Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

V75 Örebro Jackpot

Jackpot på Örebro ser absolut inte lätt ut. Speciellt för mig, som alltid vill gardera spår 1 där. Nu ändrade man starten för ett par år sedan, det har blivit bättre, men är fortfarande inte bra. Nuncio blir storfavorit med just spår 1, han är hyfsat startsnabb, så han klarar det nog. Han har 60%-ig form säger Melander, det kan mycket väl räcka för det här gänget, Örjan sitter inte i sulkyn den här gången, och jag litar inte lika mycket på Melander. Jag kommer alltså att gardera, man kan alltid hoppas han blir instängd. Ett tag var jag inne på att göra som norrlänningen som vann 21 millar, ta antingen jämna eller ojämna i några lopp. Men jag spelar på Vi Tillsammans, och man ska ta ansvar när man spelar för andras pengar Men vi tar det från början.

V75:1 har vi en stor favorit nr 6 Mack Dragan. Hade den som spikförslag ett tag, men inser att man nog behöver ha med nr 4 med Goop samt nr 1 när man ändå garderar

V75:2 Är ett betydligt svårare lopp då favoriten har spår 1. Hade jag råd skulle jag helgardera.

V75:3 Här väljer jag ett lås med nr 4, 5 och 9

V75:4 Tycker jag det känns tryggt med 3 hästar, 1, 2, 3,

V75:5 Här hoppas jag det räcker med Nuncio och Tobin Kronos som startar längre ut på vingen.

V75:6 Nu börjar det krångla till sig som det ofta gör i slutet, jag väljer 6 hästar, 1, 2, 3, 5, 8, 9

V75:7 Här slår jag in spiken, nr 6 med Goop

Tänk på att lopp 2, 3 och 6 är skrällbenägna lopptyper

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1  10

V75: 2  2, 3

V75: 3  5, 3

V75: 4  7, 10

V75: 5  4, 6, 9

V75: 6  11

V75: 7  10

 

V75 1

1 Give Me Ten är en jättebra häst som vann enkelt senast. Det är förstås tuffare i V75, men han borde räcka bra. Från innerspåret kan han öppna bra och jag kör gärna i spets om jag når den. Ingen ändring, säger Klaus Kern.

2 Qamaro C.D. galopperade i ett par starter, men skötte sig senast då vi körde med skor och helstängt huvudlag. Vi kör så igen och jag tror på felfri avgång. Gillar lång distans och jag tror på platschans, säger Hans R Strömberg.

3 East Herkules blev för bekväm i ledningen senast. Det var inga fel på insatsen i sig, men han agerar på det här viset ibland, och det är svårt att räkna på honom. Han duger i klassen annars och distansen ska inte vara några problem. Han är inte jättesnabb ut men med rätt lopp tror jag att han kan duga en bit. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

4 Glenn Boko Vi provade att köra honom barfota runtom senast, men det fungerade inte, han blev för lätt fram och galopperade. Därför åker framskorna på igen. Det är en viss galopprisk från spår fyra, men skulle han trampa iväg tror jag nog han kan vara långt framme

5 Lukas Bris har varit jättebra på slutet och jag tycker att han har lyft sig en del under hösten. Det är förstås alltid tufft i sådana här gäng, men han överraskar hela tiden på mig. Spåret ska inte vara några problem, då han är travsäker. Det blir ingen ändring i utrustningen mot senast, säger Caroline Holm.

6 Mack Dragan allt verkar som det ska med honom i träning. Senast fick han ett behagligt lopp och kunde vinna med krafter kvar, vilket var nyttigt för honom eftersom han gick in i väggen loppet innan. Nu är det skillnad på motståndet men han är rapp ut och från ledningen tror vi han kan vara med i den främre träffen

V75 2

1 Swish Lane är lite komplicerad och skör, men förmodligen bäst av mina fyra i loppet. Är behandlad för småsaker efter senast och känns bra. Jag chansar från början för att försöka ta ledningen, vet inte om det går. Får vi spets, har hon bäst chans av mina fyra i loppet. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

3 Xanthis Amazing gick klart bra i skymundan senast och det känns som att formen är på topp. Hon är speedig och duger bra om hon får rätta ryggarna. Senast gick hon med aluminiumskor bak men nu blir det barfota runt om och det är optimalt, säger Peter Strömberg

10 Bula Bula Am känns fin och är ju stark. Kom inte med i Sto-SM och får gå ut här i stället. Läget är inte så tokigt och nu kör vi barfota runt om, det är ett plus. Kan strida med lite klaff, säger Oskar J Andersson.

