70 ballonger for iväg vid första spadtaget. Foto: Ida Lindkvist

Ballonger i luften för byggstart av 70 lägenheter

70 nya lägenheter fördelade på två hus med åtta våningar vardera. Den första ska enligt planerna stå klar i maj 2016, den andra i september samma år. Ikväll, torsdag, togs det första ”spadtaget” genom att släppa 70 ballonger fria som symboliserar de 70 lägenheterna. Roger Sixtensson deklarerade att det också var för att man inte ville sänka blicken i backen utan höja den och se det här från ovan.

Det var på Tivoliplan man samlades för den inviga den officiella byggstarten av lägenheterna vid Åkilsbacken. Två stycken åttavåningshus ska det komma att bli med 35 lägenheter i varje. Det kommer att variera mellan ettor till fyror och Arne Larsson, LIBO, är övertygad om att det kommer bli jättebra.

– På mässan märkte vi att det finns många som nu bor i villa som är intresserade av lägenhet. Det kommer att finnas lägenhet med ett rum och kök som kommer att få vara besökslägenhet. Det är många som inte vill flytta för att de inte kan ta hem barn och barnbarn, nu kommer det att finnas möjlighet till det.

– I maj ska det första huset vara färdigt, och i september 2016 det andra huset. Så det är full fart nu!, sa Arne.

Stora ballongknippen bars ut, närmare bestämt 70 stycken ballonger som motsvarar de 70 blivande lägenheterna. De är gröna och blå, liksom LIBOS och FALABS färger.
– Den här stunden har jag väntat länge på och jag trodde inte att det skulle bli än med alla överklagningar. Men att det händer saker visar att vi har framtidstro i Lindesberg. Folk är positiva och glada. Det är jättemånga som står i kö och det är det perfekta läget, det kanske blir ett generationsskifte i villorna. Jag är jätteglad!, sa kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S).

– Ett stort tack för att vi får vara delaktiga i det här projektet. Vi är jättetaggade på att börja producera 70 stycken lägenheter i jättefin kvalitét, sa Patrik Ihrstedt, distriktschef, SKANSKA.

Patrik Ihrstedt från SKANSKA.
Patrik Ihrstedt från SKANSKA.

Energiförbrukningen, poängterade Patrik vidare, kommer att ligga på 60-65 kilowattimmar per år och kvadratmeter.
– Det kommer att bli en jättefin kvalitativ produkt som kommer att levereras med hög standard. Vi är jätteglada att få vara med i utvecklingen av Lindesberg. Jättekul att få leverera de här bostäderna!, konstaterade Patrik.

IMG_7692

Det kommer att bli prefabricerade badrum vilket innebär att istället för att någon på plats ska bygga väggen, någon annan kakla, och så vidare, bygger man badrummen i en fabrik på ett annat ställe. Sedan anländer dessa till bygget helt färdiga och kranen ställer de på plats. Likadant kommer att göras med ytterväggarna.
– Då gör man det i en skyddad miljö och man säkerställer kvalitén optimalt. Annars händer det ibland att det kan bli fel, med prefabricering så det är väldigt bra säkerhet.

– Ytterväggarna kommer färdiga och sätts dit med en kran, färdigt och klart, berättade Patrik.

Med blicken mot framtiden och upp i den blå skyn klipptes ballongerna som fridsamt seglade iväg under applåder, och för att fira startskottet som just ljudit kunde man inta buffébordet.

- Mat tycker jag om, kommenterade Jonas Kleber (MP)
– Mat tycker jag om, kommenterade Jonas Kleber (C)
Publicerad 11 juni 2015 klockan 22:03

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com


Foto: Hasse Persson

Andra raka segern för LIF

Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där favorittippade Karlskrona, som under fjolårssäsongen spelade i Elitserien, stod för motståndet.
Väl i matchen så var hemmalaget LIF Lindesberg snabba att göra första målet och direkt ta ledningen i matchen, en ledning de aldrig släppte.

13 oktober 2019 klockan 22:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

ARKIVFOTO: Fredrik Stenfelt

Derbyspöket lever vidare för Linde

Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro. Derbymötet i Idrottshuset slutade i moll för Linde, som föll med siffrorna 19-25, 18-25 och 15-25.

11 oktober 2019 klockan 22:30 av Hannes Feldin Visa hela artikeln

Ny varning: VVS-bluffen mot äldre fortsätter

LindeNytt har tidigare kunnat rapportera om att flera personer i Lindesberg har blivit kontaktade av någon som ...

Debatt: Dags att införa en kommunal skolplikt?

INSÄNDARE/DEBATT: I skolnedläggningarnas tidevarv funderar jag på hur beslutsfattarna i Sveriges kommuner tä...

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Foto: Hasse Persson

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där flertalet av föreningens ungdomslag påbörjar sina serier och LIF:s veteranlag visar upp sig på planen.
Helgen avslutas med sitt huvudnummer där LIF Lindesberg, som kommer från en bortaseger i Boden, tar emot seriefavoriterna HIF Karlskrona.

