Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

V75 Örebro UPPDATERAD

Det blev ingen blogg i tisdags, men det hoppas jag du har märkt. Har varit i Norge sedan i måndags, kom hem i fredags morse vid 3 tiden. Har inte tid att skriva nu heller, men hafsar väl ihop ett system till Örebro, så har jag gjort något.

Lopp 1 får jag beslutsångest på 2 el. 3. Trodde först på trean men har ändrat mig fram och tillbaka. När jag sedan vände ut och in på hela hjärnan tog jag med båda.

Lopp 2. Här finns omgångens största favorit. På vilka grunder den blivit det, vet jag inte. Är orutinerad i sådana här sammanhang, men experterna tror på den, men jag garderar.

Lopp 3.  Liknar lopp 1 med min beslutsångest, jag tar med två st. och hoppas vinnaren är någon av dem.

Lopp 4.  Är ett svårt lopp där det troligtvis skräller. Jag väljer en skräll och spikar mig ur problemet.

Lopp 5.  Här har jag Order by Heaven. Det är inte så att jag fått något meddelande från högre makter, vilket man borde ha för att lösa loppet.

Lopp 6. Här tar jag med två spetshästar och lägger till ett par stycken till

Lopp 7.  Savour är konstigt nog inte omgångens största favorit, men spelarkollektivet är väl orolig för bakspåret antar jag. Jag spikar inte gärna stora favoriter, så jag lägger till några, även om jag innerst inne tror att Björn Goop vinner loppet.

KUSKINTERVJUER

Lopp 1

1 Order To Fly fick sitt lopp senast och avgjorde på ett bra sätt. Han är alltid bra när han har lite klaff i loppen och skulle det lösa sig från det här luriga läget dyker han säkert upp långt framme. Jag kommer inte att ändra något i utrustningen, säger Per Lennartsson.

2 Queer Fish har ju varit strålande sedan vi lättade honom bak från järn- till aluminiumskor. Känns fortsatt formstark i träningen och läget blev perfekt, har inget att klaga på! Minst barfota fram nu och jag tror på min häst, säger Magnus Träff.

3 Top of the World

kändes riktigt fin i ett 20-jobb hemma på gården i måndags och det märks att han är i ordning igen. Vi har äntligen fått ett bra läge då han trivs med att vara där framme, helst i ledningen. Hoppas han gör ett bra lopp och vi kör barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn igen, säer Reijo Liljendahl. 4 O.P.Q.C. testade jag en ny balans på senast men han blev rullig och galopperade, så nu återgår vi till den vanliga balansen. Han känns annars fin efteråt, men det är ju alltid tufft i V75, säger Markus B Svedberg.

6 Sugarmakesmecrazy blev hängande till en början på Åby, och försökte sedan i spåren, men krafterna tröt. Jag tycker ändå att han får godkänt för den insatsen och vi har ett bra mycket bättre utgångsläge den här gången. Jag har på känn att det loppet gjorde honom riktigt gott och ändringarna vi testade fungerade dessutom fint. Jag ser honom som en outsider och vi ändrar inget, säger Svante Båth

Lopp 2

6 Athos Race har gjort allting rätt i min regi hittills och gjorde första starten för året senast. Han slog till med seger direkt och borde vara ännu bättre med det loppet i kroppen. Vi fick dessutom ett perfekt utgångsläge och vi siktar såklart mot ledningen. Han är både stark och travsäker så detta ser ut som en intressant uppgift på förhand. Inga ändringar, säger Åke Lindblom. 7 B.T.’s Viclando gick tre kurvor i tredjespår senast och då är det svårt att vinna. Hästen har behandlats och sen har vi tränat på och han bör vara på gång. Är orolig för voltstarten, gick med volt i debuten och då skengalopperade han. Men kommer han bara iväg, han är lugnare numera, bör han i alla fall kunna tjäna fina pengar. Vi lättar honom lite i balansen, säger Tord Andersson.

8 Winner’s Wine har vi höga tankar om och han vann plättlätt senast. Han bör vandra en bit i klasserna och ska förstås räknas tidigt här. Ingen ändring, säger Fredrik Pedersen i Stall Lövgren. 12 Favorite Boko har gjort det klart godkänt i de starter han gjort för mig och nu är det dags att prova V75. Ska klara femtespåret i voltstart och lång distans är inget problem, det visade han i debuten för mig. Hästen pullar inte i loppen. Hoppas han duger en bit, men jag har ingen björnkoll på motståndet. Vanlig vagn när det är voltstart, i övrigt ingen ändring, säger Peter Untersteiner

Lopp 3

2 Thai Broadway var verkligen tapper i Norge senast och dödens brukar inte vara hans melodi. Han har tagit det loppet bra och förutsättningarna ser oerhört intressanta ut. Från det här läget lärt Björn göra vad han kan för att ta täten och från ledningen tror jag att man blir svårslagna. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

5 Food Money var bra i årsdebuten, även om det kanske blev ett något tuffare lopp än vad jag önskat. Han känns i alla fall bra efteråt och brukar gå framåt lite med lopp i kroppen. Han kan öppna, men det fanns några startsnabba innanför, så kusken får avgöra taktiken. Jag tror på bra chans och ändrar inget i utrustningen, säger Thomas Jezek.

 

Lopp 4

3 Under the Table var jag förstås nöjd med senast och formen sitter där. Är inte säker på att hon är en V75-häst, men i den form hon har och med tanke på det fina läget ska hon nog räknas. Fungerar bäst med rygglopp och det blir ingen ändring, säger Roger Walmann.

