Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Thailand är fattigt

Gjorde inga försök att hitta lämplig bild till ämnet, så du får se en bild på min MC.

Jag lägger ut det här så länge som fredagsblogg, tills jag får klarhet i vad som hänt med den jag lade ut i fredags, den har hamnat i utkast. 

Det har inkommit klagomål till Lindenytt på någon av mina senaste inlägg, så jag har därför blivit tillsagd att använda en trubbigare penna. Jag förstår vad man menar, men samtidigt får ju inte pennan vara uddlös!

Därför ska jag försöka bli snällare, inte säga något elakt resten av året om någon. Det känns som en stor utmaning! Det kan annars få till följd att jag inte får lägga ut bloggen själv på forumet, det tycker jag skulle kännas lika hemskt som när jag i min barndom bodde på barnhem.

Men jag skriver på ett thailändskt forum också och där kan jag få mitt behov att vara elak tillfredsställt. Där kan jag lägga mig i allt möjligt kul, men jag har också en egen spalt som heter Wohlgart utanför Thailand. Där kör jag just nu serien Gropungar som jag publicerade här på Lindenytt för några år sedan. Den handlar om mitt liv. Här får du länk om du är intresserad:

http://www.sawatdee.se/forum/index.php?topic=1973.msg63125#msg63125

Thailand är fattigt

Att Thailand är ett fattigt land vet vi alla. Men det finns vissa positiva saker i det thailändska samhället, som jag tycker skulle finnas i Sverige också. Det är kanske bäst vi förbereder oss, för får Löfven fortsätta regera kan det bli lika fattigt i Sverige!

När jag söker mitt visum, måste jag kunna visa upp en returbiljett till Sverige. Thailändska myndigheter vill vara säkra på att de blir av med mig, så jag inte ligger dem till last. Så tänker man som bekant inte i Sverige!

En annan sak är att om en utlänning vill starta en verksamhet här, måste han anställa minst två thaiare. Här tänker man verkligen på de thailändska medborgarna. Det vore väl ett utmärkt sätt att få ner arbetslösheten på i Sverige! Det skulle förvisso bli fler arbetslösa invandrare, men den gruppen är väl ganska stor i Sverige nu också antar jag?

Det bästa av alltihop är dock att barnen ska försörja föräldrarna! Tänk så bra det skulle vara för mig som har fem barn. Anta att var och en av dem skulle ge mig 2000 svenska kronor. Då skulle jag få 10000 kr i månaden, skattat och klart rakt ner i fickan! Det skulle jag klara mig alldeles utmärkt på, istället att som nu få vända på varenda krona.

Spriten är ju som bekant dyr i Sverige om man handlar på statens kontrollerande Systembolaget. Här i Thailand är spriten förhållandevis billig. Om man betalat 35 baht för spriten så är det helt acceptabelt tycker jag, men när man sedan ska betala 20 baht för groggvirket, känns det som ett sandpapper på en fattigpensionärs själ. Om jag skulle ta en grogg varje kväll, betyder det att jag lägger ut 600 baht i månaden, på en fullständigt meningslös kostnad! För så får man tänka om man är fattigpensionär och måste räkna noggrant på sin ekonomi.

Publicerad 11 november 2017 klockan 07:30

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:15