Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Våren + konstiga lagar

Har som vanligt våndats för rubriken. Det fick bli en dubbel, med väldigt olika ämnen. Har sådan brist på fantasi, att det räcker inte alltid med ett ämne. Bilden visar blommorna vid huset jag bor. Längst bort syns mina odlingslådor där jag har mitt vårbruk.

Våren

Jag undrar just vart våren tagit vägen? Visst har det kommit lite blommor på södersidan utanför huset, men de blev täckta med snö igår, och det skall visst bli värre idag. För ett par veckor sedan satte jag 5 potatisar i en låda som skulle få förgro inomhus. De har blivit ett par decimeter, så jag placerade jag ut dem i helgen.

Jag hittade en tidig sort som de rekommenderade på TV. Jag vill ha egen färskpotatis till midsommar. Den fanns bara i 3 kilos påsar, det har jag inte en chans att få plats med i mina odlingslådor. Så nu har jag resterande potatisar ligger i bilen när jag är ute och åker. Dessa tänker jag placera ut på olämpliga ställen bland vänner och bekanta. Det är alltid trevligt om man kan skapa en viss förvirring hos folk.

Särbon kom på en snabb visit i söndags, för att åka iväg senare idag. Hon har städat hela lägenheten, så nu ligger ingenting där det brukar. Fick leta efter mina arbetskläder igår, jag hittade dem till slut i garderoben! Dessa har jag varje dag, finns ingen anledning att hänga upp i garderoben bland andra kläder, de kan lika gärna ligga på högtalaren som de brukar. Hon gav sig även på mitt skrivbord trots mina protester. Skrivbordet vill jag städa själv, jag gjorde det i höstas, så det fanns absolut inget behov av det redan nu. Mitt skrivbord må vara rörigt, men det finns ett system där, jag vet precis vilken hög jag skall leta i.

Konstiga lagar

Läste på Facebook att man delar ut gratis kondomer till 13 åringar. Jag tycker det är bra, men då har väl samhället accepterat en tidigare sexdebut, eller? Nu tror jag förvisso att ungdomarna fullkomligt struntar i att det är 15 års gräns när de tränar på sex. Borde då inte den gränsen sänkas så ungdomarna slipper vara olagliga? Jag menar här bjuder ju samhället in ungdomarna till kriminella handlingar redan i de tidiga tonåren? Det känns fel!

En annan konstig lag är att man måste vara 20 år för att handla sprit på bolaget. Man är vid 18 år såpass vuxen att man får gå att rösta på vilket parti man tycker ska styra Sverige. Man får då också förtroendet att framföra fordon. Men att bära hem sprit från Systembolaget är ett för stort ansvar verkar det som.  Är du full och går på stadens gator kan du bli omhändertagen för fylleri. Inget konstigt med det, men kommer en sådan förseelse för tätt inpå varandra, kan ditt körkort bli föremål för att återkallas. Då har man visat att man inte åker bil, ändå skall körkortet ifrågasättas. Det här är väl antagligen kvar sedan lämplighetsintyget hette nykterhetintyg, så en viss förståelse har jag.

Prostitution är också omgiven av knepiga lagar. Det är inte tillåtet att köpa sex, men att sälja sex är inte förbjudet. Man krånglar ju bara till det för försäljaren. Varför har man konstruerat lagen så? Är det så att samhället tycker man får göra vad man vill med sin egen kropp? Däremot kan man filma hela akten, det är fullt tillåtet. Så när polisen spanat in en torsk som köper sex, och rusar in i rummet, så förlåt, vi såg inte kameran, ha en fortsatt trevlig kväll.

 

 

Publicerad 25 april 2017 klockan 06:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 01:26