Bortavinst är ett måste

Efter två spelade semifinaler har vi nu sett två väldigt olika Linde, men två ganska lika Hylte/Halmstad. I och med Lindes vinst så är semifinalserien nu utökad till minst fyra matcher. Att Linde vinner igen på hemmaplan, nästa tisdag, känns övertygande, men för att ta sig till final krävs även en bortavinst.

I smifinalen mellan Engelholm och Katrineholm är det inga konstigheter. EVS har kört över KVK med två, relativt enkla, 3-0-segrar. Katrineholm har sina stunder i båda matcherna då de lyfter sig och tar sina pinnar, men när Engelholm kommer igång så har Katrineholm ingenting att sätta emot. Ett oerhört bra servespel skulle behövas från Katrineholms sida för att de överhuvudtaget ska ha en chans. Några gånger, framförallt senaste matchen, så hände just detta och Katrineholms servande bäddade för att de kunde ta ikapp väldigt stora underlägen. Men när Engelholms servemottagning fungerar som den ska så är det helt omöjligt för motståndarna att få stopp på ett anfall med Isabelle Haak i spetsen. På söndag blir det säkerligen en ny vinst för EVS och de kommer därmed kunna se sig som finalister, med all rätt också då de inte förlorat ett set sedan slutspelet började.
I Linde vs. Hylte/Halmstad-drabbning är läget dock betydligt mer spänt. Trots Lindes övertygande vinst i onsdags är det fortfarande en del punkter man måste se över för att nå den efterlängtade finalplatsen. När Lindes spel stämmer och de spelar på sin fulla förmåga är de bättre än Hylte/Halmstad, det har man bevisat. En match där både lagen levererar engligt maxkapacitet kommer gå Lindes väg. Enda problemet är att Linde verkar ha svårt att komma upp i nivå, speciellt på bortaplan. Man bör inte hävda att det var Hylte/Halmstad som levererade nere i Halmstad senast, de gjorde inte heller en så bra match som de kan göra, men Linde var snäppet sämre. Enkla misstag från Lindes sida, misstag som ett lag av deras nivå inte ska behöva göra, gav Hylte/Halmstad vinst i alla spelets moment, mottagning, anfall och framförallt block. I Lindesberg Arena i onsdags var matchbilden tydligt annorlunda. Linde höjde sitt servetryck, vilket gjorde deras mottagning likvärdig med Hylte/Halmstads, anfallsspelet var bättre från Lindes sida och tack vare en stark insats från Evelina Frank i mitten så kunde man även dominera i blocket. På hemmaplan finns inte de där djupa dalarna som vi såg i Halmstad förra helgen. De där dalarna som gör att man inte bara tappar en eller två poäng i motståndarens serve utan fyra, fem, sex poäng eller mer. Detta såg vi i alla tre set Linde förlorade i Halmstad men vi såg det inte på hemmaplan senast. På hemmaplan är det två, max tre, poäng som det handlar om och sdan vinner Linde tillbaka serven.
 
Vad som gör denna skillnad är svårt att säga. Efter matchen pratade Therese Granlund, i en radiointervju, om stödet laget har på hemmaplan och hur detta lättar på pressen. Linde vet att de kommer leverera i Lindesberg och de känner förtroende från sina supportrar. I Halmstad måste man klara sig utan detta stöd och det kan vara den avgörande faktorn till varför man då får dessa dippar. Det stora problemet är dock att man måste vinna på bortaplan för att ta sig till final. Hylte/Halmstad slutade högre upp i grundserien och har därför hemmaplansfördel. En vinst måste tas borta för att Linde ska gå vidare och den bör komma redan i nästa match. Vinner Linde borta på söndag är andraplatsen säkrad. Jag kan med all säkerhet säga att en vinst borta på söndag kommer uppföljas med en vinst hemma nästa vecka och sedan är det bara final mot Engelholm som återstår. En förlust på söndag kommer dock sätta rejäl press på Linde som sedan spelar med kniven mot strupen resterande matcher. Även om detta skulle ske så tror jag fortfarande att Linde vinner hemma nästa vecka, men sedan känns det som om avgörande match i Halmstad den 16:e kan gå åt vilket håll som helst.
Publicerad 10 april 2015 klockan 05:48

Michael Jestin , 073-903 68 24

Foto: Hasse Persson

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där favorittippade Karlskrona, som under fjolårssäsongen spelade i Elitserien, stod för motståndet.
Väl i matchen så var hemmalaget LIF Lindesberg snabba att göra första målet och direkt ta ledningen i matchen, en ledning de aldrig släppte.

13 oktober 2019 klockan 22:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro. Derbymötet i Idrottshuset slutade i moll för Linde, som föll med siffrorna 19-25, 18-25 och 15-25.

11 oktober 2019 klockan 22:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet – sedan vände det för Lindesberg Volley. Laget reste sig hemma mot Svedala och gjorde premiären i Arenan till en fest. Tre poäng spelades hem via siffrorna 22-25, 25-10, 28-26 och 25-22.

5 oktober 2019 klockan 20:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

FOTO: Fredrik Stenfelt

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. Premiärmotståndet heter Svedala, som klockan 15:00 gästar Arenan. Inför säsongsstarten tar LindeNytt pulsen med Linnea Skogsberg och kartlägger det nya Lindelaget.

