300 i Lindlöven – del II

Förra veckan firade Daniel Olsson-Fromell 300 matcher för sitt Lindlöven. I två artiklar lyfter LindeNytt fram en av klubbens största spelare genom tiderna. Här berättar klubbikonen själv om lagbyggen, minnen och framtiden.

– Det är stort att göra det i samma klubb. Det kan inte vara många som gjort det, inte i Lindlöven.

Daniel Olsson-Fromell är med all rätt stolt över sin nya milstolpe på 300 matcher för Lindlöven. Men själv hade han ingen större vetskap om situationen, även om han visste att han närmade sig. Tack vare en uppmärksam kusin fick han det berättar för sig när noteringen skulle passeras.

Det har blivit många säsonger i Lindlöven-dressen. Så pass många att Daniel själv tappat räkningen. Han funderar högt över om det är åtta eller nio säsonger, men kan i alla fall slå fast att han varit i klubben genom flera epoker, Under alla sina år i klubben har han sett många spelare komma och gå och märkt hur laget förändrats.

– Från början var det mångt och mycket från bygden, där det var många hemvändare som spelat i Kumla och på andra ställen. Sen var vi några lokala med Tom Nordin och Marcus Eriksson, så det var mer från bygden då. Nu har vi inte så jättemycket lokala spelare som det är. Det är i princip bara 4-5 stycken som har anknytning till staden

Daniel har genomlevt många tränare och lagbyggen, där vissa varit bättre än andra. Han förklarar hur det i vissa perioder svämmat över av finnar och letter i laget. Men nu känner Daniel att laget är på rätt väg. De senaste tre åren har det för honom blivit tydligt att klubben satsat ordentligt. Mycket av det menar han att tränaren Staffan Tholson och sportchefen John Falck ligger bakom.

– Förut var det mera att ”nu ska vi överleva”. Det fanns ingen chans att vi skulle nå Allettan. Nu är det högre målsättningar där vi ska till Allettan. Det är så klart mycket roligare när det är så, när det finns ambitioner.

Med 300 matcher på isen har Daniel fått många starka minnen. Bland de allra finaste plockar han fram ett hemmamöte med Tierp för ett år sedan. I en fantastisk match stod Daniel för fem mål, hans härligaste match i klubben. Ett annat oförglömligt ögonblick var då klubben säkrade spel i Allettan för första gången.

Men tiden i klubben har inte bara varit framgångar och glädje. Tillsammans med sitt Lindlöven har Daniel lidit flera nederlag, vissa av dem svårare att smälta än andra.

– Den absolut värsta matchen var premiären hemma säsongen 2011-12, då vi förlorade mot Ore med 4-15. Det är den värsta mardrömsmatchen i hela mitt liv. Det var året då Nooni och alla de kom, sen så förlorade vi mot Ore i premiären. Den sitter fortfarande i, skrattar Daniel lättsamt.

Med en milstolpe passerad skulle man kunna tro att anfallsesset redan siktat in sig på nya klubbrekord. Men icke, utan Daniel förklarar enkelt att han inte har så god koll på det. Genom tiderna har klubben dessutom haft profiler som spelat under epoker längre än vad Daniel någonsin tror sig nå upp till. Att kunna sätta klubbrekordet i antal matcher skrattar han bort. För att slå det skulle krävas att mer än dubbla hans 300 matcher konstaterar han glatt.

I nuläget funderar Daniel inte alltför mycket på sin framtid. 27 år gammal har han rent fysiskt många år kvar, men det finns även en familj som kräver hans tid. Just nu njuter han endast av att skriva in sig i klubbens historieböcker.

– Jag har sagt att jag bara tar ett år i taget. Jag har två barn hemma och grabben blir ju större och ska ju spela själv, så jag vill ju vara med själv. Man kan inte bara tänka på sig själv, utan man får ta en diskussion efter varje säsong med familjen, förklarar Daniel som utvecklar om sin framtid.

– Men jag vill kriga på så länge jag kan. Ja, så länge jag får vara fri från skador. Jag har inte varit skadad någonting i karriären, det är väl därför jag har kunnat spela så här pass många matcher.

