Det kan bli en lång och framgångsrik säsong

Lindlöven missade Allettan, men det var länge sedan laget hade ett sådant slagläge för att nå playoff och få en lång och framgångsrik säsong. Man går rättmätigt in i fortsättningsserien som favorit.

Det var länge sedan Lindlöven spelade i en så bra serie som årets Hockeyettan Västra.

Det var länge sedan Lindlöven hade ett så bra lag, med betoning på just lag, som man har den här säsongen.

Det var länge sedan det såg så bra ut för Lindlöven inför en vårsäsong.

Med andra ord, om man håller på Lindlöven, då kan det här bli den roligaste säsongen på bra länge. Alla förutsättningar för en vår som slutar med framskjutna placeringar finns där. Det gäller bara att laget ska förvalta det guldläge som de skaffat sig.

Och jag har väldigt svårt att se varför man inte skulle göra det.

Det kanske börjar bli lite tjatigt det här att jag ständigt måste ta upp att Lindlöven spelat i en bra grundserie. Men det är ett faktum och utifrån det faktumet går det också att konstatera att Lindlöven gjorde en väldigt bra grundserie som faktiskt var snubblande nära att ta sig hela vägen till en Alletta.

Nu när vi sitter här, de sista skälvande dagarna av 2015 kan vi faktiskt konstatera att det nog var det bästa som kunde hända att Linde-krigarna bommade Allettan. Så väl sportsligt som ekonomiskt.

När det gäller det senare är det en no-brainer. Lindlöven slipper långa och dyra resor till Norrland. Sportsligt är det en lite knivigare femma. Visst vill man alltid mäta sig med de allra bästa, så som man får göra i en Alletta, men så som seriesystemet är konstruerat ligger vägen vidöppen till ett playoff för Lindlöven så som det nu blev.

Istället för att riskera att åka ut mot idel starka lag är man nu istället favoriter till att ta sig vidare.

För det är ju så att de två främsta lagen i fortsättningsserien avancerar vidare till playoff och Lindlöven tillhör utan någon som helst tvekan de två bästa lagen i den här serien.

Man inleder med flest bonuspoäng av alla (sju stycken), man har seriens statistiskt sett överlägset bästa målvakt i Mattias Pettersson, man förfogar över den bäste målskytten i Max Lalander (14 fullträffar i grundserien), man har sett till statistiken seriens bästa box play med god marginal och har under hela grundserien visat att man är ett duktigt lag. Inte minst med ett starkt och tryggt försvarsspel.

Lindlöven förlorade bara sex matcher under ordinarie tid i grundserien. Fyra av de förlusterna kom mot lag som nu efter jul spelar i Allettan. Med andra ord, man spände musklerna och visade att man är bättre än det motstånd man nu ska möta redan innan jul. Egentligen är det, om jag skummat igenom statistiken rätt, bara Enköping av kommande motståndare som har plusstatistik på Linde-krigarna. Man hade till exempel favoriten Skövde i ett järngrepp med två raka segrar under grundserien. För att ta ett exempel.

Är det någonting man kan klaga på är det att skotteffektiviteten i anfallsspelet måste bli lite bättre. Ska det bli en lång och rolig säsong måste Lindlöven bli lite bättre på att utnyttja de chanser som man faktiskt skapar. Då hjälper det naturligtvis inte att Jonas ”Sill” Karlsson lämnat för spel i BIK Karlskoga. Men Lindlöven ska kunna prestera ändå.

När pucken ikväll släpps i seriepremiären hemma mot Grästorp, då är det en favorit som står på hemmalagets sida av rödlinjen.

Det var länge sedan det såg så här ljust ut för Lindlöven att få en lång och framgångsrik säsong.

Publicerad 28 december 2015 klockan 09:18

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com


Foto: Timmy Lundegård

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget upp ett spel som gick att känna igen, bortalaget Lund lyckades gå segrande ur ett av de spelande seten men trots det så var Linde-tjejerna helt överlägsna och bjöd på en skön hemmaseger.

