Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Magar och miljö

Det här kortet togs vid en utflykt till Kuala Lumpur förra året, vi skulle jämföra våra magar. Min mage är mer stabil och står ut som på en havande kvinna, medans Anders med Porschen har en mage som är mer hängande som en chaufförsmage. Men än så länge kan han inte dansa ballongdansen utan ballong! Nedan ser du en bild på en havande kvinna, där ser man likheten.

Det gick snack efter beachen att Anders och jag var osams. Så är inte alls fallet, jag kanske uttryckte mig dumt i ett inlägg för ett tag sedan.
Anders dök ju upp här en tisdag för ett par tre veckor sedan. Vi bestämde oss för att fira det på torsdagen, jag förklarade oklokt nog också för honom att jag varit alldeles för nykter i en hel månad. Vi valde därför att gå på restaurang för att äta och dricka gott.

Restaurangen väljer jag att hålla utanför, även om Anders är övertygad om att det var fel på maten. Vi blev nämligen dåliga båda två. För min del gick det över på ett par dagar, men Anders tror jag inte är bra än, men det erkänner han inte. Vi drack väldigt mycket godsaker såsom whisky, gin och tonic och vin till maten. Vi har inte träffats på länge, och vi hade mycket att prata om. Till det gick det åt några öl också innan vi bröt upp kvällen. Anders tror att det var maten eller isen han blev dålig av. Själv är jag av en annan åsikt, det är därför jag vill hålla restaurangen utanför det här. Det finns vissa likheter med Anders och min bror Dennis, de tar båda spriten i försvar. Man får helt enkelt skylla sig själv när man blandar.

Miljön

Vi ska vara noga med miljön, vi ska tänka på att det är våra barn som ska ärva den, och vi vill ju våra barns väl och ve, eller hur?
När jag hade mitt företag kom Miljökontoret på inspektion varje år. Då blev jag upplyst om att vi absolut inte fick tvätta bilarna på gårdsplanen, eftersom det inte finns någon oljeavskiljare där.
Jag blev en smula orolig, och jag tordes ju inte nämna att vi använde bilarna fast det regnade! Det finns väl inga oljeavskiljare i dikena heller! Eller tror de att det inte stänker upp vatten under skärmarna när man åker i regn? Det här måste det väl vara en vinpumpad miljöpartist som kommit på, jag kan inte tro på något annat!

Tänk all snö som fraktats bort från centrum och tippats av vid infarten till Gusselby vid Hagaberg! Nu har man ju flyttat vägen en bit från järnvägen där, så nu har väl en stor del av detta material antagligen körts till SAKAB, för man har väl inte bara flyttat på det någon annanstans?
När jag var liten fanns det en tippbrygga vid Ågården, då tippade man snön ner i ån, men det var ju före Miljöpartiets tid förstås. Miljöpartiet bildades inte förrän 1981, alltså året efter som mentalsjukhusen lades ner i Sverige, om nu det har något samband, jag vet inte.

Man vill införa en flygskatt, det är ganska imponerande! Det saknas inte självförtroende där inte! Miljöpartiet verkar tro att de ska kunna påverka hela världens flygbolag! Jag menar det lilla som flygs i Sverige påverkar knappast mer på miljön än en fis i rymden. Bortsett från inrikesflyget, flyger man väl högst 5-10 minuter över svenskt territorium?

Det kan väl inte vara så att man hittat på detta bara för att få in mera skatt? Det kan väl inte vara för att förbättra miljön i alla fall?
Jag tror ju att miljöarbetet istället skall göras globalt, vad gör man inom EU t.ex? Tycker man kunde ägna sig åt att rena haven från plast t.ex. Fiskar och sköldpaddor äter plast så de dör, gör något åt det! Plasten borde sedan gå att återvinna till olja som den kommer ifrån, då är cirkeln sluten. Då gör man ett miljöarbete som är värd namnet.

Publicerad 28 november 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-21 18:24