Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Tillbaka igen

Ursäkta, jag hann inte med bloggandet förra veckan. Det blev en resa till Kambodja för att stämpla passet en sista gång under veckan.
Jag valde en privat taxi, en dam på 43 år som kör lugnt och rytmiskt. Hon ville ha 2500 baht för att köra fram och tillbaka. Det var det värt, bra att kunna stanna och sträcka på benen ibland. Hon är dessutom trevlig, men det gick inte att få henne att städa. Jag fick upp henne i lägenheten, men längre än så kom jag inte.

Hon heter Yuang, ett bra namn tycker jag, evigt ung. Själv skulle jag vilja heta Dick Nykvist. Skulle vara kul om man slinker in på en bar i Pattaya någon gång och ska presentera sig. Utvecklar det inte vidare, då kan någon klaga på att inlägget är sexistiskt.

Gör man som jag, behöver man inte betala visum till Kambodja, utan bara för att komma in i Thailand. Det kostar 1900 baht, men jag brukar betala 2000 baht, då får jag hjälp att fylla i blanketten samt gå till de två ställena som behövs. Jag sitter bara där och väntar en halvtimme, snabbare ändå ibland. Jag får inte gå in i landet, utan bara vara på ingenmansland, men mer behöver jag inte, där finns det jag behöver.

Det blev en billig dag, inga restaurangbesök här inte, vi köpte tre korvpaket på Seven-Eleven, som jag drack öl till på tillbakavägen. Jag passade på att köpa med mig vitaminer när jag ändå var där, de är billigare där än i Thailand.
Dessutom har jag bedrivit färdtjänst under veckan. Jag har skjutsat Leffe till Vårdcentralen för omläggning varje dag. Han väjde för en hund förra fredagen och gjorde en rejäl resa på sin nyinköpta MC. Men bättre en helt sönderslagen MC än en sönderslagen Leffe, han klarade sig förvånansvärt bra. Smärtor i ryggen och en fot bruten på två ställen, annars bara skrubbsår. När man ser skadorna på MC:n blir man förvånad att han överhuvudtaget överlevt. Så här ser Leffe ut, jag tycker det ser ut som han är med barn.

Jag har haft andra körningar också, Svarttransporter U.P.A. har utvecklats riktigt bra under februari. Jag kör ofta folk till Ban Phe, de ska till Koh Samet och andra ställen. Nu har det kommit önskemål att köra sen kvällstid på lördagar, det kan ju passa bra när travet slutar 00.30. Då vill många hem, och eftersom det inte går kollektivtrafik den tiden efter beachen, så kan det passa bra när jag ändå är ute och åker.

Nackdelen är att jag behöver vara nykter, eller åtminstone nästan. Många vill inte köra fulla, men de måste ju få komma hem. Så här kan jag göra en samhällsinsats, samtidigt som jag tjänar pengar som en fattigpensionär såväl behöver.

Jag har 3 bloggar som jag påbörjat, men inte kunnat slutföra av olika anledningar. Det är uppgifter från osäkra källor som behöver kollas upp.

Kolla upp sanningen bland nyheter behöver man också göra emellanåt. Läste att på en flygtur mellan Dubai – Amsterdam satt en passagerare och släppte sig så illa att flygplanet blev tvungen att nödlanda i Wien. Han hade rikligt med gas i magen. Och inte nog med det – han var dessutom fullt bestämd på att gasen skulle ut. Det blev nog dyrbara fisar, det är nog inte så billigt att göra en landning, men nöden har ingen lag, heter det ju.

Mina läsare har minskat sedan förra mätningen som Lindenytt gjorde, så nu måste jag ligga i. fr.o.m. 15 oktober – 15 januari har jag haft 35.416 visningar, inte hävligt mot vad jag haft tidigare, eller också var den mätningen inte korrekt. Jag kan tyvärr inte kolla antalet läsare själv.

Det får räcka så här, måste börja göra lunch. Nu blir det enformigt ett par dar. Det blir kokt skinka som håller på att gå ut. Ja, inte själva skinkan gudskelov, det är datumet. Det blir fint med hemmagjord legymsallad till.
Ha det så bra det går, det ska jag ha, så hörs vi nästa tisdag om jag lever och är frisk.

Publicerad 20 februari 2018 klockan 05:22

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-03-23 09:59