Henrik Åberg tar med sig sin Elvisshow till Lindesberg. Foto: Pressbild

”Elvis” kommer till Lindesberg med färgsprakande show

1995 blev han Elvis med hela svenska folket efter sin vinst i ett av Sveriges på den tiden mest populära tv-program ”Sikta mot stjärnorna”. Torsdagen den 21 november kommer Henrik Åberg till Lindesberg med sin häftiga show ”Så minns vi Elvis”. LindeNytt fick en pratstund med honom om musiken, Elvis och Hubbas.

Henrik Åberg blev rikskänd över en natt, när han som 18-åring vann finalen av TV4:s otroligt populära program Sikta Mot Stjärnorna, där han framförde Elvis Presley´s låt Blue Hawaii. Karriären tog raketfart, och redan året därpå ställde han upp i Melodifestivalen med låten ”Du är alltid en del utav mig”, som blev en superhit och låg på Svensktoppen i hela 38 veckor.

Den 21 november kommer Henrik till Lindesberg med showen ”Så minns vi Elvis”, och med sig har han sin gode vän och kompanjon Jerry Carlson, som han lärde känna under just ”Sikta mot stjärnorna”.

Henrik som Elvis i Sikta mot stjärnorna. Foto: Pressbild.

– Jerry var också med i programmet 1995, som Jerry Lee Lewis, och jag som Elvis, och av någon underlig anledning fick just vi två dela loge, och på den vägen är det, berättar Henrik med ett skratt och fortsätter:
– Jag minns när jag satt hemma i soffan och såg avsnittet då Jerry var med första gången, och jag tyckte det var så himla häftigt! Han är så otroligt lik honom, både röstmässigt och även som person, de har till och med samma gångstil!

Intresset för musik, och för Elvis, kom tidigt under Henriks uppväxt, då Elvis musik spelades flitigt på radio och hans filmer visades på TV.
– Jag var bara 10 månader när han gick bort, och efter det uppmärksammades hans musik och filmer väldigt mycket. Mamma lyssnade mycket på ABBA, och dansband, och på den tiden gick det ett radioprogram som spelade dansmusik på kvällarna, och då brukade det alltid vara med minst en Elvislåt.

Det var när Henrik kom upp i 15-årsåldern som han tog mod till sig och vågade börja sjunga, han som innan mest spelat dragspel. Till sin stora förvåning och glädje upptäckte han att hans röst faktiskt påminde om den stora idolens, och det var där allt började.

– Jag hade sett den första säsongen av ”Sikta mot stjärnorna” och man var tvungen att vara 18 år för att vara med, så efter jag fyllt år spelade jag in ett helt kassettband, både fram- och baksida och skickade till TV4. Efter det fick jag för första gången lämna Härnösand och åka tåg till Partille där programmet spelades in.

Henrik har efter sin medverkan i succéprogrammet haft en strålande karriär, där han har släppt skivor både på engelska och svenska, den senaste kom ut i augusti i år, men han släpper inte idolen.
– Elvis ligger alltid närmast hjärtat.

Showen som nu kommer till Lindesberg, har gjorts i olika tappningar under åren, och i takt med att efterfrågan och populariteten vuxit har även showen gjort detsamma.
– Det började som en liten folkparksföreställning som vi åkte runt i Sverige med på bara mindre orter, och nu är det en riktig show i två akter. Det ska bli väldigt roligt att spela i Lindesberg, eftersom Hubbas kom därifrån. Han var en stor influens under mitt Elvistolkande, och det var en stor sorg när han gick ur tiden.

Jörgen ”Hubbas” Andersson blev 40 år. Foto: LindeNytt

Henrik såg Jörgen ”Hubbas” Andersson på tävlingen ”Elvis så in i Norden” i Stockholm, där just Hubbas vann och korades till Nordens Elvis. Några år senare spelade Henrik på Elvisfestivalen i Västerås, och såg där en lång och ståtlig man stå och prata med publiken, och under armen hade han en bunt med sina skivor.

– Jag minns att jag tyckte att han hade en sådann snygg jacka, säger Henrik och avslutar:
– Det här var kort efter att jag vunnit ”Sikta mot stjärnorna”, så han kom fram och gratulerade. Han var otroligt trevlig och det var verkligen en ära för mig att få träffa honom, han gav mig några av hans skivor, och jag har lyssnat mycket på dem under åren. Jag skulle vilja säga att han var den främste Elvistolkaren vi har haft i Sverige. Så det blir extra roligt att få spela på hans hemmaplan.

För den som vill se mer av Henrik finns det möjlighet att se någon av hans julshower ”Elvis Christmas” som kommer att spelas i kyrkor, teatrar och konserthus runt om i landet med start 6 december.

”Så minns vi Elvis” spelas i Lindeskolans Aula den 21 november, kl 19.00.

Publicerad 7 november 2019 klockan 15:30

Camilla Lagerman , 0581-61 71 71 , camilla@lindenytt.com


Fanny, Anna och Tindra öppnar Sellout UF, imorgon lördag. Foto: Camilla Lagerman

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans

Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ekonomiprogrammet på Lindeskolan. Under hösten påbörjade de kursen Företagande och Entreprenörskap, och då föddes idén att öppna en egen butik i Lindesberg. Imorgon, lördag är det premiäröppning för Sellout UF, som kommer att husera på Kungsgatan 32.

22 november 2019 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Restaurang Kryddas Björn Persson tog emot sin utmärkelse i onsdags. Foto: Activa

Björn Persson utnämnd till Activaambassadör

Stiftelsen Activa arbetar för att arbetslösa personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning ska nå arbete eller utbildning. 2018 inrättade man uppdraget Activas Ambassadör, där goda förebilder och personer som verkar för en arbetsmarknad öppen för alla uppmärksammas. Under stiftelsens rikskonferens den 20 november utsåg man den nyaste ambassadören – Björn Persson från Lindesberg.

