Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Semester och Coin

Ja, det ska bli häftigt när man åker på semester i framtiden, och betalar med coins!

Semester ja, vad jag går och retar mig på att det är semesterstängt överallt. Lindegården har semester, men de har åtminstone ett skäl, de ska renovera sina lokaler. Men Stadshotellet, måste de ha stängt samtidigt? Och Frosth´s då, det har väl aldrig varit semesterstängt så länge jag kan minnas. Nu har man fått intagit sin frukost på Wiener istället. Det är tacksamt att man fått den chansen! Den var minst lika bra, till vissa delar bättre. Här får nog ledningen på Frosth´s se upp, om man ska ha sina marknadsandelar kvar! Wiener har dock parkeringsplatser emot sig i tillräcklig mängd.

Coin

Har gett mig in i ett nytt ekonomiskt projekt. Ja, nytt och nytt, bitcoinen har funnits sedan 2009. 0.10 eurocent har i dagsläget blivit värd 22000 skr. och det på bara 8 år. Bitcoin är en kryptovaluta, som kommer att komma mer och mer av i framtiden. T.o.m. Riksbanken håller på att ta fram en e-krona. I Japan används den redan som en officiell valuta. Inom EU har det redan klubbats för ett kontantlöst samhälle. Det här är framtiden, vare sig vi vill det eller inte!

Coinen jag har gått med i har ett helt annat upplägg. Nu har jag börjat förstå det hela, efter att funderat länge medan jag ligger och kliar mig i naveln.

Jag tror stenhårt på det här, har satsat nästan hela min pension jag fick i juli! Redan på 70-talet sa Bill Gates att om 20 år kommer det att finnas en dator i varje hem. Det var ingen som trodde på det då, men nu vet vi att han hade rätt. Det är samma sak med vissa kryptovalutor, men långt ifrån alla. Numera finns det många, anledningen till att Bitcoinen vuxit sig så stor är att de var först.

Den har inte verksamhet på samma sätt som mitt coinprojekt. Det dyker upp flera projekt hela tiden, som nu finns det ett fastighetspaket och ett mineralpaket. Ett annat paket där de konstruerar datorspel, tror jag också var på gång. De förstnämnda är båda bra, jag satsar på fastighetspaketet, hade jag varit 10 år yngre skulle jag däremot ha satsat på mineralpaketet. Anledningen är att jag inte tror mineralpaketet ger tillbaka lika snabbt som fastighetspaketet. Men när det börjar ge, kommer det att ge tillbaka mycket mer än fastighetspaketet är min analys. Fastighetspaketet tror jag snart kommer att ta slut, därför tycker jag det var en bra början.

Lägsta summan att gå med är 249 euro, men det är upp till dig och din plånbok hur mycket du vill investera. För att få förmånen att köpa coins behöver du köpa något av bolagets investeringspaket. Så man kan säga att det är c:a 5000 kr som behövs för att köpa coins.

1 augusti kommer dessa coins att bli publika, och jag ville försäkra mig om att vara med då. Den kommer säkert att vandra upp och ner i början, men inom en snar framtid kommer den att bara stiga.

Vad kan man då köpa för sina coin idag? En bilhandlare i Sundsvall har tidigt börjat ta emot coins som betalning. Han tryckte på dem ett tag, och det visade sig vara ett bra beslut. Han fick på så sätt tre gånger mera för bilen han sålde! Det är i dagsläget c:a 1500 företag som accepterar coinen som betalningsmedel. Det dröjer nog inte förrän man kan renovera sitt hus eller ta bort sin värmeanläggning  och betala med coins.

Det här är en oerhört spännande utveckling för en spelare som jag. Om du också vill ha klirr i kassan, så kontakta mig så ska jag hjälpa dig till rätt person, som bättre kan förklara hur det funkar.

Går du inte med nu, så kom ihåg att du blivit erbjuden att bli med 25 juli 2017.

Publicerad 25 juli 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-19 08:46