11 oktober 2019 klockan 08:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter en analys av bilens informationssystem kan man fastslå att det gått för fort. Foto: Fredrik Norman

Skoltaxin körde för fort – chauffören riskerar jobbet

Under gårdagen publicerade LindeNytt en uppmärksammad insändare från en mamma, som enligt utsago hade bevittnat en vårdslös taxifärd där hennes tre barn var passagerare. Efter händelsen begärde Länstrafiken ut en rapport från den aktuella bilens informationssystem, vilket nu kan visa exakt hur fort chauffören egentligen körde.

10 oktober 2019 klockan 14:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg
I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från ...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Polisen varnar märkesbilägare för kringresande stöldliga
Flera BMW-ägare i polisregion Bergslagen, där Lindesberg ingår, har den senaste tiden utsatts för rattstölder. Nu går polisen ut och varnar alla...
10 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar på insändaren gällande skolskjuts
INSÄNDARE/DEBATT: För barn- och utbildningsförvaltningen är det mycket viktigt att alla elever känner sig trygga och säkra under hela skoldagen...
9 oktober 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Genrebild: LindeNytt

15-åring hade misstänkt narkotika på sig

Vid 02.30-tiden, natten till onsdag, fick en polispatrull syn på en ungdom som uppehöll sig helt ensam i centrala Lindesberg. Vid närmare kontroll av vederbörande, hittades misstänkt narkotika på honom.
– Man hittade vad som misstänks vara narkotikaklassade tabletter av något slag, kommenterar Kenneth Johannesson vid polisen.

9 oktober 2019 klockan 13:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Kan kommunen garantera att barnen kommer till skolan på ett tryggt sätt?

INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs kommuns skolskjutsreglemente går att läsa att ”kommunen ansvarar för eleven från det att eleven stiger på skolskjutsen”. Jag har tre barn i åldrarna 5 och 8 år, barnen åker skolskjuts varannan vecka från Lindesberg till sin skola i Frövi. När barnen anländer till sin skola går de till personal som ”checkar” in dem digitalt, vilket ger mig som förälder ett meddelande om att barnen anlänt.

9 oktober 2019 klockan 11:05 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Gravskändning polisanmäld

En grav på Södra kyrkogården i Lindesberg har utsatts för skändning, uppger polisen.

Mod är att behålla mindre skolor och satsa på landsbygd

INSÄNDARE/DEBATT: Skolnedläggningar, filmjölk, förändringar i nattarbete inom vården, början ...

Lindesberg i länstoppen för Världens Barn

Tänk att ogiltiga gamla sedlar från 1946 fortfarande kan göra nytta - för Världens barn. 2755 "gamla kronor" - ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Misstänkta dieseltjuvar greps efter kortare språngmarsch

Två män i 25-30-årsåldern kunde tack vare en övervakningskamera, gripas misstänkta för att ha försökt stjäla diesel från ett företag på industriområdet i Lindesberg.

7 oktober 2019 klockan 10:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Förtydligande om Lindesbergs lasarett efter besparingsbeslut

INSÄNDARE: Efter att ha läst artikeln i LindeNytt den 2 oktober, Nattliga kirurg- och ...

Varg dödade får på gård: ”Det rör sig om ett ganska stort angrepp”

Totalt 11 får har dött efter ett konstaterat vargangrepp i Allmänningbo i ...

Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

Efter tre tuffa förluster mot några av Allsvenskans högst rankade lag så begav sig LIF Lindesberg till Norrland där ...

Premiären gav seger – Linde vände hemma: ”Gör en okej match”

Knapp förlust i det första setet - sedan vände det för Lindesberg Volley. ...

Matchguide: Lindesberg-Svedala

Elitseriesäsongen 2019/2020 står redo att starta och för Lindesberg Volley väntar hemmafight redan på den första speldagen. ...

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar

På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i ...

Foto: Pressbild

Musikgala med sydafrikansk krydda när Star for Life kommer till Lindesberg

Fredagen den 18 oktober kommer ”Star for Life in Concert” till Lindesberg Arena, där musiker och artister från både Sydafrika och Sverige tillsammans med 400 ungdomar från Lindesberg sätter upp en storslagen körkonsert. Som uppladdning inför den färgsprakande kvällen kan man äta en buffé med sydafrikanska influenser på Restaurang Krydda.

4 oktober 2019 klockan 08:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu drar operan igång
Lördag 12 oktober drar operasäsongen igång på Folkets Hus i Lindesberg. Då livesänds från Metropolitan Opera i New York en av operahistoriens ...
4 oktober 2019 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

18-årig man begärd häktad för våldtäkt och mordförsök
En 18-årig man från Lindesberg är på sannolika skäl misstänkt för två grova brott, som skall ha begåtts under våren och sensommaren i ...
3 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Röda Korsets ”Hemmafixare” ger äldre hjälp med sysslor
Små vardagssysslor som för många är en struntsak att få gjorda, kan för äldre personer vara ack så svåra eller omöjliga uppgifter att ta itu...
3 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-03

2019-10-03

2019-10-03

2019-10-02

2019-10-02

2019-10-02

2019-10-02

2019-10-01

2019-10-01

2019-09-30

2019-09-30

2019-09-30

2019-09-28

2019-09-27

2019-10-14 03:06