5 oktober 2019 klockan 10:00 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

bildspel Ny förlust för LIF
Det vill sig inte för LIF Lindesberg som under lördagseftermiddagen fick se sig besegrade av gästande Hammarby i hemma-arenan, bortalaget tog ...
28 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Handbollslördag i Arenan
Bergslagens Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré när ett av förra säsongens elitserielag Hammarby IF HK kommer på besök till ...
26 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tufft LIF föll på bortaplan
Under torsdagskvällen var LIF Lindesberg på plats i Kungsbacka för att spela säsongens första bortamatch, Aranäs stod för motståndet och trots...
20 september 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det blev uppvisning i judoskills under lördagens tävlingar. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Linde Judo Open lockade hundratals tävlande

Med närmare 350 deltagare från 43 klubbar i Sverige, Norge och Finland har Linde Judo Open onekligen vuxit till att bli den stora tävling som man strävat efter. Årets upplaga bjöd på judo i världsklass, kamratskap och en massa glädje.

15 september 2019 klockan 18:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är årets vinnare av Lions Bragdlejon. Foto: Camilla Lagerman

Amanda tog emot bragdlejonet inför hemmapubliken

Tidigare under året rapporterade LindeNytt att Amanda Orrbo från Lindesberg blev årets mottagare av Lions Bragdlejon, och därmed också vinnare av ett stipendium värt 20 000 kronor. Under helgens Linde Judo Open fick hon äntligen ta emot priset, på hemmaplan i Lindesberg Arena.

14 september 2019 klockan 20:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust i Allsvenskans inledning

Det pratades på förhand om en svettig och tuff match när Rimbo gästade arenan för Allsvenskans säsongsinledning ...

Handbollsfest i arenan när Allsvenskan ska inledas

På fredag öppnar Lindesberg Arena upp dörrarna för säsongens första match inom handbollsallsvenskan dä...

Löven överglänste GSK i derbyt: ”Inte ofta man spelar såna här matcher”

Storpublik och två rivaler som inte drabbat samman på åratal. Det ...

Annons

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Anna Bernholm rankad tvåa i världen

Det blev en femteplats på VM i Tokyo för Anna Bernholm, en placering som också gav henne en knuff uppåt i världsrankingen – där hon nu ligger tvåa! Därmed är hon den högst rankande svenska judokan någonsin.

3 september 2019 klockan 11:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Funktionsvariation inget hinder i ny föreningssatsning

På söndag startar IDROTT FÖR ALLA i Lindesberg Arena, som riktar sig till personer med olika ...

Framgångsrikt junior-EM för Frövis ultimate frisbee-spelare

Den 10-17 augusti avgjordes junior-EM i ultimate frisbee i den polska staden Wroclaw. Hela tretton...

Anna Bernholm VM-femma

VM i Tokyo började bra för Anna, som inledde starkt med två raka segrar och därmed kvalificerade sig för kvartsfinal. Där stötte ...

Anna jagar medalj i Tokyo

Judo-VM i Tokyo är i full gång, och om knappt ett dygn är det dags för vårt lokala medaljhopp att göra entré i tävlingen. Frö...

Dubbla silver för Frövi Judo i Storbritannien

I helgen gick de Brittiska öppna mästerskapen för adaptiv judo av stapeln i Cardiff, Wales. Frövi Judo hade ...

bildspel Frövikusk avslutade årets travsäsong på Fornaboda Travbana

Allt har sitt slut och vid lunchtid under fredagen kördes säsongens sista tävlingsdag på ...

Lea Mattsson segrade i fredagens montèlopp med Micklo Nick. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Det var ungdomarnas helg på travet i Fornaboda

En helg med bara ponnylopp och roliga familjeaktiviteter anordnades på Fornaboda Travbana under helgen när travbanan i samarbete med den lokala ponnytravklubben Örebro Lindesberg Ponnytravsällskap hade vad man inom ponnytravet kallar för ett dubbeltrav. På plats under helgen fanns allt från hoppborg, drop-in-utställning, grillkväll med 5-kamp och spännande tävlingar på ovalen under fredag och söndag med det klassiska Lindesbergs Lilla och Stora Pris som ett av huvudloppen.

22 juli 2019 klockan 17:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt hemmajubel under söndagstravet
Under söndagseftermiddagen öppnade Fornaboda Travbana portarna för nionde gången för säsongen. Bland de 10 tuffa loppen skulle det köras ett ...
15 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när StreetWeek gick av stapeln
Med tusentals åskådare på plats, ett strålande solsken och närmare 200 hungriga förare med vrålande motorer blev StreetWeek Sweden onekligen ...
13 juli 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Söndagstävlingar på Fornaboda travbana
Dammet har lagt sig efter den stora travfesten i Lindesberg, bara några dagar efter att deras största tävlingsdag var det dags för alla funktionä...
8 juli 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-07-04

2019-07-02

2019-06-24

2019-06-23

2019-06-14

2019-06-13

2019-06-10

2019-06-07

2019-06-03

2019-05-31

2019-05-28

2019-05-25

2019-05-22

2019-05-20

2019-10-14 22:33