Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Thailandresa del 2

Fortsättning från förra tisdagen.

Tycker det tillhör allmänbildningen att ha varit i Pattaya när man åker hit. En Australiensare har skrivit fyra böcker, vet inte om alla finns på svenska, men två av dem gör det vet jag, de är en lämplig handbok för en ungkarl som åker hit.
Den första boken är bäst, den heter ”Pengar nummer ett”, den blev en storsäljare, och för pengarna han tjänade på den, åkte han till Pattaya igen och skrev en ny bok, den heter ”Tokstollen är tillbaka”.
Här beskrivs på ett humoristiskt sätt hur kul en ungkarl kan ha det i Pattaya. Jag kan rekommendera dessa böcker varmt, här finns många gratis lärdomar!
Nedan ett foto över staden taget vid ett Buddhatempel.

Kortet blev lite suddigt
Taxi från BKK kostar ungefär 1500 baht för de 16-17 milen. En stad med hålligång dygnet runt, och man bör välja lämpligt hotell i utkanten av centrum, som ändå ligger centralt. Ett lämpligt sådant är Gulf Siam hotell, som är ett Art hotell med en del konst. Inte det billigaste, det kostar 1700 baht vill jag minnas. Nedan en bild hur Pattaya är utsmyckat till nyår.

Pattaya har ett oförkänt dåligt rykte, p.g.a. den enorma sexindustrin. Men det finns mycket annat, jag brukar säga att det som inte finns i Pattaya, det finns inte i Thailand.
En utmärkt stad för shopping, kan påstå den är bättre än Bangkok. Det finns naturligtvis allt i BKK också, men betydligt svårare att hitta det man söker, staden är c:a 10 mil från norr till söder.
Vill man ha t.ex. smycken finns det samlat i ett kvarter, likadant med andra varor. Finns naturligtvis stora varuhus, men jag är dålig på dessa, eftersom jag hatar shopping. Har jag sällskap som vill shoppa sätter jag mig hellre vid en bar och tar en drink, brukar finnas många drinkar att välja på

Att samma typ av affärer finns i ett kvarter, beror på att thaiarna verkar lite fega att starta upp något som någon annan inte gjort. De tänker att går det bra för han, då går det bra för mig också. Så håller det på tills det går dåligt för alla. Man blir ofta erbjuden en tur med tuk-tuk, som tar dig runt till de dyrare butikerna som föraren får bränslepengar av. Jag har på det viset köpt en dyr slips en gång, men det är också allt.

Jag kommer fortsättningsvis att beskriva en tur i Thailand för en förstagångsresenär. Det är ett nmedelålders par som står på flygplatsen i BKK och inte vet vart de ska ta vägen. De kan grundreglerna som att inte klappa någon på huvudet, visa undersidan på foten eller att trampa på en sedel som flyger iväg. Att trampa på Kungen medför fängelse, de respekterar självklart Buddha också.

Hua-Hin har de hört talas om, så de väljer att åka dit, och bo där några nätter. Här blir de erbjudna en tur med taxi i staden, de tittar på den tjusiga järnvägsstationen, kungens sommarpalats och ett par vackra tempel m.m.

Det är sedan dags att äta, då väljer de en av de många europeiska restauranger som finns. De tror att det inte är bra att börja med thaimaten än, magen behöver vänja sig vid bakteriefloran. Efter maten blir de erbjudna en cykeltur och låter sig trampas runt av en spenslig man på gränderna i staden. Nästa dag kopplar de av och vilar på stranden.
Cykeltaxi
På morgonen därpå stiger de upp i tid för att hinna med båten som går över bukten till Pattaya.

Den utgår en mil söder om staden klockan 10.00 varje dag. Resan över tar 2 tim. och 15 minuter, och kostar 1250 baht i ekonomi, 1550 baht för VIP platserna. De smugglar med sig vodka i en vattenflaska, för att kunna bryta mot regeln att det är förbjudet att dricka alkohol på båten. Dricka att späda ut med finns att köpa på båten. Väl i Pattaya får de tillbaka den sprit och öl de hade med sig.

Hur det medelålders paret fortsätter sin vistelse får du reda på nästa tisdag.

Publicerad 19 december 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-04-20 06:54