhang, men man har sett en väldigt positiv utveckling i länet de senaste fyra åren. Talanger finns det gott om, vilket inte minst syns i pojklandslagen. Årgången som är född -93 kom fyra i Rikspucken (alternativet till TV-pucken som denna årgång inte fick spela på grund av att man ändrade åldern), de som är födda -95 gick till kvartsfinal, så nu är förväntningarna stora på satsningen.


– Jag tycker man ska ha ganska höga förväntningar med tanke på hur det sett ut de senaste åren. Vår målsättning är att spela sista matchen, alltså gå till finalen och den vill vi givetvis vinna.


För de uttagna killarna blir det inte mycket semester i sommar utan hårdträning som väntar. Man kommer även hinna med några träningsmatcher innan man gör bokslut för isen denna säsong. I helgen som gick spelade laget Regionsmästerskapen i Hedemora där det blev en finalförlust mot Dalarna.


– Det handlar om att lägga rätt grund och att lära sig att träna rätt, så ledigheten blir en bristvara i sommar, avslutar Per Östergren som även vill poängtera att förutom de redan uttagna från norra länsdelen, så är det ett flertal ytterligare spelare som är med och hugger på en plats.


Norra länsdelens representanter är: Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva. Från Örebro Hockey Ungdom kommer även Max Thielebule som bor i Fellingsbro.


 

Publicerad 2 april 2013 klockan 17:21

Björn Sundström , 070-130 33 86


Foto: Hasse Persson

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där favorittippade Karlskrona, som under fjolårssäsongen spelade i Elitserien, stod för motståndet.
Väl i matchen så var hemmalaget LIF Lindesberg snabba att göra första målet och direkt ta ledningen i matchen, en ledning de aldrig släppte.

13 oktober 2019 klockan 22:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro. Derbymötet i Idrottshuset slutade i moll för Linde, som föll med siffrorna 19-25, 18-25 och 15-25.

11 oktober 2019 klockan 22:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet – sedan vände det för Lindesberg Volley. Laget reste sig hemma mot Svedala och gjorde premiären i Arenan till en fest. Tre poäng spelades hem via siffrorna 22-25, 25-10, 28-26 och 25-22.

5 oktober 2019 klockan 20:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

FOTO: Fredrik Stenfelt

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. Premiärmotståndet heter Svedala, som klockan 15:00 gästar Arenan. Inför säsongsstarten tar LindeNytt pulsen med Linnea Skogsberg och kartlägger det nya Lindelaget.

5 oktober 2019 klockan 10:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

bildspel Ny förlust för LIF
Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog ...
28 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Handbollslördag i Arenan
Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till ...
26 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan
Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för motståndet och trots...
20 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det blev uppvisning i judoskills under lördagens tävlingar. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande

Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till att bli den stora tävling som man strävat efter. Årets upplaga bjöd på judo i världsklass, kamratskap och en massa glädje.

15 september 2019 klockan 18:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är årets vinnare av Lions Bragdlejon. Foto: Camilla Lagerman

Amanda tog emot bragdlejonet inför hemmapubliken

Tidigare under året rapporterade LindeNytt att Amanda Orrbo från Lindesberg blev årets mottagare av Lions Bragdlejon, och därmed också vinnare av ett stipendium värt 20 000 kronor. Under helgens Linde Judo Open fick hon äntligen ta emot priset, på hemmaplan i Lindesberg Arena.

14 september 2019 klockan 20:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust i Allsvenskans inledning

Det pratades på förhand om en svettig och tuff match när Rimbo gästade arenan för Allsvenskans säsongsinledning ...

Handbollsfest i arenan när Allsvenskan ska inledas

På fredag öppnar Lindesberg Arena upp dörrarna för säsongens första match inom handbollsallsvenskan dä...

Löven överglänste GSK i derbyt: ”Inte ofta man spelar såna här matcher”

Storpublik och två rivaler som inte drabbat samman på åratal. Det ...

Annons

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Anna Bernholm rankad tvåa i världen

Det blev en femteplats på VM i Tokyo för Anna Bernholm, en placering som också gav henne en knuff uppåt i världsrankingen – där hon nu ligger tvåa! Därmed är hon den högst rankande svenska judokan någonsin.

3 september 2019 klockan 11:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Funktionsvariation inget hinder i ny föreningssatsning

På söndag startar IDROTT FÖR ALLA i Lindesberg Arena, som riktar sig till personer med olika ...

Framgångsrikt junior-EM för Frövis ultimate frisbee-spelare

Den 10-17 augusti avgjordes junior-EM i ultimate frisbee i den polska staden Wroclaw. Hela tretton...

Anna Bernholm VM-femma

VM i Tokyo började bra för Anna, som inledde starkt med två raka segrar och därmed kvalificerade sig för kvartsfinal. Där stötte ...

Anna jagar medalj i Tokyo

Judo-VM i Tokyo är i full gång, och om knappt ett dygn är det dags för vårt lokala medaljhopp att göra entré i tävlingen. Frö...

Dubbla silver för Frövi Judo i Storbritannien

I helgen gick de Brittiska öppna mästerskapen för adaptiv judo av stapeln i Cardiff, Wales. Frövi Judo hade ...

bildspel Frövikusk avslutade årets travsäsong på Fornaboda Travbana

Allt har sitt slut och vid lunchtid under fredagen kördes säsongens sista tävlingsdag på ...

Lea Mattsson segrade i fredagens montèlopp med Micklo Nick. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Det var ungdomarnas helg på travet i Fornaboda

En helg med bara ponnylopp och roliga familjeaktiviteter anordnades på Fornaboda Travbana under helgen när travbanan i samarbete med den lokala ponnytravklubben Örebro Lindesberg Ponnytravsällskap hade vad man inom ponnytravet kallar för ett dubbeltrav. På plats under helgen fanns allt från hoppborg, drop-in-utställning, grillkväll med 5-kamp och spännande tävlingar på ovalen under fredag och söndag med det klassiska Lindesbergs Lilla och Stora Pris som ett av huvudloppen.

22 juli 2019 klockan 17:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt hemmajubel under söndagstravet
Under söndagseftermiddagen öppnade Fornaboda Travbana portarna för nionde gången för säsongen. Bland de 10 tuffa loppen skulle det köras ett ...
15 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när StreetWeek gick av stapeln
Med tusentals åskådare på plats, ett strålande solsken och närmare 200 hungriga förare med vrålande motorer blev StreetWeek Sweden onekligen ...
13 juli 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Söndagstävlingar på Fornaboda travbana
Dammet har lagt sig efter den stora travfesten i Lindesberg, bara några dagar efter att deras största tävlingsdag var det dags för alla funktionä...
8 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-07-04

2019-07-02

2019-06-24

2019-06-23

2019-06-14

2019-06-13

2019-06-10

2019-06-07

2019-06-03

2019-05-31

2019-05-28

2019-05-25

2019-05-22

2019-05-20

2019-10-15 15:48