Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Terrorn

Klockan 14.53 i fredags kom terrorn till Sverige i ett nytt försök att ställa till oreda! Den gjorde en visit redan 2010, men då var det en klant som utförde den smällen, han sprängde bara sig själv, som tur var! Nu tog man till gamla beprövade metoder efter samma gata, att med en lastbil meja ner folk efter gatan. Finns vissa likheter med Nice och Berlin.

Den gripne Märstabon har tidigare haft samröre med IS, tycker det var bra gjort av polisen att finna honom så snabbt. Men de visste kanske vilka det är som kan tänkas utföra dylika brott. Enligt en inte alltför tillförlitlig källa, har den gripne dubbla identiteter, vilket inte alls är ovanligt för terrorister. Han har i Januari förra året fått avslag på sin asylansökan, och därefter uppehållit sig i landet som papperslös. Vem är det som ansvarar för att de kommer ut ur landet, när de fått sin asylansökan avslagen?

4 döda och 15 skadade, varav 9 allvarligt. Inte så mycket ändå som det faktiskt kunnat vara. Vi har inte sett än om dödssiffran stiger. Jag har sett från en övervakningskamera i en affär, där man ser hur lastbilen i hög fart passerar, och folk kastar sig åt sidorna för att söka skydd.

Det är dags för de lata uppfinnarna att uppfinna något så lastbilen stannar när den kommer på för långt avstånd chauffören. Men då tar man väl med chauffören istället förstås.

Man kan undra varför man tar in dessa terrorister i landet fastän man vet att de är terrorister? Det är en sak om man inte vet det, men när man vet är det ett förbryllande tankesätt hos våra politiker!

Terrorforskare har varnat, de som flytt från krig har varnat. Men nej, politikerna har avfärdat och blundat. Medborgarnas oro har hånats och förlöjligats av både kändisar och medier. Man har mest bara velat bjuda på saft och bullar och dela ut armband.

SÄPO uppger att man tar in ett dussintal varje år. Borde då inte SÄPO lämna sina synpunkter på vilka som kan tas in i landet? De ska väl tänka på säkerheten för oss medborgare? Det verkar som SÄPO får lämna ett utlåtande, men sedan är det Migrationsverket som tar besluten. Detta tycker jag SÅPO skulle bestämma. Vår säkerhet skall gå i första hand.

Migrationsverket uppger för Nyheter Idag att det råder verkställighetshinder för utvisningar till Syrien, och när vi pratar med Säpo bekräftar de uppgifterna om att IS-terrorister får stanna i Sverige. Det här tycker jag är upprörande! Nu kommer den gripne från Uzbekistan, föreligger det verkställighetshinder dit också? Eller är det bara slarv från myndigheterna som inte verkställt utvisningen?

Om du någon gång känner dig dum, så tänk då på att det finns folk, som öppet i TV säger att Sverige har aldrig varit tryggare!

Man kan inte vara trygg någonstans i övriga Europa heller idag!

 

Publicerad 11 april 2017 klockan 06:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:11