Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Matställen

Det slog mig helt plötsligt att det är tisdag morgon, och jag har inte skrivit någon blogg. Jag ligger 6 timmar före i tid, så det är lugnt. Men jag kan jobba bra under stress också, och ibland kan det vara en utmaning att skjuta upp allting till sista minuten, så man får en press på sig. Jag är ganska lat nu för tiden, det har jag varit i flera år!

Hörde det var upplopp i Rinkeby igår, har inte hört hur det gått. Åkte Stefan Löfven dit och sa ”aja baja” så det har tagit slut, eller?

Tänkte skriva om matställen idag. Det finns ett överflöd av matställen här efter beachen. Det är en omöjlighet att gå igenom alla. Gula Vagnen ligger 300 meter från där jag bor. Som ett litet gatukök med väldigt bra mat. Här fastnar jag oftast på kalopsen, men det finns mycket annat bra. Jag har speciella restauranger beroende på vad jag vill äta. Vill jag äta Tom Kha Gai, som är min favorit bland thaimaten, så väljer jag numera Thai-Nordic Restaurant. Det är f.ö. en restaurang som jag varit med att ta fram namnet på. Duktig kock där, som tidigare varit tillsammans med en i gänget.

Jag vill inte ha för lite chili, men heller inte för mycket, jag kommer ju från landet lagom. Nu har jag lärt mig att man ska säga 75%, då får man en perfekt styrka. Thai-Nordic ligger i den bortre änden efter beachen åt Rayonghållet till, en nackdel är att jag får ganska långt dit.

Här kan man äta en baconfrukost med potatis. Det har man börjat med vid M.M. Villa också, och den är verkligen prisvärd, nästan väl mäktig. Där hänger jag ofta, och ibland känner jag att jag sviker mina kompisar som bor i den andra änden. Vid M.M. Villa kollar man travet på lördagar, då serveras det en trerätters travmiddag för 250 bath klockan 20.00. Det här hoppas jag verkligen få en fortsättning på! En härlig tillställning med 2 timmars effektiv ättid före travet.

Kommer det kompisar och hälsar på mig, så brukar jag ta dem till Forest Garden. Det är en gedigen restaurang i ett naturskönt beläget område. Här kan man bl.a. beskåda svarta svanar, de har också prisbelönta toaletter som är fantasirikt utformade. Det är en av de turistattraktioner vi har här i den här lilla byn. Vi har naturligtvis mycket mera för turisterna, men det kan jag skriva om en annan gång.

Jag vet flera som flytt från Pattaya för att söka sig till lugnet här efter beachen. Vill man ha hålligång så ligger Pattaya bara 7 mil härifrån, och det är lätt att ta sig dit när man vill.

Jag trivs väldigt bra här, men nu är det bara 19 dagar kvar till jag ska på sommarförvaring i Sverige. Vintern har gått fort som vanligt, sommaren i Sverige känns som en evighet, fast det bara är en månad mera. Vore det inte så varmt här på sommaren, skulle jag nog bo här längre perioder. Det går att leva betydligt billigare här än i Sverige, så varför inte fler fattigpensionärer bor här vintertid är för mig en gåta.

Det blev inte mycket till presentation. Jag har varken nämnt Maja´s, German Restaurant, SF Guesthouse eller någon av pizzeriorna. Så finns ju Oleary´s men det är inne i Ban Phe och ska inte räknas hit. Det brukar jag ha till lunchställe om jag är inåt staden, här finns det AC.

Och du, från det ena till det andra. Köper du en korv när du är ute och åker, så ät upp den! En bekant gjorde inte det, utan slängde ut den från bilen. En polisbil fick se det grova tilltaget och bötfällde storåbon med 800 kr för nedskräpning. Är det det som kallas att lägga resurserna på rätt ställe? Ibland verkar Polisen ha för lite att göra tycker jag.

Nästa tisdag kan det strula till sig med bloggen. Varför berättar jag väl då, men den kommer när den kommer.

Publicerad 21 februari 2017 klockan 05:49

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:12