Gubben Synpunktiserar av Wohlgart Andersson

Peter Springare

Ingen har väl undgått att det var mycket snack om Peter Springare förra veckan. Han har uttalat sig om sanningen i sitt jobb, det har retat gallfeber på PK-maffian. En polis som talar sanning får inte finnas! Det blir skandal om någon uttrycker sanningen i svensk brottslighet. Den förre kriminologen Leif G:W Person gav sig också in i debatten, och försvarade oväntat PK -Maffian, och sa att Peter Springare ska minsann hålla käften!

NA spädde på det hela och talade om de oklarheter som var i Springares utlåtande. Springare är ingen rasist, men det blir man kallad idag, om man talar om sanningen med invandringsproblematiken.

Polisen använder idag kod 291 för att mörka alla brott som invandrare och flyktingar begår. Det här förfarandet är inget nytt,  i de gamla kommunistdiktaturerna hemlighöll man statistik i folkuppfostrande syfte, men att detta nu sker i vår svenska demokrati är ofattbart, jag har svårt att greppa det!

Nu är det långt ifrån alla invandrare som begår brott, det skall jag villigt erkänna. Men det visar sig i Springares redovisning på hans veckosyssla, att de är väldigt högt representerade!

Springare har på FB lagt ut förnamnen, samt de länder de kommer ifrån. Tycker knappast det finns fog att lämna ut namn, men att lämna ut vilka brott och vilka länder de kommer ifrån är intressant, och alldeles tillräckligt. Det räcker för att visa vad Polisen sysslar med.  Det räcker också för att visa hur brottsligheten ser ut. Så här skrev Springare på FB förra veckan.

Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.

Är det så här det ska vara? Ja, Polisen ska naturligtvis utreda brotten, det kommer varken Peter Springare eller andra poliser ifrån. Ett ganska otacksamt jobb kan tyckas, för i många fall blir de sedan frikända i rätten!

Springare är FÖR en kontrollerad invandring, men det är längesedan den var kontrollerad! Vi ska öppna våra hjärtan sa Reinfeldt, och Löfven fortsatte i dessa galenskaper. Jag hade iofs inte väntat mig något annat heller från någon av dem!

Nu har situationen blivit ohanterbar, tycker hela samhället går på knäna. Det gäller inte minst Polisen! Här tror jag dock problemet heter Dan Eliasson. Han drog igång en stor omorganisation som han helt enkelt inte behärskar! Varför ta man inte en erfaren polis till en sådan post?

Hur sjutton kan man utse en sådan person på en så viktig post? Gjorde han bra ifrån sig på Försäkringskassan kanske? Eller var det han som räddade Migrationsverket? Eller vilka meriter har han för att få den post han har? Jag tror det är goda kontakter i den socialdemokratiska hiakerin!

Det här problemet måste uppmärksammas och inte döljas i några koder.

Man måste inse att det finns ett problem, och göra något åt det, istället för att dölja det. Det påminner om missbrukarvården, det första en missbrukare behöver göra är att erkänna sitt missbruk, därefter ska viljan finnas att göra något åt det! Här har man inte ens kommit till steg1!

Vad ska vi då göra för att lösa problemen? Utan att kränka någon? Utan att kalla någon rasist? Kanske, en tanke, att gå ut på våra gator, precis som Reclaim the city, eller vad de hette gjorde? Protestera mot allt våld som inte Eliasson ser med sina skygglappar! Jag är långt ifrån en socionom, jag är heller ingen politiker. Men jag tycker Stefan Löfven och Anders Ynkrygg kunde följa med Peter Springare i en vecka, så de blir verklighetsförankrade istället för att ytterligare skämma ut sig, och göra uttalanden i okunskap!

Jag tycker också invandrare/flyktingar skulle straffas med utvisning, och inte få uppehållstillstånd i Sverige, när de ägnat sig åt brottslighet. Har man flytt från krig och elände och söker sin trygghet i Sverige, tycker jag man istället kunde visa sin tacksamhet genom att sköta sig, för att man blivit mottagen här.

På Facebook har flera grupper bildats som stöder Peter Springare. Den största hade över 184.000 medlemmar igår. Folket har fattat vad det handlar om, nu gäller det att få politiker att fatta också. Det är en trög grupp, så det är mycket svårare, och kommer att ta sin tid.

Det finns betydligt mer att skriva om detta, men för långa inlägg minskar antalet läsare.

 

 

 

 

Publicerad 14 februari 2017 klockan 06:00

Wohlgart Andersson

Hej på dig och välkommen till min blogg. Du är en av de drygt 20.000 besökare som tittar in här varje månad. Det är läsare från 5 kontinenter, och 13 av mig hittills kända länder. Australien, Kongo, Thailand, Filippinerna, Kina, USA, Spanien, Belgien, Danmark, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Mejla mig gärna om du kommer från något annat land.Jag skriver om min vardag, och mina funderingar på saker och ting. Såväl världsligt som lokalt. Jag skriver med en gnutta ironi, och försöker se saker ur olika synvinklar. Mina sista 11 arbetsår har jag startat och bedrivit företaget Tankdemontering. Efter att BMB på ett effektivt sätt knäckt min företagsanda, valde jag att 4 år för tidigt pensionera mig 2012. Efter 30 år i Gusselby flyttade jag till Kopparberg. Där förvaras jag i 7 månader, medan jag under vintern lever ett liv i Thailand. Vill du se tidigare inlägg jag skrivit, så tryck på "bloggens startsida" så kan du bläddra tillbaka väldigt långt Vill du komma i kontakt med mig är det  wohlgart.andersson@outlook.com du ska mejla till.


2018-05-20 23:13