Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Taxi, var god dröj

Har känt mig som en käring de sista dagarna. Det började med en kraftig förkylning i veckoslutet. En sådan där riktig förkylning som bara män får, men som är fullt jämförbar med en kvinnlig förlossning.

Söndagen hade jag sedan flera dagar planerat ha tvättdag. Blev klar vid 20.30 tiden, och konstaterade att det inte är så lätt att vara käring alla gånger. Vi pensionärer har det så ansträngt i veckorna, att vi måste tvätta på helgerna. I veckorna håller jag mer på med karlgöra, såsom planering, kolla ut hästarna till Elitloppet, delegering av arbete, etc.

Har ett byggprojekt på gång igen, det är där jag delegerar. Ett sätt att komma från Kopparberg, är att skaffa sig två bodar att göra en gäststuga av. Har fått klartecken med mark att ställa den på. Det kunde inte bli ett bättre ställe, jag får ha samma trädgård som mitt barnbarn.

Det här med tvätt, disk och städ ska ligga under en kvinnas arbetsbörda. Det går att få det så också, om man lägger manken till. Här i Sverige kostar det 500 kr i månaden för fullservice, betydligt billigare är det i Thailand. Men det är ju inte dyrt, i förhållande till vad det kostar att ha en käring! Som fattigpensionär får man prioritera, det är därför jag bara har råd med disken.

Taxi

Jag bommade bussen hem efter cruisingen och skulle ha tag i en taxi. Det var inte det lättaste, det verkade som att det fanns bara en att tillgå, trots det tidigare arrangemanget. Hur tänker man här från taxiledningen? En och en halv timme fick jag vänta innan min taxi slutligen kom. Det gick inte ens att få tag på en endaste svarttaxi, eller någon jag kände igen. Men så hörde jag att några aspiranter tagit någon på bar gärning samma kväll.

Visst, alla brott ska bekämpas, men gör klart de stora brotten först! Det är inte hela världen om någon kör svart taxi på nätterna, när ändå inte de andra kan eller vill hålla taxiservicen igång här. Detta var ingen engångsföreteelse!

Ska visst finnas någon grupp på FB där man kan kolla efter svarttaxi, den har jag inte funnit än. Jag gillar all företagsamhet, så detta kommer nog en utveckling på hoppas jag.

Publicerad 24 maj 2017 klockan 18:30

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-19 08:45