4 Now Or Never Flair blev för ivrig senast och galopperade. Hoppas och tror att det var ett olycksfall i arbetet. Är ingen raket ut, men har kapacitet och duger i klassen. Tål också att göra en del jobb själv. Hoppas han kommer ner i banan och det blir tempo. Ingen ändring, säger Mikko Aho.

5 Swift Success tränas av min syster och jag vann med hästen senast. Vi kom till ledningen tidigt och vann med allt oryckt och krafter kvar. Läget blev perfekt på Örebro och hon är snabb ut. Trivs också i ledningen. Jag laddar så får vi se vad som händer. Är lugnt tagen och jag tror att två lopp i kroppen höjer formen. Barfota fram och jänkarvagn igen, säger Oskar J Andersson.

6 Autobahn gick bra i debuten för mig men hängde inte med riktigt i den snabba avslutningen, då han är mer stark än snabb. Han har säkert gått fram med det loppet, men han kan bli hängande härifrån. Det blir ingen ändring, säger Peter G Norman.

Lopp 5

4 Order By Heaven var fin vid segern senast och slog några bra hästar. Hon har fått två lopp i sig nu och bör ha gått framåt med dem. Jag vet faktiskt inte hur snabb ut hon är, då hon knappt aldrig haft framspår bakom bil. Nu blir det barfota runt om, säger Lars D Carlson.

 

Lopp 6

1 Say That Again gick bra i skymundan senast och blir allt bättre med två lopp i kroppen. Han närmar sig toppformen och fick ett intressant utgångsläge. Skulle han lyckas hålla upp ledningen är mycket vunnet men jag vet samtidigt att det står några snabba utvändigt. Den här hästen är inte alls så pjåkig och han ska inte glömmas bort. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

2 Island Life kom inte överens med den lösa banan senast och galopperade i slutskedet av loppet. Det var synd, då han hade krafter kvar i det läget. Jag ser honom som min bästa vinstchans i den här omgången och gör ingen utrustningsändring, säger Peter G Norman.

3 Bison Spiro var tidigare mest bara stark, men har utvecklats och blivit snabbare också. Barfotabalansen har nog också gjort sitt och han har verkligen varit bra på slutet. Spåret blev bra, men han är långsam iväg. Det blir ingen utrustningsändring, hälsar AnnaKarin Rundqvist.

4 Moni To Spare spurtade enormt i vida spår senast och jag var förstås helnöjd med honom. Åkte på en febersläng strax efter det loppet men har knappt satått över någonting och jag hoppas och tror att han håller formen, även om han inte är något träningslejon. Bra läge och några av de värsta motståndarna har sämre spår så det är klart jag jag hoppas han är i striden. Vi ändrar inget, säger Niklas Johansson. 5 Pointillist vet jag inte riktigt varför han gav sig så lätt senast. Det kan ha varit en humörsak, för jag har inte hittat något fel på honom. Är han som han ska duger han bra. Det blir ingen ändring, säger Jim Oscarsson.

 

Lopp 7

1 Balfour återgick till gamla synder senast men kändes formstark i övrigt. Vi körde ett snabbjobb med honom i lördags och allt verkar på topp. Spår ett i volten var det bästa han kunde få och skulle han få bestämma framme kan han duga. Jag tycker inte man ska nonchalera honom helt och vi kör som vanligt, säger Preben Sövik.

10 Alfas da Vinci tog åt sig årsdebuten på bästa sätt och var fin vid vinsten senast. Han slutar säkert långt fram, även om det är tufft motstånd. Den här gången blir det barfotabalans, åtminstone barfota fram, säger Fredrik Pedersen.

11 Candor Hall fick lägga en speed varvet kvar senast och det var nog där han förlorade loppet. Han gjorde det ändå det bra som tvåa. Det är tuffare motstånd den här gången och kan han vara trea-fyra är vi nöjda. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

14 Sauveur har varit hemma i tre veckor och känns pigg i de jobb han gått. Han kommer komma med fin form och alla vet ju vad han kan vid det här läget. Springspår passar perfekt eftersom han kan öppna snabbt och givetvis är vi optimistiska från stallet. Jag vet inte hur det blir med skorna ännu men öppet huvudlag och vanlig vagn kör vi med i alla fall, säger Anton Sverre i stallet

 

Systemet är på 320 rader, och kostar således 160 kr

V75:1.  2, 3

V75:2.  6, 8, 1, 12, 11

V75:3.  5, 2

V75:4.  5

V75:5.  4

V75:6.  4, 1, 9, 2

V75:7.  14, 1, 9, 7

 

Veckans Fräckis

En kvinna går till sin läkare och undersöker möjligheten att få sina blygdläppar opererade. De är nämligen alldeles för stora.
Hon ber också läkaren att hålla operationen hemlig, därför att hon tycker att den är genant och att hon vill att ingen ska få veta. Läkaren går med på detta.
När hon vaknar upp efter operationen finner hon tre rosor vackert placerade på bordet bredvid sängen. Hon känner sig förolämpad och ropar omgående på läkaren och säger:
– Jag trodde jag bad er att inte berätta för någon om operationen!?
– Oroa dig inte, säger läkaren. Jag har inte berättat det för någon.
Den första rosen är från mig, därför att jag beundrar dig för att du har gått igenom detta helt ensam. Den andra rosen är från min sköterska. Hon assisterade mig under operationen och har dessutom gått igenom samma operation själv.
– Men den tredje rosen då? Frågar hon.
– Jo, säger läkaren, den rosen kommer från en kille en trappa upp på brännskadeavdelningen. Han vill tacka dig för sina nya öron.

 

Publicerad 5 maj 2017 klockan 17:12

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på ”bloggens startsida” så kan du bläddra tillbaka väldigt långt
Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-01-21 02:03