Publicerad 22 november 2013 klockan 09:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

15 december 2019 klockan 22:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Antonia Babic Foto: Timmy Lundegård

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista hemmamatch mot Värnamo under lördagen, matchen blev oväntad jämn där båda lagen höll sig nära genom hela matchen gällande poängen men i slutändan så var det bortalaget som höll sig starkast.

14 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har mött under säsongen, under söndagen var det dags för säsongens första möte och med en fantastiskt spelad första halvlek såg det ljust ut för LIF men med ett rött kort på en av LIFs nyckelspelare i den andra halvleken så fick Linde svårt att gå mot seger.

8 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de verkligen är. Med ett fungerande försvar, snabba anfall och två unga debutanter i truppen så var hemmalaget helt överlägsna och gav aldrig bortalaget RP Linköping en chans att komma in i matchen.

1 december 2019 klockan 22:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlängtande Grand Prix-spelet i januari, efter två segrande set så väntade ett jämnt set där gästande Linköping tvingade in matchen i ett fjärde set där Linde Volley med små marginaler kunde spela hem full poäng.

30 november 2019 klockan 19:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför...

Linde Volley satsar mot Grand Prix

Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och...

VM nästa för Amanda

Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, d...

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Dubbla bortamatcher för Linde Volley

En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under lördagen blev det en jämn kamp om poängen där Falköping drog det längsta strået med 3-1 och dagen därpå var det en bortamatch mot Värnamo som väntade där Linde-laget spelade till sig säsongens första 3-0-seger.

24 november 2019 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frikast avgjorde bortamatch för LIF

Det blev en oväntad rysarmatch när LIF Lindesberg gästade Kungälv HK under lördagseftermiddagen, med ett oavgjort ...

Anna Bernholm uttagen till OS i Tokyo

Sveriges Olympiska Kommitté presenterade under onsdagen de första aktiva i truppen till OS i Tokyo 2020, och bland de 15 ...

Tredje raka segern för Linde Volley

Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget ...

bildspel Dubbla silver till hemmalagen under helgens Riksmästerskap

Under lördagen stod Lindesberg arena och Frövi Judo värd för Riksmästerskapen för distriktslag ...

Tuff bortamatch mot Tyresö

Efter söndagens förlust i Lindesberg Arena mot snabbspelande Amo så tog LIF Lindesbergs lagbuss styrning mot Stockholm där Tyres...

Ny hemmamatch väntar Linde Volley

Linde Volley står för dagen med två raka upphämtningssegrar mot den tuffa duon Gislaved och Sollentuna och med tre veckor ...

Lindesbergs GK är en av flera föreningar som nu får pengar genom Svenska Spels Gräsroten. Foto: Bildbyrån

1,8 miljoner i pengaregn över ungdomsidrotten i länet

Totalt 1 831 025 kronor fördelas nu över länets idrottsföreningar genom Svenska Spels initiativ Gräsroten. I Lindesberg tilldelas bland andra Lindesbergs GK drygt 20 000 kronor.

13 november 2019 klockan 10:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot ett snabbspelat Amo
Det var inte målvakternas match i arenan när LIF Lindesberg tog emot Amo HK under söndagskvällen. Totalt 73 mål gjordes under matchen och trots ...
10 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny upphämtningsseger av Linde Volley
Efter den otroligt jämna upphämtningssegern mot Gislaved där Linde Volley vände från ett 0-2-underläge till segrande 3-2 i Lindesberg Arena så ...
9 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frövi Judo hoppas kunna försvara sina SM-guld på hemmaplan
Lördagen den 7 december arrangeras Lag-SM i judo i Lindesberg arena, och det är två superpeppade lag från Frövi Judo som nu ska försöka fö...
6 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-27

2019-10-26

2019-10-25

2019-10-24

2019-10-20

2019-10-19

2019-10-17

2019-10-13

2019-10-11

2019-10-11

2019-10-11

2019-10-05

2019-10-05

2019-10-05

2019-12-16 14:07