Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Spöken

Jag åt en utmärkt onsdagsbuffé vid Annie´s. Jag drack en öl och åt fem tallrikar. Ja inte själva tallrikarna förstås. Åkte sedan hem för att läsa på till travet en stund innan jag gick till sängs. Alltså ingen fylla på kvällen. Väl till sängs, låg jag och tänkte på olika scenarion i starten i flera lopp, och sov alltså inte.

Spöken är intressanta varelser och kan vara riktigt trevligt. Det fanns ett sådant på släktgården i Gusselby i många år. Jag erkände det aldrig när barnen var små, det finns de som kan bli rädda för spöken, och det ville jag naturligtvis inte att de skulle vara. Det spöket gjorde oförargliga förflyttningar, tavlor som jag satt rakt på kvällen, kunde sitta lika snett på morgonen igen. Mattor med glidskydd låg i veck på morgonen. Min dåvarande fru hörde pianoklink, ibland hörde man någon gick i trappan o.s.v.

En gång var jag själv med barnen, min fru var på en kurs i Rockesholm. Då hörde jag någon gå i trappen, och trodde det var något av barnen. Jag kollade av dem, men de låg i djup sömn. Vid det tillfället blev jag irriterad på spöket, eftersom det störde min då så viktiga nattsömn. Det började bli för mycket, så jag gick upp och tog ett snack med spöket, talade om att han gärna kunde få vara där, bara han inte störde framförallt barnen, men även min sömn. Efter det blev han sur och försvann, och jag märkte aldrig mer av honom. Det blev faktiskt en saknad efter ett tag, och jag ångrade att jag kört iväg honom.

Det lärde mig att man ska låta spöken vara, och istället försöka lista ut vad de vill, och varför de spökar. Om jag skulle få ett spöke till någon gång, ska jag motta det med öppna armar.

Så får jag till slut ett spöke här i Thailand efter 5 år i lägenheten, visserligen bara en gång än så länge, men man får vara tacksam för det! Inte lika intressant dock, eftersom man inte kan lista ut vem det är. Såvitt jag vet har lägenheten bara haft en ägare tidigare, en dam som bor i Bangkok, men hon lever, spöken är döda människor!

Det knackade på dörren klockan 00.10. En onormal tid att få besök på, lätt irriterad går jag upp för att öppna. Ingen där! Det var fyra tydliga knack, om det varit en eller två, kan det haft en förklaring. Jag har en namnskylt i trä på dörren, den kan få fram ett knackljud om det blir korsdrag, men det låter inte lika högt som detta gjorde. Skrev om det på facebook och fick kommentaren att spika i avd. 4. Måste vara med häst nr 4 då, svarade jag. Jag spikade den och den vann som andrahandare! Man kan lita på spöken!

Jag gick upp och satte mig för att skriva det här, och hoppades det skulle komma igen. Men det kom inte tillbaka, men får hoppas det gör det vid tillfälle, det är faktiskt riktigt trevligt med spöken.
När jag dör kommer jag att spöka. Jag ska bl.a. att spöka för två tanter som jobbat på Miljökontoret, den ena ska jag skrämma riktigt ordentligt några gånger! Säger hon något ska jag bara bli värre, precis som hon var mot mig!

Anders med Porschen ska också spöka när han dör. Då är det en skattehandläggare i Linköping som kommer att ligga pyrt till. Han är frälst, så han kommer säkert att be till Gud många gånger, men det hjälper nog inte när Anders är i farten.

Publicerad 5 december 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:25