Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Sommarstryparen

Det var meningen att det skulle bli en bild på en viss jänkare, men tekniken strävade emot, och var inte på min sida, den här gången vann den. Det fick istället bli en bild på beachen som jag ska stå ut med ett halvår.

Kom alltså till Thailand i måndags. Resan gick bra, sånär som att jag fick sitta bredvid en gnällig gubbe som satt och knuffade på mig, vi hade samma armstöd. Det var ett problem som jag aldrig råkat ut för tidigare genom åren. Jag såg det från den positiva sidan, jag behövde inte prata med honom, jag kände mig pratlat som jag gör ibland, ville hellre sitta i mina egna tankar, och fundera på det halvår jag hade framför mig.

Tog första natten i Pattaya för att växla pengar, och göra lite handel m.m. På flygplatsen stod kursen i 3.53, men där ska man absolut inte växla. I Pattaya fick jag 4.03 på det ställe jag brukar växla. Jag skulle också köpa nya foppatofflor, de jag hade började ta in vatten. När jag så tittade på skons undersida, upptäckte jag en allvarlig förslitningsskada. Märkligt nog bara på den ena skon, så jag förstår inte hur jag går egentligen. Jag tycker jag går lika mycket med båda fötterna, men det kan jag ju inte ha gjort.

På morgonen därpå for jag så till Mae Rumpueng Beach. Jag blev mottagen av kyssar från solen och havet, och jag känner mig härligt välkommen hit. Kanske bäst jag påpekar att det inte är två flickor som heter Solen och Havet, även om det skulle tilltala mig.

Men det har varit en hel del krångel, ingen ström i lägenheten när jag kom. Elverket hade klippt strömmen, eftersom sista räkningen inte betalats. Förr om åren har det gått bra att betala när jag kom tillbaka, men så blev det inte i år.

All mat i frysen förstörd den luktade inte gott. Jag kontaktade min personliga städerska för att få hjälp. Hon kom och tittade, sa dock ifrån eftersom hon inte hade klorin. Så det blev städpatrullen på området som fick ta hand om det hela. Jag valde att åka därifrån, jag stod inte ut med stanken. Det kostade 300 bath, de hade även städat hela lägenheten när jag kom tillbaka.

Inte nog med det, inget internet, thaitelefonen hade blivit avstängd, men den har jag nu fått igång. Växelföraren på MC:n har gått sönder. Den är inlämnad på lagning hos samma reparatör som tidigare servat den. Det är en bra mekaniker, han tänker själv, och lagar sådant som jag inte vetat om. Har fått låna en MC av Leffe så länge så jag kan förflytta mig. Kyl/frys har lagt av, där väntar jag på prisuppgift vad det kan kosta att laga.

Så nu har jag levt här i två dygn utan internet, och konstigt nog har jag överlevt ändå. Blir det krisigt så kan jag gå ner till Tysken och köra på receptionens internet, det var så jag fick göra nu. Nu är det redan torsdag, och jag har knappt läst någonting till jackpot omgången på lördag.

Sommarstryparen

Det finns tre stycken sommarstrypare bland oss, varav två mänskliga. Tre saker som händer samtidigt när sommaren ska gå i graven varje år. Det är Kopparbergs marknad, Kenth Persson ställer in sin jänkare för sommaren, och jag åker på min vintervistelse i Thailand. Hösten har redan överrumplat oss, det är död och förruttnelse i naturen, som ju förresten också är en sommarstrypare. Hösten är annars en vacker årstid med mycket färger, det kan man njuta av.

Annars gillar jag inte hösten, den påminner för mycket om att vintern är i antågande. Det blir kallt att gå utan strumpor som är så besvärligt att ta på sig när man kommer upp i min ålder. Man måste vika ihop sig till en mäla för att nå ner till fötterna.

Har man ingen som plockar svamp åt en, kan man göra det. Jag fick en stor mängd torkade kantareller att ta med mig till Thailand i vinter, så jag behövde inte ut och kröka på ryggen själv.

Det blev inte mycket till sommarstrypare det här, det blev ju bara massa problem uppräknade, men så kan det bli när man väljer att skriva rubriken först, tänk att man aldrig lär sig.

Publicerad 5 oktober 2017 klockan 06:18

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-19 06:28