17 november 2019 klockan 19:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Hemmalaget Värmland-Örebro kammade hem dubbla silver under helgens Riksmästerskap. Foto: Saga Lagerman

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag i judo, ett mästerskap som lockade tävlande från hela Sverige. Efter en dag med många tuffa och intensiva matcher stod tillslut hemmadistriktet Värmland-Örebro på prispallen som dubbla silvermedaljörer.

17 november 2019 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Grä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo

Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes under matchen och trots en kanoninledning av LIF som inom loppet av 4 och en halv minut spelat sig till en 4-målsledning så fortsatte matchen med röda kort, segt hemmaspel och en tung förlust.

10 november 2019 klockan 21:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Ny upphämtningsseger av Linde Volley

Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande 3-2 i Lindesberg Arena så väntade en bortamatch mot Sollentuna under lördagskvällen för Linde-tjejerna, Sollentuna inledde starkt till
2-0 men Linde Volley kom tillbaka i matchen genom det 3:e setet och bjöd på en ”favorit i repris” där de vände matchen till 2-3.

9 november 2019 klockan 20:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judo hoppas kunna försvara sina SM-guld på hemmaplan
Lördagen den 7 december arrangeras Lag-SM i judo i Lindesberg arena, och det är två superpeppade lag från Frövi Judo som nu ska försöka fö...
6 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Zetterlund visade upp sig mot Kärra
Med ett starkt försvar, fina inspel och snygga avslut så gick LIF Lindesberg med seger i debutmötet mot Kärra HF, det bjöds på en jämn kamp i ...
27 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg gick segrande ur nagelbitarmatchen
Säsongens andra hemmamatch bjöd på en minst sagt skakig inledning som inleddes med att man lite snopet förlorade första setet mot motståndarna ...
26 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Debutmöte när Kärra gästar Lindesberg

En minst sagt intressant handbollsmatch kommer att spelas under söndagseftermiddagen i Lindesberg Arena där den allsvenska nykomlingen Kärra HF, som inlett serien med tre raka segrar, gör debut i arenan och förutom en underhållande match för publiken så ges chansen att vinna slipmaskin från Tormek.

25 oktober 2019 klockan 14:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindesberg Volley är tillbaka på hemmaplan

Efter två tuffa bortaförluster där Örebro tog sin 16:e raka derbyseger och Hylte/Halmstad helt enkelt bara var bäst för dagen så återvänder Lindesberg Volley till sin hemma-arena för säsongens andra hemmamatch där Gislaved står för motståndet.

24 oktober 2019 klockan 13:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff match i Halmstad

Det blev en tung hemresa från Halmstad för volleyboll-tjejerna från Linde Volley under söndagen, trots en bra inledning i samtliga set ...

Förlust trots en stark upphämtning

Tre utvisningar och en negativ måldifferens på 6 mål var LIF Lindesbergs facit i den första halvleken i lagets ...

Nya utmaningar i sikte för kartingföraren Johan Auer

Inför årets säsong siktade han mot toppen, något han nästan uppnådde. Med en andraplats i serien, ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där favorittippade Karlskrona, som under fjolårssäsongen spelade i Elitserien, stod för motståndet.
Väl i matchen så var hemmalaget LIF Lindesberg snabba att göra första målet och direkt ta ledningen i matchen, en ledning de aldrig släppte.

13 oktober 2019 klockan 22:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro...

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet - sedan vände det för Lindesberg Volley. ...

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. ...

Bajen blev ett för tufft motstånd för LIF. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust för LIF

Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog snabbt ledningen vilket skapade problem för LIF som aldrig kunde komma tillbaka i matchen.

28 september 2019 klockan 21:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Handbollslördag i Arenan
Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till ...
26 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan
Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för motståndet och trots...
20 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande
Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till att bli den stora tävling som man ...
15 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-09-14

2019-09-13

2019-09-11

2019-09-07

2019-09-03

2019-08-30

2019-08-30

2019-08-29

2019-08-28

2019-08-20

2019-08-05

2019-07-22

2019-07-15

2019-07-13

2019-11-20 09:44