Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Rättelse

Mannen med de tre fruarna fick inte bostäderna i Nacka. Uppgifterna om att en syrisk man och hans tre fruar fått flytta in tre lägenheter i Nacka har skapat stor uppståndelse. Man får hyra lägenheterna under två år sen ska vi sälja alla de här lägenheterna om två-tre år när behovet minskar, säger Mats Gerdau (M), kommunalråd i Nacka.

Nacka kommun har under 2016 och 2017 köpt in totalt 94 stycken bostadsrätter till en kostnad av 305 miljoner kronor. Det är så kallade genomgångslägenheter som under en begränsad period ska användas av nyanlända.

305 miljoner på lägenheter i Stockholm kan faktiskt vara en bra investering. Detta förutsätter att lägenheterna sköts, så det inte uppstår vattenskador och annat. Känner till ett sådant fall med en stor barnfamilj som åsamkade allvarliga skador. De valde sedan att försvinna, och lämna allt kvar i lägenheten.

Försäkringsbolaget ansåg att skadan uppstått genom vårdslöst beteende, därmed får husägaren själv stå för kostnaderna, som uppgår till c:a 150.000 kr

Publicerad 15 november 2017 klockan 21:43

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-21 18:17