Derbybesvikelse

Bit för bit har mina förhoppningar under sommaren byggts upp och jag har sakta fått en tro på att vi i år kommer få det derbyt mellan Linde och Örebro vi alla önskar. Det gick långsamt framåt och, de en gång så häpnadsväckande, Örebro närmade sig spelare för spelare sin forna glans. Båda lagen startade serien bra och i helgen var det dags för derby. Men pannkaka blev det.

Ibland blir man besviken. Så här på uppstarten av säsongen så har det sett ut som om Örebro har det starkaste laget de haft på länge. De kliver in i serien och pressar två storlag direkt. I öppningsmatchen tog Örebro poäng mot Katrineholm och sedan tvingade de Hylte/Halmstad att spela sitt yttersta för att inte även den matchen skulle gå till fem set. Allt var upplagt för ett megaderby. Men så blev det inte… Inte ens nästan. Utspelade är det bästa sättet att förklara Örebro, ett lag som inte kommer över 20 poäng i något set går inte att förklara med andra ord.

Gjorde Örebro en dålig insats? Nej, inte nödvändigtvis. De var väl förberedda, säkerligen lika väl förberedda som Linde, och hade en plan på hur Linde skulle spela. Linde spelade som förväntat, enda problemet för Örebro var dock att Linde spelade det förväntade spelet alldeles för bra och blev därmed ostoppbara.

Det är ännu en gång i servespelet som Linde plockar hem matchen. Serve och servemottagningen är betydligt bättre på Lindes sida jämfört med Örebros och detta gör att passare Denise Van De Mortel kan leverera smörpass till alla positioner. Örebro hade det däremot tungt i mottagning vilket gjorde att Lindes block och försvar funkade ypperligt och många av Örebros anfallsförsök kunde omvandlas till poängchanser för Linde istället.

Man kan enkelt säga att anledningen till Lindes vinst är att de är bättre. Så enkelt är det. Linde har bättre vänsterspikers, de har en bättre passare, de har bättre centrar och de har en bättre libero. Enda positionen där man måste erkänna att Örebro har övertaget är på högerkanten. Jona Vigfusdottir har tryck i sitt anfall och har fysiken som krävs för en toppspiker. Det räcker bara att titta på poängligan, där hon håller andraplatsen bakom Margorie Giordano, för att inse att hon vet hur man dödar en boll. I helgen klarade hon dock inte av sin uppgift. Linde gjorde det riktigt svårt för isländskan som på 30 pass endast kunde smasha ner sex.

Betyder detta att det är kört för det storslagna derbyt vi hoppats så mycket på? Här vet jag inte vad jag ska svara. Jag tror definitivt att Örebro kommer bli bättre och att de framtida matcherna lagen emellan inte kommer bli så här ensidiga. Men Örebro måste få till sitt lagspel eller snarare sin lagkänsla. En tydlig ledare krävs på plan och man måste få till en tuffare inställning och en aggressivitet i sitt spel som inte fanns mot Linde. Varifrån detta ska komma kan jag dock inte svara på. Kanske börjar det på träningen, kanske kommer det av sig själv lite längre in på säsongen eller kanske krävs det att man vinner lite matcher för att en kämpaglöd ska komma fram. Men jag kan lugnt säga att Linde inte kommer vänta in Örebro bara för att få ett jämnare derby. Linde kommer fortsätta att ånga fram i elitserien och enda sättet för Örebro att komma ikapp är att ta sig i kragen nu och åtgärda problemen. För just nu är det ingen tvekan om att Lindesberg är länets volleybolldrottningar.

Publicerad 30 oktober 2014 klockan 13:50

Michael Jestin , 073-903 68 24

IFK Lindesberg jobbade hårt under torsdagen och fick även utdelning för arbetet genom tre nya poäng. Foto: IFK Lindesberg

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Även om Pålsbodas toppspelare enbart var deltagande i den andra halvleken, så gjorde hemmatruppen ett tungt jobb på Frövis konstgräs som slutade med seger. Mycket bakom segersiffrorna kom tidigt när IFK Lindesberg rivstartar matchen med två raka mål på tretton minuter.

26 april 2024 klockan 12:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

Det blev mycket glädje i hemmalaget vid senaste mötet mot Hovsta. På söndag inleds serien i Fotbollsfemman på bortaplan, där en bra start kan bli viktig. Arkivfoto: Camilla Lagerman

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets Fotbollsfemma. Truppen kommer med från goda resultat och kommer att spela säsongens första match på bortaplan. På söndag gästar den unga truppen det välbekanta Hovsta IF, för att inleda serien på bortaplan.
– Det känns som att det mest påkopplade laget vinner premiärmötet, säger tränare Niklas Christensson.

5 april 2024 klockan 15:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Överst på pallen står Hannez Eriksson från Guldsmedshyttan. Foto: Privat

Hannez svensk mästare i armbrytning – knep både guld och silver: ”Känns riktigt bra”

Med endast tio månaders träning bakom sig, kan nu Hannez Eriksson, 15 år gammal från Guldsmedshyttan, titulera sig som svensk mästare i armbrytning.
– Jag visste inte riktigt vad som hände, skrattar Hannez när LindeNytt når honom för en kommentar.

3 april 2024 klockan 13:35 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”
Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. ...
28 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in
Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte...
27 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brödernas/Väsby blev för tuffa när slutspelet drog igång och vann med tre raka matcher över Lindlöven. Detta innebär att det inte blir några fler matcher under denna säsong. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK HK inom AllEttan, så blev de desto svårare att hålla borta under semifinalen. Trots en tvåmålsledning efter den tredje matchens första period, så fick hemmalaget en ny andning efter ett självmål i Lindlöven. Truppen får istället tacka för denna säsong som ett av seriens tolv bästa lag.

20 mars 2024 klockan 21:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största ...

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En ...

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

Senaste hemmamatchen slutade med seger. På lördag så hoppas LIF Lindesberg på repris, där två poäng kan bli avgörande för truppens överlevnad i Allsvenskan. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket skulle innebära en automatisk nedflyttning om man inte samlar nya poäng. Tabellen är däremot jämn där det skiljer två poäng till säker mark. På lördag gör LIF Lindesberg sin sista hemmamatch i grundserien, där laget har två poäng som målsättning.
– Vi har visat att vi är starka på hemmaplan, säger Joakim Bååk.

15 mars 2024 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong ...

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

Både Torslanda och LIF Lindesberg var i ett stort behov av poäng. Torslanda fick segerjubla till helgen och bytte därmed plats med LIF i tabellen. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda lagen var i ett stort behov av poäng till den Allsvenska tabellen. För LIF Lindesberg så tog det över nio minuter innan man fick igenom sitt första mål i matchen. Även om målskillnaden mellan lagen i matchen inte var stor, så blev det helt klart avgörande.

4 mars 2024 klockan 15:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet
Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin ...
3 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga
Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige...
29 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-27

2024-02-25

2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-04-27 00:11