15 Annabelle Dimanche gjorde det bra i Sto-SM senast och gick snabbast av alla på upploppet. Hon hade dessutom pausat kort innan det, men nu har hon fått lopp i kroppen, och hon borde vara vassare. Utgångsläget gör såklart det hela chansartat, men skulle det klaffa kan hon absolut sluta långt framme. Vi siktar på att köra som senast, säger Preben Sövik.

V75 3

4 Hades Håleryd var bra i comebacken senast och bör ha gått framåt med loppet i sig. Bra läge och kan öppna. Duger absolut i klassen när han är fräsch, som nu. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

5 Monfalcone gick bra i bronsfinalen senast och är kvar i samma klass. Han känns väldigt bra efter det loppet och har en bra avslutning, men jag vet inte hur långt det räcker. Ingen ändring, säger Tom Horpestad.

6 Highspirit räckte inte till seger från spets senast och jag var kanske lite besviken. Det är bra med spår lite längre ut på vingen i Örebro, så jag är nöjd med läget och hoppas att han kommer till ledningen igen. Senast var han tvungen att gå med bakskor, men nu blir det åter barfota runt om och kanske blir han lite bättre då, säger Troels Andersen.

7 M.T.Joinville var ju fantastiskt bra senast och även om han har gått upp en klass tror jag på bra chans. Han är inte så snabb ut, så han brukar hamna där bak oavsett vilket spår han får. Det blir ingen ändring, säger Susanne Richter

9 Tellmeastory Han var jättebra vid segern senast och verkar av jobben att döma hålla samma form. Jag tycker spåret är rätt bra eftersom han ändå inte är så snabb ut och nu sitter han ju i rätt spår direkt. Jag ser honom som vår bästa chans i omgången. Han går barfota runt om och med vanlig vagn som senast.

V75 4

1 Felicity Shagwell vann på ett väldigt bra sätt senast. Hon öppnade snabbt, utan att jag begärde för mycket, eftersom jag inte ville stressa henne i onödan. Sen stegade hon undan och jag tror det fanns en del krafter kvar. Nu fick vi ett helt perfekt läge men innerspår på Örebro kan vara lurigt. Det kanske krävs mer för att hon ska spetsa även denna gång men en fin resa borde det ändå kunna bli. Vi kommer köra med samma utrustning som senast och jag tycker min häst är bra samtidigt som förutsättningarna ser spännande ut, säger André Eklundh.

2 Global Welcome är en riktigt bra häst som inledde med att vinna två raka på bra sätt. Nu har inte uppladdningen inför detta blivit optimal, eftersom han ströks för förkylning inför en tilltänkt start i början av oktober. Han känns dock jättefin i träningen, fick ett fint läge och jag tror han kan vara med där framme om det löser dig. Inga ändringar, säger Svante Båth.

3 Activated var riktigt stark senast och jag var rädd för Nurmos´ häst i rygg, men hon bara gick undan. Det är lite svårt att sätta in henne mot de andra, som är bra hästar som gått fina tider. Hon borde i alla fall sluta långt framme. Kanske, kanske att jag lättar henne lite till den här starten men jag tror inte det, säger Fredrik Wallin.

7 Person of Interest fick chansen för sent i tävlingsdebuten och följde upp det med en fin avslutning ute i spåren senast. Han hade dessutom lite strul med utrustningen då, vilket vi kommer åtgärda nu, och jag tror han kommer se mycket bättre ut på lördag. Utgångsläget blev däremot inte det allra bästa men han kan öppna snabbt. Det krävs nog lite tur på vägen men min häst är inte borta, säger Jim Oscarsson.

