Anna Unosson

Anna börjar bli varm i kläderna

Anna Unosson som för en månads sedan övertog verksamhetsansvaret för Upplev Lindesberg efter Mattias Eriksson har nu börjar komma in ordentligt i sin nya roll. – Jag kommer att jobba för att lyfta fram och utveckla det som finns här, och inte fokusera så mycket på det som saknas, säger Anna Unosson.

Trots att Anna bara hunnit med en månad i det nya jobbet så märks det snabbt hur engagerad hon är över sitt uppdrag som ny verksamhetsansvarig för projektet Upplev Lindesberg. Hon lyfter gärna fram hur viktigt det är med ett nära samarbete mellan alla olika intressenter och att samarbetet också måste vara gränsöverskridande.

– Jag ser mig gärna som ett komplement till kommunens näringslivsenhet samtidigt som jag vill fungera som en brygga mellan näringslivet, handlarna och kommunen. Vi har ju samma mål att få Lindesberg att bli en attraktiv stad för alla som bor och verkar här, säger Anna Unosson.

Ett konkret exempel på samarbete mellan kommunen och Upplev Lindesberg blir att tillsammans lösa frågan om en gemensam evenemangskalender. Idag finns det två olika evenemangskalendrar, en på kommunens hemsida och en annan på hemsidan för Upplev Lindesberg. Nu har Anna Unosson och Carolina Berg på Turistbyrån fått i uppdrag att samordna hur en evenemangskalender för Lindesberg ska se ut, innehåll och var den sedan ska presenteras.

Var evenemangskalendern kommer att exponeras är av stor betydelse för Upplev Lindesberg och Anna gör ingen hemlighet av att hon gärna ser att den hamnar som en del av Upplevs hemsida.

– Ja, den vill man kunna nå varje dag, precis som lunchmatsedeln. Evenemangskalendern blir därför viktig, också för att den kommer driva trafik till hemsidan. Och då blir det lättare och kommer gå snabbare att nå ut med annan information som rör det som händer i Lindesberg.

Anna är också tydlig när hon menar att Upplev Lindesberg är ett så pass bra och tydligt varumärke att det också borde kunna accepteras som den portal där information till besökare och turister finns, tillsammans med information om evenemang och upplevelser i och kring Lindesbergs. Många andra städer, till exempel Göteborg och Halmstad, har det på det viset.– En sådan portal ska vara lättillgänglig och alltid uppdaterad med information om allt som händer, och vad som finns att göra på egen hand. En officiell kommunportal kan då koncentreras till nödvändig samhällsinformation, säger hon.

Upplev Lindesberg som tidning

Anna är också ansvarig utgivare för tidningen Upplev Lindesberg som hittills kommit ut med tre nummer. Fjärde numret är under produktion med planerad utgivning i mitten av juni.
 
– Målet på sikt är att få tidningen och hemsidan så pass intressanta och innehållsrika att de blir det självklara valet för Lindesbergaren när man söker efter information om vad som händer eller tips om upplevelser och evenemang.

Under den månad som gått sedan Anna började sitt nya arbete har hittills mycket av tiden ägnats åt att träffa människor och knyta kontakter. Men hon har också hunnit med att jobba som projektledare hos Linde Event inför Dansbandsgalan som gick av stapeln den 11 maj.

– En av mina uppgifter är att anta uppdrag. Jag kan hyras in som projektledare av princip vem som helst, förutsatt att uppdraget har att göra med att utveckla Lindesberg. Självklart får jag uppdrag från styrelsen i Upplev, men det kan också komma ett uppdrag från en entreprenör, som till exempel vill arrangera ett event, säger Anna Unosson.

Avslutningsvis, sammanfatta din roll i Upplev Lindesberg?

– Jag skall jobba för att få oss Lindesbergare att upptäcka Lindesberg och vad Lindesberg har att erbjuda. Att lära oss alla att se allt som egentligen finns här. Och inte bara vad som inte finns här!

Publicerad 22 maj 2013 klockan 08:50

Christer Karlsson , 070-598 80 08


Fanny, Anna och Tindra öppnar Sellout UF, imorgon lördag. Foto: Camilla Lagerman

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans

Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ekonomiprogrammet på Lindeskolan. Under hösten påbörjade de kursen Företagande och Entreprenörskap, och då föddes idén att öppna en egen butik i Lindesberg. Imorgon, lördag är det premiäröppning för Sellout UF, som kommer att husera på Kungsgatan 32.

22 november 2019 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Restaurang Kryddas Björn Persson tog emot sin utmärkelse i onsdags. Foto: Activa

Björn Persson utnämnd till Activaambassadör

Stiftelsen Activa arbetar för att arbetslösa personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning ska nå arbete eller utbildning. 2018 inrättade man uppdraget Activas Ambassadör, där goda förebilder och personer som verkar för en arbetsmarknad öppen för alla uppmärksammas. Under stiftelsens rikskonferens den 20 november utsåg man den nyaste ambassadören – Björn Persson från Lindesberg.

22 november 2019 klockan 14:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu släpper han sin tredje kriminalroman

Efter 40 år som polis, började John Jäderqvist skriva kriminalromaner. Sedan första boken "Polisbil 60313" släpptes...

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny

Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta ...

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en ...

Arkivbild. Foto: Hans Andersson

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar.
– Just nu ser det ut som att vi kommer behöva ta in mer personal, säger Jojje Andersson på Sjömadäck AB i Lindesberg.

