Här vid tennishallen öppnar en helt ny padelbana lagom till helgen. Samtidigt öppnar ytterligare en bana ute vid golfbanan. Foto: Fredrik Norman

80-åriga banor har blivit som nya och ny ”innesport” slår rot

Slitet och omodernt. Så beskrevs tennisanläggningen på Kyrkberget för ett år sedan. Idag har hela anläggning moderniserats och samtidigt introduceras nu en helt ny sport hos Lindesbergs Tennisklubb. Den nya ”innesporten” padel har kommit till Lindesberg.

Tennis har spelats i Lindesberg i 120 år och under de senaste 80 åren har det skett på samma banor som anlades i samband med flytten från platsen där förskolan på Kyrkberget finns idag, till tennisklubbens nuvarande plats på norrsidan av Kyrkberget. Nu har den gamla kostymen kastats och ersatts med en ny.

– Hela anläggningen är som ny. Två av tre banor har dessutom fått ett modernt underlag, en matta med keramiskt grus som är underhållsfritt. Vi har behållit en grusbana av nostalgiska skäl för de som vill kunna spela på traditionellt underlag, men även den kräver mycket mindre underhåll än tidigare eftersom vi nu har ett konstbevattningssystem installerat och sparar många timmar som förr gick åt för att vattna, berättar Thomas Eriksson, ordförande för Lindesbergs Tennisklubb.

Strax över 2,1 miljoner kronor har satsats på anläggningen. Drygt en tredjedel av budgeten har gått till att anlägga en helt ny spelbana bredvid tennishallen, en spelbana för en helt ny sport i våra trakter: Padel, även kallat padeltennis. Denna snabbväxande sport har blivit mycket het och kan jämföras med squash. Spelet sker på en bana som mäter 10×20 meter och har tre meter höga glasväggar som man slår bollen mot. Man spelar alltid dubbel, det vill säga fyra personer.

– Padel är den sport som växer snabbast i världen nu och det är en sport som alla kan spela och ha roligt med. Man kan jämföra padel med squash. Vi har haft lite tur som sökte bidrag i rättan tid. Vi gjorde det för ett och ett halvt år sedan, hade vi gjort det idag hade vi troligtvis inte fått den hjälp vi nu har fått, säger Thomas Eriksson, ordförande för Lindesbergs Tennisklubb.

När tennisklubben sökte hjälp med finansieringen var det i Västerås man närmast fick bege sig för att spela padel. Ambitionen att introducera sporten i norra Örebro län vägde tungt till fördel för klubben.

– Det blev nog avgörande, så banan finansieras till 75 procent av Arvsfonden och 25 procent av Örebro läns Idrottsförbund. Nu ser anläggningen ut att bli något dyrare än beräknat, så den resterande delen av finansieringen får vi ta själva, säger Thomas Eriksson.
Anläggningen hade budgeterats till 731 000 kronor men ser ut att stanna vid ca 750 000 kronor.

Hela anläggningen, padelbana samt de nya tennisbanorna, kommer att invigas nu på lördag med start klockan 10.30.
– Naturligtvis får man prova på att spela då, påpekar Eriksson.
Samtidigt påpekar han också att padelprojektet är något man gör i samarbete med en annan förening i trakten: Lindesbergs Golfklubb. Även där har en padelanläggning byggts upp i anslutning till ”stugbyn” och restaurangen. Denna anläggning kommer att invigas samma lördag med start kl. 15.00.

Fotnot: Övriga finansiärer i anläggningen är Lindesbergs kommun och Sparbankstiftelsen samt tennisklubben. Klubben står för 400 000 kronor som består av lån vid Bergslagens Sparbank och egna medel.

Publicerad 30 maj 2017 klockan 11:59Varning för bluffsamtal. Foto: Jennie Larsson

Nya bluffsamtal – nu vill man göra rent ventilationen istället

Under tisdagen har flera läsare hört av sig till LindeNytts redaktion och berättat att man mottagit samtal från någon som vill komma in i deras bostäder för att genomföra en rengöring av ventilationen. Samtalen går i samma stil som de tidigare uppmärksammade bluffsamtalen, då man kontaktat framförallt äldre personer och erbjudit dem VVS-tjänster som rensning av avlopp.

15 oktober 2019 klockan 14:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Söndagen den 27 oktober kan man prova på att träna tillsammans med polisen. Foto: Polisen

Nu finns chansen att träna tillsammans med polisen

För den som drömmer om att bli polis, eller kanske är nyfiken på hur lagens upprätthållare tränar, kommer nu ett ypperligt tillfälle att få testa det själv. Söndagen den 27 oktober står kommissarie Stefan Toll tillsammans med konstaplarna Markus och Tobbe redo att ge ett modigt gäng en rolig utmaning.

15 oktober 2019 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vattenläcka upptäckt – flera fastigheter blir utan vatten

På tisdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Banvägen i Lindesbergs centrala delar...

Inkräktare tog sig in i hus – och bodde där en stund

När en husägare i Frövi kom hem igen efter några dagars vistelse på annan plats, upptäckte ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Nu har polisen ögonen på yrkesförarna

Under hela denna vecka genomförs en nationell satsning med inriktning på yrkesmässig trafik. Det innebär att man i högre grad än normalt kommer att kontrollera hastighet, nykterhet, chaufförens kör- och vilotider samt ekipagets skick med mera.