10 Ajabaja har varit struken efter segern på Jägersro där han var riktigt duktig. Han har tränat starkt och jag tror han ska kunna vara lika bra nu som då. Vi möter stenhårt motstånd, och fick ett dåligt utgångsläge, men med rätta positioner i loppet tror jag att han kan dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

V75 5

1 Nuncio var jag helnöjd med i comebacken. Hade bara gått backe innan, men vann med krafter kvar. Lopp i kroppen ska göra formen bättre och nu kör vi barfota fram. Jag tycker det är bra att vi är på innerspår från början. Läget är i och för sig knepigare på Örebro, men hästen öppnar snabbt ibland. Vi får se hur det löser sig, han har dock ingen superform ännu, säger Stefan Melander

4 Tobin Kronos hamnade punschigt på det senast och gjorde så gott han kunde, vi var nöjda med insatsen. Loppet i kroppen ska föra fram formen, det känns i alla fall så i träningen. Fint läge och han kan öppna. Om Nuncio skulle bli fast eller svika, kan Tobin Kronos slå till. Ska få ett par lopp till i kroppen innan han ska till Frankrike i vinter. Ingen ändring, säger Pär Pergenius.

5 Poochai var det kul att det stämde för senast eftersom han haft stolpe-ut. Han fick en liten kick när vi plockade av honom grejerna, och satte på honom jänkarvagn, så vi siktar på att köra så igen. Vi möter tuffa hästar, men väljer man att gardera loppet, är han farlig att lämna utanför, säger Svante Båth.

6 Day Or Night In gjorde vad han skulle i comebacken och har tagit loppet på rätt sätt. Det var skönt att han presterade lika fint som han gjort i träningen innan det och han borde rimligtvis vara ännu bättre nu. Sett till förutsättningarna blir Nuncio svårslagen men bakom den tror jag att vår häst ska kunna vara med och hugga. Det var vanlig vagn senast och det kan mycket väl bli jänkarbike nu. Sen får man se vad väder och vind ställer till med men vi siktar på barfota runt om igen, säger Peter H Sjöberg i stallet.

10 I Love Paris Hon har gått väldigt bra på sistone och var fin senast då hon gjorde sin plikt på ett bra sätt från ledningen. Klart att det är tråkigt med spår tio när några av de bästa hästarna fått bra spår. Men skulle det bli högt tempo och hon får de rätta ryggarna samtidigt som det strular för de bästa är hon inte avsågad från tätstriden. Inga ändringar.

V75 6

1 Gina di Quattro har verkligen utvecklats på sistone. Tror det är en kombination av en lyckad operation i en has och att hon numera går ute dygnet runt, hon har blivit lugnare och bättre i magen efter det. Läget är perfekt för en fruktansvärt startsnabb häst. Tuffare nu givetvis då det handlar om V75, men hon slog nyligen Viking’s Topline, som ju vann i V75 i lördags. Jag ser fram emot lördagen och vi ändrar inget, säger Liselotte Olsson.

3 Global Trader var väldigt bra vid segern näst senast. Godkänd även i V75 senast men inte lika taggad och spänstig. Möjligt att det berodde på lite långt mellan starterna eller att det var första långresan. Tror att täta starter skärper upp honom och nu är det betydligt kortare resa. Dessutom är läget fint. Om han löper som näst senast är vi med och slåss. Ingen ändring, säger Henrik Larsson

8 Fairplay Pellini var fin i comeback efter vila senast och detta är en bra häst för denna klass. Ska gå framåt med loppet i sig, men läget luktar vingel lång väg. Skulle det klaffa är han med och slåss, men det kan strula. Outsiderchans och ingen ändring, säger Andreas Lövdahl.

V75 7

6 Linus Boy kommer från två mycket bra insatser, framför allt var han jättevass näst senast. Tränar fortsatt bra och lång distans är snarast ett plus. Måste räknas och vi ändrar inget, säger Andreas Lövdahl.

8 Springover har gjort kanonlopp varje gång hos mig och allt känns bara bra inför detta. Kan bara klaga på spåret, men den långa distansen ökar chanserna att det löser sig hyggligt. Där framme vid klaff och vi ändrar inget, säger Peter Untersteiner.

9 Aron Palema har riktigt fin form vilket han visade igen i lördags när han gick i mål med krafter kvar. Då var förutsättningarna helt omöjliga och han har verkligen inte haft någon tur med startspåren. Bricka nio är det bästa han haft på länge och han sitter åtminstone i andraspår direkt. Distansen är ingen nackdel och utan strul på vägen tror jag att han slutar långt framme. Inga ändringar, säger Pär Hedberg

Publicerad 20 oktober 2017 klockan 15:49

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-24 07:21