1 november 2019 klockan 13:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Madeleine som lever ett modernt liv i Stockholm kallas hem till sin pappa på landsbygden som hon sedan länge brutit kontakten med. Foto: Backa Studios

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”

Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska långfilm ”Lantisar”, som delvis är inspelad i Lindesberg. Ett femtontal biografer runt om i landet kommer att visa filmen, och man hoppas att även Lindesbergs biograf ansluter till skaran.
– De biografer som vill kan boka den, så vi hoppas på en bokning från Lindesberg, säger en av manusförfattarna Johnny Wernersson.

1 november 2019 klockan 11:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid
I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, oro och ...
30 oktober 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga
Just nu råder höga flöden i våra vattendrag - och med anledning av det går det kommunala energibolaget Linde energi ut med information om hur ...
25 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

ICA-handlarna på Östermalm firar 20 år
Det är nu 20 år sedan som paret Kalle och Susanne tog över ICA Östermalms på Hagaberg - och mycket har hänt under årens lopp. Bland annat har ...
24 oktober 2019 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Platschefen har sagt upp sig: ”Har varit en fantastisk tid”

För knappt tre år sedan tillträdde Laila Österholm tjänsten som platschef på Meritor i Lindesberg. Nu väntar dock andra utmaningar för Österholm, som lämnar sin tjänst vid årsskiftet.
– Jag har arbetat som platschef i snart tre år och det var ungefär så länge jag hade satt som mål när jag tackade ja till tjänsten, säger Laila Österholm i en kommentar till LindeNytt.

18 oktober 2019 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En vattenläcka har upptäckts på Banvägen i Lindesberg. Foto: Fredrik Norman

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten

På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar. Skadan på vattenledningen är nu lokaliserad och en rad fastigheter kommer under eftermiddagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.
– Det kommer ställas ut en vagn med dricksvatten på Banvägen, dit man kan söka sig för att hämta vatten, uppger man hos Samhällsbyggnad Bergslagen.

15 oktober 2019 klockan 11:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg

I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer ...

bildspel Nya möjligheter att besikta bilen när Besikta öppnar

På måndag öppnar Besikta Bilprovning portarna till sina nya och fräscha lokaler på Stafettgatan i ...

Bluffmakare vill spola avlopp – ljuger om samarbete med lokal VVS-firma

Under olika företagsnamn, kontaktas äldre villaägare i Lindesberg och uppmanas ...

Annons

Bergslagens Sparbank flyttar från Kristinavägen till Kungsgatan. Foto: Fredrik Norman

Två bankkontor skall bli ett: Flyttar till ”Sparbankshuset” på Kungsgatan

Bergslagens Sparbank vill nu samla all kraft under ett och samma tak. Sedan länge har banken haft två helt skilda kontor i centrala Lindesberg med olika inriktningar, ett på Kristinavägen och ett på Kungsgatan. Nu planeras för en flytt av kontoret på Kristinavägen – till just Sparbankshuset på Kungsgatan.
– Allt är inte klart ännu, men vi ser stora fördelar med att all personal kan sitta tillsammans, förklarar Cecilia Jeffner, VD för Bergslagens Sparbank.

30 september 2019 klockan 08:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Glest mellan knallarna på årets marknad

Det blev inte riktigt samma tryck på Lindemarken i år som vi är vana vid. På många håll lös knallar med sin frå...

bildspel Dags för inflytt på Skogalundsvägen

Lindesbergs Fastigheter har i dagarna färdigställt sitt första egna bygge, då lägenhetshuset innehållande totalt fem...

Heta känslor i Lindesberg – Lisas nya bok har släppts

Lindesbergs romancedrottning har gjort det igen! Under torsdagen släppte Lisa White sin andra ...

Kunglig Hovleverantör flyttar sin produktion till Lindesberg

Investmentbolaget Brover Group, som i somras förvärvade Strands Grafiska, har nu även förvä...

bildspel Folkfest när Linde Handelsdag hade premiär

Linde Handelsdag anordnades för första gången under lördagen, och man kan onekligen säga att man hade tur med v...

Giftfritt när Linde energi ersätter gamla ledningsstoplar

I våras påbörjades arbetet med att ersätta gamla kreosot-behandlade stolpar längs ledningsnätet...

BillerudKorsnäs i Frövi. Arkivfoto: Ida Lindkvist

300 tjänster skall bort – oklart hur det slår mot Frövi

På måndagsmorgonen meddelade BillerudKorsnäs, att man fram till år 2021 kommer att reducera antalet tjänster med 300. Beslutet berör hela verksamheten och det innebär att även anläggningen i Frövi kommer att drabbas – men i vilken omfattning är oklart.

16 september 2019 klockan 11:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Premiär för Linde Handelsdag
Lördagen den 21 september är det premiär för Linde Handelsdag, ett event där tjugotalet företag belägna på industriområdet går samman och h...
13 september 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Second handbutik flyttar till Kungsgatan
Röda Korsets second hand flyttar nu från de tidigare lokalerna på Skolgatan. Flyttlasset går dock endast några få meter. Från och med fredag 13...
12 september 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Avverkning av parkträd inför byggstart
Starten för ombyggnation av Flugparken i centrala Lindesberg ligger bara veckor bort - och redan om några dagar kommer förberedelserna inför ...
5 september 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-09-04

2019-09-04

2019-08-28

2019-08-26

2019-08-22

2019-08-21

2019-08-20

2019-08-15

2019-08-07

2019-08-05

2019-07-16

2019-07-13

2019-07-12

2019-07-10

2019-11-22 19:05