Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Rapport från Mae Rumpueng Beach

Bilden är från ett av mina matställen här efter beachen. Har just kommit hem från att utfört en transport. Har hämtat 200 kg cement och tjänat 140 bath. Man måste försöka dryga ut den dåliga pensionen med lite svartjobb här. Det räcker till två mål mat om jag äter på rätt ställe.

Nu har de flesta problemen från förra veckan löst sig, det är bara kyl/frys kvar, den ska jag få tillbaka på torsdag. Det kom en kylmontör och hämtade den i fredags, det kostar 3.200 bath att lösa ut den. Har fått låna en liten kyl av Leffe, som han har på sina rum. Det känns ungefär som att flytta från 186 kvm. till 48 kvm. som jag ju gjorde 2012. Men det går att anpassa sig, märker jag.

Det blev frukost på Mikel´s idag. Där finns en prisvärd sandwich med tonfiskröra, man får även med ett glas juice för 70 bath. Prissättningen är dock lite knepig, för beställer man in ett glas juice till, får man betala 120 bath totalt. Jag har inte provat köpa den utan juice, men då borde den rimligtvis bara kosta 20 bath, vilket den naturligtvis inte gör!

Mikel´s startades upp för många år sedan av Tysken vid Victory Wiev. Det är ett hålligång ställe på kvällarna. Här har man havsutsikt, men man kan också vila ögonen på vackra damer i 40 års åldern och neråt. Se men inte röra är det som gäller. Inte för att de är för unga för mig, men jag kan däremot vara för gammal för dom! Vore jag bara 30 år yngre skulle de få se på f-n.

Det finns ett rikligt utbud av restauranger här efter beachen. Jag har mina ställen jag åker till, beroende på vad jag vill äta, det är inte ofta jag provar något nytt ställe. Maja´s ägs av en äldre dam som varit tillsammans med en svensk tidigare. Hit åker jag för att äta kalops, vill jag ha Tom Kha Gai väljer jag Mikel´s, en helt perfekt Gulasch kan man avnjuta vid Villa Kon Ao, som f.ö. får ha reklam på min MC. Den ägs av svenskar, (Leffe) och här kan man äta såväl svensk som thailändsk mat. För dig som tidigare varit här efter beachen är det M.M. Villa som har bytt namn.

Men rotmos och fläsklägg, det finns det ingen här efter beachen som har, ingen annanstans heller för den delen! Oleary´s inne i Ban Phe pratade om rotmos och oxbringa sist jag var där, det duger alldeles utmärkt, huvudsaken är att man får rotmos. Du lägger väl märke till vilken kraft ordet har. R-O-T-M-O-S.

Skulle ha med mig fröer så jag kunde odla egna kålrötter, men de åkte jag ifrån. Har dock med mig en kålrot jag kan ta till om jag skulle få abstinensbesvär. Jag har inte lagat mat själv på hela veckan, förutom att jag bjöd på en smörgåstårta till travkvällen på Villa Kon Ao i lördags. Grossister i Pattaya har kålrötter har jag fått veta, men de är fruktansvärt dyra, kostar omkring 500 bath kilot, vilket blir omkring 125 kr.

Veckans fräckis

Erik hade det lite besvärligt ibland, eftersom han stammade. En kväll följde han sin tjej Alice hem.
De kom så långt att de hamnade i sängen och Alice drog Erik över sig.
– Ja… jag… har inget… gu… gu… gummi! 
– Det gör inget, sa Alice. Säg till när det är dags för dig så knuffar jag bort dig. Så körde de igång.
När Erik kände att det var på gång sa han: – N… n… n… n… nn… n… nyss!

 

Publicerad 10 oktober 2017 klockan 05:59

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-19 08:57