14 oktober 2019 klockan 11:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild: Ida Lindkvist

Rättelse om misstänkt rattfylleri med barn i bilen

I en artikel på måndagen, i vilken LindeNytt rapporterade om ett misstänkt rattfylleri där ett minderårigt barn skulle ha funnits i bilen, har visat sig felaktigt.
– Jag har nu konstaterat att den tidigare uppgiften inte stämmer, det fanns inget barn i bilen, säger Mats Öhman vid polisen i region Bergslagen.

14 oktober 2019 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stökiga ungdomar härjar med äldre i Frövi
Polisen blev under helgen kontaktad av en person i Frövi, som uppgav att några ungdomar vid flera tillfällen har "uppträtt stökigt" och "stö...
14 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Andra raka segern för LIF
Det var två jämna lag som drabbades samman i Allsvenskan när handbollshelgen i Lindesberg Arena skulle avslutas under söndagskvällen där ...
13 oktober 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Derbyspöket lever vidare för Linde
Den dystra trenden håller i sig. För den 16:e gången i följd fick Lindesberg Volley se sig besegrade av rivalen Örebro. Derbymötet i ...
11 oktober 2019 av Hannes Feldin
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Ny varning: VVS-bluffen mot äldre fortsätter

LindeNytt har tidigare kunnat rapportera om att flera personer i Lindesberg har blivit kontaktade av någon som utger sig representera en VVS-firma och som har erbjudit tjänster som t ex rensning av avlopp. Nu kommer nya varningar om att VVS-bluffen fortsätter att drabba privatpersoner i Lindesberg.

11 oktober 2019 klockan 11:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Debatt: Dags att införa en kommunal skolplikt?

INSÄNDARE/DEBATT: I skolnedläggningarnas tidevarv funderar jag på hur beslutsfattarna i Sveriges kommuner tänker sig att skolgången ska fungera för drabbade familjers barn. Barn har skolplikt och det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen går i skolan. Men vad har kommunerna för ansvar?

11 oktober 2019 klockan 09:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Matchguide: Örebro-Lindesberg

Premiären gav seger och tre poäng - nu väntar nästa utmaning. I säsongens första bortamatch gör Lindesberg Volley den korta...

Handbollshelg i arenan

I helgen tar handbollssäsongen sin början på riktigt, under lördag och söndag spelas upp mot 10 handbollsmatcher i arenan där ...

Skoltaxin körde för fort – chauffören riskerar jobbet

Under gårdagen publicerade LindeNytt en uppmärksammad insändare från en mamma, som enligt ...

Annons


Begränsad framkomlighet kommer att råda under nästkommande vecka. Foto: Lindesbergs kommun

Framkomligheten begränsas tillfälligt – gående uppmanas ta annan väg

I samband med det pågående arbetet i Flugparken i centrala Lindesberg, kommer man under kommande vecka att hänvisa gående till och från stationsområdet, att välja andra gångstråk än det högtrafikerade Bytesgatan. Det kommer nämligen råda begränsad framkomlighet på sträckan i samband med att kantstenen, som en del i projektet Flugparken, kommer höjdjusteras då, informerar Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.

10 oktober 2019 klockan 15:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen varnar märkesbilägare för kringresande stöldliga

Flera BMW-ägare i polisregion Bergslagen, där Lindesberg ingår, har den senaste tiden utsatts fö...

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar på insändaren gällande skolskjuts

INSÄNDARE/DEBATT: För barn- och utbildningsförvaltningen är det mycket ...

15-åring hade misstänkt narkotika på sig

Vid 02.30-tiden, natten till onsdag, fick en polispatrull syn på en ungdom som uppehöll sig helt ensam i centrala ...

Kan kommunen garantera att barnen kommer till skolan på ett tryggt sätt?

INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs kommuns skolskjutsreglemente går att läsa att ”...

Gravskändning polisanmäld

En grav på Södra kyrkogården i Lindesberg har utsatts för skändning, uppger polisen.

Mod är att behålla mindre skolor och satsa på landsbygd

INSÄNDARE/DEBATT: Skolnedläggningar, filmjölk, förändringar i nattarbete inom vården, början ...

Lindesberg håller en fortsatt hög nivå i insamlingen för Världens Barn. Runt 290 000 kr har årets insamling gett så här långt. Foto: Stina Hjelm

Lindesberg i länstoppen för Världens Barn

Tänk att ogiltiga gamla sedlar från 1946 fortfarande kan göra nytta – för Världens barn. 2755 ”gamla kronor” – det var vad årets insamlare i Lindesberg fick in. Genom ett avtal med Riksbanken är gamla sedlar fortfarande giltiga med det belopp som är tryckt på – och det går bra att året ut lämna i bössor, t.ex. på Röda Korset.

7 oktober 2019 klockan 13:24 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Misstänkta dieseltjuvar greps efter kortare språngmarsch
Två män i 25-30-årsåldern kunde tack vare en övervakningskamera, gripas misstänkta för att ha försökt stjäla diesel från ett företag på ...
7 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förtydligande om Lindesbergs lasarett efter besparingsbeslut
INSÄNDARE: Efter att ha läst artikeln i LindeNytt den 2 oktober, Nattliga kirurg- och ortopedpatienter ska skickas till USÖ för vård, känner vi ...
7 oktober 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Varg dödade får på gård: ”Det rör sig om ett ganska stort angrepp”
Totalt 11 får har dött efter ett konstaterat vargangrepp i Allmänningbo i norra delarna av Lindesbergs kommun. Angreppet skall ha skett natten till...
6 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-05

2019-10-05

2019-10-05

2019-10-04

2019-10-04

2019-10-04

2019-10-03

2019-10-03

2019-10-03

2019-10-03

2019-10-03

2019-10-02

2019-10-02

2019-10-02

2019-10-15 16:28