Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Prioriteringar

Detta blir sista bloggen för i år från Sverige, nästa tisdag är jag i lägenheten i Thailand. Kan ha problem med internet någon dag, så det är möjligt att bloggen blir senare i veckan. Jag blir sedan kvar där till 15 mars, om nu inte ATG har haft den stora godheten att finansiera en resa hem över jul förstås. Jag har ett barnbarn som lockar.

Kägelbanan

Jag undrar vad det kostar att rusta kägelbanan på Kyrkberget? Jag kan ju förstå om kommunen har dålig ekonomi, men med tanke på att man har råd med en mobil utescen för en halv miljon, så verkar prioriteten lite knasig. Bara för vi har en eller kanske två idolvinnare från kommunen, tycker jag det är att ta i.

Men 600 lök till en klätterställning på Brotorp är en annan sak. Den satsas ju på vår framtid, och kommunen kan känna stolthet genom att ha den största och dyraste klätterställningen i Sverige! Man behöver ju inte ha mindervärdeskomplex menar jag. Att det sedan dras in på kommunens matportioner, nu har man inte råd med lax längre! Man väljer att prioritera sådant som syns utåt ibland. Kägelbanan verkar dock inte kommunen det minsta intresserad av, det är tråkigt. Det kunde väl något parti göra till en valfråga till nästa år?

 

Andra viktiga prioriteringar

Rättsväsendet gör också knepiga prioriteringar. Jag fotas av fartkameror ibland. Just nu har jag tre ärenden 94 km, 97, 96 km. Första gången så godtar jag det strafföreläggande man erbjuder på 1500 kr. Men när det blir en till, då begär jag tingsförhandling, det kostar inget mera för mig. Anledningen är att jag inte tycker det känns rätt att staten ska tjäna pengar på att jag åker några kilometer för fort. Men samtidigt ska jag naturligtvis ha mitt straff, det bommar de inte en enda gång!

Förra året försökte jag få böterna omvandlat till fängelsestraff, men det gick inte, eftersom hastighetsöverträdelser inte finns på den straffskalan. Det hade annars varit ett lämpligt tillfälle att gå till tandläkaren, då hade man fått det betalt, det är dyrt att gå dit och betala själv när man är fattigpensionär!

Domare, åklagare och nämndemän kostar säkert dubbelt mot vad de får in på mina böter. Jag har också försökt få advokat, eftersom jag har så svårt att uttrycka mig i såväl tal som skrift. Men det godtog de inte, då skulle jag få betala den själv! Jag har normalt inte så mycket att göra, så det kan vara trevligt att komma ut litegrann genom att åka på ting. Det går ganska fort med de här utredningarna, de är klara på bara några månader. Det är annat det, än de våldtäkter och mord som ska utredas, då väntas det både 1 och två år, om inte ärendet blir nedlagt! Det gäller att prioritera rätt, de har det inte lätt polisen!

 

Stort tack till Vasselhyttans Taxi som ordnade så jag kom hem från krogbesöket i fredags.

 

När jobbet känns tungt

När jobbet känns tungt och tråkigt, stanna till vid ett apotek och köp en stjärt termometer av märket Johnsson & Johnson. Läs bruksanvisningen.
Där finner du meningen” Varje termometer har testats personligen i vår fabrik!!. Blunda nu och upprepa med hög röst 5 ggr: JAG ÄR GLAD ÖVER ATT INTE JOBBA PÅ AVDELNINGEN FÖR KVALITETSKONTROLL PÅ JOHNSSON &JOHNSON
Le och tänk att det finns alltid en som har sämre jobb än Du har!!

 

Publicerad 26 september 2017 klockan 05:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-02-21 18:17