Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Sex på arbetstid, m.m.

Befinner mig just nu i Kuala Lumpur. Jag ville lämna Thailand istället för att ta overstay böter för 2 dagar. Det har blivit tuffare med det på sistone, och man kan bli nekad inresa nästa gång. Det vågar jag inte riskera, för tänk att landa i Bangkok, och inte få komma in i landet?

Här har vi (Anders med Porscen och jag) hittat en bussresa till Singapore, så dit tänkte vi åka i morgon. Nu ska jag inte behöva känna mig instängd på norra halvklotet längre.

Det kan tyckas märkligt att just jag väljer att åka till ett muslimskt land, men jag behöver träna på det. Vad jag vet har det aldrig varit någon terror här, då är ju risken att det smäller där överhängande, eftersom det inte har hänt. Det borde isf. vara kristna extremister, och dessa jämför jag märkligt nog inte med muslimska. Annars borde det väl vara samma skrot och korn. För ett par veckor sedan giftmördades brodern till Nordkoreas ledare på flygplatsen i Kuala Lumpur, det kan ju dom ha blivit tjuriga på och skickar någon terrorist, så säker är man ju inte!

Jag har f.ö. summerat upploppet i Rinkeby. Där var brott som stenkastning, bilbränder, skadegörelse och plundring av butiker. Ingen är identifierad, gripen eller misstänkt för brott. Jo förresten, det är en polis som är misstänkt för brott. Det här kallar Anders Ynkrygg för en framgång! Man ska inte sluta förvånas! Bura in Polisen och släpp fångarna loss det är vår! Jag tycker Sverige börjar ta ifrån Thailand titeln ”landet bakofram.”

Sex på arbetstid?

Det här skulle faktiskt kunna vara ett aprilskämt, men det är det inte! En fullmäktigeledamot i Övertorneå har lämnat in en motion om att de kommunanställda ska få använda sin friskvårdstimme till att ha sex. 

Det är socialdemokraten Per-Erik Muskos som lämnat in motionen till kommunfullmäktigesammanträdet förra måndagen. Och Muskos motiverar förslaget med att kommunen lider av en kraftigt minskande befolkning.

Detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen ”slå två flugor i en smäll” och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner”. 

Hmm. Han är inte så dum den där Muskos, han hittar iaf. roligare sätt att motionera på!

Det är väl bra om man kan gå hem på dagtid och få en extra timme till sex när inte barnen är hemma. Folk idag har så pressade livscheman och sex har blivit en bristvara för många, säger Per-Erik Muskos. Han poängterar att alla i Övertorneå borde erbjudas möjligheten att ta ut en friskvårdstimme i veckan för sex.

Jag hoppas han får genomslag för sin idé. Man kan ju ta friskvårdstimmen i samband med lunchen. Jag tycker det är en ypperlig idé som facket kunde ställa krav på inom alla yrkesgrupper. Tänk så glada alla skulle se ut på eftermiddagarna! För det är faktiskt så, att får man inte sex, då kan man bli grinig och tvär! Men hur går det för de som inte har någon partner då? Kommer det att startas kommunala horhus till dem? Men hur blir det här egentligen? Då har man ju betalt för man har sex, det blir väl koppleri det?

Det skulle nog vara bra med kommunala horhus, det skulle kanske minska våldtäktsstatistiken. Nu ska man ju ta bort begreppet våldtäkt så den kanske försvinner ändå, samtycket vid sex ska också förtydligas. Nu ska det kallas sexuellt övergrepp istället.

Man kunde ju också i sammanhanget ändra ordet kriminell, till ”alternativ livsstil” för att göra det ordet lite modernare också! Jag menar en städerska heter väl lokalvårdare eller hygientekniker idag, men har trots det samma skurhink och sopborste! Man måste ju följa med i utvecklingen!

Rapporten från resan till Singapore kommer på nästa inlägg.

 

Publicerad 28 februari 2017 klockan 05:42

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:12