22 november 2019 klockan 14:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högstadieelever ägnar sig åt livsfarlig ”stryplek”

Under veckan har rektorer och mentorer på Stadsskogsskolan informerat elever om att det fö...

Efter skottlossningen: Polisiär närvaro och mer personal sätts in i skolan

Med anledning av torsdagens misstänka skottlossning på Hagabergsområdet, har ...

Två gripna efter misstänkt skottlossning i bostadsområde

UPPDATERAD KL. 18.21. Som tidigare rapporterats, har en större polisinsats pågått på ...

John Jäderqvist släpper sin tredje kriminalroman. Foto: Fredrik Norman

Nu släpper han sin tredje kriminalroman

Efter 40 år som polis, började John Jäderqvist skriva kriminalromaner. Sedan första boken ”Polisbil 60313” släpptes 2011 har det nu blivit tre stycken sammanlagt. Den tredje är rykande färsk och släpps idag, torsdag 21 november, på Blombergska Bokhandeln i Lindesberg.
– Skrivandet har blivit ett sätt för mig att hantera min sjukdomsbild och all tid jag tvingas ägna på sjukhus på grund av sjukdomen, berättar John Jäderqvist.

21 november 2019 klockan 11:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Lastbil av vägen utanför Lindesberg

En lastbil körde på torsdagsmorgonen av riksväg 50 strax norr om Fornaboda utanför Lindesberg.

21 november 2019 klockan 10:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Brand vid sparbankshus rubriceras som mordbrand
Strax efter midnatt larmades brandkår och polis till Storå med anledning av en misstänkt anlagd brand. På plats kunde man konstatera att det brann...
21 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Anna Bernholm uttagen till OS i Tokyo
Sveriges Olympiska Kommitté presenterade under onsdagen de första aktiva i truppen till OS i Tokyo 2020, och bland de 15 första uttagna blivande ...
20 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lurviga robotkatter förgyller vardagen på Ågården
Det jamades och kurrades för fullt i trapphuset på äldreboendet Ågården i Lindesberg under onsdagsförmiddagen när representanter från Lions ...
20 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Underkänt för kommunen i Ungdomens Nykterhetsförbunds kommunranking

Sedan 2012 har Ungdomens Nykterhetsförbund varje år rankat Sveriges kommuner utifrån hur tillgången till en bra fritid för ungdomar ser ut. Årets resultat visar att hela 126 kommuner blir underkända, däribland Lindesberg.

20 november 2019 klockan 10:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man räddade sig själv och sin hund ur brinnande hus

En mycket kraftig villabrand utbröt på tisdagskvällen strax nordost om Vedevåg.
– Man beskriver från platsen, att hela huset brinner, kommenterar Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

19 november 2019 klockan 21:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny

Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta ...

Ammunition hittades utomhus i bostadsområde

En handfull skarp ammunition har tagits omhand av polisen. Ammunitionen hittades utomhus i bostadsområdet Hagaberg...

Sänkt hastighet på riksväg för ökad säkerhet

I slutet av oktober beslutades att totalt 111 mil statlig väg runt om i landet nu får sänkt hastighetsgrä...

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen beslagtog jaktvapen efter larm om ”hotbild”

Polisen i Lindesberg har tagit jaktvapen i beslag från en person, som enligt uppgift skall ha uttalat sig på ett sätt som tolkats som en hotbild.
– Hotet är inte riktat direkt till en person, men så pass allvarligt att man beslutade sig för att ta mannens vapen i beslag, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

18 november 2019 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget ...

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Kläfford fick kulturpris – skänkte pengarna till Lindeskolans esteter

I fredags kväll arrangerade Manskören Harmoni deras årliga sponsorevent med trer...

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

Fibersatsningen skulle bli succé – blev en flopp

Det lät så bra för tre och ett halvt år sedan, när Lindesbergs kommun tecknade ett efterlängtat ...

Här installeras julen av företaget NLF. Foto: NLF, Nora Lindefrakt AB.

Ingen julgran i centrum – men väl en bjässe vid infarten

Den traditionella julgranen i centrala Lindesberg lyser med sin frånvaro i år. Detta med anledning av den pågående ombyggnaden av Flugparken. Istället får bilburna medborgare avnjuta en julgran i gigantiskt format vid mellersta infarten till Lindesberg.
– Det är nog den största julgran vi har placerat ut någonsin, kommenterar John Storm, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

15 november 2019 klockan 09:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Starka känslor när hundratalet undersköterskor demonstrerade
Frustrationen, oron och ilskan bland de berörda undersköterskorna var högst påtaglig under torsdagsmorgonen, när de samlades utanför kommunhuset...
14 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Flera personer överföll och rånade man i Fellingsbro
En man blev på onsdagskvällen rånad och misshandlad av flera gärningsmän i Fellingsbro. Enligt polisen skall mannen ha blivit rånad på sin ...
14 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Martin Almgren hyllar The Beatles tillsammans med musikkårer från två län
Trots att det är närmare 50 år sedan The Beatles var aktiva lever deras musik vidare i allra högsta grad. Helgen 23-24 november kliver Martin ...
13 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-13

2019-11-13

2019-11-12

2019-11-12

2019-11-11

2019-11-11

2019-11-11

2019-11-10

2019-11-09

2019-11-09

2019-11-08

2019-11-08

2019-11-08

2019-11-08

2019-11-23 01:05